Dodaj do ulubionych

...:::Opel Calibra:::...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:26
Czy ktos wie, czy moze sa jakies dziewczyny wlascicielkami tego samochodu? Bo
osobiscie sie nie spotkalem z tym, aby laska siedziala za kierownica tego
samochodu. Po prostu prosze o odpowiedz...
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamilek Widziałem Charlotte z merca w Calibrze)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:47
    • Gość: ania Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 10:06
      to wieśniacki samochód dla szpanerów
      • Gość: morning calm Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.06, 11:51
        Samochod tragedia.
    • Gość: olo Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 11:55
      ten samochód to synonim dresiarstwa. potencjalny właściciel nie posiada karku,
      czyli jest tzw. bezkarkowcem.
      W sumie dosyć ładne, klasyczne autko, ale niestety... patrz wyżej.
    • marcelmilau Re: ...:::Opel Calibra:::... 02.06.06, 13:08
      absolutnie popieram dres-bus.
      • Gość: xXx Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 14:41
        Ale ja pytalem, czy jezdza nimi dziewczyny i czy widzieliscie dziewczyne za
        kierownica tego auta, a nie co o nim sadzicie... Czytanie ze zrozumieniem...
        • petraaa Re: ...:::Opel Calibra:::... 02.06.06, 14:52
          Nie licz na zrozumienie. Tu są same mądraski. Chcą być na siłę dowcipni. A poza
          tym moja koleżanka miała calibrę. Chyba bordową. Dopóki jej ktoś nie zwinął...
          Bardzo rozpaczała, bo kilka miesięcy wcześniej kupiła w komisie.
          Pozdrawiam.
          • Gość: concept Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 15:37
            A jaki samochod wedlug Was nie jest dresiarski?
            • Gość: Olo Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 01:29
              Gość portalu: concept napisał(a):

> A jaki samochod wedlug Was nie jest dresiarski?

skoda
              to samochód dla kapeluszników
        • Gość: adek Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:32
          autko wporządku jak kazdy opel, tylko ze kupują go wieśniaki w dresach i
          przerabiają na gaz bo w obecnych czasach to bardzo tanie auto.
    • Gość: Mack Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 15:49
      reprezentantki plci pieknej kilka razy widzialem za kierownica opla calibry ale
      czy byly one wlascicielami tych samochodow...no coz tego nie moge stwierdzic..:)
    • Gość: nikt Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 16:30
      to auto to nedza nie polecam
      • Gość: xXx Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 17:45
        Apeluje o czytanie ze zrozumieniem!!! Nie pytam, co sadzicie o tym
        samochodzie... Choc przyznam jedno. Piszecie, ze to "dresiarski" samochod, choc
        ja widuje w nim przewaznie normalnie wygladajacych mlodych ludzi, niekiedy
        starszych, ale jeszcze nie widzialem dresiarza bez karku... Moze pomylilem
        forum, moze to nie o Czestochowe chodzi? Samochod jest stary, ale po 1 malo sie
        psuje, po 2 nie rdzewieje w kazdym mozliwym miejscu, po 3 niewiele kosztuje, po
        4 ma ponadczasowy wyglad i chyba nie zaprzeczycie, a po 5 ma bardzo pojemny
        bagaznik, co jest niepodwazalnym atutem tego samochodu... A ze mnostwo ich
        jezdzi po miescie? Coz, nie wszystkich stac na luksusowy i drogi samochod, do
        ktorego notabene czesci kosztuja tyle co on sam, w Calibrach nie ma przynajmniej
        tego problemu, bo wszystkie czesci mozna kupic na allegro za niewielkie kwoty :)
        • Gość: ... Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 18:37
          ...
        • Gość: babajaga Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:23
          z tym ze malo sie psuje to troche nie tak,ale ogolem fajny samochodzik,mialam z
          nim do czynienia kiedys.A jak ktos sobie doprawi 30 spojlerow i 7 wydechow to
          wtedy jest wiesniacki np.taka jasno-zielona jezdzi po cze-wie to dopiero
          wiocha.I wlasnie przez takich wiesniakow samochod stracil klase,bo bez tych
          dodatkow wcale nie jest szpanerskim autem dla bezkarkowcow.
    • Gość: SKL Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:10
      Chłopie nie badz smieszny,że Calibra nie rdzewieje.To Jest Opel ,ocynkowaną
      blache wprowadzili dopiero 96 roku.Calibra to sama rdza.ale nie oto chodzi.Moze
      wygląd ma fajny tylko za dużo szpanerków jezdzi tym samochodem.Ciemne szybki, 30
      spojlerów,7 wydechów i manieczki na fula.
    • Gość: posiadacz calibry Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: 83.168.124.* 02.06.06, 19:27
      właścicielka....img33.imageshack.us/my.php?image=resizeofp10100153jj.jpg
      • jasper6 Re: ...:::Opel Calibra:::... 03.06.06, 13:05
        p ten samochód fajny, hehe ale ta pani na nim jeszcze lepsza hm...:)mógłbym się
        nim przejechać:)
    • Gość: poldo Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.domena.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 21:15
      Znam kilka dziewcyzn za kierownica calibry - i do tego prowadza calkiem dobrze
      jak na kobiete :)
    • zakochana_zielonooka Re: ...:::Opel Calibra:::... 02.06.06, 21:50
      Jestem właścicielką i użytkowniczką czerwonej Calibry :) Autko fantastyczne,
      może troszkę się psuje (miałam problemy z przewodami paliwowymi, ale to była
      drobna usterka), troszkę rdzewieje (głównie nadkola, również kryzys zażegnany)
      ale generalnie jestem bardzo zadowolona :) Dostałam ją w prezencie i choć już
      kilka razy rodzice namawiali mnie na sprzedaż, bo za dużo pali, to ja się
      upieram, że jej nigdy nie sprzedam, bo nie chcę innego auta... Przemawiam do
      niej jak do kobiety no i świetnie się rozumiemy ;) Teraz już wiem co to miłość
      do samochodów :) A że niektóre wyglądają fatalnie, bo są "przedobrzone"... No
      cóż, o gustach się nie dyskutuje :) Pozdrawiam posiadaczy wspaniałych samochodów
      marki Opel Calibra :)
    • Gość: cali Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 22:13
      witam
      jestem kierowniczką i włascicielką caliberki,od ponad 2lat:)cali to moje
      pierwsze i w dodatku wymarzone auto,ktore nauczylo mnie wszytkiego,nigdy nie
      zawidlo i nie raz uratowalo mi zycie.Myslcie o nim co chcecie,bo macie do tego
      prawo,a najlepiej go niekupujcie!!za duzo ich jezdzi po polskich drogach a co
      gorsza zbyt wiele debilnych osob jest ich wlascicielami:/
      pozdrawiam calimaniakow!do zobaczenia na najblizszym zlociku:)
    • Gość: Kubusińska Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.net.pulawy.pl 03.06.06, 08:23
      Hej. Mam skończone dwa kierunki studiów, świetną pracę, własne mieszkanie i
      kochaną Cali.. Także nie pasuje do waszych bzdurnych wyobrażeń o właścicielach
      Calibry...
      • Gość: OIo Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:20
        wyjatek potwierdza regułę, można by rzec. Trudno oczekiwać, ze 99,9%
        właścicieli to dresiarze, ale z pewnością jest ich ponad przeciętną. Co nie
        zmienia faktu, ze jak widzę ładnie utrzymaną calibrę(bez wiejskiego tjuningu)i
        wysiadajacą z niej babkę z klasą jaką zapewne jesteś, to ani mi przez myśl nie
        przejdzie, że jesteś dresiarą.
    • Gość: Calinka Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.net.pulawy.pl 03.06.06, 08:26
      Z tego co się orientuję to dresy jeżdzą beemkami ewentualnie audicami a
      wieśniaki: traktorami, maluchami, cienko-cienko i innymi wynalazkami. I nie znam
      żadnego dresa w Calibrze - a znam wielu posiadaczy tego autka..
      • Gość: Olo Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:26
        no nie mów że nie spotkałaś dresa, czy inny wynalazek ludzki typu umcy, umcy,
        umcy w calibrze, bo jest tego na pęczki. Znak rozpoznawczy to wiejski tjuning
        tego ładnego przecież auta.
        I tak jak w BMK'ach, czy audicach wskaźnik dresiarstwa jest zauważalny, ale nie
        przekracza pewnie 30% właścicieli, bo auta sa dosyć powszechne, tak w calibrach
        ten element stanowi zdecydowaną większość.
        • Gość: właściciel calibry Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: 83.168.124.* 03.06.06, 11:43
          aleksander, sprecyzuj słowo "dresiarz" i "wiejski tuning"...
          lubię chodzić w dresie po domu i jak gram w basket, bo jest po prostu wygodny,
          więc nie wiem czy jestem już dresiarzem czy nie?! aha na calibrze mam coś ala
          grafitti za 5k pln czy to już WT?? pomożesz mi w samoocenie, bo sam nie
          ogarniam, jestem tylko mgr inż.... :/ plissss
          • Gość: Olo Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 12:19
            co do dresiarstwa jako takiego, to nie koniecznie trzeba bywać w dresach, żeby
            sie zaliczać do nich. Przecież nie będę Ci tłumaczył co kryje się pod tym
            pojęciem....
            natomiast jeśli na twojej kalibrze widnieje wielkgachny spojler z wciśniętymi
            gdzie się tylko dało plasttikami do okoła, do tego "siatex", naklejka remus
            przy atrapie wydechu itp., to jasknajbardziej jest to wiejski tjuning. Co do
            grafiti się nie wypowiadam, choć mam stosunek podobny jak do graffiti na
            budynkach, czyli kiepski pomysł i ja osobiście czułbym obciach jeżdżąc w
            tak "upiększonym" samochodzie. A to, ze zamiast pokazać jak ono wygląda
            podajesz mi cenę jaką na nie wydałeś, to już naprawde mam utartą opinię o Twoim
            wkładzie w "upiększenie" tego wózka.
            Samochód najładniej prezentuje się w oryginalnym kształcie z małymi i przede
            wszytskim subtelnymi, klasycznymi modyfikacjami, zadbany itp. A nie robienie z
            wozu samochodu z "powrotu do przeszłości".
            Ale oczywiscie o gustach się nie dyskutuje, prawda?
            • Gość: właściciel calibry Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: 83.168.124.* 03.06.06, 13:08
              olo "miszczu" Ty mój, skoro dresiarz niekoniecznie chodzi w dresie, a ja
              chodząc czasami w dresie się do nich nie zaliczam (chyba) to o czym my tutaj
              wogóle rozmawiamy...?! każda marka ma "buraków" za kierownicą, a tylko o kilku
              wybranych tak się mówi...ciekawe dlaczego?!
              osobiście znam kilkudziesięciu kierowników cali, a miałem styczność z klkuset
              właścicielami i "dresiarzy" mogę policzyć na palcach 2 rąk... ciekawe dlaczego?!
              co do mojej grafy, spojlerów i innych dupereli nie będę się rozpisywał ani
              pokazywał z prostej przyczyny... nie godzien jest oglądać i oceniać mojego auta
              ktoś, kto nie potrafi poprawnie napisać jego nazwy (Kalibra jak wyżej
              napisałeś) ;)idąc dalej... zapewne widziałeś garstkę calibr z pośród wszystkich
              jeżdzących w polsce, a masz już ugruntowaną opinię o tym aucie, że to
              dresiarski wóz z WT...to po co mam Ci pokazywać swoją skoro już masz wyrobioną
              o nich opinię?!
              ponadto... wg Twojej definicji WT, cała francja, hiszpania i portugalia (bo tam
              w przewadze obowiązuje taki styl stylingu) to jedna wielka szczęśliwa WIOSKA, w
              której żyją ubodzy wieśniacy, nie dorastający polakom do pięt...heh
              ostatnie zdanie z Twojej wypowiedzi jest godne zauważenia i powinno być myślą
              przewodnią całego tego tematu... ;)

p.s. też nie lubię tony pierdół na samochodzie i kostek rubika na lusterku, ale
              to moja osobista sprawa, a o gustach....
              zapraszam Cie również na zlot CalibraTeam, może zmenisz zdanie o nas jako
              userach tego skąd inąd oryginalnego pojazdu...osobiście dzień zlotu jest jednym
              z bardziej wyczekiwanym przeze mnie dni w roku i to nie za sprawą samochodów
              tylko ludzi tam przyjeżdzających i atmosfery jaką wokół siebie
              wytwarzają...pozdrawiam Cie oluś ;)
              • bytkowiak Re: ...:::Opel Calibra:::... 03.06.06, 13:34
                Spodziweałem się, ze "kalibra" bedzie argumentem koronnym-bez komentarza.

Widziałem tyle calibr ile było mi dane w życiu uwidzieć. czy duzo, czy mało nie
                wiem. Natomiast wiem, ze wiele z nich było wiejskimi wozami(procentowo z
                pewnością więcej niż wśród VW, BMW itp), pomimo, ze samo auto podoba mi się.

Z tymi wyznacznikami standardów dobrego smaku wśród spojlerowców i gadźeciaży
                na zachodzie nie rozbrajaj mnie, bo tam to dopiero gnioty można uwidzieć.
                Niestety często ich tak kasa nie ogranicza jak Polaków i taki badziweiak idzie
                równo z koksem w "psuciu" samochodu.
                Jak widać mamy zupełnie inne spojżenie na samochody. Dla mnie samochód z
                metrami plastików, obmalowany grafiti itp upiększenia to samochód zdecydowanie
                przekombinowany i z pięknym wozem nie mający za dużo wspólnego, co najwyżej
                jest to niespotykany wóz.

A co do zlotów i atmosfery to nie wątpie, ze jest OK i jeżdżą tam spoko ludzie,
                zapewne jak piszesz w mniejszości dresiarstwo..
                I kwestia najważniejsza: ocena samochodu nie jest oceną człowieka i odwrotnie.
                Co najwyżej można oceniać gusta ze swojego punktu widzenia.
                • Gość: właściciel calibry Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: 83.168.124.* 03.06.06, 14:35
                  @bytkowiak: pomiń to moje grafitti i przeczytaj jeszcze raz to co napisałem, a
                  dojdziesz do wniosku, że w większości zgadzamy się...
                  chłopie gdzie ja napisałem, że zachodni tuning jest wyznacznikiem dobrego
                  smaku??? staram się napisać, że taki styling jak NAM (tak Tobie i mi) się
                  podoba, tam jest uznawany jako seryjne auto nie mające wiele wspólnego ze
                  stylingiem, lub idąc śladem Waszego pojmowania wiejski tuning (mało
                  gadżetów=nie stać wieśniaka)... myślenie na poziomie...gratuluję ;/
                  gusta gusta i jeszcze raz gusta...
                  dobra przełknę już to, że WT to skrót myślowy od zdania "nie podoba mi się, za
                  dużo wszystkiego itp", ale generalizowanie/zakładanie, że jakieś auto to
                  wyznacznik sposobu bycia/charakteru kierowcy jest poniżej wszelkiej krytyki
                  (tutaj jak i w 90% Twojej wypowiedzi się z Tobą zgadzam)...
                  w sumie to nie chce mi się już pisać, bo jak grochem o ścianę...
                  pozdrawiam wszystkie kierowniczki calibr, bo właściwie to Was ten temat
                  dotyczy...
                  mUa
        • Gość: Calinka Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.net.pulawy.pl 03.06.06, 11:56
          Czytaj uważnie - napisałam "nie znam żadnego" a nie "nie widziałam żadnego".... :)
          • zakochana_zielonooka Re: ...:::Opel Calibra:::... 03.06.06, 12:05
            Cóż, ja również nie pasuję do powszechnego poglądu :) A co do słuchania muzyki w
            samochodzie, to uwielbiam jej słuchać głośno. W domu nie mogę tego robić, bo
            przeszkadza domownikom... A w swoim własnym autku wolno mi prawie wszystko, ale
            kiedy puszczam muzyczkę głośniej, to staram się przymykać okna, aby nikomu nie
            przeszkadzało moje małe hobby :)
            • Gość: kachna Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.21.pl / *.21.pl 03.06.06, 15:49
              moim skromnym zdaniem kazde auto mozna spaskudzic...a ze jedne auta paskudzone
              sa czesniej niz inne to odrebny temat(w czestochowie kojarze dwie spaskudzone
              calbry, ale to juz kwestia gustu)...a skoro o temacie mowa to moja przyjaciolka
              jezdzila calibra i z tego co pamietam chwalila sobie...pozdrawiam
              • Gość: xXx Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 18:54
      • Gość: mlody Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:34
        no z tymi cienko-cienko to troszeczke przesadzilas:)
      • Gość: Calimaniak Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 14:58
    • Gość: masa słowo krytyczne o calibrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 21:06
      1. Jest to najtańszy samochód sportowy(phi) jaki można chyba dostać w polsce ( już za 7 tys można dostać całkiem niezły 12-13 letni model tego samochodu oczywiście sprowadzony z niemiec bez opłat)
      2. Pożeracz portfeli jego posiadaczy ( samochód z silnikiem 2 litry łyka 13-15 literków na 100 ) zazwyczaj właściciele wyjeżdżają nim w niedzielę i opcjonalnie w sobote wieczorem
      3. Korodują nadkola jak to w oplach i obwieszają się spojlery, nie wspominając o trzeszczących plastikach wewnątrz
      4. Szczerze mówiąc jeśli chciałbym szpanować bo do tego jest wykorzystywany to wolałbym forda probe
    • Gość: AutoR Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.c27.msk.pl 04.06.06, 02:25
      A ja to widze troche inaczej,
      Opinia o tym aucie wywodzi się z zazdrości ponieważ jest ładne
      jej linia jest bardzo udana i naprawde ponad czasowa,
      Ludzie myslą sobie tak fajne auto dalej po tylu latach moze byc tak fajne ?? i
      ja go nie mam ??? to nie moze prawda nieeeeeeeeeeee !!!! ten malutki impuls tej
      myśli to milisekundy a rezultatem jest bezradność, zazdrość cholera musze się
      odegrac i zwyzywam fure będzie mi łatwiej z tym życ :) (przykład wyżej pokazuję
      proste myślenie mało inteligentnego gościa, więc może to tak zwane dresy mowią
      źle o autach ??!!) tak jest też z BMW i innymi fajnymi autami które mają cos
      więcej w wyglądzie niż zwykłe samochodziki :)
      Sprawa jest prosta każde szykanowanie w takiej mierze jak to się dzieje tak
      zwana nagonka jest potwierdzeniem, że to auto to prawdziwe dzieło sztuki !! :)

Mam także calibre, często daje ją swojej dziewczynie, uwielbia nią jezdzic
      po prostu widze ze za kazdym razem, delektuje się jazdą.
      ciekawe czy tak by się czuła w przeciętnym aucie ??! :)

jezdząc calibrą lubie też inne marki zostawie cali dziewczynie a sobie kupie BMW
      potrzeba nam ludzie więcej tolerancji motoryzacyjnej bo to troche jest
      śmieszne :P

Pozdrawiam

• zakochana_zielonooka Re: ...:::Opel Calibra:::... 04.06.06, 10:24
        Oj zgadza się, pożeracz paliwa... Moja wersja 2.0 16V pali 15 litrów na 130km...
        Ale bez przesady, nie jeżdżę tylko w weekendy :) Auto ma naprawdę fantastyczny
        wygląd i ponadczasową linię nadwozia... Mój chłopak jest trochę zły, bo nie
        pozwalam mu myć mojego autka (zawsze się tłumaczę tym, że lepiej to zrobię, bo z
        uczuciem ;)) ani za bardzo nim szaleć (on chciałby od razu zrobić z niej bolida
        wyścigowego, a moja Caliberka ma mi jeszcze długo służyć...). Poza tym uwielbiam
        wsłuchiwać się w pracę jej silnika, zwłaszcza na wyższych obrotach :) Jazda nią
        również sprawia mi przeogromną radość, czasem tylko żałuję, że ma tak bardzo
        niskie zawieszenie, zwłaszcza jak muszę wjechać na parking pod przychodnią na
        Sobieskiego... :/
      • Gość: masa krytyczna toyota corolla i inne japońce to jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 11:34
        Większość europy tym jeździ tylko u nas panuje przekonanie że są drogie części itd. A prawdę mówiąc są to najbardziej niezawodne samochody na świecie i mają cholernie przemyślaną konstrukcję, znam gościa w częstochowie który na nauce jazdy swoim nissanikiem micrą zrobił 800 tys km a normalny opel czy woldswagen wysiada po 200 tys. Najbardziej zajefajne półsportowe samochodziki to hondy civic, nie gniją, nie psują się, MAŁO PALą i jest wewnątrz cholerna cisza czego o calibrze powiedzieć nie można, no ale to tylko opel co ja oczekuję.
        A więc właściciele odjechanych caliberek uwarzajcie na chodniki i módlcie się o to żeby benzynka nie drożała
    • Gość: ona z opla Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.man.czest.pl 04.06.06, 15:10
      co masz do tego auta ja takim jezdze i co jest nie tak?? zajebiste autko
      uwielbiam je
      • Gość: antyBurak opel calibra:)))stare i niemodne auto niemieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:15
        murarza:)))) W Polsce jedynie buractwo czereśniowe jeździ takim badziewiem
        sprzed 10 lat:)))
        • zakochana_zielonooka Re: opel calibra:)))stare i niemodne auto niemiec 04.06.06, 17:41
          Jeżdzą Ci,których nie stać na nowsze, modniejsze i droższe, na przykład ja...
          Mam 19 lat, jestem na urzymaniu rodziców i nie mam pieniędzy, by sobie kupić
          Volvo XC90, choć bardzo bym chciała... Zastanawia mnie tylko, dlaczego wszycy
          się tak Calibry! Co ona komu przeszkadza! Auto jak każde inne!
          • Gość: Mack Re: opel calibra:)))stare i niemodne auto niemiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:29
            ciesz sie ze stac cie(a wlasciewie twoich rodzicow) chociaz(albo i az) na
            calibre, ktora wcale tania w eksploatacji nie jest porownujac z innymi autami za
            podobna kase. Niekazdy ma bogatych rodzicow i dlatego dla jednego mazeniem jest
            volvo dla drugiego calibra a dla nastepnego maluch. Cieszmy sie tym co mamy.
            Co do samego auta tez uwazam ze to auto jak kazde inne.(chociaz mogloby miec
            wersje z mniejszymi silnikami ale cuz..charakter auta mialbyc sportowy to i
            jest;)) niemoge natomiast zaprzeczyc faktom ze czesto auto to sluzy jako
            transport na dyskoteke...
            Posiadacze tych samochodow nie przejmujcie sie krytyka innych. Co to kogos
            obchodzi ze samochod rdzewieje czy czesto sie psuje skoro ten ktos nim nie
            jezdzi. U wiekszosci krytykujacych krytyka ta jest powodowana(raz bezposrednio a
            raz tylko posrednio i nie zawsze swiadomą) zazdroscia...jedni zazdroszcza szpanu
            a inni ladnego i mocnego auta.(ekonomi chyba nikt nie zazdrosci;) ) a mowienie
            "sami dresiaze tym jezdza"...hmmm bezsens. owszem moze nawet sporo dresiazy ale
            przeciez sa tez "normalni" milosnicy tych samochodow (tak samo jak np
            polonezow...jedni zlomuja, drudzy remontuja i pakuja w nie kase bo kochaja te
            auta) ktorych nie mozna nazywac w ten sposob.
            Mysle ze to wlasnie dlatego sa rozne marki i rozne modele samochodow zeby kazdy
            mogl wybrac cos dla siebie a nie poto zeby bylo co krytykowac a wszystko na
            swoje wady i zalety.

ps. zeby nie bylo ze jezdze calibra- nie jezdze;-)
            • zakochana_zielonooka Re: opel calibra:)))stare i niemodne auto niemiec 04.06.06, 22:55
              No, ktoś, kto nie jeździ Calibrą i jednocześnie jej nie krytykuje - wyrazy
              uznania :) Faktycznie, jest droga w eksploatacji, ale po jakimś czasie jazdy
              można sobie wypracować drobniutkie tricki spowalniające spalanie paliwa :) Masz
              rację Mack, cieszę się bardzo z tego, co mam i zacięcie bronię swojego Kochanego
              Czerwonego Maleństwa, bardzo mi przykro, kiedy ktoś, kto nie ma pojęcia o
              sprawie, krytykuje to autko... Jeszcze jedno - Calibra rdzewieje przeważnie
              tylko na nadkolach, a to chyba niewiele w porównaniu do dużo nowszych
              samochodów, nieprawdaż? Dawniej lakier był dużo trwalszy niż obecnie! Psuje się?
              Chyba jak każde auto! To wcalenie musi zależeć od marki, mój Opel zepsuł się
              dotychczas tylko RAZ, w przeciągu dwóch lat użytkowania, i było to tylko lekkie
              przetarcie przewodu paliwowego (całkowity koszt naprawy - 70zł...). Ja kocham
              moje auto i może dlatego staję w jego obronie, wiadomo, że gdybym miała np.BMW,
              to broniłabym własnie jego :)
    • Gość: kev Ja dodałbym jeszcze konkretniej! Ulubione auto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:26
      tureckich "Gastarbeiter". Kto widział w Niemczech Niemca za kółkiem Calibry
      hahahaha :))) chyba 15 lat wstecz i to sporadycznie:)))) Poza tym tak jak
      kiedyś o włascicielach Opli Manta krążyły legendarne dowcipy tzw. "Manta Witze"
      tak dziś zmotow\ryzowani w Niemczech śmieją się z posiadaczy Opli Calibra!
      Słynna ze swojej wadliwości jest elektronika Opli. Kiedyś Opel po strasznie
      słabych wynikach sprzedaży w Niemczech reklamował się hasłem "Technik, die
      begeistert" (Technika, która oczerowuje), co cstało się słynnym sloganem w
      żartach z powodu awaryjności elektroniki w produkatach GM!
      • Gość: taki jeden Re: Ja dodałbym jeszcze konkretniej! Ulubione aut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 00:09
        a dla mnie wiesnaicki jest fiat cinquecento, najlepiej jakby byl z super 700 po maska
        • Gość: xXx ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 09:13
          Ale sie wontek rozwinal... :)
    • Gość: Pasi Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:12
      Wątek podupadł? Czemu? Mało pasjonatów Calibry?
      • Gość: cali_cali Sprzedam Cali :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 00:25
        Starosc nie radosc wiec calibre trzeba sprzedac :)
        allegro.pl/item108578118_calibra_2_0_8v_115km_gaz_1991r_czestochowa.html
    • Gość: Agnieszka Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 23:28
      Tak,dziewczyny też są właścicielkami samochodu marki Opel Calibra,a ja należę
      do jednej z nich i siedzę sobie za kierownicą caliberki :) pozdrowioneczka
    • Gość: vectra 91 Re: ...:::Opel Calibra:::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 00:37
      vetra a jest lepsza hihih
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka