msmj 27.11.05, 13:04 Mój mały ( 9dni ) ma chyba z 10 razy dziennie czkawkę. Jakiś czas po karmieniu, po przewijaniu. Co robić? Nakarmić czy wrecz przeciwnie? Utulić czy....? Nie mam pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hermenegilda6 Re: czkawka 27.11.05, 13:31 Ja swojej małej daję w takim momencie pić (przystawiam ją do piersi). Wtedy czkawka często przechodzi. Grunt, to sie tym nie przejmować. To normalna sprawa u maluszka. Wyrośnie Na forum ten temat był często poruszany. Poszukaj Odpowiedz Link Zgłoś
pocholita Re: czkawka 27.11.05, 13:44 Moja też tak ma często. Po przewijaniu to prawdopodobnie z wyziębienia. Trzeba go zawinąć w kocyk i przytulić do siebie, powinno przejść po chwili. Ta sama technika po jedzeniu. Jeśli czkawka nie ustępuje to trzeba dziecko doprowadzić na chwilę do płaczu, jak się rozwrzeszczy to czkawka przejdzie (My przykrywamy na chwilę twarzyczkę pieluszką, nasza Paulinka bardzo tego nie lubi i od razu zaczyna krzyczeć, po zdjęciu pieluszki od razu się uspokaja). Odpowiedz Link Zgłoś
elka136 Re: czkawka 27.11.05, 13:44 Moja córeczka ma 3tyg. i też po jedzeniu dostaje czkawki. Najczęściej wtedy gdy kładę ją już do łóżeczka. Po jedzeniu nie chce odbijać i myślałam że może to jest przyczyną, ale sama nie wiem. Tak bardzo jej się czka że aż podskakuje i to trwa jakieś 5 min. Daję jej wtedy jeszcze raz cycka i to zazwyczaj pomaga, albo przytulam ją do siebie pionowo i okrywam kocykiem żeby było cieplutko, to też czasami działa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maja_gr78 Re: czkawka 27.11.05, 13:44 Czkawka jest normalna, niestety, tego nie unikniesz. Po karmieniu, bo dzidzia nałykała się powietrza, lub beknie i wtedy od razu dostaje. Na brzuszku najszybciej przechodzi...Przy przewijaniu, ponieważ marznie, picie zawsze pomaga.) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ala.m Re: czkawka 27.11.05, 15:08 Mój synuś najczęściej dostaje czkawkę po jedzeniu ale tylko wtedy jak za szybko biore go do pionu. Teraz robię to bardziej płynnie i delikatnie i czkawka pojawia się bardzo rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś