Dodaj do ulubionych

???? Rachmistrz ?????

IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.11, 10:55
Możecie mi wyjaśnić gdzie jest sprawiedliwość?
Ja akurat mam pracę, ale wiem ile osób jej poszukuje, ile ludzi jest zarejestrowanych w urzędzie pracy, ile osób przesyła swoje oferty pracy.
Jak na nasz Ciechanów jest to przeogromna skala.
Natomiast dowiaduję się, ze na rachmistrza do spisu ludności w większości są to pracownicy z Urzędu Miasta.
Czy nie można było dać tych zleceń osobom poszukującym pracy?
Tylko osoby, które mają stały miesięczny dochód.
Nigdy nie było sprawiedliwości i nie będzie.
Skoro ludzie, którzy powinni być już na emeryturze grzeją swoje posadki i mało tego łapią jeszcze dodatkowe etaciki.
Obserwuj wątek
    • Gość: g Re: ???? Rachmistrz ????? IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.11, 11:11
      słuszna uwaga.
      Np. mój mąż i znajoma składali dokumenty na rachmistrza...i powiedziano im że, jak narazie mają najwyższe kwalifikacje i predyspozycje na to "stanowisko". I co było dalej.............nic. na tym koniec.
      Tak więc, my bezrobotni, nie mamy raczej czego tam szukać.
    • Gość: xxx Re: ???? Rachmistrz ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 11:14
      zgadzam się z Tobą, grunt to się nachapać
      • Gość: eee Re: ???? Rachmistrz ????? IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 13:13
        sprawiedliwość umarła....kto ma plecy i pieniądze ten górą...czy już przyjmują dokumenty na rachmistrzów? też złożę bo jestem bezrobotna,ale czy mam szansę????
        • Gość: xxx Re: ???? Rachmistrz ????? IP: *.xdsl.centertel.pl 11.01.11, 13:19
          Nie masz żadnych szans. Spis rolny przeprowadzali tylko pracownicy Urzędów Gmin.
          • Gość: ! Re: ???? Rachmistrz ????? IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.11, 14:50
            Z tego co mi wiadomo to już odbywają się, albo będą odbywać się szkolenia.
            Więc karty zostały już rozdane.
            • Gość: Ala Re: ???? Rachmistrz ????? IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 11:16
              A tak z ciekawości, ile takim rachmistrzom płacą?
              • Gość: ola Re: ???? Rachmistrz ????? IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 18:44
                gdzie mozna znalezc ankiety aby samemu sie spisac ktos wie
                • Gość: kkk Re: ???? Rachmistrz ????? IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 18:51
                  Na stronie www.stat.gov.pl/
                  Ale chyba dopiero od jutra będą dostępne.
                  • Gość:   Re: ???? Rachmistrz ????? IP: 31.63.62.* 31.03.11, 20:07
                    I to jest bardzo dobry pomysł nie dać zarobić gadom po dyszce od łebka spisać siebie i rodzinę samodzielnie.
                    • Gość:   Re: ???? Rachmistrz ????? IP: *.cdma.centertel.pl 01.04.11, 17:35
                      Jak napisałem tak zrobiłem. Co prawda są jakieś problemy z weryfikacją po NIPie (pewno brak w bazie) ale po miejscu urodzenia i nazwisku panieńskim Matki poszło gładko. Cała operacja trwała 5 minut i z głowy nikt mi się nie będzie po domu szwendał.
                      • Gość: a Re: ???? Rachmistrz ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.11, 04:45
                        co prawda to prawda :)
                        • Gość: viki Re: ???? Rachmistrz ????? IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.11, 20:49
                          Sprawdziłam i wypełniłam formularz GUS przez internet. Całą 4 osobową rodzinkę obsłużyłam w ciągu 15 minut. Przy pierwszym troszeczkę dłużej mi się zeszło,ale pozostałe formularze to moment wypełniłam. Polecam wszystkim, jeśli tylko znacie się na komputerze to odważnie korzystajcie. W końcu technika niech będzie dobrze wykorzystana. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka