emonik 17.01.08, 13:46 Wiecie coś na ten temat? Wiem, że temat był już na forum, ale znależć nie mogę... a czas ograniczony - mała nie daje posiedziec przed kompem. Będę wdzięczna za odpowiedzi. --- Monika - mama Inki i Bianki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agwoj Re: Samolotem z niemowlęciem - od kiedy? 17.01.08, 15:33 Koleżanka przyleciała z synkiem gdy miał 4 i pół miesiąca, nie było żadnych problemów, w trakcie lotu Maluszek spał, ale to była tylko godzina Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: Samolotem z niemowlęciem - od kiedy? 19.01.08, 14:57 zalezy od lini lotniczych, w easyjet od 8-mego dnia zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa od 3 miesiaca 17.01.08, 16:32 Ze względu na zbyt słaby jeszcze układ oddechowy i układ krążenia, noworodki poniżej tygodnia nie mogą latać samolotem! Za to gdy dzidzia ma juz trzy miesiace lot powinien obyć się bez większych problemów - szum silników z pewnością je uśpi , co pozwoli mu na spokojne przeżycie lotu. Podczas startu i lądowania powinno sie karmić dziecko piersią lub przez smoczek, co złagodzi nieprzyjemne odczucia spowodowane zmianą ciśnienia. Nasza Jagódka Odpowiedz Link Zgłoś
emonik Re: Samolotem z niemowlęciem - od kiedy? 17.01.08, 20:22 Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Pozdrawiam. --- Monika - mama Inki i Bianki Odpowiedz Link Zgłoś
agg3 Re: Samolotem z niemowlęciem - od kiedy? 17.01.08, 23:51 My lecialysmy pierwszy raz jak Mala miala 2 m-ce. Jutro lecimy znowu, ma 3 i pol miesiaca. W czasie startu i ladowania nie mozna karmic dziecka poniewaz dziecko jak i mama sa przypieci pasami :] Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa do agg3 18.01.08, 01:07 Nie mam pojecia jakimi liniami latalas,ale w wiekszosci samolotow mozna karmic podczas startu i ladowania.Poza tym jesli dziecko nie ma skonczonych 2 lat siedzi razem z mama (podczas ladowania i startu) , ktora dostaje dodatkowe pasy bezpeczenstwa ,a w nich nie ma zadnego problemu z karmieniem i przytulaniem dzidzi,dopiero po starcie wpina sie dzidzie w nosidelko obok. Odpowiedz Link Zgłoś
aldik77 Re: do agg3 19.01.08, 10:49 ja latam ryanairem i tu moga latac dzieci powyzej 8 dni. dziecko siedzi na kolanach u mamy przypiete dodatkowym pasem,ktory nie kjrepuje ruchow.A karmienie piersia czy butelka jest nie tylko dozwolone ale i wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak36 Re: do agg3 19.01.08, 18:41 Dokladnie, pasy w niczym nie przeszkadzaja Moja coreczka, wtedy 2 miesieczna, lezala u mnie na kolanach w tych pasach i ssala Odpowiedz Link Zgłoś
wiolka007 To ja sie wtrącę.. Czy mama musi miec paszport? 19.01.08, 11:37 Lecąc samolotem czy wystarczy dowód osobisty?? Jeszcze nie latałm i nie jestem pewna, a wyrabiać będę maluszkowi więc jeśli to konieczne to wyrobie i sobie.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
caline-czka78 Re: To ja sie wtrącę.. Czy mama musi miec paszpor 19.01.08, 11:57 Wystarczy ci dowod ale to oczywiscie zalezy dokad lecisz?kraje poza unia europejska pewnie wymagaja paszportu.ja latalam z moim synkiem germanwings i nikt nie dawal mi dodatkowych pasow(maly ma 8 miesiecy)Zostalam poimformowana tylko ze mam sie przypiac,trzymac dziecko na kolanach itd.karmilam piersia podczas startu i bylo ok.maly znosil loty bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak36 Re: Samolotem z niemowlęciem - od kiedy? 19.01.08, 18:39 Moja coreczka leciala pierwszy raz majac 2 miesiace. Trzeba pilnowac aby podczas startu i ladowania dziecko ssalo piers (jesli karmione piersia) albo pilo wode czy mleko z butelki (jesli karmione mieszanka), aby moglo wyrownac sobie roznice cisnien. Odpowiedz Link Zgłoś
damitajo Re: Samolotem z niemowlęciem - od kiedy? 20.01.08, 16:05 ja chcialam zapytac o mleko dla dziecka.bede leciec easyjet i w regulaminie dozwolone jest tylko 100ml w pojemniku ktory miescie wlasnie 100ml.moje dziecie 100ml to wciagnie i nie poczuje ze cokolwiek jadlo...jak to jest z mleczkiem dla dzieci? mozna czy nie?.karmie butelka. Odpowiedz Link Zgłoś
magdar751 Re: Samolotem z niemowlęciem - od kiedy? 20.01.08, 23:22 Możesz wziąć mieszankę w proszku - wodę dostaniesz na pokładzie. Odpowiedz Link Zgłoś