Dodaj do ulubionych

Chrupki Playmais

23.10.06, 11:50
Bawią się tym Wasze dzieci? Czy te chrupki są jednorazowe czy też raz
sklejony model można rozkleić i zbudować coś nowego?
Obserwuj wątek
    • apocalipsaa Re: Chrupki Playmais 23.10.06, 18:53
      Dla mni jedna wielka tragedia, nie wiem czy mówimy o tym samym, bo wyrzuciłam
      opakowanie. Wygląda jak chrupki kukurydziane barwione, aż ma się ochote je
      zjeść.Ponoć dzieci 'szaleją', moim dzieciom i mi się nie spodobały.
      Dwulatka chciała je schrupać,w końcu ozwaliła je w rączce, a 11-latek rozbarał
      je (to chyba dobre określenie). Pierwszego wsadził pod wodę i zrobiła się z
      niego malutka kuleczka, która wyglądem przypominała zmieloną gazetę. Potem
      wziął kilka i owinął w szmatkę (tak było w instrukcji) no i te chrupki..
      puściły kolor, zafarbowały szmatkę i syna rece, dobra chwilę mył, żeby zeszło.
      Zabawa miałaby polegać na tym, że delikatnie moczysz koniec o wilgotną szmatkę
      i przyklejasz do drugiego, ale nie chcą się kleić.
      Ja nie polecam i więcej nie kupię. Producent zapewnia wspaniałą zabawę i wiele
      możliwości, jednak jest to zabawa raczej dla staszych i cierpliwych, widać ja i
      moje dzieci tacy nie jesteśmy.
      • violik Chrupki Playmais - jednorazowa zabawa 24.10.06, 08:51
        Córki dostały na gwiazdkę zestaw "miasto".
        MINUSY:
        - Zabawa koniecznie jednak musi odbywać się pod nadzorem dorosłego
        - dziecko nie wie, co to znaczy "zmoczyć trochę"
        - ciężko przykleić jedno do drugiego, jeśli zmoczenie jest znów zbyt małe
        - FARBUJĄ niemiłosiernie wszystko w okolicy (nie mogliśmy rąk domyć przez 3 dni
        z czerwonych i fioletowych)
        - elementy niechrupkowe - czyli na przykład ośki do przymocowania kół w aucie,
        to były zwykłe, ostre wykałaczki sad
        - "starzeją się" - po 2-3 dniach po prostu zaczynają się marszczyć, obwisać,
        jak gdyby rozpuszczać - to wina chrupek kukurydzianych - łatwo absorbują wilgoć
        z powietrza i tracą kształty

PLUSY
        ciężko mi podać, jako dorosłemu, bo dla nas, rodziców, był to jeden wielki
        kłopot
        jednakże dzieci były zadowolone - stworzyły autko i domek i drzewa i potem
        bawiły się, aż nastąpiło to "roztopienie"
        i znowu MINUSY
        bo lepiło się to do wszystkiego, brudząc otoczenie

raczej chyba WIELKI MINUS
    • jojoelcia Re: Chrupki Playmais 24.10.06, 10:47
      No to już się wyleczyłam z tych chrupek. Dzięki za opinie.
      • graaz Re: Chrupki Playmais 25.10.06, 00:52
        Moje dziecko lepi z normalnych chrupek - a sa rózne kształty - podłuzne, okrągłe
        kuleczki. bardzo Go to wciagneło. Moczy językiem smile Dzis zrobił zyrafę. smile
        • jojoelcia Re: Chrupki Playmais 25.10.06, 09:39
          Świetny pomysł! A jak przyjemnie potem zjeść takiego ulepionego stworasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka