24.06.07, 15:24
Dziewczyny, urodziłam 20.06, wczoraj wróciłam do domu. Mój synek ostatnio cały
czas by jadł, zasypia przy piersi, ale to czasami długo trwa. Poza tym piersi
sa bolesne ito (chociaz konsultantka laktacyjna zaleciła karmirnir z
nakładkami). Dziewczyna w szpitalu gdy córczka ssała tylko żeby ssać wkładała
jej do buzi paluszek, ja dzisiaj po prawie godzinie trzymania Tadka "przy
cycu" włożyłam mu paluszek do buzi i ssał jak najęty w ogóle się nie
denerwował, że mu nic nie leci.Myślicie, że paluszek zastąpić mi smoczkiem? Ja
nie mam pojecia jakie sa teraz tendencje. Uzywa się smoczków czy nie??Jeżeli
tak to jakich?
Obserwuj wątek
    • julia78 Re: Smoczek 24.06.07, 15:33
      moim zdaniem lepiej smoczek niz paluszek. Smoczek możesz w każdej chwili zabrać
      i wyrzucić a rączki raczej niewink Szwagierki córka nie dostawała smoczka-ma
      ponad rok i ssie paluszki tak, że az zrobiła się jej egzema. Nie mówię już o tym
      jaki będzie dziecko miało zgryz jak będzie ssało paluszki.
      Z drugiej strony smoczek może zaburzyć laktację i jest to prawdziwy problem.
      Generalnie nie poleca się podawania smoczka. Musisz sama zadecydować co zrobić.
      • gosikc Re: Smoczek 24.06.07, 15:47
        Jak większość rzeczy na świecie, smoczek ma swoje wady i zalety. Do 3-4
        miesiąca dzidzia ma silny odruch ssania, więc lubi sobie pociumkać. Mój synek
        dostał smoka i nam akurat nie zaburzyło to laktacji. Mały rósł jak na
        drożdżach, karmiłam 10 miesięcy. My wybraliśmy smoczki avent dostosowane do
        wieku maleństwa. Nie polecam natomiast smoczków NUKa, która są wygięte w
        kierunku buźki i mocno się przez to na niej odciskają, ale to indywidualna
        sprawa. Mi moja mama smoka nie dała, więc ratowałam się kciukiem. Ratowałam się
        nawet wracając po lekcjach ze szkoły jako pierwszoklasistka. Podobno nie
        pomagało nawet smarowanie palca musztardą, straszenie przez obcych, że mi go
        odetną czy bandażowanie na noc. Dlatego ja wolałam, żeby mały nie dostawał
        paluszka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka