24.05.05, 12:50
Proszę o pomoc, właśnie zdałam sobie sprawę, że nie poradzę sobie sama.
potrzebuje dobrego adwokata, dobrego, nie zmanierowanego, nie przemądrzałego -
z takimi sie spotkałam. Potrzebuje pomocy osoby mądrej i dobrej w tym co robi
a przytym, hmmm, niedrogiej. ( cóz samodzielnym mamom zazwyczaj się nie
przelewa ) i z Warszawy.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • olimey Re: Adwokat 24.05.05, 13:01
      witaj,nie mogę pomoc ale z tego co wiem to wszystkie kryterja można w nich
      znajść opróc ostatniego czyli taniego,kochana takich chyba brak na tym
      świeci,pozdrawiam i powodzenia.
      • jonajona Re: Adwokat 24.05.05, 13:11
        Cóz, jakoś sie dogadam, byleby dobry człowiek to był, w tym co robi.
        • ann17 Re: Adwokat 24.05.05, 13:31
          hej, ja właśnie zaczynam współpracę z p. mecenas, która robi na mnie dobre wrażenie. jest kompetentna, trzeźwo myśląca, i wierzę że wspólnie z nią uda mi sie wygrać sprawę, która okazuje się nie taka oczywista, jak mi sie na początku wydawało. sądziłam że sama sobie dam radę, bo niesprawiedliwość (czyt za niskie alimenty versus wysokie dochody pozwanego) są oczywistą niesprawiedliwością. pozwany wynajął adwokata, i teraz to ja czuję się przed sądem jak oskarżona. wiec zamierzam dać pełnomocnictwo mojej adwokatce, i z tego co widze moge przypuszczać, ze będę w dobrych rękach. ktoś musi stanąć w mojej obronie.
          jeśli chodzi o ceny - dobrzy adwokaci nie są tani. oszczędności na tym mogą okazać sie zgubne. jeżeli chcesz namiar - podaj adres do siebie. pzdr.
    • josefine Re: Adwokat 24.05.05, 13:29
      witaj, znam bardzo dobrego adwokata, czy drogi nie wiem, ale napewno Cie nie
      oszuka i nie zedrze z Ciebie. Powie Ci doklanie czego możesz sie spodziewać i
      czy sprawa jest do wygrania. nie jest to typ adwokata naciągacza, on nie ma na
      to czasu. za 1 wizyte nic nie placisz, powie ci dokladnie na 2 wizycie ile
      bedzie spraw i ile to bedzie kosztować (Ty decydujesz czy ma wziąć Twoją
      sprawę). Nazywa się SZOSTAK i przyjmuje na Wilczej w Warszawie tel do
      kancelarii 628 67 26 (trzeba dzwonić po południu ok 17).

pozdr
      • jonajona Re: Adwokat 25.05.05, 08:32
        Witam

Bardzo dziękuję, za odpowiedź, napewno skorzystam z pierwszej wizyty smile by
        poznać osobę. Miałam okropne przejścia już z dwoma adwokatami i bardzo się
        zawiodłam. Jednak bardzo potrzeban jest mi pomoc, właściwie nie tylko mnie ale
        i mojej córci.

Pozdrawiam
      • ashan Re: Adwokat 17.06.05, 09:52
        Mec. Szostak zmienił ostatnio adres kancelarii na : Marszałkowska 10/16 m 16,
        (k. Teatru Rozmaitości), tel. 622-11-95 i -96
        pozdrawiam
        a.
    • belutek76 Re: Adwokat 25.05.05, 20:57

Hey a może skorzystaj z bezpłatnej pomocy Centrum Praw Kobiet maja tam adwokatów
      i psychologów, ja osobiście korzystam z Pani Różyńskiej , jest świetna pomogła
      mi napisać pozew a teraz przychodze do niej z każdą sprawą, świetna i fachowa
      pomoc a w dodatku bezpłatna, tel. 22-6520117
      • jonajona Re: Adwokat 30.05.05, 10:21
        Hej, dzieki za podpowiedź. Tylko, że ja już kiedyś tam byłam i pani na którą
        trafiłam była bardzo nieprzyjemna i nic mi nie poradziła sad. Pozatym na dzień
        dzisiejszy potrzebuję osoby, która będzie ze mną na sali sądowej itp. Dziękuję
        za pomoc. smile
        Pozdrawiam wszystkie dzielne mamy
        • xmona art 154 kpc 17.06.05, 12:24
          Wszystkie sprawy rozwodowe są rozpatrywane przy drzwiach zamkniętych . Także niektóre inne sprawy z zakresu prawa rodzinnego mogą być rozpatrywane przy drzwiach zamkniętych na wniosek strony , czyli pozwanego , lub powoda . Jednakże wymieniony na wstępie art154 §1 k.p.c. zezwala nawet na rozprawie przy drzwiach zamkniętych , na udział osób zaufania - po dwie z każdej strony . ( oczywiście może występować tylko jedna osoba zaufania ).
          Osobą zaufania może być każdy pełnoletni obywatel Rzeczpospolitej Polskiej .
          Osoba zaufania nie ma prawa zabierania głosu , składania wniosków w tej sprawie , a także stawania w tej samej sprawie w charakterze świadka . Ma natomiast prawo w trakcie posiedzenia sporządzać notatki z jego przebiegu .
          Zazwyczaj na wstępie pani sędzina bezpardonowo próbuje wyrzucić te osoby z sali posiedzeń . Dopiero po usłyszeniu wzmianki o art.154 k.p.c. na jej twarzy maluje się konsternacja . Co bardziej dyplomatycznie uzdolnione panie sędziny zarządzają w takim momencie kilkunastominutową przerwę w posiedzeniu . Po czym następuje gorączkowa bieganina po gmachu sądu w poszukiwaniu egzemplarza kodeksu ( wbrew pozorom w sądzie nie zawsze łatwo znaleźć kodeks z komentarzem ) , ewentualnie kogokolwiek , kto słyszał coś o art. 154 . No i wreszcie , po przerwie , zdyszana na ogół i spocona pani sędzina wraca na salę i łaskawie zezwala na pozostanie osób godnych zaufania na sali.
          Należy podkreślić , że zezwolenie to nie jest nikomu na nic potrzebne . Sam kodeks w swym przepisie daje osobom zaufania niepodważalne prawo do uczestnictwa w posiedzeniach przy drzwiach zamkniętych i tenże kodeks nie przewiduje od tego prawa żadnych wyjątków . A więc wystarczy powołać się na treść art.154 k.p.c.
    • evula27 Re: Adwokat 05.04.13, 13:19
      ja korzystałam z kancelarii na Młynarskiej,gość pracował kilka lat w sądzie i to w wydziale karnym więc ma pojęcie.Adam Zaborski a kontakt masz na www.adwokat-zaborski.pl,najlepiej dzwonić bo zalatany gość.
    • magda.grzelewska Re: Adwokat 16.04.13, 09:44
      Mamom z okolic Śląska i nie tylko, polecam usługi Pana Przemysława Bujniaka. Niezwykle kompetentny prawnik, który bardzo fachowo podchodzi do zlecanych mu spraw. Bardzo angażuje się w powierzone mu obowiązki, co bardzo korzystnie wpływa na atmosferę, jaka panuje w kancelarii podczas spotkania. Jego pomoc okazała się nieoceniona podczas mojego rozwodu.
    • nika4321 Re: Adwokat 18.10.13, 12:44
      Chociaż temat dawno już założony może komuś się jeszcze przyda porada. Bardzo dobrym adwokatem jest Pan adw. Przemysław Sokołowski adwokatsokolowski.pl spec. prawo rodzinne.
      Pełen profesjonalizm oraz szybkość działania, a co najważniejsze indywidualne podejście do każdej sprawy. Pozdrawiam
      • muchman13 Re: Adwokat 11.11.13, 23:36
        polecam kancelarie wkadwokaci.pl, korzystałem z usług i jestem zadowolony w 100%
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka