Dodaj do ulubionych

Ząbkowanie a mokry kaszel, katar

04.01.11, 18:24
Kochane mam pytanie czy podczas ząbkowania wasze dzieci miały mokry kaszel cos jakby z flegmą i /lub katar który nie wycieka z nosa ale słychac że cos charczy w nosie.
Byłam dziś z moja córeczką (5 mies.) u lekarza i stwierdził że osłuchowo wszystko w porządku uszy blade gardło różowe i że to przez zęby????? Z synem nie miałam takich objawów stąd moje zdziwienie i pytanie czy to mozliwe że to przez zęby. Tylko nie piszcie żebym zmieniła lekarza bo drugi 2 dni temu też stwierdził że dziecko zdrowe i nie wiedział co jest przyczyną kaszlu.
I tak naprawde nic nie dostałam na ten kaszel a młoda krztusi sie flegmą wrrr jestem zła i bezradna żal mi dziecka. Poradźcie coś kochane please!!!
Obserwuj wątek
    • anka24_pl Re: Ząbkowanie a mokry kaszel, katar 04.01.11, 19:32
      Moja mała miała katar jak woda na ząbki.. Pokaszliwała sobie troszkę tylko więc nie wiem dlaczego u was jest taki kaszel.. Najgorzej jak katar nie schodzi, psikaj solą morska i oczyszczaj nosek..
    • ivi21 Re: Ząbkowanie a mokry kaszel, katar 04.01.11, 20:04
      Nasza mała ma tak smo, w płuckach czysto, goraczki nie ma, idą zeby...Psikamy sterimarem, na kaszel czasem flegamine w kropelkach, ale mam wrazenie ze to musi samo przejsc...
      • krokre Re: Ząbkowanie a mokry kaszel, katar 04.01.11, 22:41
        Dziękuję wam kochane za odpowiedzi troszke mi ulżyło. Tak własnie robie psikam sola i ściągam fridą. Musimy to przeczekać ....... U synka nie mialam takich objawow jedynie gorczka byla przy zebach trzonowych. Pozdrawiam
    • ovoc_noni Re: Ząbkowanie a mokry kaszel, katar 17.01.11, 18:12
      Mój mały ma to samo. Osłuchowo OK, brak gorączki. A kaszel mokry i potworny... Podawałaś jakiś syrop?
      • aleks-ok Re: Ząbkowanie a mokry kaszel, katar 17.01.11, 19:15
        ja tez sie dopisuję,dokładnie te same objawy, mysle ze grzejące kaloryfery mają w tym swoj udzial, u nas lepiej od kiedy nawilzam powietrze...
        • krokre Re: Ząbkowanie a mokry kaszel, katar 17.01.11, 19:19
          U nas nawilżacz chodził i doopa mała miała katar z kaszlem
      • krokre Re: Ząbkowanie a mokry kaszel, katar 17.01.11, 19:18
        U nas kaszel zrobił sie tak intensywny że malutka nie mogła aż przez niego spać. Lekarze stwierdzili infekcje górnych dróg oddechowych no i ząbkowanie. Malutka dostała mucosolvan bo jej kaszel był mokry z flegmą (przez katar) i engystol 3 razy dziennie i po 2 dniach przeszło. Oczywiście kilka razy dziennie só fizjol. frida i nasivin rano i wieczorem.
        Pozdrawiam
        • krokre Re: Ząbkowanie a mokry kaszel, katar 17.01.11, 19:23
          Zresztą miałam z malutka przygode bo 4 stycznia pisałam posta a 6 w święto Trzech Króli mała aż się dusiła przez kaszel, lekarza wezwaliśmy i Pani dr stwierdziła zapalenie oskrzeli i prawdopodobnie zapalanie prawej strony płuca, dostaliśmy skierowanie do szpitala w którym Pan dr stwierdził że zapalenia oskrzeli nie słyszy a co dopiero płuc zrobilismy rzecz jasna rtg klatki piersiowej i wyszło że jest czysto. Na drugi dzień udalismy sie do przychodni w której pani dr stwierdziła również infekcję górnych dróg oddechowych i ząbkowanie. Tak więc kochane same widzicie naszych lekarzy, a malutkiej po mucosolvanie fridzie engystolu i soli fizj. i nasivinie po 2 dniach przeszło. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka