Dodaj do ulubionych

znieczulenie u dentysty?

20.04.06, 18:05
Witam, czy będąc w ciąży można brać znieczulenie u dentysty?
Obserwuj wątek
    • elieka można 20.04.06, 18:18
      tylko przed zanieczuleniem poinformuj go o ciąży, żeby dobrał odpowiedni
      preparat.
      • filemonka7 Re: można 20.04.06, 18:26
        Elieka, a skąd wiesz że jedne można, a innych nie można?
        Ja nie wiem na pewno czy jestem w ciąży, na razie czekam. I nie wiem, czy mogę
        brać znieczulenie czy nie.
    • niki129 Re: znieczulenie u dentysty? 21.04.06, 11:36
      Mozna Ja w pierwszej ciazy mialam usuwana osemke w zneiczuleniu miejscowym
      Strasznei sie balam ale zapewniali mnei ze nic zlego sie nei stanie Poinformuj
      lekarza ze jestes w ciazy zeby wiedzial - moze rzeczywiscie kobietom w ciazy
      daja inne leki nei wiem
      • marta76 Re: znieczulenie u dentysty? 21.04.06, 11:50
        sa specjalne znieczulenia chyba bez adrenaliny albo czegos tam.Jak bylam u
        lekarza i powiedzialam,ze moge być w ciązy pani doktor dała mi inne
        znieczulenie.A zęby trzeba leczyć bo gorzej jak jakś infekcja będzie.
        • iga73 Re: znieczulenie u dentysty? 21.04.06, 13:14
          mi mówili zeby nie znieczulac ani nie wyrywac zębów przed 3 miesiącem ciązy i
          po 22 tyg. Sama wyrywałm w 20 tyg. pod znieczueniem dla kobiet w ciązy, nic nie
          bolało zęby muisz poleczyć, mi wychodziły przez to złe wyniki krwi, popsuty ząb
          może zaszkodzić dziecku bo wytwarza szkodliwe bakterie
      • avana21 Re: znieczulenie u dentysty? 21.04.06, 14:19
        Hej
        Jasne ze mozna brac znieczulenie u dentysty ja juz bylam 3 razy i wszystko jest
        dobrze! oczywiscie musisz powiedziec dentysce ze jestes w ciazy jesli ci
        jeszcze dobrze brzuszka nie widac bo ja bylam w 4 miesiacu i gdybym nie
        powiedziala to by dentystka sie nie skapla ze jestem smile teraz ide do dentystki
        25 kwietnia i napewno wezme znieczulenie smile ale dentystka daje mi mniejsze
        dawki wiec czasem ukucie poczuje ale da sie wytrzymacsmile
        moja gin powiedziala ze leczyc zeby tez trzeba w ciazy smile
        pozdrawiam
        • filemonka7 Re: znieczulenie u dentysty? 22.04.06, 10:30
          dziękuje za rady. Byłam u dentysty i okazało się, że nie mam żadnych ubytków smile
          A więc nie trzeba było brać znieczulenia smile
          • izabela78 Re: znieczulenie u dentysty? 26.04.06, 23:12
            w 6 tygodniu ciazy zaczal mnie bolec zab i poszlam z nim do dentysy. Dentystka
            stwierdzila ze musi byc leczenie kanalowe i dostalam znieczulenia ale tylko 3%.
            Oczywiscie w czasie leczenia kanalowe trzeba isc conajmniej 3 razy. Za 2 razem
            dentystka nie dala mi znieczulenia bo bolalo troszeczke. Teraz potrzebuje tylko
            plomby ale ztym musze poczekac do 6 lub 7 mca. Na razie jestem 10 tygodni w
            ciazy.Podobno plomba jest bezpieczniejszca ok w 6 mca.
            pozdrawiam Iza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka