agapa2 06.01.05, 15:15 Mojego 10miesiecznego synka rozpiera niesamowita energia. Nie chce wieczorem zasypiac ,wrzeszczy,grzmoci nozkami o fotelik spina sie po scianie i uderza o nia glowa.Nie pomaga nawet syrop z melisy.Czy to normalne ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monitt Re: nadpobudliwosc 10misieczniaka!!!!!!!!!!!!!!!! 06.01.05, 17:54 był na forum podobny post,dotyczący histerii przy usy[ianiu i dotyczył dzieciaków w tym wieku, ale nie moge go znaleźć. moja Oliwka tez pokochała szlaeństwa, łażenie po ścianach i inne wariacje. ciężko ją uśpić, walka trwa ponad godzinę. do tej pory tak nie było. moja szwagierka była lekko nadpobudliwym dzieckiem i baliśmy się,ze Oliwka to odziedziczyła im bliżej wieczora, tym gorzej-szok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agapa2 Re: nadpobudliwosc 10misieczniaka!!!!!!!!!!!!!!!! 06.01.05, 19:30 Jak sobie z tym radzisz ? Jak w koncu usypiasz Oliwke ? Odpowiedz Link Zgłoś
monitt Re: nadpobudliwosc 10misieczniaka!!!!!!!!!!!!!!!! 07.01.05, 18:03 kąpiel,muzyczka bobasa, kłądziemy się obydwie przy lampce tylko, zawsze o tej samej porze i ją karmię- zazwyczaj trwało to max. 20 min, ostatnio jest inaczej-oliwia szaleje, czekam godzinę i zabieram ją na seriale,jako,ze o 20 zasiadam przed tv ale to nie jest dobra metoda niestety. czasem biorę ja na kolana i rytmicznie podryguję, śpiewam, dmucham lekko w czuprynę lub głaszcze po ndze,jesli jest już na tyle padnięta,że leży zauważyłam,ze musże coś robić, co lekko by ją zaabsorbowało,ale na tyle, by mogła zasnąć. jak się nudzi to szaleje. wczoraj np.zasneła w 10 min. ale były takie dni,ze zachowywała się jak wariatwazne jest,zeby dziecko spało w dzien, bo czasem dzieci nie moga zasnac ze zmeczenia. nie mam metody, wszystko zależy od wyczucia danej chwili-nie pomogę Ci zatem. ale ja myślę,że dzieciaki z tego wyrosną cierpliwości zatem nam życze Odpowiedz Link Zgłoś
aniaska może przykurcz?? 07.01.05, 16:34 Z doświadczenia dwóch znajomych mam, których dzieci również się okropnie wierciły przy zasypianiu, z czego jedno prawie w ogóle nie spało, wiem, że to może byc spowodowane przykurczem np. łydki albo połowy ciała (czego niedoświadczona mam nie zauważy). Polecam wybranie się do specjalisty i poproszenie o zbadanie również metodą monachijskiej diagnostyki rozwojowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaromek Re: nadpobudliwosc 10misieczniaka!!!!!!!!!!!!!!!! 07.01.05, 17:38 Witaj!Mój synek nidgy sam nie zasypiał.Zawsze na rękach albo w wózku(tak nauczyła babcia), a teraz jest tragicznie.... Trzeba go nasić prawie godzinę, a przez ten czas co chwila zmieniać jego pozycję bo tak się wierci i kręci. A w nocy gdy się przebudzi też sam nie zaśnie,trzeba go nosić(ale krócej). Po ścianach nie chodzi Pozdrawiam Kasia i Michałek Odpowiedz Link Zgłoś