Dodaj do ulubionych

Morskie Oko

24.08.15, 21:17
czy osoba, która ma lęk wysokości da radę dojść do Morskiego Oka czy lepiej, żeby pozwiedzała Krupówki??
Obserwuj wątek
    • magiip Re: Morskie Oko 24.08.15, 21:20
      Oczywiście, bez problemu. To nie Mount Blanc
      • niktmadry Re: Morskie Oko 24.08.15, 21:23
        Nie idzie się tam ani przez moment granią. Ja bym poszła nawet dalej - do Czarnego Stawu.
        • beata985 Re: Morskie Oko 24.08.15, 21:24
          i nie ma mowy o zadnych kamieniach i łancuchach, stromiźmie choćby najmniejszej??
          • anilka Re: Morskie Oko 24.08.15, 21:28
            nie, nie ma mowy, tam prowadzi droga, widuje się tam panie w klapkach na szpilce
            • beata985 Re: Morskie Oko 24.08.15, 21:40
              anilka napisała:

> nie, nie ma mowy,
              ok dzięki, jak zginę w przepaści to dzięki ematce...tongue_out

tam prowadzi droga, widuje się tam panie w klapkach na szpilc e
              no wiesz.....różnie to bywa
              https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11846715_411723602367368_307696104352932366_n.jpg?oh=bb106c546148c72fe08b3a33281c8325&oe=566F04B6
              • morekac Re: Morskie Oko 24.08.15, 23:15
                Tam prowadzi asfaltowa szosa, zdjęcie jest ze skrótów , ale osobom w szpilkach doradzałabym wyłącznie asfalt.
            • antyk-acap Re: Morskie Oko 24.08.15, 22:05
              Pikuś. Widziałem babcie o balkonikach.
          • aga.doris Re: Morskie Oko 24.08.15, 21:30
            Nad MOko dochodzi się nudną, zwyczajną asfaltowa drogą. Są oczywiście też inne dojscia dla bardziej zaawansowanych.
          • ira_08 Re: Morskie Oko 24.08.15, 21:57
            Jezu, przecież tam konie jeżdżą, to asfaltowa droga big_grin Wysokości nie uświadczysz.
            • beata985 Re: Morskie Oko 24.08.15, 22:08
              rozumiem, że te konie to do samej wody tam dojeżdżają??
              • asia_i_p Re: Morskie Oko 24.08.15, 22:38
                Nie, kiedy się minie punkt, gdzie dojeżdżają konie, idzie się jeszcze kawałek, ale dalej po równej drodze. Kiedy szłam w zeszłym tygodniu, mijała mnie dziewczyna o kulach, z jedną nogą unieruchomioną (chyba po zwichnięciu, bo nie była w gipsie, tylko jej tak luźno zwisała, w ogóle jej nie używała, poruszała się używając kul i tej drugiej nogi - mam nadzieję, że jaśnie państwo na bryczkach widzieli i coś im zaświtało).
                • beata985 Re: Morskie Oko 25.08.15, 11:05
                  asia, ja wiem ale jak by niektóre poczytać to konie dojeżdżają do samego celu...;P
                  a mi właśnie chodzi o te kawałki, które trzeba pokonać pieszo, różnie może być,
                  wyjechałam kiedys na Hopok ale do celu było jeszcze troche pieszo, niestety musiałam doo 10 m zawrócić...uncertain
                  • asia_i_p Re: Morskie Oko 25.08.15, 12:16
                    Tu masz video. Konie nie dojeżdżają do końca, ale płasko jest do końca.
                    • beata985 Re: Morskie Oko 25.08.15, 14:28
                      no pięknie....tylko te tłumy...uncertain i ta zakopianka ciągle zakorkowana....dlatego tyle lat tam nie chciałam jechać...
                      myślicie, że pod koniec września też tak gęsto tam jest??
                      • morekac Re: Morskie Oko 25.08.15, 15:37
                        Ale przecież na filmie nie ma jakiś straszliwych tłumów, jak na tamte okolice.
                        Ostatnio, gdy bywała, we wrześniu było gęściej niż na filmie...
                        • beata985 Re: Morskie Oko 25.08.15, 15:58
                          na filmie tłumów nie widać ale powszechnie wiadomo, ze tam jak w mrowisku....i ta wizja troszkę mnie przerasta....
                      • asia_i_p Re: Morskie Oko 25.08.15, 17:35
                        Pod koniec września nie jest gęsto, ale nie masz gwarancji dobrej pogody.
        • wioskowy_glupek Re: Morskie Oko 24.08.15, 21:38
          Tu bym już polemizowała wink
          • wioskowy_glupek Re: Morskie Oko 24.08.15, 21:38
            O czarny staw mi chodzi wink
            • przeciwcialo Re: Morskie Oko 24.08.15, 21:43
              No ja też nie doradzałabym Czarnego Stawu.
    • asmarabis Re: Morskie Oko 24.08.15, 22:00
      beata985 napisała:

> czy osoba, która ma lęk wysokości da radę dojść do Morskiego Oka czy lepiej, że
      > by pozwiedzała Krupówki??

Spoko, jak bedziesz szla to bedzie taki tlum jak bys jechala zatloczonym metrem, a jezioro zobaczysz tylko jak umiesz sie dobrze rozpychac, inaczej nic nie widac, wiec mysle ze lek ci nie bedzie doskwieral...
    • maadzik3 Re: Morskie Oko 24.08.15, 22:01
      nad Morskie OKo prowadzi asfaltowa droga. Owszem można ją skracać, wygodną ścieżką przez las. Można się znudzić, zmęczyć albo zgrzać, ale na uruchomienie lęku wysokości nie ma szans smile
      • beata985 Re: Morskie Oko 24.08.15, 22:09
        ok, dzięki bardzo smile
    • maadzik3 Re: Morskie Oko 24.08.15, 22:04
      aha, nad Czarny dojdziesz natomiast jak masz naprawdę, naprawdę silny lęk wysokości to z zejściem do Moka może być problem, ale nad samo MOko z dołu wejdziesz bez problemu
    • asia_i_p Re: Morskie Oko 24.08.15, 22:35
      Bez problemu, jest asfaltowa droga, tak samo jak na Krupówkach. Ludzi też mniej więcej tyle.
      • wioskowy_glupek Re: Morskie Oko 25.08.15, 12:00
        Weź pod uwagę, że to ok 9 km zakosami asfaltem wink 2 ostatnie będziesz już na pewno miała ochotę pokonać lasem na skróty big_grin Lasem - tzn po schodach wink
        Konie kończą dowóz na ok 2 km przed MOKiem.

Tam żadnych ekspozycji, łańcuchów niczego nie ma, asfalt i tyle wink Ale nie lekceważ bo może to być bardzo wyczerpujące - jednak fizycznie. Technicznie to tak jak byś po swoim mieście na zakupy poszła.
        • asia_i_p Re: Morskie Oko 25.08.15, 12:13
          Może być trochę męczące, z tym bardzo wyczerpującym to chyba przesada. Jak już pisałam, szła dziewczyna o kulach, mój ojciec też szedł kiedyś, kiedy jeszcze utykał po złamaniu nogi, z moją chyba pięcioletnią wtedy siostrą.
          • morekac Re: Morskie Oko 25.08.15, 19:21
            Rekłabym, że może być trochę nużące...
    • heca7 Re: Morskie Oko 25.08.15, 18:13
      Jako osoba z panicznym lękiem wysokości mogę cię święcie zapewnić, że do Morskiego Oka dojdziesz bez problemu asfaltową szosą. Potem zaś twardą, ubitą drogą, szeroką i bezpieczną. Żadnych podejść, skarp, widoku w dół nigdzie nie ma.
      Ja ostatnio dostałam ataku paniki na wieży w Reszlu. Tylko, że na pierwszym poziomie nad mechanizmem zegara big_grin Około 3m nad podłogą. Usiadłam nagle na podeście, złapałam się średniowiecznego muru i poprosiłam synów o zawołanie taty. Na szczęście zeszła córka, ja zaczęłam oddychać spokojnie (bo zapominam oddychać wtedy) i mnie sprowadziła.
      Na wieżę we Fromborku nie weszłam po dokładnym wypytaniu jak wyglądają schody.
      Jeśli więc mówię, że Morskie Oko nie ma niczego co może mnie wystraszyć to musi być płaskie prawie jak stół wink
      • beata985 Re: Morskie Oko 25.08.15, 19:57
        ok, Tobie mogę uwierzyć, czuję to samo jak wchodzę po schodach aczkolwiek kilka latarni morskich zaliczyłam, wieżę widokową w Toruniu również ale jest coraz gorzej i na latarnię w Kołobrzegu tego lata już nie wlazłam....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka