02.01.04, 12:09
Zbliza sie ten termin porodu nieuchronnie. Pierwsze ciuszki juz mam. Ale nie
wiem ile sztuk czego powinno sie zgromadzić - po 7 sztuk (śpiochów,
kaftanów, etc) czy moze po 14 sztuk? Poradzcie i powiedzcie ile wy tego
kupujecie...
Obserwuj wątek
    • ania175 Re: wyprawka 02.01.04, 12:21
      Ja kupiłam dwa rozmiary 56 i 62 i wszystkiego po 4 sztuki. Stwierdziłam, że
      zobaczę jaki duży będzie bobas i wtedy się dokupi, a poza tym zostawię trochę
      radości babciom, dziadkom, ciotkom, wujkom i innym odwiedzającym.
      Pozdrawiam
      Ania.
    • ariana1 Re: wyprawka 02.01.04, 13:40
      Boże! A po co aż po siedem sztuk?! To zwykła strata pieniędzy, które możesz
      wydać np. na pampersy, które maluch zużywa w ilościach hurtowych. Zobaczysz jak
      noworodek i niemowlę szybko rośnie, zanim się obejrzysz już wyrasta z ciuszków.
      Szkoda forsy na 7 sztuk kaftaników. Mnie wystarczyło po 3 sztuki z każdego.
      Wyprawkę kupowała mi mama , bo ja leżałam i kupiła mi 3 śpioszki , 3 kaftaniki
      i 3 koszulki na długi rękaw , bo rodziłam akurat w listopadzie. Od gości
      dostałam jeszcze ze dwa pajacyki i wystaczyło. A zapewniam cię ,że często
      musiałam przebierać córcię , bo strasznie ulewała. Ale jeden komplet miała na
      sobie , drugi szybciutko prałam i suszył się na kaloryferze a trzeci leżał
      zapasowy. Nigdy nie miałam problemu, żeby nie mieć jej w co ubrać. A rozmiar
      miałam od razu 62. Te 56 często są za małe już na starcie. Zwłaszcza śpioszki
      bywają za krótkie.
      pzdr.
      • renka14 Re: wyprawka 02.01.04, 15:53
        popieram dziewczyny, tyle samo rzeczy co u poprzedniczki starczyły mi przy
        pierwszej córci, a poza tym tak wiele rzeczy z wyprawki najlepiej kupować
        samemu i nie zdawać się na nikogo, że dla rodzinki i przyjaciół niewiele
        zostaje - ciuszki są wtedy jak znalazł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka