madziulka1990 18.01.09, 17:48 od kiedy mozna podawac vibowit bobas? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betty842 Dziwne... 18.01.09, 19:37 Na moim opakowaniu Vibovitu Bobas pisze dla dzieci w wieku 2-4 lat.W aptece prosiłam o Vibovit dla 18-miesięczniaka i dał mi właśnie ten.W necie natomiast przeczytałam że Vibovt Bobas jest dla nimowląt i dzieci po 3m.ż do 3 lat.Tak więc sama już nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mieeke jesli nie vibovit to co? 18.01.09, 20:10 dla maluszka? moj synek ma uczulenie na cebion, wiec czym moge go wzmocnic? teraz ja mam parszywy katar i tylko czekac, az się mały zarazi Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: jesli nie vibovit to co? 18.01.09, 21:46 A może są dwa rodzaje Vibovitu Bobas i jedne są od 3-go m.ż a drugie po 2 r.ż.Spytaj w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
intra7 Re: Vibowit bobas 20.01.09, 01:47 vibovit bobas to saszetki, a moim zdaniem niemowlakowi wygodniej podawać witaminy w kropelkach, przynajmniej ja tak robię. I jest to nawet bardziej ekonomiczne, bo takich saszetek jest bodajże 15szt, a kropelek 10ml, co starcza na dłużej. Odpowiednikiem w kropelkach był kiedyś vibivit niemowlę, ale widzę, że od jakiegos czasu chyba już tego nie produkują. Ja podaję cebion multi, 3 kropelki, prosto do buzi przed karmieniem (piersią). Podaję od 3 tyg życia, na polecenie pediatry. OD jesieni do wiosny podaję to też starszemu dziecku (obecnie 2,5 roku) 5 kropelek Odpowiedz Link Zgłoś
mieeke Re: Vibowit bobas 20.01.09, 06:40 Moj synek ma uczulenie na Cebion czy jest coś jeszcze w kropelkach? Odpowiedz Link Zgłoś
emilka_x Re: Vibowit bobas 20.01.09, 11:52 Ja podaje juvit multi,jest tańszy niż cebion a ilość witamin ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka_x Re: Vibowit bobas 20.01.09, 11:53 zapomniałam dodać że jest w kropelkach Odpowiedz Link Zgłoś