Gość: XXX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.09, 11:56 Co zrobić z mobbingiem w pracy, jaki jest sposób przeciwdziałania. Co zrobić z szefem który czuje sie bezkarny????? prosze o powazne odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maciek Re: Mobbing IP: 195.117.122.* 02.11.09, 11:59 normalnie jak bym sam to napisał. u mnie w racy jest to samo. Pracodawca(Szef) traktuje pracowników jak niewolników. Ja zastanawiam się na Sadem Pracy, może on coś zaradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobbydick Re: Mobbing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.09, 12:04 tylko sąd fanaberie pracownika/szefa może w ramy prawne oprawić. a może szczegóły i jeszcze więcej szczegółów jak ten mobbing się przedstawia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: can Re: Mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 12:23 Niestety sytuacja jest patowa i dobrych sposobów ani rad tu nie będzie. Szef i tak się dowie kto go oskarżył i wyleje albo przeniesie na najgorsze stanowisko w firmie. Najlepiej rozejrzeć się za inną pracą a kiedy się znajdzie iść do sądu. Można jeszcze poprosić paru kolegów, żeby się z nim spotkali... ale efekt może być podobny (zwolnienie). Zadbaj o dowody bo jak współpracownicy usłyszą słowo sąd wyprą się nawet swojego nazwiska. No i przede wszystkim postaw sprawę jasno żeby on nie myślał, że zgadzasz się na to, że sprawia Ci to przyjemność. Jeśli ma żonę (nie idiotkę) można z nią pogadać "jak kobieta z kobietą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 13:29 A sprawa dotyczy jednostek samorządu? Jest w której mobing. Czy może władzom miasta to wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kott Re: Mobbing IP: *.chello.pl 02.11.09, 14:45 jestem klientem hurtowni sawa,i jak widzę traktowanie pracowników przez ich szefową to im serdecznie wszystkim współczuję. MOBBING to mało powiedziane!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szefowa [...] IP: 94.75.253.* 02.11.09, 17:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLIENT Re: Mobbing IP: *.centertel.pl 02.11.09, 18:08 ....pracownicy sa dobrze traktowani i dobrze zarabiaja.....Śmiech na sali.Uderz w stół a nożyce się doezwą.Skoro to wszystko to nie prawda to skąd ta bulwersacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edzia Re: Mobbing IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.11.09, 18:12 Jakie masz prawo tak epitetami obrzucać Kotta.Od razu widać, że masz predyspozycje do stosowania mobbingu w pracy.Serdecznie współczuję twoim podwładnym.A jeśli chodzi o poradę dla XXX to spróbuj znaleźć inną pracę , a potem idź do sądu , bo szef będzie wiedział, kto złożył skargę , ale nie zostawij tego , bo widzisz , że Ci ludzie(jeżeli niektórych można tak nazwać) czują się coraz bardziej bezkarni.POWODZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Re: Mobbing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.09, 19:18 Szefowa mam pytanie , czy ty czujesz się dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Mobbing IP: *.matcom.com.pl 03.06.14, 15:34 mobbing to jest za mało powiedziane, to jest chory zakład pracy, ta szefowa to powinna iść się leczyć, ludzie nie idźcie tam do pracy bo się wykończycie psychicznie, szczerze to ja się bardzo dziwie że jeszcze nikt jej nie podał do sądu, traktowanie tam ludzi to jest nie do opisania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mobbing IP: *.chello.pl 02.11.09, 18:18 Szefowa może jest AA, dla tego ma takie skoki swojego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sawa Re: Mobbing IP: 94.75.253.* 03.11.09, 15:57 Proszę o nie pisanie bzdur na temat tej firmy, proszę o nie wymyślanie jakiegoś mobbingu, który w tej firmie nie ma miejsca. Pisane jest to przez ludzi nie związanych z firmą, więc nie jest to miarodajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inspektor Re: Mobbing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 13:06 Jeśli chodzi o hurtownię SAWA to żadne wyjaśnienia nie zmienią faktu, że pracowników traktuje się tam jak białych murzynów..bez odrobiny szacunku!!!!! Szefowa (kobieta z problemami alkoholowymi) rozładowuje swoje frustracje na pracownikach.. Jest tak głupia i ograniczona, że współczuję tym ludzio, którzy z nią współpracują.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfg Re: Mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 17:19 proponuje zalozyc wlasny biznes i bedzie spokoj... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 19:26 Z tego co tu czytam o mobbingu w Sawie to bzdura,mój znajomy tam pracuje i chwali sobie pracę tam. Zarówno magazyn, biuro jak i szefowa dobrze się rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Mobbing IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.09, 21:21 A może by zająć sie mobingiem w jednostkach miasta , gdzie nie ma prywatnej własności a samorzadowa. A może nie ma tam mobingu? Co na to wladze miasta? Może mają wiedze i nic nie mówią? No jak to jest. Na miescie mówią różne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac nic Re: Mobbing IP: *.xdsl.centertel.pl 04.11.09, 21:58 No wreszcie ktoś madzre napisał w każeym zakładzie jest mobing w kazdym znajdzie się osoba, której przyjemność sprawia gnębienie pracowników tylko kto to potwierdzi jak dojdzie co do czego to sam mobingowany musi udowodnić, że nie jest wielbładem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sawa Re: Mobbing IP: 213.199.253.* 07.02.10, 13:42 Moja szefowa nie jest już moja szefową i nadal mnie dręczy, tak pusta prymitywna pani...fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 22:17 Czasami zastanawiam się skąd w nich (mam na myśli szefów)tyle złośliwości,zła,również głupoty.Często jest tak że podwładny ma większą wiedzę, gruntowniejsze wykształcenie, jest inteligentniejszy natomiast szef traktuje go jak półgłówka, mimo że sam ma problemy ze sformułowaniem zdania - ale jest szefem często starym i brzydkim i np z obgryzionym ale umalowanym paznokciem (dotyczy kobiet). Szkoda jednak że są bezkarni a może tylko tak im się wydaje......???? Na nich też przyjdzie pora Odpowiedz Link Zgłoś
dz1ad3k Re: Mobbing 07.11.09, 00:06 Jeśli podwłądni są lepiej wykształceni to chce ich ściągnąć do swojego poziomu albo wygryźć bo czuje oddech na plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peto Re: Mobbing IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.09, 21:54 Żaden z Prezydentów nie słyszł o mobingu w ich jednostkach? Na pewno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 12:40 Bank PKO!!!!, aż strach wymawiać samą nazwę:(:(:( Tam psycholog i psychiatra powinni być na pełnym etacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mobbing IP: 67.159.44.* 09.11.09, 10:22 Czy jak mi szef mówi, albo pisze, że powinnam wiedzieć i znać, a szkoleń nie oferuje, to można powiedzieć że to mobbing. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 07:42 Cisz z UM. Naprawdę Pan Prezydent nie otrzymywał żadnych pism w sprawie mobingu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpital Re: Mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 21:41 Czy to jest mobbing gdy jedna grupa zawodowa jest wywyższana a druga poniżana??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 56 Re: Mobbing IP: *.xdsl.centertel.pl 11.11.09, 10:51 Święta prawda jest kryzys nie ma pracy, a Ci którzy ją mają przez mobbing na innych starają się ja utrzymać tylko niektórych niestety ten sposób zawodzi, a jeszcze są tacy którym mobbingowanie innych sprawia przyjemność. Ja prawdę mówiąc takich ludzi nie rozumiem. Zawsze uważałam, ze na pierwszym miejscu zawsze trzeba być człowiekiem a dopiero poten szefem. Wystarczy tylko troszeczkę człowieczeństwa i będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnA Re: Mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 20:49 Człowieczeństwo - to cecha której brakuje osobom które są "szefami", są jednak jeszcze takie osoby które w perfidny sposób donoszą do swego szefa niszcząc w ten sposób innych. Trzeba powiedzieć jeszcze jedno że Ci donosiciele sobą nic nie reprezentują. Pospolite, prostackie zachowanie ale dla szefa wartościowi.... przydatni. Na nich jednak też przyjdzie kres bo może szef w końcu otworzy oczy.......a może ktoś inny powtórzy to jakimi epitetami właśnie ten donosiciel okłada szefa po wyjściu z jego gabinetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleżanka Re: Mobbing IP: 94.75.253.* 16.11.09, 17:43 nie warto tam iść na rozmowę szkoda czasu, mało można zarobić i w dodatku sama prowizja, moja kolega tam była i mówiła, że nie fajnie, ogólnie kiepsko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 08:31 Panie Prezydencie , osobistych skarg pracowników tez nie było? Oj, Oj. czy na pewno? Nowe Miasto Lubawskie - moze być też w Ciechanowie. Fajfiński to dociekliwy dziennikarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Mobbing IP: 213.199.253.* 04.02.10, 18:26 Idź sama to się przekonasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łybołca Re: Mobbing IP: 109.243.106.* 04.02.10, 21:06 w ratuszu nie ma zadnego mobingu, w ratuszu jest iso i przejrzysta polska, w ratuszu obowiązuja najwyższe standarty. Odpowiedz Link Zgłoś