Gość: xXx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:26 Czy ktos wie, czy moze sa jakies dziewczyny wlascicielkami tego samochodu? Bo osobiscie sie nie spotkalem z tym, aby laska siedziala za kierownica tego samochodu. Po prostu prosze o odpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kamilek Widziałem Charlotte z merca w Calibrze)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 10:06 to wieśniacki samochód dla szpanerów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morning calm Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.06, 11:51 Samochod tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 11:55 ten samochód to synonim dresiarstwa. potencjalny właściciel nie posiada karku, czyli jest tzw. bezkarkowcem. W sumie dosyć ładne, klasyczne autko, ale niestety... patrz wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelmilau Re: ...:::Opel Calibra:::... 02.06.06, 13:08 absolutnie popieram dres-bus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 14:41 Ale ja pytalem, czy jezdza nimi dziewczyny i czy widzieliscie dziewczyne za kierownica tego auta, a nie co o nim sadzicie... Czytanie ze zrozumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
petraaa Re: ...:::Opel Calibra:::... 02.06.06, 14:52 Nie licz na zrozumienie. Tu są same mądraski. Chcą być na siłę dowcipni. A poza tym moja koleżanka miała calibrę. Chyba bordową. Dopóki jej ktoś nie zwinął... Bardzo rozpaczała, bo kilka miesięcy wcześniej kupiła w komisie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: concept Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 15:37 A jaki samochod wedlug Was nie jest dresiarski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 01:29 Gość portalu: concept napisał(a): > A jaki samochod wedlug Was nie jest dresiarski? skoda to samochód dla kapeluszników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:32 autko wporządku jak kazdy opel, tylko ze kupują go wieśniaki w dresach i przerabiają na gaz bo w obecnych czasach to bardzo tanie auto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mack Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 15:49 reprezentantki plci pieknej kilka razy widzialem za kierownica opla calibry ale czy byly one wlascicielami tych samochodow...no coz tego nie moge stwierdzic..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 16:30 to auto to nedza nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 17:45 Apeluje o czytanie ze zrozumieniem!!! Nie pytam, co sadzicie o tym samochodzie... Choc przyznam jedno. Piszecie, ze to "dresiarski" samochod, choc ja widuje w nim przewaznie normalnie wygladajacych mlodych ludzi, niekiedy starszych, ale jeszcze nie widzialem dresiarza bez karku... Moze pomylilem forum, moze to nie o Czestochowe chodzi? Samochod jest stary, ale po 1 malo sie psuje, po 2 nie rdzewieje w kazdym mozliwym miejscu, po 3 niewiele kosztuje, po 4 ma ponadczasowy wyglad i chyba nie zaprzeczycie, a po 5 ma bardzo pojemny bagaznik, co jest niepodwazalnym atutem tego samochodu... A ze mnostwo ich jezdzi po miescie? Coz, nie wszystkich stac na luksusowy i drogi samochod, do ktorego notabene czesci kosztuja tyle co on sam, w Calibrach nie ma przynajmniej tego problemu, bo wszystkie czesci mozna kupic na allegro za niewielkie kwoty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 18:37 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:23 z tym ze malo sie psuje to troche nie tak,ale ogolem fajny samochodzik,mialam z nim do czynienia kiedys.A jak ktos sobie doprawi 30 spojlerow i 7 wydechow to wtedy jest wiesniacki np.taka jasno-zielona jezdzi po cze-wie to dopiero wiocha.I wlasnie przez takich wiesniakow samochod stracil klase,bo bez tych dodatkow wcale nie jest szpanerskim autem dla bezkarkowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKL Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:10 Chłopie nie badz smieszny,że Calibra nie rdzewieje.To Jest Opel ,ocynkowaną blache wprowadzili dopiero 96 roku.Calibra to sama rdza.ale nie oto chodzi.Moze wygląd ma fajny tylko za dużo szpanerków jezdzi tym samochodem.Ciemne szybki, 30 spojlerów,7 wydechów i manieczki na fula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posiadacz calibry Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: 83.168.124.* 02.06.06, 19:27 właścicielka....img33.imageshack.us/my.php?image=resizeofp10100153jj.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jasper6 Re: ...:::Opel Calibra:::... 03.06.06, 13:05 p ten samochód fajny, hehe ale ta pani na nim jeszcze lepsza hm...:)mógłbym się nim przejechać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poldo Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.domena.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 21:15 Znam kilka dziewcyzn za kierownica calibry - i do tego prowadza calkiem dobrze jak na kobiete :) Odpowiedz Link Zgłoś
zakochana_zielonooka Re: ...:::Opel Calibra:::... 02.06.06, 21:50 Jestem właścicielką i użytkowniczką czerwonej Calibry :) Autko fantastyczne, może troszkę się psuje (miałam problemy z przewodami paliwowymi, ale to była drobna usterka), troszkę rdzewieje (głównie nadkola, również kryzys zażegnany) ale generalnie jestem bardzo zadowolona :) Dostałam ją w prezencie i choć już kilka razy rodzice namawiali mnie na sprzedaż, bo za dużo pali, to ja się upieram, że jej nigdy nie sprzedam, bo nie chcę innego auta... Przemawiam do niej jak do kobiety no i świetnie się rozumiemy ;) Teraz już wiem co to miłość do samochodów :) A że niektóre wyglądają fatalnie, bo są "przedobrzone"... No cóż, o gustach się nie dyskutuje :) Pozdrawiam posiadaczy wspaniałych samochodów marki Opel Calibra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cali Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 22:13 witam jestem kierowniczką i włascicielką caliberki,od ponad 2lat:)cali to moje pierwsze i w dodatku wymarzone auto,ktore nauczylo mnie wszytkiego,nigdy nie zawidlo i nie raz uratowalo mi zycie.Myslcie o nim co chcecie,bo macie do tego prawo,a najlepiej go niekupujcie!!za duzo ich jezdzi po polskich drogach a co gorsza zbyt wiele debilnych osob jest ich wlascicielami:/ pozdrawiam calimaniakow!do zobaczenia na najblizszym zlociku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubusińska Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.net.pulawy.pl 03.06.06, 08:23 Hej. Mam skończone dwa kierunki studiów, świetną pracę, własne mieszkanie i kochaną Cali.. Także nie pasuje do waszych bzdurnych wyobrażeń o właścicielach Calibry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OIo Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:20 wyjatek potwierdza regułę, można by rzec. Trudno oczekiwać, ze 99,9% właścicieli to dresiarze, ale z pewnością jest ich ponad przeciętną. Co nie zmienia faktu, ze jak widzę ładnie utrzymaną calibrę(bez wiejskiego tjuningu)i wysiadajacą z niej babkę z klasą jaką zapewne jesteś, to ani mi przez myśl nie przejdzie, że jesteś dresiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calinka Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.net.pulawy.pl 03.06.06, 08:26 Z tego co się orientuję to dresy jeżdzą beemkami ewentualnie audicami a wieśniaki: traktorami, maluchami, cienko-cienko i innymi wynalazkami. I nie znam żadnego dresa w Calibrze - a znam wielu posiadaczy tego autka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:26 no nie mów że nie spotkałaś dresa, czy inny wynalazek ludzki typu umcy, umcy, umcy w calibrze, bo jest tego na pęczki. Znak rozpoznawczy to wiejski tjuning tego ładnego przecież auta. I tak jak w BMK'ach, czy audicach wskaźnik dresiarstwa jest zauważalny, ale nie przekracza pewnie 30% właścicieli, bo auta sa dosyć powszechne, tak w calibrach ten element stanowi zdecydowaną większość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel calibry Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: 83.168.124.* 03.06.06, 11:43 aleksander, sprecyzuj słowo "dresiarz" i "wiejski tuning"... lubię chodzić w dresie po domu i jak gram w basket, bo jest po prostu wygodny, więc nie wiem czy jestem już dresiarzem czy nie?! aha na calibrze mam coś ala grafitti za 5k pln czy to już WT?? pomożesz mi w samoocenie, bo sam nie ogarniam, jestem tylko mgr inż.... :/ plissss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 12:19 co do dresiarstwa jako takiego, to nie koniecznie trzeba bywać w dresach, żeby sie zaliczać do nich. Przecież nie będę Ci tłumaczył co kryje się pod tym pojęciem.... natomiast jeśli na twojej kalibrze widnieje wielkgachny spojler z wciśniętymi gdzie się tylko dało plasttikami do okoła, do tego "siatex", naklejka remus przy atrapie wydechu itp., to jasknajbardziej jest to wiejski tjuning. Co do grafiti się nie wypowiadam, choć mam stosunek podobny jak do graffiti na budynkach, czyli kiepski pomysł i ja osobiście czułbym obciach jeżdżąc w tak "upiększonym" samochodzie. A to, ze zamiast pokazać jak ono wygląda podajesz mi cenę jaką na nie wydałeś, to już naprawde mam utartą opinię o Twoim wkładzie w "upiększenie" tego wózka. Samochód najładniej prezentuje się w oryginalnym kształcie z małymi i przede wszytskim subtelnymi, klasycznymi modyfikacjami, zadbany itp. A nie robienie z wozu samochodu z "powrotu do przeszłości". Ale oczywiscie o gustach się nie dyskutuje, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel calibry Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: 83.168.124.* 03.06.06, 13:08 olo "miszczu" Ty mój, skoro dresiarz niekoniecznie chodzi w dresie, a ja chodząc czasami w dresie się do nich nie zaliczam (chyba) to o czym my tutaj wogóle rozmawiamy...?! każda marka ma "buraków" za kierownicą, a tylko o kilku wybranych tak się mówi...ciekawe dlaczego?! osobiście znam kilkudziesięciu kierowników cali, a miałem styczność z klkuset właścicielami i "dresiarzy" mogę policzyć na palcach 2 rąk... ciekawe dlaczego?! co do mojej grafy, spojlerów i innych dupereli nie będę się rozpisywał ani pokazywał z prostej przyczyny... nie godzien jest oglądać i oceniać mojego auta ktoś, kto nie potrafi poprawnie napisać jego nazwy (Kalibra jak wyżej napisałeś) ;)idąc dalej... zapewne widziałeś garstkę calibr z pośród wszystkich jeżdzących w polsce, a masz już ugruntowaną opinię o tym aucie, że to dresiarski wóz z WT...to po co mam Ci pokazywać swoją skoro już masz wyrobioną o nich opinię?! ponadto... wg Twojej definicji WT, cała francja, hiszpania i portugalia (bo tam w przewadze obowiązuje taki styl stylingu) to jedna wielka szczęśliwa WIOSKA, w której żyją ubodzy wieśniacy, nie dorastający polakom do pięt...heh ostatnie zdanie z Twojej wypowiedzi jest godne zauważenia i powinno być myślą przewodnią całego tego tematu... ;) p.s. też nie lubię tony pierdół na samochodzie i kostek rubika na lusterku, ale to moja osobista sprawa, a o gustach.... zapraszam Cie również na zlot CalibraTeam, może zmenisz zdanie o nas jako userach tego skąd inąd oryginalnego pojazdu...osobiście dzień zlotu jest jednym z bardziej wyczekiwanym przeze mnie dni w roku i to nie za sprawą samochodów tylko ludzi tam przyjeżdzających i atmosfery jaką wokół siebie wytwarzają...pozdrawiam Cie oluś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bytkowiak Re: ...:::Opel Calibra:::... 03.06.06, 13:34 Spodziweałem się, ze "kalibra" bedzie argumentem koronnym-bez komentarza. Widziałem tyle calibr ile było mi dane w życiu uwidzieć. czy duzo, czy mało nie wiem. Natomiast wiem, ze wiele z nich było wiejskimi wozami(procentowo z pewnością więcej niż wśród VW, BMW itp), pomimo, ze samo auto podoba mi się. Z tymi wyznacznikami standardów dobrego smaku wśród spojlerowców i gadźeciaży na zachodzie nie rozbrajaj mnie, bo tam to dopiero gnioty można uwidzieć. Niestety często ich tak kasa nie ogranicza jak Polaków i taki badziweiak idzie równo z koksem w "psuciu" samochodu. Jak widać mamy zupełnie inne spojżenie na samochody. Dla mnie samochód z metrami plastików, obmalowany grafiti itp upiększenia to samochód zdecydowanie przekombinowany i z pięknym wozem nie mający za dużo wspólnego, co najwyżej jest to niespotykany wóz. A co do zlotów i atmosfery to nie wątpie, ze jest OK i jeżdżą tam spoko ludzie, zapewne jak piszesz w mniejszości dresiarstwo.. I kwestia najważniejsza: ocena samochodu nie jest oceną człowieka i odwrotnie. Co najwyżej można oceniać gusta ze swojego punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel calibry Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: 83.168.124.* 03.06.06, 14:35 @bytkowiak: pomiń to moje grafitti i przeczytaj jeszcze raz to co napisałem, a dojdziesz do wniosku, że w większości zgadzamy się... chłopie gdzie ja napisałem, że zachodni tuning jest wyznacznikiem dobrego smaku??? staram się napisać, że taki styling jak NAM (tak Tobie i mi) się podoba, tam jest uznawany jako seryjne auto nie mające wiele wspólnego ze stylingiem, lub idąc śladem Waszego pojmowania wiejski tuning (mało gadżetów=nie stać wieśniaka)... myślenie na poziomie...gratuluję ;/ gusta gusta i jeszcze raz gusta... dobra przełknę już to, że WT to skrót myślowy od zdania "nie podoba mi się, za dużo wszystkiego itp", ale generalizowanie/zakładanie, że jakieś auto to wyznacznik sposobu bycia/charakteru kierowcy jest poniżej wszelkiej krytyki (tutaj jak i w 90% Twojej wypowiedzi się z Tobą zgadzam)... w sumie to nie chce mi się już pisać, bo jak grochem o ścianę... pozdrawiam wszystkie kierowniczki calibr, bo właściwie to Was ten temat dotyczy... mUa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calinka Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.net.pulawy.pl 03.06.06, 11:56 Czytaj uważnie - napisałam "nie znam żadnego" a nie "nie widziałam żadnego".... :) Odpowiedz Link Zgłoś
zakochana_zielonooka Re: ...:::Opel Calibra:::... 03.06.06, 12:05 Cóż, ja również nie pasuję do powszechnego poglądu :) A co do słuchania muzyki w samochodzie, to uwielbiam jej słuchać głośno. W domu nie mogę tego robić, bo przeszkadza domownikom... A w swoim własnym autku wolno mi prawie wszystko, ale kiedy puszczam muzyczkę głośniej, to staram się przymykać okna, aby nikomu nie przeszkadzało moje małe hobby :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.21.pl / *.21.pl 03.06.06, 15:49 moim skromnym zdaniem kazde auto mozna spaskudzic...a ze jedne auta paskudzone sa czesniej niz inne to odrebny temat(w czestochowie kojarze dwie spaskudzone calbry, ale to juz kwestia gustu)...a skoro o temacie mowa to moja przyjaciolka jezdzila calibra i z tego co pamietam chwalila sobie...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 18:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:34 no z tymi cienko-cienko to troszeczke przesadzilas:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calimaniak Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 14:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masa słowo krytyczne o calibrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 21:06 1. Jest to najtańszy samochód sportowy(phi) jaki można chyba dostać w polsce ( już za 7 tys można dostać całkiem niezły 12-13 letni model tego samochodu oczywiście sprowadzony z niemiec bez opłat) 2. Pożeracz portfeli jego posiadaczy ( samochód z silnikiem 2 litry łyka 13-15 literków na 100 ) zazwyczaj właściciele wyjeżdżają nim w niedzielę i opcjonalnie w sobote wieczorem 3. Korodują nadkola jak to w oplach i obwieszają się spojlery, nie wspominając o trzeszczących plastikach wewnątrz 4. Szczerze mówiąc jeśli chciałbym szpanować bo do tego jest wykorzystywany to wolałbym forda probe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AutoR Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.c27.msk.pl 04.06.06, 02:25 A ja to widze troche inaczej, Opinia o tym aucie wywodzi się z zazdrości ponieważ jest ładne jej linia jest bardzo udana i naprawde ponad czasowa, Ludzie myslą sobie tak fajne auto dalej po tylu latach moze byc tak fajne ?? i ja go nie mam ??? to nie moze prawda nieeeeeeeeeeee !!!! ten malutki impuls tej myśli to milisekundy a rezultatem jest bezradność, zazdrość cholera musze się odegrac i zwyzywam fure będzie mi łatwiej z tym życ :) (przykład wyżej pokazuję proste myślenie mało inteligentnego gościa, więc może to tak zwane dresy mowią źle o autach ??!!) tak jest też z BMW i innymi fajnymi autami które mają cos więcej w wyglądzie niż zwykłe samochodziki :) Sprawa jest prosta każde szykanowanie w takiej mierze jak to się dzieje tak zwana nagonka jest potwierdzeniem, że to auto to prawdziwe dzieło sztuki !! :) Mam także calibre, często daje ją swojej dziewczynie, uwielbia nią jezdzic po prostu widze ze za kazdym razem, delektuje się jazdą. ciekawe czy tak by się czuła w przeciętnym aucie ??! :) jezdząc calibrą lubie też inne marki zostawie cali dziewczynie a sobie kupie BMW potrzeba nam ludzie więcej tolerancji motoryzacyjnej bo to troche jest śmieszne :P Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zakochana_zielonooka Re: ...:::Opel Calibra:::... 04.06.06, 10:24 Oj zgadza się, pożeracz paliwa... Moja wersja 2.0 16V pali 15 litrów na 130km... Ale bez przesady, nie jeżdżę tylko w weekendy :) Auto ma naprawdę fantastyczny wygląd i ponadczasową linię nadwozia... Mój chłopak jest trochę zły, bo nie pozwalam mu myć mojego autka (zawsze się tłumaczę tym, że lepiej to zrobię, bo z uczuciem ;)) ani za bardzo nim szaleć (on chciałby od razu zrobić z niej bolida wyścigowego, a moja Caliberka ma mi jeszcze długo służyć...). Poza tym uwielbiam wsłuchiwać się w pracę jej silnika, zwłaszcza na wyższych obrotach :) Jazda nią również sprawia mi przeogromną radość, czasem tylko żałuję, że ma tak bardzo niskie zawieszenie, zwłaszcza jak muszę wjechać na parking pod przychodnią na Sobieskiego... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masa krytyczna toyota corolla i inne japońce to jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 11:34 Większość europy tym jeździ tylko u nas panuje przekonanie że są drogie części itd. A prawdę mówiąc są to najbardziej niezawodne samochody na świecie i mają cholernie przemyślaną konstrukcję, znam gościa w częstochowie który na nauce jazdy swoim nissanikiem micrą zrobił 800 tys km a normalny opel czy woldswagen wysiada po 200 tys. Najbardziej zajefajne półsportowe samochodziki to hondy civic, nie gniją, nie psują się, MAŁO PALą i jest wewnątrz cholerna cisza czego o calibrze powiedzieć nie można, no ale to tylko opel co ja oczekuję. A więc właściciele odjechanych caliberek uwarzajcie na chodniki i módlcie się o to żeby benzynka nie drożała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona z opla Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.man.czest.pl 04.06.06, 15:10 co masz do tego auta ja takim jezdze i co jest nie tak?? zajebiste autko uwielbiam je Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyBurak opel calibra:)))stare i niemodne auto niemieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:15 murarza:)))) W Polsce jedynie buractwo czereśniowe jeździ takim badziewiem sprzed 10 lat:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zakochana_zielonooka Re: opel calibra:)))stare i niemodne auto niemiec 04.06.06, 17:41 Jeżdzą Ci,których nie stać na nowsze, modniejsze i droższe, na przykład ja... Mam 19 lat, jestem na urzymaniu rodziców i nie mam pieniędzy, by sobie kupić Volvo XC90, choć bardzo bym chciała... Zastanawia mnie tylko, dlaczego wszycy się tak Calibry! Co ona komu przeszkadza! Auto jak każde inne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mack Re: opel calibra:)))stare i niemodne auto niemiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:29 ciesz sie ze stac cie(a wlasciewie twoich rodzicow) chociaz(albo i az) na calibre, ktora wcale tania w eksploatacji nie jest porownujac z innymi autami za podobna kase. Niekazdy ma bogatych rodzicow i dlatego dla jednego mazeniem jest volvo dla drugiego calibra a dla nastepnego maluch. Cieszmy sie tym co mamy. Co do samego auta tez uwazam ze to auto jak kazde inne.(chociaz mogloby miec wersje z mniejszymi silnikami ale cuz..charakter auta mialbyc sportowy to i jest;)) niemoge natomiast zaprzeczyc faktom ze czesto auto to sluzy jako transport na dyskoteke... Posiadacze tych samochodow nie przejmujcie sie krytyka innych. Co to kogos obchodzi ze samochod rdzewieje czy czesto sie psuje skoro ten ktos nim nie jezdzi. U wiekszosci krytykujacych krytyka ta jest powodowana(raz bezposrednio a raz tylko posrednio i nie zawsze swiadomą) zazdroscia...jedni zazdroszcza szpanu a inni ladnego i mocnego auta.(ekonomi chyba nikt nie zazdrosci;) ) a mowienie "sami dresiaze tym jezdza"...hmmm bezsens. owszem moze nawet sporo dresiazy ale przeciez sa tez "normalni" milosnicy tych samochodow (tak samo jak np polonezow...jedni zlomuja, drudzy remontuja i pakuja w nie kase bo kochaja te auta) ktorych nie mozna nazywac w ten sposob. Mysle ze to wlasnie dlatego sa rozne marki i rozne modele samochodow zeby kazdy mogl wybrac cos dla siebie a nie poto zeby bylo co krytykowac a wszystko na swoje wady i zalety. ps. zeby nie bylo ze jezdze calibra- nie jezdze;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zakochana_zielonooka Re: opel calibra:)))stare i niemodne auto niemiec 04.06.06, 22:55 No, ktoś, kto nie jeździ Calibrą i jednocześnie jej nie krytykuje - wyrazy uznania :) Faktycznie, jest droga w eksploatacji, ale po jakimś czasie jazdy można sobie wypracować drobniutkie tricki spowalniające spalanie paliwa :) Masz rację Mack, cieszę się bardzo z tego, co mam i zacięcie bronię swojego Kochanego Czerwonego Maleństwa, bardzo mi przykro, kiedy ktoś, kto nie ma pojęcia o sprawie, krytykuje to autko... Jeszcze jedno - Calibra rdzewieje przeważnie tylko na nadkolach, a to chyba niewiele w porównaniu do dużo nowszych samochodów, nieprawdaż? Dawniej lakier był dużo trwalszy niż obecnie! Psuje się? Chyba jak każde auto! To wcalenie musi zależeć od marki, mój Opel zepsuł się dotychczas tylko RAZ, w przeciągu dwóch lat użytkowania, i było to tylko lekkie przetarcie przewodu paliwowego (całkowity koszt naprawy - 70zł...). Ja kocham moje auto i może dlatego staję w jego obronie, wiadomo, że gdybym miała np.BMW, to broniłabym własnie jego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kev Ja dodałbym jeszcze konkretniej! Ulubione auto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:26 tureckich "Gastarbeiter". Kto widział w Niemczech Niemca za kółkiem Calibry hahahaha :))) chyba 15 lat wstecz i to sporadycznie:)))) Poza tym tak jak kiedyś o włascicielach Opli Manta krążyły legendarne dowcipy tzw. "Manta Witze" tak dziś zmotow\ryzowani w Niemczech śmieją się z posiadaczy Opli Calibra! Słynna ze swojej wadliwości jest elektronika Opli. Kiedyś Opel po strasznie słabych wynikach sprzedaży w Niemczech reklamował się hasłem "Technik, die begeistert" (Technika, która oczerowuje), co cstało się słynnym sloganem w żartach z powodu awaryjności elektroniki w produkatach GM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: Ja dodałbym jeszcze konkretniej! Ulubione aut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 00:09 a dla mnie wiesnaicki jest fiat cinquecento, najlepiej jakby byl z super 700 po maska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 09:13 Ale sie wontek rozwinal... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasi Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:12 Wątek podupadł? Czemu? Mało pasjonatów Calibry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cali_cali Sprzedam Cali :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 00:25 Starosc nie radosc wiec calibre trzeba sprzedac :) allegro.pl/item108578118_calibra_2_0_8v_115km_gaz_1991r_czestochowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 23:28 Tak,dziewczyny też są właścicielkami samochodu marki Opel Calibra,a ja należę do jednej z nich i siedzę sobie za kierownicą caliberki :) pozdrowioneczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vectra 91 Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 00:37 vetra a jest lepsza hihih Odpowiedz Link Zgłoś