Dodaj do ulubionych

problem z kupka

06.06.11, 14:01
Mam 3 miesiecznego synka i ma problemy z kupkami karmie go naturalnie i raz dokarmiam mlekiem sztucznym bebilon1 od miesiaca mały ma problem z wypróżnianiem. Przez 4 dni jest spokojny potem zaczyna się płacz prężenie i stękanie, ale sam nie potrafi. co dziwne kupki ma miekkie nawet na czopki glicerynowe nie działa .. widac ze maly chce zrobic kupke doradzili mi zebym wkladala i wysuwala czopek no i efekty sa jest duza kupka ale malemy towarzyszy wielki placz ale nie moge mu takiej metody stosowac.. teraz kupilam mu syrop lactulosum niby mialo podzialas do doby powinna pojawic sie kupka a mija kolejna doba znowu mi podalam dawke a efektu dalej nie ma ... juz nie wiem co mam robic kupki nie sa twarde ale to dlaczego mu taki bol przy tym towarzyszy? prosze o pomoc i rady
Obserwuj wątek
    • green.sabcia Re: problem z kupka 06.06.11, 18:00
      Może mu żaden ból nie towarzyszy, tylko kupy robic nie lubi, czuje dyskomfort, sa takie dzieci, mój syn był taki. Grzebanie przy pupie dziecka czymkolwiek jest niewskazane, może rodzic w póxniejszym życiu różne urazy i problemy psychiczne, więc przestań. Skoro kupa miękka to nie zaparcie. Lactuloza działa podawana regularnie przez dłuższy czas i powinno się ja stososwac mimo uregulowania stolców, stopniowo zmniejszając dawkę, ale w Twoim przypadku nie widze takiej potrzeby. Po co podajesz mm? Być może mały jest uczulony na to mleko, albo jest dla niego zbyt ciężkostrawne i dlatego oczuwa dyskomfort przy wypróżnianiu?
      • natuuusia94 Re: problem z kupka 06.06.11, 19:23
        to jak mu mogę pomóc ?
        • mad_die Re: problem z kupka 06.06.11, 20:04
          Nie dawać mm, bo po co?
          Nosić duzo, klaść na brzuszku, nosić w chuście, masować brzuch i całe ciało, nosić brzuchem do dołu.
        • green.sabcia Re: problem z kupka 06.06.11, 20:32
          Tak jak napisała mad-ie. Powinno pomóc:)
          • malamuszelka Re: problem z kupka 07.06.11, 22:27
            U nas to nie pomaga, a problem jest taki sam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka