Dodaj do ulubionych

Rozstępy !

26.05.06, 20:34
W pierwszej ciąży zrobiły mi się straszne rozstępy. Walczyłam z tymi
srebrnymi paseczkami, jednak jak wszystkim wiadomo, są one nie do usunięcia.
Walczyć można tylko z różowymi-świeżymi. Z biegiem czasu zaakceptowałam je,
marząc w głebi ducha o usunięciu ich za jakiś czas laserowo.

W tej ciązy nie obawiałam sie o kolejny atak rozstępów, ponieważ nie
sądziłam, iż mając ich tak sporo, mogą zaatakowac mnie na nowo swieżutkie
rozstępy. Po każdej kąpieli, zgodnie z zaleceniami połoznej, na mokre ciało
stosuję oliwę z olwiek żeby nawiżyć, uleastycznić skórę.

Niestety, wczoraj zauważyłam, na starych srebrnych rozstępach, nowe
świeżutkie, czerwone plamy! To nowe rozstępy. Rozstępy na rozstępach!
Koszmar. Ponoć na tym etapie, a więc zanim zbledną i zrobią się srebrne,
można je usunąć. Tylko jak?
Znacie jakiś dobry, skuteczny, ale nie cenowo szalony krem na tę paskudną
przypadłość?? Bo jednak szybko to nie nastąpi, zanim na zabieg laserowego
usuwania rozstępów się zdecyduję...
Obserwuj wątek
    • kasia819 Re: Rozstępy ! 26.05.06, 21:38
      cześć.To moja pierwsza ciąża.Mimo tego że codziennie smarowałam się oliwką i
      innymi balsamami nawilżającymi,a w połowie ciąży kremem przeciw
      rozstępom:mustela,fissanem to i tak pod koniec mi wstretne na brzuchu wylazły:
      (Są jeszcze różowe.Ja smaruje kremem na istniejące rozstępy Dr Irena Eris
      TOCOREDUCT forte, cena 39zł.To moja druga tubka, więc efektu jeszcze za bardzo
      nie widze.Trzeba się tym smarować min.5-6tyg. by był efekt.
    • kasia819 Re: Rozstępy ! 26.05.06, 21:44
      a wiesz może ile kosztuje laserek na rozstępy? Jak są srebrne to mocno je widać?
      • nati_28 Re: Rozstępy ! 27.05.06, 08:40
        Laserek jest cholernie drogi. Jak wygram w Totka albo wszystko już w życiu
        osiągnę do czego dążę, moze zacznę adkładać na laserek. A może wtedy już będzie
        tańszy. Dlatego wolę działać teraz kremami jeśli oczywiście tylko się da.

Dokładnie nie pamiętam, ale jakieś 80 zł za cm kwadratowy. Ja mam tego dużo,
        więc kilka tysięcy musiałabym na to wydać z pewnością. A ciągle są inne
        priorytety.

Nie widać tak srebrnych, jak świeże różowe. Jednak bardzo to przeszkadza. Ileż
        ja już rózności nakładałam na te cholerne rozstęoy, przeszukałam internet w
        poszukiwaniu "cud skłądnika" lub "cud sposobu". Niestety nie nalezy wierzyć
        nikomu kto mówi, iż po "cud kremie" rozstępoy znikną, albo nawetsię zmniejszą.
        Smarowałam nawet maściami aptecznymi na blizny pooperacyjne i nic. Rozstępy
        można usunąc tylko chirurgicznie. Albo przeszczepiając skórę, albo laserem.
        Dlatego też, póki te nowe świeże, paskudne szlaczki wyskoczyły mi po raz
        kolejny, zamierzam działać. Ponoć te rózowe można stłamśić w zarodku.
        Oczywiście nie usunąc zupełnie, ale sprawić, ze będą mniej widoczne. Dlatego
        jak możesz polecić jakiś dobry krem - podaj jego nazwę, a zaraz pobiegnę do
        drogerii, albo apteki i kupię, bo nie chcę się zaprawić na przyszłość.
    • qonewa Re: Rozstępy ! 26.05.06, 22:43
      Jestem po raz pierwszy w ciąży (27 tydzień) i prawie od samego początku używam
      kremu Elancyl firmy Galenic. Fakt, nie jest on może tani (80 zł) i szybko go
      ubywa (smaruję nim piersi i brzuch raz lub dwa razy dziennie), ale do tej pory
      nie zrobił mi się ani jeden rozstęp. Brzuch co prawda nie jest jeszcze wielki i
      nie wiem, co będzie dalej, ale na razie jest naprawdę ok. Zważywszy na moje
      genetyczne predyspozycje (mama miała rozstępy i moja starsza siostra) moją
      gładką skórę brzucha traktuje jak wielki sukces!
      • maga785 Re: Rozstępy ! 26.05.06, 22:49
        U mnie pojawiły sie rozstępy w ostatnich dwóch tygodniach ciązy a tka to przez
        cała ciąze nie miałam żądnego.Smarowałam regularnie Mustelą.Teraz 4 mce po
        porodzie troszkę zbladły.Smarowałam je kremem Lieraca a teraz stosuje maśc na
        blizny pooperacyjne Cepan i po niej śa najlepsze efekty.Maść Kosztuje ok 25 zł.
        Pozdrawiam
    • asik861 Re: Rozstępy ! 26.05.06, 23:15
      ja przez cala ciaze 2 razy dziennie sumiennie smarowalam sie balsamami przeciw
      rozstepom, ujedrnialam sie pod prysznicem i w ogole, bardzo dbalam o cialo! i
      po co? zeby mi te male cholerstwa wyszly dokladnie dwa tygodnie przed
      terminem.... Na brzuchu i na "boczkach"! swietnie.... To kto wie ile ten laser
      kosztuje?
      • basia_zz Re: Rozstępy ! 27.05.06, 08:17
        Nie wiem, jaka jest skuteczność kremów na rozstepy - w pierszej ciąży smarowałam
        się sporadycznie Vichy i nie miałam ani jednej kreski. Niby sukces. Tymczasem w
        jakiejś gazecie przeczytałam:"jak masz dobre geny - to nie będziesz mieć
        rozstępów". Teraz, w drugiej ciąży smarowałam się TRZY razy. I też nic. Za to
        moja siostra - też nie mająca nigdzie rozstępów dostała takiego nawału
        mlecznego, że poooszło! Całe piersi ma w prażki.
      • nati_28 Re: Rozstępy ! 27.05.06, 08:44
        około 100 zł za cm kwadratowy. Całość to kilka tys. zł!
    • jmtor1 Re: Rozstępy ! 27.05.06, 09:18
      Ja też dzielnie działam profilaktycznie smaruje sie oliwką, fissanem, balsam
      ujedrniający, mydelkiem ujędrniającym pod prysznicem i masaż gąbką, ale nie mam
      złudzeń To dopiero 29 tydzień, a mojej mamusi zorały cały brzuch dosłownie 2-1
      tydzień przed wypchnięciem mnie na świat, podobnie u moich koleżanek!! Także
      brak rozstepów w np. 27 tyg to żaden sukces sad((
      A poza tym przeczytałam że rozstępy pojawiają sie w wyniku zmian hormonalnych,
      ja mam całą pupę i biodra w rozstępach a wcale dużo nie przytyłam (5,5 kg)
      Miłej walki, również reflektuje na cudowyny środek jak któraś znajdzie
      • pinka2403 Re: Rozstępy ! 27.05.06, 17:15
        ja przez cala ciazy uzywam vichy,nivea ujedrniajacy,mydelko ujedrniajace i mam troche na biodrach,udach na drzuszku nic i mam nadzieje ze nic nie wyskoczy termin mam na za tydzien tj.3/4 czerwiec a i robie chlodney prysznic na koniec o[rocz brzuszka
        • agxa1 Re: Rozstępy ! 27.05.06, 19:54
          A CZY UPRAWIANIE GIMNASTYKI PRZED I W CZASIE CIAZY NIE ZMNIEJSZY RYZYKA
          ROZSTEPOW?
          • invicta1 Re: Rozstępy ! 27.05.06, 20:00
            watpie-kortyzol robi swoje
            • kamila_21 Re: Rozstępy ! 27.05.06, 23:38
              A czy ktoras z was uzywała kremu VICHY? Do tanich nie nalezy ale moja siostra
              smarowała sie nim cala ciążę i efekt świetny, zadnych rozstpów!! ja jestem w 15
              tyg ale własnie zamawiam przez internet bo wierzę ze to działa. Spróbujcie bo
              slyszalam juz kilka pozytywnych opinii na temat tego produktu.Na opakowaniu
              jest napisane ze niby wybiela juz istniejące rozstępy ale to raczej bzdura.Ale
              przynajmniej zapobiega powstawaniu a to jest najwazniejsze.Powodzenia!
              • nati_28 Re: Rozstępy ! 28.05.06, 11:43
                Istotne jest jeszcze to czy aby na pewno można go stosować w ciąży
                • kamila_21 Re: Rozstępy ! 29.05.06, 22:40
                  nati_28 napisała:

> Istotne jest jeszcze to czy aby na pewno można go stosować w ciąży

Sprawdziłam dokładnie w ulotce- produkt zalecany dla kobiet między 4 a 9
                  miesiącem ciązy.Uważam ze warto spróbowac.Na allegro mozna kupic na 80 zl, w
                  aptece o kilka zl więcej .Pozdrawiam!
    • alehan Re: Rozstępy ! 28.05.06, 10:47
      ja masuję ciało szorstką gąbką pod prysznicem (sutki też- podobno wtedy są
      bardziej przygotowane na karmienie) a potem używam różnych kremów zapobiegającym
      rozstępom, wcześniej był Biotherm a teraz Elancyl. Narazie rozstępów nie widać
      ale czytając Wasz posty juz zaczynam się bać. Podobno rzeczywiście w ostatnich
      2 tygodniach pojawia się ich najwięcej...brrrr
      • mamakrzysia4 Re: Rozstępy ! 30.05.06, 00:36
        ja przez calą ciąże nie miałam ani jednego rozstępu, a po powrocie ze szpitala
        z każdym dniem coraz więcej sad(( teraz walcze cepanem, fissanem i oliwką, robie
        też masaż ostrą szczotką i prysznice zimne-ciepłe, unikam słodyczy i dużo pije
        czystej wody
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka