joka772 16.12.08, 17:33 Jak myślicie, czy mrożoną gotową zupkę należy przed podaniem zagotować i wystudzić i dopiero podać, czy wystarczy tylko rozmrozić i lekko podgrzać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja-pl Re: mrożonki 16.12.08, 17:47 Witamnie wiem ile dziecko ma i co to za mrozonka ale uwazam ze powinnas zagotowac i wystudzicPOzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joka772 Re: mrożonki 16.12.08, 19:42 młody ma 5 m, a mrożonki to warzywka i mięsko ugotowane, zblendowane i zamrożone w kostkach, które wyjmuję i robię zupkę miks z ziemniakami świeżo ugotowanymi (nasze z obiadu ale bez soli). do tej pory nie gotowałam wszystkiego jeszcze raz, ale nie wiem, może powinnam? jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: mrożonki 16.12.08, 20:48 Ja bym nie gotowała, ale ja leniwa z natury jestem i nie wyparzam, nie wygotowuję, do picia daję (jeśli daję) nieprzegotowaną wodę z filtra... Odpowiedz Link Zgłoś
carriegirl Re: mrożonki 16.12.08, 20:52 Skoro do tej pory nie gotowałaś po rozmrożeniu, a młodemu nic nie jest to może nie jest to konieczne. Warto tylko zwrócić uwagę na szczegółną higienę podczas gotowania i miksowania. Dla "świętego spokoju" możesz przegotować zupę , nie zaszkodzi to jej Odpowiedz Link Zgłoś