Dodaj do ulubionych

Sztuczki kuchenne

• ga-ti Re: Sztuczki kuchenne 12.07.18, 23:29
      Ja się zmęczyłam tym opisem. Mam 5 osobową rodzinę, gdybym miała gotować zupy, rosoły, buliony, wywary na kilka dni, by zamrażać, wekować, to bym musiała chyba jakies kotły pokupować.
      Dobry sprzęt pomaga. Mrożę mięso upieczone, ugotowane, gdy nie chce się nam jeść przez dwa dni tego samego, bądź gdy upiekę na kanapki większą ilość. Pomidory parzę od bardzo dawna. Nie boję się kupnych mrożonek. A i zdarza mi sie smazyc nalesniki, placki na 2 patelniach równocześnie.
      Muszę spróbowac patentu z kawą i likierem smile
      • joanna_poz Re: Sztuczki kuchenne 13.07.18, 10:35
        ga-ti napisała:

> Ja się zmęczyłam tym opisem. Mam 5 osobową rodzinę, gdybym miała gotować zupy,
        > rosoły, buliony, wywary na kilka dni, by zamrażać, wekować, to bym musiała chyb
        > a jakies kotły pokupować.

mnie - przyznaję - też w tych opisach zdumiewa i zastanawia, jakiej pojemności sa te mega gary?
        i pojemność zamrażarek, w których miesci się "wszystko".

ale też podziwiamsmile
        • mamma_2012 Re: Sztuczki kuchenne 14.07.18, 12:01
          Największy rozmiar z ikei. Wywar redukuje się do ilości mieszczącej się w pojemniku do zamrażania lodu (tzw. domowe kostki rosołowe)
    • viridiana73 Re: Sztuczki kuchenne 13.07.18, 10:29
      Kiedyś używałam do dań śmietany osiemnastki i szlag mnie trafiał, bo ciągle się ścinała w zupach. Zaczęłam wreszcie wlewać trzydziestkę i problem się skończył. No to taki mam patent😀
    • werdipurke Re: Sztuczki kuchenne 14.07.18, 11:54
      nigdy nie parzę ani nie obieram pomidorow.
      co to wogole za pomysl?
      • frey.a86 Re: Sztuczki kuchenne 15.07.18, 12:33
        Ja obieram tylko do sosów, a i to nie zawsze.
      • bigzaganiacz Re: Sztuczki kuchenne 15.07.18, 12:51
        To jest pomysl zeby nie miec tej smiesznej skory
    • bigzaganiacz Re: Sztuczki kuchenne 15.07.18, 12:50
      Gotuje swieze , nie lubie umemlanych rozmrozonych ciap

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka