11.09.12, 13:48
jestem 2 tygodnie po porodzie, od jakiegoś czasu tylko plamię na krwisto czerwono czasem przez kilka godzin nie mam żadnych odchodów poporodowych. Dwa dni temu na wieczór wyleciały ze mnie jakieś skrzepy ni to czerwone ni to brązowe z domieszką śluzu. potem był znów spokój z krwawieniem przez dobę. Dodam , że jestem bardzo aktywna w ciągu dnia bo troje dzieci dają popalić i powinnam raczej mocniej krwawić, zwłaszcza że poprzednie połogi trwały 6-8 tyg. i były bardziej intensywne. Czuję się dobrze karmię piersią i już nie odczuwam obkurczania się macicy.
Obserwuj wątek
    • leilana26 czy to zapowiedz szybkiego końca połogu?? 11.09.12, 13:53
      czy można stosować jakieś nawilżacze bo podpaski i wkładki zaczynają mnie podrażniać. Zresztą zawsze podpaski wywoływały u mnie podrażnienie.
    • katarzynaoles Re: połóg 11.09.12, 17:41
      Jeśli poród był sprawny, z mocnymi skurczami to szybkie obkurczenie macicy w połogu jest dość prawdopodobne. Pani duża aktywność także sprzyja obkurczaniu macicy, więc nie wykluczałabym, że tym razem połóg jest inny niż poprzednio. Gdyby miałą Pani jakiekolwiek wątpliwości, poczuła się gorzej lub gdyby poajwiły się duże skrzepy to "dla spokojności"można zrobić USG. Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka