Dodaj do ulubionych

Wypadanie wlosów

25.02.05, 14:10
Czy wam po ciazy i porodzie tez tak wypadaja wlosy? Ja po mysciu glowy to
trzymam w rece kleby wlosow. Kiedys cos czytalam ze tak jest po porodzie ale
nie jestem pewna. Naoiszcie jak to jest u was i czy cos na to bierzecie? I co
mozna brac jak sie karmi piersia?

Pozdrawiam
Marta mama Marcelka (04-11-2004)
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: Wypadanie wlosów 25.02.05, 14:48
      wypadaly i to jak. myslalam ze lysa bede smile po konsultacji z lekarzem zaczelam
      brac skrzypovit w tabletkach. pomoglo.
      ale na wszelki wypadek jesli nie robilas to zbadaj jeszcze sobie morfologie i
      poziom zelaza we krwi.
    • marta288 Re: Wypadanie wlosów 25.02.05, 14:50
      Mnie również bardzo wypadały. Brałam witaminy - tak zalecił lekarz - MATERNA
      (te same co podczas ciąży). I w zasadzie biorę je do dzisiaj (zalecał przez
      cały okres karmienia piersią) a Maleńka ma już prawie 11 mies. Po jakimś czasie
      pomogło (tak myslę, że to wpływ witamin).
    • sigvaris Re: Wypadanie wlosów 25.02.05, 15:08
      Mnie wypadają już ponad miesiąc.. i to juz widać. Jak długo to trwa/ trwało?
      • marta288 Re: Wypadanie wlosów 25.02.05, 15:25
        dokładnie nie pamiętam .... ale troche trwało (nie zaczęło się u mnie od razu
        po porodzie, jakieś 2 miesiące później i męczyłam się z tym chyba ze 3 mies. )
        Ale podejrzewam, że każdy organizm może reagować inaczej ....
      • cyntia33 Re: Wypadanie wlosów 25.02.05, 19:44
        Niestety - trwa czasem 6-12 miesięcy. Na szczęście, potem odrastają. Moja mała
        ma 7 miesięcy i już widzę taką mikrogrzywkę u siebie i trochę mniej wypadają.
        To sprawa hormonalna, więc witaminy nie pomogą (chyba, że ktoś ma niedobory, to
        wtedy oczywiście musi brać!). Ja biorę od 3 miesiąca ciąży non stop i wypadania
        się nie ustrzegłam. Podobno po dziewczynce wypadają bardziej, nie wiem, czy to
        nie przesądy, ale u mnie akurat się sprawdziło.
    • sylwialew Re: Wypadanie wlosów 25.02.05, 20:47
      Ja podczas calej ciazy ale i teraz biore zelazo tak zalecil mi lekarz.Wlosy mam
      sliczne i blyszczace jak nigdy dotad.Sprobujcie
    • poleczka2 Re: Wypadanie wlosów 25.02.05, 21:46
      Wypadają po obu ciążach tak miałam i nadal mam po drugiej. Nic szczególnego nie
      używam, mam tylko dobrą odżywkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka