Dodaj do ulubionych

bobo-test niebieski

14.03.06, 18:34
witam Was bardzo cieplo. Chcialam zapytac, czy wydaje sie Wam możliwe ,że ten
właśnie test wykrywa juz 2-3 dniowa ciąze. Tak jest na opakowaniu. ponoć
wykrywa juz poziom bhcg od 10 czegoś tam - jakichś jednostek.
Pozdrawiam.chcialabym wiedziec jak najwczesniej,jak zreszta każda z nas
starających sie, ale czy faktycznie on wykryje początkującą ciążę?
Obserwuj wątek
    • aninia2 Re: bobo-test niebieski 14.03.06, 19:24
      szkoda, że nikt nie odpowiada. Pytam, bo juz sprawdzilam chyba wszystkie inne
      testy i niestety niektore daly mi falszywa nadzieję w postaci bladej kreski.
      nie chce znów sie rozczarowac.
      • yskyerka Re: bobo-test niebieski 14.03.06, 19:45
        Jeżeli miałaś bladą kreskę, to pewnie byłaś w ciąży, ale ciąża uległa szybkiemu
        poronieniu z powodu błędów genetycznych itp. To jest tzw. ciąża biochemiczna.

A jeżeli nie chcesz się znów rozczarować, to nie rób testu wcześnij niż po
        terminie @. Każdy producent będzie podkreślał cudowne właściwości swoich
        testów, byle tylko jak najwięcej ich sprzedać. Szkoda nerwów i pieniędzy.

Nawet tak czuły test niczego nie wykaże przed zagnieżdżeniem się zarodka, a to
        może nastąpić nawet dopiero w 12 dpo. Zajmij się czymś, poczekaj do terminu @,
        wtedy testuj.
      • beata197112 Re: bobo-test niebieski 15.03.06, 08:52
        Ja robiłam bobo-test pierwszy raz 10 dni po terminie @ i byl negatywny.
        Zrobiłam go ponownie 18 dni po terminie i potwierdził ciąże.Wydaje mi się
        że jego szybkość jest przereklamowana ale to jest tylko moje zdanie.
        Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • meg241 Re: bobo-test niebieski 15.03.06, 11:24
      Ja robiłam ten test 12 dni po owu i oboje z mezem widzielismy tam cien kreski.
      Dla pewnosci pojechałam zrobic bete ktora wyniosła 3,75 wiec myslalam ze nie
      jestem w ciazy. Ale @ nie przyszła i po kilku dniach test wyszedł pozytywny.

Magda
    • mariankaa Re: bobo-test niebieski 15.03.06, 13:31
      Kochana! Odradzam Ci jak mogę testowanie przed miesiączką. My zrobiliśmy test z
      krwi od razu i wyszedł pozytywnie. Cieszyliśmy się niewiarygodnie.
      Powiedzieliśmy rodzicom i najbliższym przyjaciołom. Po kilku dniach dostałam
      normalny okres. Może ciut obfitszy. Nawet nie wiesz jaki to był dla nas cios (a
      może wiesz...). Wiem, że za nic nie oddałabym tych kilku dni radości i ogromnej
      nadzieii. Wiem też jednak, że następnym razem nie będę się tak spieszyć z
      testowaniem. Szacuje się, że połowa ciąż kończy się poronieniem, które
      występuje w czasie spodziewanej miesiączki. Jest to tzw poronienie biochemiczne
      i zazwyczaj spowodowane jest głębokimi nieprawidłowościami genetycznymi,
      rozwojowymi.

Życzę Wam szczęścia w staraniach, ale i cierpliwości. Aby niepotrzebnie nie
      narażać się na stres i rozpacz.
      • aninia2 Re: bobo-test niebieski 15.03.06, 19:48
        dzieki za informacje i w ogole za odzew. W sumie to jeden z moich pierwszych
        postów na forum, pare miesiecy temu pytałam własnie o te kreseczkę.I wiem
        niestety co to za rozczarowanie. Niestety, skończylo to sie oczywiście @ .
        Chyba jakos bede musiala wytrzymać - planowo termin @ ok 26 ego. Oj bedzie
        trudno nie testowć wcześniej. Trzymam kciuki za wszystkie starające sie.
        Wkrotce sie nam uda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka