21mada 03.07.22, 20:31 Niedawno wklejałam tu sukienkę i ematki orzekły że to sukienka plażowa. Kiedy nosicie sukienki plażowe? Siedzicie w nich na plaży? Czy zakładacie też np. na grilla do sąsiadów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3-mamuska Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 20:38 Sukienki plażowe jak sama nazwa wskazuje zakłada się nad basenem/na plaży. Przy czym dla mnie tamta sukienka pokazana przez ciebie , po prostu była brzydka. Nie była plażowa, a letnia na spacer z psem po łąkach , wyjście do parku na lody czy w domowym zaciszu, w ogrodzie do sąsiada może… Napewno nie nadawała się na imprezę firmowa. Jednak Sukienka plażowa dla mnie to taka: Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 20:38 W drodze na plażę, na poplażowe lody, do przyplażowego baru na piwo. Czyli w okolicznościach okoloplazowych ;p Odpowiedz Link Zgłoś
nicknanowyrok Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 20:41 Siedzieć w sukience na plaży??? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 20:45 A czemu nie? Jest obowiązek siedzenia na plaży w samym bikini? Odpowiedz Link Zgłoś
nicknanowyrok Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 20:52 W zasadzie masz rację. Można siedzieć w sukience i zadawać szyku (madamadamadamadamada). Poza tym o jaką plażę chodzi i w jakiej porze dnia. W Chorwacji w południe czy w Danii wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 23:40 Przecież na plaży też bywa chłodno 🤦 Wtedy można sobie siedzieć na kocyku w sukience i podziwiać widoki a wiatr rozwiewa włosy Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 21:03 A co, siedzieć w bikini non stop? Odpowiedz Link Zgłoś
nicknanowyrok Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 21:08 Jakie tam bikini. Większośc ematek nie ten wiek i nie te parametry Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 21:14 A to bikini ma ograniczenia wiekowe bądź wagowe? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 21:28 Jedyne kryterium estetyczne w tym przypadku brzmi: "czy ja chcę to założyć". Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 21:59 Nie wiedziałaś dotąd, że na plaży (ani gdzie indziej) nie jest się dla podobania się innym? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 23:48 Przecież to Stavros, szkoda strzępić klawiatury 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Sukienka plażowa 04.07.22, 06:43 borsuczyca.klusek napisała: > Przecież to Stavros, szkoda strzępić klawiatury 🙄 > A zastanawiałam się, co to za wkurwi***cy nick Odpowiedz Link Zgłoś
komorka25 Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 22:12 A czemu nie? Kilka lat temu opiekując się młodzieżą na wakacjach w kraju zdecydowanie na południe od Polski siedziałam na plaży pod wielkim parasolem, w długiej sukience z długimi rękawami i w kapeluszu (oraz okularach przeciwsłonecznych). Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 21:00 W drodze na plażę noszę sukienki plażowe. Tudzież na plaży udając się do plażowego punktu gastro. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 21:05 Ja w wakacyjnych okolicznościach potrafię nosić całymi dniami, może poza zwiedzaniem, piorę wieczorem i w kółko noszę. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 21:24 Sukienke plazowa nosze w drodze na plaze, zeby pospacerowac po plazy, zajrzec do przyplazowego sklepiku itp. We wlasnym ogrodku tez bym nosila, na poranna kawe w ogrodku sasiadki tez bym tak poszla a czy na grilla to juz zalezy jaka sukienka i kto tam ma jeszcze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 21:25 Zależy jaka ta sukienka. Tamta zupełnie nie była w moim guście, więc tamtej to nigdzie, natomiast rozmaite sukienki plażowe zakladam, oprócz plaży, również na letnie spacery, czasem zwiedzanie, zdarza się, że na wyjście do miasta też. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 21:54 Zakładam wychodząc z miejsca noclegowego na plażę, tam zdejmuję i ubieram kiedy będę wracać, lub wtedy kiedy idę na drinka/lody do knajpki przy plaży. Przy czym nie wiem jaka jest sukienka o której piszesz i jak się definiuje. Ja swoją sukienką plażową, nazywam sukienkę którą ubieram tylko na wakacje. Co znaczy, że nie chodzę w niej na grilla do sąsiadów, ale już nie wyklucza, że narzucę ją na siebie na jakieś szybkie wyjście do kawiarni czy spacer o zachodzie słońca właśnie w czasie urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 23:08 W drodze na plażę i z plaży. Do baru przy plaży. Chociaż najczęściej po prostu upinam dowolnie pareo. Niektóre moje plażowe, w towarzystwie odpowiednich dodatków, nadają się też na wieczorne szwędanie się po turystycznych gorących miasteczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 23:45 U mnie tak.samo z tym że nie noszę pareo. Sukienkę plażowa zakładam jeszcze wtedy, gdy się spieke zanadto i muszę sobie zrobić przerwę a nie chce mi się wracać do hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Sukienka plażowa 03.07.22, 23:42 Ja zakładam, gdy idę na plażę i często mam ją na sobie na plaży. Gdy idę po picie lub na jedzenie do baru przy plaży Odpowiedz Link Zgłoś