IP: *.088.070.pools.vodafone-ip.de 17.07.16, 20:08
Synek skończył 3miesiące. Sa czasem takie dni ze bardzo duzo ulewa. Zdarza sie tak jak po ktoryms podilku mu dobrze się nie odbije. Wtedy są fontanny z buzi. Są dni ze w ogóle nie ulewa. Wczoraj zjadlam karkówka z grilla dość przyprawiona i się zastanawiam czy moje jedzenie wpływa na ulewane. Ogólnie maluch musi dużo odbijać -2/3 razy bo jak nie to się wierci przy piersi i nie chce jeść. Ostatnio nawet nie przybiera jak kiedyś po 300g tyg tylko 140-160. Lekarz mówi że ok jak zawsze nie ulewa i przybiera w normie. Może nie podnosić go od razy po jedzeniu tylko potrxymac żeby mu mleczko zostało w brzuszku i zaczęło trawic. Co myślicie
Obserwuj wątek
    • ona1983.10 Re: Ulewanie 17.07.16, 21:06
      Mysle, ze jesli dziecko dobrze prybiera to daj mu spokoj i spokoj swojemu jedzeniu. Min po 3 m to 96/tydz - moze lyka duzo powietrza itp. Jesli je na zadanie bez smokow i butelek, a do tego dobrze rosnie to nie ma co rozkminiac
    • Gość: Mama Re: Ulewanie IP: *.088.070.pools.vodafone-ip.de 17.07.16, 21:15
      On je bardzo lapczywie i lyka powietrze. Próbowałam przystawiac go częściej ale nie chce i jest jeszcze gorzej. Kuedys jadl co 2h ateraz po tych 2h go biore yo jest awantura, wiec czekam do 3h i je, ale jak szalony. Dodam że jak jak ma potrzebę odbicia i nic nie pomaga - w sensie pionizacja i lerzenie na brzuchu to sam wpycha palce do buzi i jakby prowokowal te wymioty
    • yumemi Re: Ulewanie 17.07.16, 21:30
      Jesli dziecko przybiera ok - ulewanie traktujemy jako problem kosmetyczny :)
      3-4 miesiac to apogeum ulewania.
      Przybiera wiec ok - jedz spokojnie na co masz ochote.
    • rosynanta Re: Ulewanie 18.07.16, 13:34
      Gość portalu: Mama napisał(a):

> Wczoraj zjadlam karkówka z grilla dość przyprawio
      > na i się zastanawiam czy moje jedzenie wpływa na ulewane.

Zjedz drugi raz i zobacz, czy uleje ;-)
      A tak serio - nie, nie wpływa. Mleko się robi z krwi, a do krwi nie przechodzi ani grill, ani karkówka, ani tym bardziej przyprawy, tylko białka, tłuszcze i tym podobne podstawowe związki. Mleko ma optymalny skład, czy zjesz sałatę z pomidorami, czy karkówkę z grilla.

Moje dziecko miało festiwal ulewania dzień po tym, jak zjadłam sałatkę z kozim serem. Naście razy był paw. Ale sera mi zostało, więc zjadłam identyczną sałatkę jeszcze dwa razy następnego dnia. Ulewań zero.
      • vangie Re: Ulewanie 18.07.16, 23:00
        No, mój niestety ulewa powtarzalnie po pomidorach i płacze przy tym, a tak bym sobie zjadła ;)
        Więc tak też może być
        -

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka