Dodaj do ulubionych

kiedy do zerówki

IP: *.xdsl.centertel.pl 17.01.13, 12:50
Witam,
- może ktoś wie czy to prawda, że znowu przesunęli rok kiedy 5 latki muszą iść do zerówki?
- drugie moje pytanie czy posyłacie 5 latki do szkoły do zerówki, czy zostawiacie w przedszkolach w zerówce
- kiedy w szkołach są zapisy do zerówki

Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: kiedy do zerówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 13:11
      Nastepna co nie wie jak zyc... W szkole nie wiedza tego?
      Aaaa pewnie nie zadzwonilas nawet... Po co, przeciez jest forum i mozna zadac tysieczne bezdennie glupie pytanie...
    • Gość: Mama Tomka Re: kiedy do zerówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 13:16
      Moje dziecko urodziło się w 2008 roku. We wrześniu 2013 roku idzie do zerówki do szkoły społecznej. Zapisałam go w listopadzie 2012.

Nic mi o tym nie wiadomo, żeby przesunięto rok obowiązku szkolnego z 2014 roku - a śledzę to na bieżąco. Moje dziecko w 2014 będzie musiało iśc do szkoły jako 6latek - tak wynika z obecnych przepisów..
      Zdecydowalismy z mężem dać syna do zerówki do szkoły, bo wiemy że przygotowanie w szkole i sam pobyt w niej bedzie sprzyjał łagodnemu przejściu do pierwszej klasy. Dziecko uczestniczy w życiu szkoły będac już w zerówce. Zna nauczycieli itp..
      Nie wiem kiedy sa zapisy do zerówek w szkołach miejskich. W Społecznej juz zapisują. Dzieci naszych przyjaciół tam chodziły i są zadowoleni.
      • Gość: Niuki Re: kiedy do zerówki IP: *.204.9.249.dsl.dynamic.t-mobile.pl 17.01.13, 16:00
        szkoła społeczna - chyba aspołeczna obserwowałam cały proces edukacji w szkole społecznej dziecka sąsiadów, dziecko zamknięte w sobie, nie uznające otoczenia, mające się za lepsze, "dzikus" który nie odpowiada nawet dzień dobry. Na pewno w takiej szkole dziecko nauczy się życia i radzenia sobie w trudnych sytuacjach - w dzisiejszych czasach trzeba się przepychać łokciami a rodzice pod nosek to wszystko podetkną. Pewnie synek jest jeszcze jedynakiem ?
        • Gość: mieszkanka Re: kiedy do zerówki IP: *.30.55.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.01.13, 19:24
          Dzieci na moim osiedlu chodzą do SP3 - łobuzeria, wandalizm, kradzieże, picie, palenie są na porządku dziennym nawet wśród tych najmłodszych.

FAJNIE TAK UOGÓLNIAĆ, CO?
        • Gość: K&R Re: kiedy do zerówki IP: *.146.180.147.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.01.13, 20:38
          a w "piątce" to dopiero kultura i szyk... Francja elegancja. Cha! cha! cha!!!
    • Gość: ddd Re: kiedy do zerówki IP: *.play-internet.pl 17.01.13, 13:18
      w szkołach już są zapisy
      • Gość: inna mama Re: kiedy do zerówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.13, 15:30
        Mama Tomka - dokładnie robię tak samo tylko szkoły inne ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka