artutitu2 07.05.13, 21:54 Słuszny wniosek autora artykułu, że Częstochowa nie ma dobrego gospodarza. Tak na prawdę już długo nie miała, a ten obecny jest chyba najgorszy jaki do tej pory się trafił. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fff Dajcie nam gospodarza Krakowa lub Lublińca chociaż IP: *.net.stream.pl 07.05.13, 22:03 Może być też Wrocław ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Dajcie nam gospodarza Krakowa lub Lublińca ch IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.13, 22:05 Zagłosuj w przyszłym roku na kogoś innego- normalnego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Dajcie nam gospodarza Krakowa lub Lublińca ch IP: *.42.3.98.alfanet24.pl 07.05.13, 22:11 Częstochowianie interesują się miastem raz na 4 lata, i raz na 4 lata dostają małpiego rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Re: Felieton. Złota Góra papieża. I sterty śmieci IP: *.42.10.92.alfanet24.pl 07.05.13, 22:52 no popatrz pan panie Haładyju ile to korzyści z plastikowego papieża z powodu którego tak żeś pan szaty rozdzierał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Felieton. Złota Góra papieża. I sterty śmieci IP: 212.87.246.* 07.05.13, 22:58 O czym by pisał, gdyby nie ten pomnik? O remoncie w alejach... nuuuuda :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rED Re: Felieton. Złota Góra papieża. I sterty śmieci IP: *.31.8.10.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.05.13, 09:48 A z ilu ludzi durniów zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
sadbu-ttrue Felieton. Złota Góra papieża. I sterty śmieci 08.05.13, 05:10 Największy śmieć jest w parku miniatur.Synek na dzień dziecka będzie miał z przedszkolem wycieczkę nie do chorzowa czy do innego cywilizowanego miejsca a do tego nędznego przybytku.Będzie podziwiał budowle sakralne z wielką górą plastiku w postaci Wielkiego papy na czele.Na osłodę będą karuzele.Krew mi się burzy bo ja mam nabijać kiesę jakiegoś klerykalnego bałwana. Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: sadbu-ttrue 08.05.13, 06:20 Więc mu kasy nie nabijaj, zorganizuj dziecku inną atrakcję. Proste i skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lester15 Felieton. Złota Góra papieża. I sterty śmieci 08.05.13, 07:11 Rzeczywiście stacje telewizyjne OFErują gorsze śmieci a prezenter Jarosław K. bije tępą głupotą na głowę wszystkich. Za co został nagrodzony. To rzadka umiejętność - być młotkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siewca anarchii Nie widać - co za szczęszcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 07:35 przecież mógł mieć świecące oczka i zaglądać do sypialni i unosić się w powietrzu podwieszony do balona. Mam nadzieje ze w raz z komercyjnym sukcesem i za jego przykładem pojawią się inne gigantyczne miniatury - Elwis, Madonna. Majkel Jekson i inne celebryty. Toc to panie będą walić wycieczki - np: do takiego Elwisa wszyscy cekiniarze z całego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: city do siewcy Re: Nie widać - co za szczęszcie!!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 07:51 No comment Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Nie widać - co za szczęszcie!!! 08.05.13, 08:00 Świetny artykuł! No i to zdjęcie na którym wyraźnie uwidoczniono te tłumy "turystów" oraz zatłoczony parking, głównie z samochodami na obcych numerach! Genialne do wyprodukowania widokówki reklamującej ów przybytek. A otoczenie! - cymes. Częstochowa rośnie w siłę a ludziom to teraz się będzie żyło! - że ho! ho! Pozdrawiam cieplutko, Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Nie widać - co za szczęszcie!!! 08.05.13, 09:24 Dyźku! To nie jest świetny artykuł. Świetny byłby gdyby autor do opowiastki załączył fotograficzną dokumentację najbliższych ulic. Szczególnie polecam Złotą a jeszcze bardziej przylegające do nie ulice poczynajac od Kusięckiej, Szarej itd. Sama nawierzchnia Złotej to doskonała wizytówka DOBREGO MIASTA. Jak sie dojeżdża do Puciana od strony stadionu, to po "supernawierzchni" jedzie się limuzyną kilkadziesiąt metrów od północy zaś czyli od Mirowskiej ponad kilometr po wertepach po których czołg miałby problemy. Pal z reszta diabli figura i okoliczny smietnik. Ja tam się dziwie, że ludziska tam mieszkające i przy podobnych ulicach Stradomia i in płacą miastu jakiekolwiek podatki. Ja byłbym za tym, żeby ten kawałek Złotej zablokować od południa i cały ruch do figura skierować od Mirowskiej. Niech wizytory poznają prawdziwą jakość miejskich władz. Może jak dupa biskupa, albo innego purpurata wytrzęsię się na metropolitalnej arterii, to Matiaszczyk, albo inny miejski władca łaskawie kaze tam asfalt położyć, albo chociaż kocie łby. Mnie w końcu to rybka. Figura oglądajacego Rudniki -bo tak to z miasta wygląda- odwiedzac nie mam zamiaru, ale Złotą czasami zdarza mi się poruszać. psst Chyba, że władcy uznali, ze skansen ulica Złota z przyległościami ma być ekstra atrakcją dla zagranicznych i zamiejskich vizytorów. Jeśli tak, to trza było jeszcze przed kropidłem o tym poinformowac publiczność miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Nie widać - co za szczęszcie!!! 08.05.13, 09:28 I Haładyj myli sie, ze nie figura nie widać. Widac z większości wyższych budynków jeśli tylko mają okna na wschód. A wieczorem nawet bardziej, bo fugur się świci jak odpustowa madonna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Nie widać - co za szczęszcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.13, 13:19 do budy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: Nie widać - co za szczęszcie!!! IP: 212.59.252.* 08.05.13, 10:50 ... a może w środku "wydmuszki" zainstalować windę do tarasu widokowego umieszczonego na głowie tego "pomnika" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektyw-ny I sterty śmieci IP: *.96.228.107.tvksmp.pl 08.05.13, 11:19 Dlaczego Matyjaszczyk przychodzi-przyjeżdża codziennie na Złotą Górę i śmieci. To jest potwór, a nie gospodarz miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Re: Nie widać - co za szczęszcie!!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 11:50 na wieży jasnogórskiej go zamontować,dodatkowo mechanizm z pozytywki żeby się obracał a w oczach czerwone żarówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek Re: Nie widać - co za szczęszcie!!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.05.13, 12:07 To samo w blokowieku, epidemia gołębi, tylko żryc i wszystko niszczyc, parapety , chodniki, trawniki, wszystko a tyle ludzi jest głodnych ludzi,. takze alkohol, wszedzie sklepy, zakaz picia,ale są jeszcze klatki schodowe,, a straz miejska , jezeli nikt nie zglasza to co kogo to obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierre_dollinsky Nie tylko spacer po ZG może być powodem wstydu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 13:24 ... dla częstochowian - oprócz śmieci, także rudery, chaszcze, zdewastowane przez bydło elewacje i "drogi", których wstydziłaby się najmniejsza wiocha, to "atrakcje" widoczne w całym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
62maniek Felieton. Złota Góra papieża. I sterty śmieci 08.05.13, 21:31 Czego można się spodziewać po ludziach pokroju Matyjaszczyk Balt -ta czerwona zgraja nie potrafi nic, naprawa ulic sprzątanie to zbyt trudne dla czerwonej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierre_dollinsky Re: Felieton. Złota Góra papieża. I sterty śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 10:38 W tym kraju każda zgraja jest i trochę czerwona i trochę czarna, lepiej spróbuj wskazać taką, która potrafi cokolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrowe myslenie Re: Felieton. Złota Góra papieża. I sterty śmieci IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.05.13, 13:17 Wszystko co sie dzieje w naszym zyciu, to normalny tok ludzkich zachowań, tak było jest i bedzie, niektorzy tylko mają jakieś marzenia, i chca je urzeczywistnic, jedno zło zamienią na jeszcze gorsze. Takze kazdy żolnierz zabija aby ratować życie. Ludzi tak jak owce trzeba trzeba trzymać krótko, i zawsze się znajdzie jakiś pasterz, który je utrzyma w stadzie. Wlasciwie to niema o czym pisac, ale wymiana mysli musi funkcjonować. wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektyw-ny Re: Felieton. Złota Góra papieża. I sterty śmieci IP: *.96.228.107.tvksmp.pl 09.05.13, 16:18 Przyjdzie po, to posprząta. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Felieton. Złota Góra papieża. I sterty śmieci 09.05.13, 18:51 Ja bym nawet specjanie nie lamentował na tymi smieciami, bo jak na dzis smietnisko w okolicach parkingu nie przekracza normy miejskiej. Problem znacznie poważniejszym jest brak ogrodzenia na kamieniołomem. Szkoda, że red. Haładyj tego nie zauważył. Tam -już za parkingiem- przyjeżdża sporo młodzieży na bara-bara w plenerku i nie jest wykluczone, ze po jakims piweńku ktos moze zleciec na zbity pisk. A jeśli teren -a na to wygląda- jest miejski, to z kasy podatnika w razie wypadku trzeba będzie wypłacić sporą gotowiznę. Ludzie z tych miejsc powyżej puciana i kamieniolomu mają tam ładną panoramę na miasto. I aż prosiłoby sie zrobic z parkingu nad pucianem ścieżkę dla rowerzystów chocby tylko do Ceglanej. Kiedys mogłoby tam byc całkiem fajnie miejsce dla piknikowiczów i grillowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś