Dodaj do ulubionych

moja coreczka ma 6 msc

07.02.04, 03:47
mam corke co ma 6 msc i kompletnie nie wiem jakie zabawy moge jej wymyslac
Obserwuj wątek
    • donatta Re: moja coreczka ma 6 msc 07.02.04, 10:14
      Weź ją na kolana, "poczytajcie" książeczki - takie ze sztywnymi kartkami, z
      małą ilośćią szczegółów, za to z jakimś konkretnym obrazkiem. Moje dzieci
      zawsze bardzo to lubiły. A najmłodsza - nota bene też półroczna - uwielbia
      łaskotki, turlanie się, zabawę w a kuku. Bardzo lubi swoje odbicie w lustrze,
      i jak mały piesek albo kotek - ciągnąć wiszące rękawy, ogony, sznurki, itp.
      Najlepiej i najbezpieczniej trzymać nad nią pieluszkę, albo jakieś ubranie
      (bez elementów, które może łatwo oderwać). Próbuje chwycić, smieje się, jak to
      jej ucieka. Dzieci w tym wieku uwielbiają eksplorować, pozwól jej na to. Połóż
      ją na podłodze, na dużym kocu jeśli nie masz wykładziny, połóż dookoła kilka
      bezpiecznych przedmiotów, ale nie zabawek, bo te szybko dzieci nudzą.
      Plastikowy kubeczek, albo umyte opakowanie po czymś - bez ostrych brzegów -
      niech próbuje się do tego dostać, a jaka będzie szczęśliwa, jak to się uda!
      Pozdrawiam i życzę wielu miłych zabaw.
    • 1tuta Re: moja coreczka ma 6 msc 12.02.04, 12:14
      Jeszcze dodam, ze mojej bardzo podoba sie pewna modyfikacja zabawy w akuku.
      Gasze swiatlo i mowie np. nie ma mamy, potem zapalam (w miedzyczasie Karolinka
      zastyga w bezruchu i czeka...) i mowie: a kuku! I bardzo lubi ze mna odkurzac
      podloge w nosidelku (moze to niehigieniczne itd. ale ja nie mam wyjscia).
      Pozdrawiam
      Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka