ada16 07.03.05, 10:36 Dla młodzieży impreza w klubie. A co dla Dziadków, chrestnych , rodziców? Nic? Młody si enie domaga... A jakie prezenty dla jubilata? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aka10 Re: osiemnastka 07.03.05, 18:52 Jesli sie nie domaga imprezy dla krewnych,to zaprosilabym ich na kawe,tyle,ze w inny dzien,niz ta impreza w klubie .Co do prezentow,to spytaj jubilata,co by chcial dostac.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
megxx Re: osiemnastka 09.03.05, 21:53 A to młody ma się domagać imprezy dla dziadków itd..a prezenty od nich przyjmie? Przecież to uczczenie jubilata, łaski nie robi jak nie chce imprezy, ale może krewni też nie domagają się by dawać noewmu dorosłemu prezentów? U mnie było tak: w dniu urodzin(wypadło w środku tygodnia, a rodzina w oddali) wąskie grono+szampan i tort, wieczorem młody poszedł w pubie przyjmować życzenia od kolegów(z hasłem, że będzie impreza w dalszym terminie-bo czas był mało zabawowy), w najbliższym terminie po dacie urodzin- rodzinne spotkanie. A prezenty? W większości dostał pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
aszar.kari Re: osiemnastka 09.03.05, 22:02 Moja Mloda tez w tym roku skonczy 18 lat. Kilkoro z klasy skonczy w przyblizonym terminie wiec impreza bedzie zbiorowa. Rodzina to moj problem - jesli zaprosze na jakis lunch to Mloda sie pewnie laskawie pojawi ale to dla Niej raczej obowiazek a nie wielka przyjemnosc. Prezenty sa zawsze symboliczne - Jej zalezy na imprezie z mlodymi a nie na kolejnych dobrach Wszystkiego najlepszego dla wszystkich tegorocznych "osiemnastkow" Aszar Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: osiemnastka 10.03.05, 09:03 Perwnie, ze młody nie chce imprezy z rodziną, ale raczej wypada - tylko moim zdaniem nie w dzień urodzin - po co psuć urodziny (przypomnijcie sobie nasiadówki z cioteczkami). Prezenty - w zalezności od kasy i od chęci. Moi rodzice np. zaprowadzili moje 18-latki do EMPiK-u i pozwolili wybrać dóbr kultury za 1000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś