28.06.12, 20:13
Witam
Jestem mamą 5 miesięcznej córeczki, do 4 msc nie miałam z nią problemów (poza kolką którą dało się złagodzić za pomocą kropli). Jednak mała od pewnego czasu ciągle marudzi, zabawy interesują ją tylko przez chwilę i znów jest pisk. Wcześniej przesypiała całe noce teraz budzi się raz do karmienia. Nie wiem już co robić, wymyślam zabawy ale to pomaga tylko na chwilę. Na spacerki wychodzimy ale mała w wózku też marudzi. W dzień przesypia ok 4 godz więc myślę, że jest wyspana zważywszy na to, że chodzi spać o 18. Ok 20 i 23 jeszcze ją karmię przez sen. Potem o 3 sama się budzi do karmienia i zaraz zasypia. Dodam, że jest karmiona sztucznie. Może ktoś mi coś doradzi bo już nie mogę wytrzymać i jestem załamana.
Obserwuj wątek
    • verdana Re: Maruda 28.06.12, 20:23
      Wybacz, ale czy naprawdę sadziłaś, ze z dziećmi nie ma problemów? Piszesz tak, jakby córka zaczęła gbyć niegrzeczna...
      Po pierwsze nalezy iść z dzieckiem do pediatry. Po drugie kupić jakąkolwiek ksiazkę o rozwoju dziecka i poczytać. Dowiesz sie np., zę pięciomiesięczne dziecko może ząbkować i dlatego byc niespokojne. Jeśli nie mozesz wytrzymać, to marnie. Bo to moze bardzo długo potrwać.
      • giovi128 Re: Maruda 28.06.12, 20:33
        Do tej pory nie miałam żadnych problemów wiem, że dzieci nie zachowują się tak jak w reklamie telewizyjnej. To nie jest ząbkowanie bo byłam z nią u pediatry. to nie jest moje pierwsze dziecko.
        • verdana Re: Maruda 28.06.12, 20:39
          To zmień pediatrę - ząbkowanie to nie jest coś, co widać. Bywa, ze dzieci marudza, zanim dziasła są rozpulchnione.
          Czy lekarz zlecił analizę moczu? Jeśli task, to OK, jesli nie - to powtornie zmień pediatrę i zrób.
          Może to też być uczulenie na mleko, moze warto je zmienić.
          • giovi128 Re: Maruda 28.06.12, 20:44
            Raczej zmienię pediatrę, bo nie zalecił żadnych badań ani też zmiany mleka.
            • verdana Re: Maruda 28.06.12, 21:07
              Wiesz, przy kazdym wypadku "marudzenia" pozornie zdrowego dziecka nalezy zacząć od analizy moczu. Idź , zrób jutro czy w poniedziałek, choćby prywatnie.
              • ledana Re: Maruda 11.07.12, 19:47
                co ty masz z tym moczem? mojmaly ma tez 5 miesiecy i tez marudzi, zabawy to na chwile go zajmuja, tez sie budzi w nocy na piciu, ale to normalne bo ok 23tyg dziecko ma skok rozwojowy wiec moze byc marudne. Skoro to nie pierwsze dziecko to masz jakies juz doswiadczenie, moze to juz zeby ida bo juz niby czas, ale ja stawiam na skok rozwojowysmile przeczekaj unormuje sie smile
                • giovi128 Re: Maruda 13.07.12, 11:48
                  Masz rację, że to skok rozwojowy, jednak dla pewności zrobiłam też analizę moczu i jest wszystko ok. Powolutku już wszystko się normuje, mała jest troszkę spokojniejsza. Pewnie jest też w tym wina ząbków. Smaruje jej dziąsełka żelem i jest jakby lepiej.
    • kanna Re: Maruda 11.07.12, 21:26
      Może się nudzi, albo chce więcej czasu z Tobą spędzać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka