morgen_stern 03.01.09, 23:54 Czy któraś już widziała? I ma jakieś dodatkowe wnioski poza "męskie szowinistyczne świnie"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama19londyn Re: Księżna 03.01.09, 23:59 "Męskie szowinistyczne świnie" to zbyt delikatne powiedziane w świetle tego filmu! Ogólnie wart polecenia. Żałuję, że nie wybrałam się na niego do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Księżna 04.01.09, 00:02 Ja dziś właśnie byłam na pokazie przedpremierowym. Jestem zachwycona, uwielbiam takie filmy i jeszcze kostiumowy <ach> i w Anglii <ach> i na faktach <ach> i Ralph Fiennes <ach ach ach> No i się zryczałam jak oddawała dziecko, ale normalnie dziewczyna miała przesrane, krótko mówiąc. Sytuacja bez dobrego wyjścia, było tylko złe i gorsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
mama19londyn Re: Księżna 04.01.09, 00:09 ja mieszkam w UK, a tutaj w kinach juz dawno no i żałuję. Ja też sie rozryczałam w tym momencie i jeszcze wtedy jak wróciła do domu, a jej mąż najlepszą przyjaciółkę piep...taka bezsilność...musieć mieszkać z kochanką męża w jednym domu! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Księżna 04.01.09, 00:12 Może się wstrzymajmy ze szczegółami, bo robimy dziewczynom spoiler Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: Księżna 04.01.09, 00:14 > Może się wstrzymajmy ze szczegółami, bo robimy dziewczynom spoiler No wlasnie, kurna, wielkie dzieki! ;P Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: Księżna 04.01.09, 08:41 ja ryczalam jak oddawala dziecko, coreczke. dwa dni pozniej moja mala urodzilam Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 widzialam 04.01.09, 08:39 generalnie smutny film. no i keira, jakos psula caly klimat. no i nie wiedzialam, ze mozna znienawidzic ralfa fiennes'a ktos lubi tego aktora jak ja - polecam the brudges Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: Księżna 04.01.09, 08:52 O, to to jest dobry film? Obejrzałam gdzies zajawkę i uznałam, ze to jakieś szmirowate romansidło, w dodatku zagrane jedną miną (Keira). Nawet nie chciało mi się czytać, o czym to jest, bo byłam przekonana, że to film typu "Emma" na podstawie Jane Austin i że na 100% nie zawiera głębszych treści. Chyba jestem uprzedzona do Keiry. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: to dobry film 04.01.09, 09:01 nie jest to co prawda dzielo wybitne, ale dobrze sie oglada. no i zdecydowanie to nie jest romansidlo - raczej portret kobiety pozornie niezaleznej w mrocznych czasach XVIII wiecznego anglosaskiego patriarchatu i etykiety. IMHO film jest warty obejrzenia. cos w stylu Marii Antoniny z Dunst, tylko bardziej przygnebiajacy. Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: to dobry film 04.01.09, 09:08 Dzięki. Jeśli tak, to z chęcią obejrzę. Zajawki były bardzo mylące. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe7 [...] 04.01.09, 08:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: in brudges rzadzi :) 04.01.09, 09:04 chociaz collina jakos nie trawie specjalnie, ale tutaj baaaaaardzo mi sie jego rola podobala. zreszta jak wszystko w tym filmie (no moze oprocz tej zebatej lasi) lubie takie niedorzeczne czarne komedie Odpowiedz Link Zgłoś
zoe7 [...] 04.01.09, 09:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: in brudges rzadzi :) 04.01.09, 09:26 Dołączam się do zachwytu nad In Bruges - rewelacyjny film, cała trójka głównych aktorów zagrała śpiewająco. W ogóle Ralph jakoś wyjątkowo mi pasuje do roli czarnych charakterów - pamiętacie Listę Schindlera? Tam się w nim zakochałam Odpowiedz Link Zgłoś
zoe7 Re: in brudges rzadzi :) 04.01.09, 10:13 możecie mnie tylko oświecic: czy moje posty są usuwane ze względu na sygnaturki? za duże? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: in brudges rzadzi :) 04.01.09, 10:20 Napisz do moderatorek na priva Odpowiedz Link Zgłoś
zoe7 Re: in brudges rzadzi :) 04.01.09, 10:35 Ciemna jestem...skąd wziąć adres? nick + gazeta.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: in brudges rzadzi :) 04.01.09, 10:36 moderator.rzadzi.plP A na serio- nick+ gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 zoe7 04.01.09, 12:50 Tak, Twoje posty sa usuwane ze względu na sygnaturkę. prośbe o zmianę otrzymałas na priv miesiąc temu. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Księżna 04.01.09, 10:35 Księżna Cavendish była znana z zamiłowania do sztuki, kultury i polityki, prowadziła pręzny salon- tego trochę w filmie mało było, a jesli było, to Keira niezbyt przekonująco to pokazała. Natomiast mnie urzekła konfrontacja postaw macierzyńskich- Matka Georgiany( kupcząca córką, nastawiona na to, że córka zostanie księżną, nieliczaca sie z jej uczuciami, zdradzająca ją tak naprawdę), pani Foster( kupcząca własnym ciałem, aby odzyskać synów, gotowa poswięcić przyjaźń) i Georgiana( kupcząca własnym szczęściem, dla dobra dziecka) Miło się to oglądało, ale mam wrażenie, że Keira była za młoda do tej roli, nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
asia.asz Re: Księżna 04.01.09, 11:55 podobal mi sie, ale ja lubie kostiumowe, a ze na faktach to jeszcze lepiej keira taka sobie ale w sumie dala rade... i tez plakalam jak oddawala mala polecam Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: Księżna 04.01.09, 15:03 Moze ktoras podac link o tym filmie.co to za film???To chodzi o ten film Atoment czy jakos tak z Keira ??? Odpowiedz Link Zgłoś