jojoelcia 23.10.06, 11:50 Bawią się tym Wasze dzieci? Czy te chrupki są jednorazowe czy też raz sklejony model można rozkleić i zbudować coś nowego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apocalipsaa Re: Chrupki Playmais 23.10.06, 18:53 Dla mni jedna wielka tragedia, nie wiem czy mówimy o tym samym, bo wyrzuciłam opakowanie. Wygląda jak chrupki kukurydziane barwione, aż ma się ochote je zjeść.Ponoć dzieci 'szaleją', moim dzieciom i mi się nie spodobały. Dwulatka chciała je schrupać,w końcu ozwaliła je w rączce, a 11-latek rozbarał je (to chyba dobre określenie). Pierwszego wsadził pod wodę i zrobiła się z niego malutka kuleczka, która wyglądem przypominała zmieloną gazetę. Potem wziął kilka i owinął w szmatkę (tak było w instrukcji) no i te chrupki.. puściły kolor, zafarbowały szmatkę i syna rece, dobra chwilę mył, żeby zeszło. Zabawa miałaby polegać na tym, że delikatnie moczysz koniec o wilgotną szmatkę i przyklejasz do drugiego, ale nie chcą się kleić. Ja nie polecam i więcej nie kupię. Producent zapewnia wspaniałą zabawę i wiele możliwości, jednak jest to zabawa raczej dla staszych i cierpliwych, widać ja i moje dzieci tacy nie jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
violik Chrupki Playmais - jednorazowa zabawa 24.10.06, 08:51 Córki dostały na gwiazdkę zestaw "miasto". MINUSY: - Zabawa koniecznie jednak musi odbywać się pod nadzorem dorosłego - dziecko nie wie, co to znaczy "zmoczyć trochę" - ciężko przykleić jedno do drugiego, jeśli zmoczenie jest znów zbyt małe - FARBUJĄ niemiłosiernie wszystko w okolicy (nie mogliśmy rąk domyć przez 3 dni z czerwonych i fioletowych) - elementy niechrupkowe - czyli na przykład ośki do przymocowania kół w aucie, to były zwykłe, ostre wykałaczki - "starzeją się" - po 2-3 dniach po prostu zaczynają się marszczyć, obwisać, jak gdyby rozpuszczać - to wina chrupek kukurydzianych - łatwo absorbują wilgoć z powietrza i tracą kształty PLUSY ciężko mi podać, jako dorosłemu, bo dla nas, rodziców, był to jeden wielki kłopot jednakże dzieci były zadowolone - stworzyły autko i domek i drzewa i potem bawiły się, aż nastąpiło to "roztopienie" i znowu MINUSY bo lepiło się to do wszystkiego, brudząc otoczenie raczej chyba WIELKI MINUS Odpowiedz Link Zgłoś
jojoelcia Re: Chrupki Playmais 24.10.06, 10:47 No to już się wyleczyłam z tych chrupek. Dzięki za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
graaz Re: Chrupki Playmais 25.10.06, 00:52 Moje dziecko lepi z normalnych chrupek - a sa rózne kształty - podłuzne, okrągłe kuleczki. bardzo Go to wciagneło. Moczy językiem Dzis zrobił zyrafę. Odpowiedz Link Zgłoś
jojoelcia Re: Chrupki Playmais 25.10.06, 09:39 Świetny pomysł! A jak przyjemnie potem zjeść takiego ulepionego stwora Odpowiedz Link Zgłoś