dona46 26.11.07, 23:09 Pytanie kieruję do osób, które używają pieluszek terowych do przewijania. Jakich sposób zakładania używacie po ukończeniu 6 miesięcy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czukczynska Re: Pieluszki tetrowe 27.11.07, 08:18 Zakładam majteczki Sandra i w środek pieluchę. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.k81 Re: Pieluszki tetrowe 27.11.07, 09:43 Ja rowniez zakladam majteczi SANDRA na guziki, ale pieluszke wkladam bezposrednio na dupke a nie w srodek. Odpowiedz Link Zgłoś
dona46 Re: Pieluszki tetrowe 27.11.07, 15:29 Dzięki za odpowiedź. A jak do tej pory robiłyście? Ja profilaktycznie (zalecenia) dwie pieluszki: Jedna w trójkąt i w środek w prostokącie. Ale teraz nie chciałabym krępować mu ruchów. A może wiecie gdzie można coś ciekawego poczytać na ten temat? bo w necie nie mogę nic znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
scharon Re: Pieluszki tetrowe 27.11.07, 16:12 skladam pielusze w ksztalt prostokata i na majtki SANRA tez z guziczkami caly czas stosuje ta moteda Odpowiedz Link Zgłoś
monika.k81 Re: Pieluszki tetrowe 28.11.07, 10:17 Składam w prostokąt. Po praniu nigdy nie prasowalam pieluszek a odkąd synek skończył jakieś 6 miesięcy piorę mu wszystko w "zwykłym" proszku, Nie było żadnych alergii. Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaani Re: Pieluszki tetrowe 28.11.07, 09:27 ja uzywam majtasów canpola i w środek wkładam pieluchę złożona w prostokąt. Odpowiedz Link Zgłoś
dona46 Re: Pieluszki tetrowe 28.11.07, 10:34 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Upewnie się więc: - po ukończeniu 7 m-ca spokojnie można zmienić pieluchowanie z tego z trójkątem na zewnątrz? - te majtki Sandra czy te Canpola nie powodują odparzeń? boję się samej ceraty w takich majtaskach. - i używacie teraz (po tym 7 m-cu ) jednej pieluchy? Dzięki. Myślę, że większość patrzy bez przekonania na mój wątek, takie czasy, tetra poszła w niełaskę, choć przyznam, że i w Niemczech położne zachęcają do tetry. Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaani Re: Pieluszki tetrowe 28.11.07, 11:24 te canpolowe to nie są ceratowe gacie w sensie dosłownym sa bawełniano frotkowe w "środku" maja wypełnienie z bezpiecznej folii sanitarnej. oddychhającej. ja mam takie www.bebeshop.pl/sklep/images/canpol/pielegnacja/2-705.jpg pozatym dzieku w tetrze ma często wietrzoną pupe możesz kupić droższe otulacze np imse vimse - rożnią się tym, że sa z bawełny organicznej a nie zwykłej( w polsce już dostępne) albo inne majtki z kieszonką do prania ( np ptit dessous) ale te są juz droższe. Odpowiedz Link Zgłoś