Dodaj do ulubionych

Godziny dla seniorów

02.11.20, 20:12
Moim zdaniem takie godziny powinny być od 09.00 do 12.00, ale...Seniorzy mogliby przebywać poza domem tylko w godzinach 8.30 do 12.30. Wystarczy żeby zrobić zakupy i iść na spacer. Poza tym godiznami zakaz wychodzenia z domu. Wyjątek to wyjście do lekarza, ale to na seniorze leżałby udowodnienie policji że ma taką wizyte.
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 20:16
      Pogarsza ci się.
    • gryzelda71 Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 20:16
      Spoko, niedługo wszystkich aresztują.
    • angazetka Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 20:19
      Państwo policyjne, ummmm, marzenie, co?
    • lellapolella Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 20:20
      Powiedz to niezmotoryzowanym seniorom z prowincji, którzy muszą załatwić coś w mieście i najmują sąsiadów, którzy są dostępni dopiero po pracy.
      • lajtova Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 20:24
        Ale konkretnie co załatwić?
        • angazetka Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 20:25
          Zakupy większe niż bułka i serek, aptekę, lekarza, kupno butów i płaszcza na zimę...
          • lajtova Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 20:27
            No to muszą tak kombinować żeby zmieścić się w tym przedziale.
            A poza tym jak mają nie wychodzić z domów to nowe buty i płaszcz niepotrzebne. Wystarczą te co mają.
            • angazetka Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 20:31
              Sama se kombinuj, jak lubisz.
              • lajtova Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 20:33
                Jesli sytuacja mnie zmusi to nie ma problemu. Już muszę to robić ze względu na godziny seniorów.
                • aamarzena Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 20:38
                  Masz 22 h poza godzinami dla seniorów. Ponadto do galerii, na spacer i do kina i w wiele innych miejsc możesz iść w dowolnym czasie. Nikt co nie narzuca wychodzenia z domu w określonych godzinach.
                  • aerra Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 22:19
                    Jakie znowu 22h? Sklepów otwartych 24h to może jakieś Żabki i alkohole. Skoro to ci wystarcza, to ok, ja jednak sporej części moich potrzeb nie mogę realizować całodobowo.
                    • laura.palmer Re: Godziny dla seniorów 03.11.20, 08:09
                      Żabki nie są czynne 24h. Na moim osiedlu całodobowy jest tylko monopol, w którym można kupić wyłącznie alkohol i jakieś chipsy lub orzeszki. No i stacja paliw - asortyment podobny.
        • lellapolella Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 20:35
          Wizytę u dentysty, w PZU koniecznie stawić się osobiście- to jutro moja teściowa. 40 km.
    • ultimate.strike Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 20:24
      Od 9:00 do 12:00 wirus nie jest aktywny. Musi kiedyś odespać. Najaktywniejszy jest w nocy. Przed chwilą mignęły mi migawki z Hiszpanii jak policja skuwa delikwentów w nocy i podpisane "police fights against night infections". No i po takiej wyczerpującej nocce wirus musi odespać.Potem trochę się budzi, dlatego dla seniorów może być niebezpiecznie, nogi nie te, nie zdążą przed takim wirusem uciec.O wirus 22:00 w niektórych krajach idzie do knajpy, dlatego o tej godzinie w niektórych krajach knajpy muszą być zamykane.
    • bistian Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 20:31
      Fajny pomysł, tylko kto się wtedy przyzna, że jest seniorem? big_grin
      • mava Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:36
        >Fajny pomysł, tylko kto się wtedy przyzna, że jest seniorem?

ostatnio mój małżonek, rozpoczynajacy prace o godz. +/-4.00 i konczący 6 godz. poźniej, wracajac z tejze wlazł do sklepu (marketu) w swojej nieprzytomnosci, zeby cos tam kupić. I dopiero w domu zorientował sie, że były to godziny senioralne. Ochrona nie protestowała. Ja powiedziałam meżowi, że "na wyglad rzeba zapracować" i najwyraźniej zapracował.
    • milka_milka Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:08
      Na głowę upadłaś.
      Wizyty wyznaczają tylko do 12.00? Później lekarze nie pracują?
      Poza tym nie każdy wstaje wcześnie i zaraz się zbiera.
      Sama sobie ogranicz od 9.30 do 12.30.
      • ultimate.strike Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:12
        Wizyty wyznaczają tylko do 12.00? Później lekarze nie pracują?

Później wirusy się budzą. Jak poprzednią noc spędziły w knajpie to są chore i idą do przychodni. Niektóre. Reszta wirusów trochę się powłóczy po mieście i wieczorek idą leczyć kaca do knajp albo na miasto robić night infections.
      • lajtova Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:13
        Cytuję fragment mojego posta startowego: "Wyjątek to wyjście do lekarza, "
        • milka_milka Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:28
          I co z tego? Myślisz, że innych powodów do wyjścia nie ma? Sama siedź w domu i wychodź między 9.30 a 12.30.
          • lajtova Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:46
            W sytuacji zagrożenia życia nie ma.
            • milka_milka Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:51
              Jeśli Twoje życie jest zagrożone, to Tu zostań w domu.
              • lajtova Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:52
                Każdego życie jest obecnie zagrożone tak więc każdy kto nie ma realnej ważnej potrzeby wyjścia niech siedzi w domu.
    • mava Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:30
      popier.doliło cie????
      rozumiem, że za to ty będziesz miała "zakaz wyjscia z domu" w godz.9.00-12.00.....w zwiazku z tym...
      I karę 30 tysi zł za złamanie zakazu
      • kokosowy15 Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:32
        Dajesz się wciągnąć w idiotyczna dyskusje. To podpuszczanie.
        • mava Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:36
          dżenks
      • lajtova Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:48
        Na razie mam zakaz wejścia do części sklepów pomiędzy 10 a 12.
        Respektuje go i rozumiem choć psuje mi to plan dnia.
        Jeśli seniorzy nie stosują się do próśb to trzeba ich do tego zmusić.
        • milka_milka Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:50
          Kogo do czego jeszcze chciałabyś zmusić albo mi zabrać? Dzieci już siedzą na zdalnym, cmentarze na 1.11 zamknęli, jaki jeszcze masz pomysł, żeby kogoś u..pić?
          • lajtova Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:55
            Zamknąć kościoły, salony kosmetyczne i fryzjerskie, wszystkie sklepy stacjonarne poza spożywką i aptekami(samodzielne drogerie do zamknięcia), poza doajzdem do pracy możliwość poruszania się do 5 km od domu. Każde wyjście z domu zgłaszane by sms, zakaz spotkan domowych.
            To tak na początek.
            • milka_milka Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:57
              Wyprowadź się do Chin i niech Ci drzwi zaspawają, będziesz szczęśliwa.
    • sol_13 Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:43
      Aha, a jakie masz rozwiązanie dla pracujących seniorów?
      • lajtova Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:50
        Przejście na emeryture. Ogólnie po osiągnięciu wieku emerytalnego powinien być zakaz pracy.
        Trzeba robi miejsce młodszym.
        • sylwik7 Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:53
          Po co wy z nią gadacie?
        • mia_mia Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:53
          Zwłaszcza jak jest się anestezjologiem czy zakaźnikiem
          • lajtova Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:56
            Można zrobić wyjątki. Większość seniorów to raczej tokarze, ślusarze i szwaczki albo sklepowe.
            • mia_mia Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 22:06
              Mój teść jest bardzo schorowany nie jest ani lekarzem ani pracownikiem fizycznym i co z takim zrobić?
              • lajtova Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 22:07
                Nic. Niech siedzi na dupie w domu.
        • milka_milka Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 21:57
          I umrzeć z głodowej emerytury?
          • lajtova Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 22:06
            Mieli czas żeby zaoszczędzić albo wypracować niegłodową.
            • milka_milka Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 22:24
              Nie mieli, dużo cześć pracowała jeszcze w czasach PRL, to jak sobie to wyobrażasz?
        • droch Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 22:38
          To znaczy, jak senior ma firmę, to rząd ma mu ją przymusowo zamknąć? To nazywamy "rozkułaczaniem".
        • ultimate.strike Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 22:44
          Brytyjski sposób robienia miejsca nowym pracownikom jest skuteczniejszy, nie trzeba płacić emerytur.
          • agniesia331 Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 23:26
            Lajtova ty jak moja koleżanka z pracy:życia innego niż rodzinne nie ma, synowie powyżej 20 lat, ona ciągle w garach, piesek, kotek, rybki i ogród. Z wielkimi pretensjami, że firma nie ogłosił, że do marca 2021 możemy siedzieć w domu, tylko, że co miesiąc aktualizuje info o racy zdalnej. Całe życie była zaniedbana, 100 tel do rodziny, dupa jej urosla o 2 rozmiary przez pabedmoe. Też uważa, że to fajnie nic nie robić, siedzieć tylko na zdalnej, gotować i jeść. A ludzie mają inne potrzeby. Chcą chodzić na spacery, ćwiczyć, spotykać się z ludźmi innymi niż mąż i dzieci. To że ktoś lubi siedzieć w chałupie, nie znaczy że inni też mają tak wegetować jak on. Bo dla mnie to wegetacja, ja już świra dostaje od zdalnej pracy i tylko tel z koleżankami, spotkam się czasem raz na miesiąc, reszta siedzi w domach i się chroni
            • lajtova Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 23:38
              Po pierwsze ty nawet nie ogarniasz drzewka. Po drugie styl wypowiedzi sugeruje nienachalną inteligencję więc nie wierzę w twoją pracę zdalną. Kartony w magazynie nadal jeszcze pakuje się ręcznie.
        • homohominilupus Re: Godziny dla seniorów 03.11.20, 08:07
          lajtova napisał(a):

> Przejście na emeryture. Ogólnie po osiągnięciu wieku emerytalnego powinien być
          > zakaz pracy.
          > Trzeba robi miejsce młodszym.
          >
          No nie mogę, co za kretynka
    • mia_mia Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 22:03
      Godziny dla seniorów są bez sensu, oni tego nie chcą, nie korzystają, a wszystkim innym komplikuje to życie. I rzeczywiście żeby miało to sens powinny być inne ograniczenia, ale te ze stu powodów są nie do wyegzekwowania, więc nie ma sensu ich wprowadzać. Moich teściów trzeba byłoby przykuć do kaloryfera, żeby nie jechali w godzinach szczytu na zakupy oczywiście tramwajem, bo samochodem mniejsza zabawa.
      • lajtova Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 22:07
        500 pln mandatu by ich usadziło.
        • mava Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 22:24
          >500 pln mandatu by ich usadziło.

oczywiscie zabrane twoim cholernym "bombelkom|", na ktore ci emeryci TEŻ odprowadzaja podatki ze swoich emerytur.
          PUKNIJ SIE w swoja pustą łepetyne, bezmózgu lajtova
          Jak, qurła, ci emeryci odprowadzja cholerne pińcetki ze swoich emerytur (tak tak!!!!) !@#$%T^Y&U*I()_+, na twoje bachory to wszystko (dla ciebie) jest, qrła, ok. Ale jak ci emeryci mają swoje godziny (o ktore sie nie prosza, tak nawiasem) to jakaś qrła lajtova robi z tego goownoburze.
          Mam nadzieję, że zgnijesz jako starucha samotna i bez nikogo obok - to bedzie dla ciebie najlepsza "nagroda"
          • lajtova Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 22:30
            Dobranoc...Kolorowych snówsmile
    • milka_milka Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 22:34
      W sumie niepotrzebnie Cię odblokowałam, jednak fajniej było Cię nie widzieć i tych bzdur, które wymyślasz.
    • nena20 Re: Godziny dla seniorów 02.11.20, 23:34
      Przecież seniorzy chodzą cały dzień. Ostatnio poszłam o 9.45 kupić mięso, no kuwa kolejka przed sklepem, seniorzy oczywiście już okupują. Zrezygnowałam, przyszłam około 11 i pusto.
    • lauren6 Re: Godziny dla seniorów 03.11.20, 08:01
      Co tak skromnie?

Ja bym zrobiła godziny dla młodych 17-19, a w pozostałych godzinach niech tylko seniorzy mogą robić zakupy. Towarzystwu odechce się chodzenia na demonstracje jak sobie postoją w kolejkach do sklepu.
    • laura.palmer Re: Godziny dla seniorów 03.11.20, 08:11
      A może by tak wprowadzić godziny dla lajtovej na forum? Od 10 do 12 wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka