Dodaj do ulubionych

kubeczek doidy

18.11.15, 21:46
Córka 8 miesięcy fajnie sobie radzi z piciem ze zwykłego kubka.
Czy kubek doidy jest w naszym przypadku już zbędny czy jednak pomocny w nauce samodzielnego picia? Aktualnie aby wypiła kaszkę muszę kubeczek przytrzymać
A jak jest z tymi doidy? Dzieci faktycznie sobie z nimi radzą lepiej? Warto kupić?
Obserwuj wątek
    • babybump Re: kubeczek doidy 19.11.15, 00:47
      Jeśli daje sobie radę ze zwykłym kubkiem, to ja bym diody nie kupowała. Zainwestowałabym natomiast w kubek, z którego sama by mogła pić (bez Twojej pomocy). U nas świetnie się sprawdza Munchkin 360, podobny do Lovi 360, tylko bez tej uszczelki, co jest w Lovi.
    • ela.dzi Re: kubeczek doidy 19.11.15, 07:24
      Nie ma sensu, jeśli sobie radzi ze zwykłym. Kupiłam i leży i czeka na drugiego. Jeśli ma sama pić, to polecam bidon z miękką słomką.
      • leni6 Re: kubeczek doidy 19.11.15, 09:03
        Ela, o czymś takim piszesz ? www.smyk.com/nuby-bidon-niekapek-300-ml,p1103012020,swiat-niemowlaka-p

• ela.dzi Re: kubeczek doidy 19.11.15, 10:10
          Tak, u nas taki podobny bardzo się sprawdził właśnie od 8 miesiąca, załapał dosłownie od pierwszej próby. Ja miałam z uchwytami, to mały sam trzymał i pił. O taki : sklep.dib.com.pl/p2448,dydus-kubek-niekapek-z-rurka-i-uchwytami-k15-r.html
          • panizalewska Re: kubeczek doidy 19.11.15, 11:35
            Ela śliczny! Tam jest też taki różowy, brrrrrrr tongue_out
          • leni6 Re: kubeczek doidy 19.11.15, 15:01
            Dzięki. Śliczny ten twój kubeczek smile
    • jak-kania-dzdzu Re: kubeczek doidy 19.11.15, 08:18
      Dodidy też byś musiała podtrzymywać. Mój syn ma 20 miesięcy i nadal zdarzy mu się oblać, jak pije z doidy. Jeśli chcesz żeby sama jadła, to już lepiej zrobić jej gęstszą kaszę i dać normalnie do miseczki i łyżeczkę do ręki i niech wiosłuje, jasne że nabrudzi i powylewa na początku, ale praktyka czyni mistrza smile Do picia, tak jak Ela, mieliśmy bidon z rurką.
      • dor1s Re: kubeczek doidy 19.11.15, 23:00
        A u nas bidon z rurką na razie nie działa (prawie roczek). Próbuje raz na kilka dni, ale gryzie słomkę i tyle.
        Za to lovi360 super, a doidy sie kurzy w szafce, musze wyjąć i przetestowaćsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka