IP: *.* 18.09.01, 21:10
muj maluszek jest jescze w drodze aole mam male pytanko dotyczace pieluszek tetrowych. Czym sie zabezpiecza ubranko przed przemoczenieniem przez pieluszke tetrowa?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: tetra IP: *.* 19.09.01, 07:32
      mozesz uzywac do tego specjalnych ceratek ktore mozesz kupic w kazdej aptece - podobno sa specjalne i nie powoduja odparzen - oczywiscie jesli odpowiednio czesto sie dziecko przewija :) ja stosuje to i szczerze mowiac bardziej narzekam na wszelkiego rodzaju jednorazowki niz tetre z ceratka, bo od jednorazowych Zuzka ma zawsze pupe odparzana a w miejscach gdzie sa gumki podrazniona skore wiec wole tetre :)
    • Gość: guest Re: tetra IP: *.* 19.09.01, 08:33
      A ja używałam takich specjalnych ceratkowych majteczek na zewnątrz z siateczkę z boku na rzepy. Trzymały tetrę, dodatkowo zabezpieczały przed przemoczeniem, no i dobrze rozchylały bioderka!Magda :hello:
    • Gość: guest Re: tetra IP: *.* 19.09.01, 09:22
      Cze lonka, widze ze stoisz przed problemem takim jak my z zona kilka miesiecy temu, przed nareodzinami junior, postanowilismy uzywac tetre przez trzy miesiace, kupilismy 40 pieluch, specjalne majteczki takie ceratowe i bylo ok az do narodzin Marcina i jego przyjazdu do domu, w pierszym dniu nas wyleczyl z tetry - mial bardzo rzadkie kupki i bardzo czesto, majtki nie wiele pomagaly, bywalo ze kaftanik mial brudny i przestawilismy sie na pampersy takie fioletowe newborn dla noworodkow i teraz bylo ok, uzywamy pampersow do dzisiaj (3,5 msca) i Marcinek nie ma zadnych odparzen ani zaczerwienien z tym ze nalezy brac pod uwage ze niektore dzieci moga miec bardzo wrazliwa skore na pampersy. Tetry uzywamy tylko jako podkladki przy przewijaniu lub sliniaka - maly strasznie sie slini, bardzo tez lubi zasypiac majac w rece pieluszke tetrowa. Tak ze teraz mamy nadwyzke pieluch tetrowych, majtki oddane w prezencie.Hej i powodzeniaAndrzej
      • Gość: guest Re: tetra IP: *.* 20.09.01, 00:30
        Hihih, mysmy zakupili w sumie 60 pieluch tetrowych i uzywaliśmy przez jakiś czas, a teraz, po ponad 3 latach, w domu mam 3 sztuki (słownie - trzy), u mojej mamy lezy z 5 - służą do wycierania raczek i buzi przy jedzeniu - a co się stało z reszta, to nie wiem. Część zużylismy na scierki, kilka rozcięłam po przekątnej, żeby było wygodniej przewijac i nie robić dziecku przesadnie wilekiej pupy - a co się stało z resztą ? Nie mam pojęcia. Gdzieś się rozsiały :)To może jeszcze przy okazji odpowiem na pytanie postawione przez autorke wątku - na samym poczatku nie uzywaliśmy zadnych dodatkowych zabezpieczeń, po prostu maluszka przewijaliśmy bardzo czesto, po kazdym siusianiu, a przecież tego nie było dużo, więc nie zdązyło przesiąknąć na ubranie. Póxniej miałam zamiar uzywac takiej ceratki, nakładanej na pieluchy, wiązanej po bokach, ale ostatecznie wycięłam z niej prostokat i wkładałam do srodka pieluchy.
    • Gość: guest Re: tetra IP: *.* 19.09.01, 12:22
      Ja wycinam po prostu ceratki z normalnych reklamówek, składam pieluchę wzdłuz na pół, potem na pół w poprzek i powstaje cos w rodzaju kieszonki, w którą wsuwam ceratkę, zawsze pilnując, aby ceratka nie była bezpośrednio pod pupa dziecka..Zuzia nie ma żadnych odparzeń.EWA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka