Dodaj do ulubionych

Termometry do kapieli Canpol

07.02.11, 22:07
Dziewczyny - nie chce tutaj wpedzac Was w paranoje, ale czuje sie w obowiazku zwrocic uwage na na te termometry. Uwazajcie na nie. Podzialka termometra u nas sie przesunela i w rezultacie pokazywal temperature nizsza niz byla w rzeczywistosci. Na szczescie nic zlego nie zdazylo sie zdazyc. Od tego dnia - ufam tylko wlasnemu lokciowi. Ufanie samej sobie daje lepsze rezultaty niz ufanie roznego rodzaju urzadzeniom.
Obserwuj wątek
    • naana26 Re: Termometry do kapieli Canpol 07.02.11, 22:17
      oj przeżywasz z tym termometrem.

to chyba logiczne, ze przed wsadzeniem dziecka wkłada się do wanienki rękę. Ja jak odkręcam kran lub prysznic najpierw nastawiam sobie temperaturę na taką jaka mi się wydaje spoko, wsadzam do wanienki, nalewam i potem macham parę razy ruchem a la mieszanie wody - i czuję czy jest ok.

Nigdy nie sprawdzałam temperatury termometrem - po co? Mój syn codziennie ma inną wodę, ja mam tendencję do lania cieplejszej - sama taką lubię, mój mąż leje ledwo letnią bo sam woli chłodniejsze kąpiele, synkowi to wisi, cieszy sie że woda i pluska z radością obojętnie jaka jest temperatura.

kąpanie w stałej temperaturze co do kreski jest dla mnie co najmniej dziwne. jak wezmę w tym roku 11 mies niemowlę na wakacje to nie zagwarantuje mu basenów i morza w temperaturze 37 st smile
      • annie_laurie_starr Re: Termometry do kapieli Canpol 07.02.11, 22:26
        Faktycznie przezywam- chcialam byc dobra matka i zapewnic malemy 4 -miesiecznemu wowczas dziecku komfort, przyjemnosc kapieli. Myslalam, ze jak bede postepowac zgodnie z trendem 35-37 stopni to bedzie super. No, ale sie przejechalam. Lokciem tez sprawdzalam, ale jak Ci temometr pokazuje jedno, lokiec sugeruje drugie, a maz mowi, ze jestes upierdliwa i masz omamy to zaczynac watpic w siebie.

Przy starszej corce nie mialam takich dylematow, bo mielismy taka zabawke z USA, ktora pokazywala caly przedzial wody, ktora byla OK i zawsze sie miescilismy.
        • memphis90 Re: Termometry do kapieli Canpol 08.02.11, 11:54
          Myslalam, ze jak bede postepow
          > ac zgodnie z trendem 35-37 stopni to bedzie super.
          A ktoś zaleca 35 stopni do kąpieli dziecka? Ja w takiej wodzie dreszczy z zimna dostaję...
    • nikola6969 Re: Termometry do kapieli Canpol 08.02.11, 08:53
      Zgadzam sie z autorka, sama mialam dwa termometry firmy Canpol i oba zle wskazuja temeprature, jeden za niska, a drugi za wysoka.
    • memphis90 Re: Termometry do kapieli Canpol 08.02.11, 11:53
      Ja nigdy nie używam termomteru. Woda ma być po prostu przyjemnie ciepła. Moje brzdące lubią 38, ew 39 stopni- sprawdziłam kiedyś zwykłym termometrem, bo mój zimnolubny małżonek lał im wodę o temp. 35 i dziwił się, że towarzystwo wyje w wanniesmile
      • bweiher Re: Termometry do kapieli Canpol 08.02.11, 12:47
        Nie wpadłabym na to aby używać termometru.Powaga.
        Temp wody zawsze sprawdzam osobiście wkładając tam ręke.
        • ylunia78 Re: Termometry do kapieli Canpol 08.02.11, 19:33
          nigdy nie pomyślałam nawet,żeby uzyć termometrutongue_out
          Ale wiem,że moja szwagierka bez włożenia termometru do wanny dziecia nie wsadZismile|
          • annie_laurie_starr Re: Termometry do kapieli Canpol 08.02.11, 23:27
            Totez wlasnie mowie- przejechalam sie na termoterza, a wlasny lokiec to jest jednak godny zaufania.wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka