krokodylek1313 Re: Moje Kochane polujcie na 1000 wpis :) do Misi 06.10.06, 11:34 Misiulka..... zawsze jak cos to możesz dla mnie tez upolować.... jakbym nie zdążyła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ostatnio cos też tam upolowałaś )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 1000 post dla wszystkich zgromadzonych tu 06.10.06, 11:45 Folikowek ktore staraja sie o swoje potomstwo ~ Oby On przyniósl Wam szczescie. Misiulka bardzo mocno Wam kibicuje. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Łzy same poleciały... 06.10.06, 11:54 video.google.pl/videoplay?docid=-1663386448021615212 czyż to nie jest piękne ?? Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Łzy same poleciały... 06.10.06, 12:20 Słodka ta dziewczynka ale miala duzo wlosów ranny takie urocze kedziorki Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa jutro wielkie porządki w domku :-) 06.10.06, 12:34 mój mężuś jedzie jutro na 1 dzień do rodziców pomóc im w ocieplaniu domku, a ja nie jadę i zabieram się za pucowanie mieszkanka. Oczywiście na pierwszym miejscu okna i firanki, bo już świata przez nie nie widać, choć dopiero miesiąc temu myłam. Częsciej nie będę bo jeszcze chyba nie oszalałam... umyję sobie mebelki w kuchni i pokoju, wypucuję kafelki w łazience.. no jednym słowem musi być mega błysk no i planuje umyć okno w korytarzu bo nikt się za to nie zabiera a straszny syf. Miałabym jeszcze w planie zrobić kilka pyszności i pomrozić na obiadki w tygodniu żeby potem sie nie gonić. Energię mam więc mogę działać ))))) buziaki Ps> teściowej przykro że nie przyjadę... ale ja musze odpocząć od mojego "ukochanego" teścia... oj nie, napewno nie jadę mam zamiar kupić teściowej jakiś mini prezent żeby się nie gniewała... co myślicie?? co by jej tu kupić???? czekam na pomysły Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: jutro wielkie porządki w domku :-) 06.10.06, 12:38 Książke, albo jakiś mały kosmtyk kuleczki do kąpieli np Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: jutro wielkie porządki w domku :-) 06.10.06, 12:55 tydzień pracy powoli się kończy - i dobrze precz z nim !!! bo mam juz dość, głowa boli od ciąglego gapienia się w komputer .. ja dziś myje okna w sypialni bo wreszcie mamy roletki i bedziemy je zakładać - ha nareszcie bedzie można chodzić na naguska hi hi a potem moze jakieś kino - zobaczę bo mam w garfiku także cwiczenia - ale ten piątek nie sprzyja mi jakoś ochocie na wysiłek Myszko dziękujemy ci za moc fliudków - ja się nałykałam to co napisałaś było jak zwykle piękne i wzruszające Buziaki dziewczynki W poniedziałek czeka mnie to moje usg - myślę sobie już o tym co to będzie No i miłego weekemdu !! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa kupiłam :) 06.10.06, 13:10 wodę toaletową, zielony wykrzyknik bo taki delikatny.... Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: kupiłam :) 06.10.06, 14:04 no ją lubię bardzo ale teścia nie trawię Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do dakotki :) 06.10.06, 14:59 Czesc Powiedz mi Ty tez ostatnio masz ochote na slodkie? Ja prawie dzinnie pochłaniam mleczko w tupce ktore ma 1000 kalorii ale jeszcze inne rzeczy jem... ale ze mnie głodomór. Buziak. Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Ciotko co tam slychac milczysz jakoś 06.10.06, 15:08 Ciotka nam zamilkła coś?? Zycze wszystkim kobitkom milego wekendu ja juz szykuje sie do opuszczenia pracy Papapap do poniedziałku Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Ciotko co tam slychac milczysz jakoś 06.10.06, 15:39 Witajcie Dziewczyny! Ja też już po pracy jestem i bardzo się z tego cieszę, bo to był dla mnie ciężki tydzień Jestem nim strasznie umęczona. W domu przez to też narobiłam sobie zaległości. Amoniu, pisząc o Twoich planach porządkowych i kulinarnych, od razu poczułam wyrzuty sumienia, że i mojemu małemu mieszkanku przydałoby się porządne sprzątanie, a i lodóweczka nie miałaby nic przeciwko nowym zapasom jedzonka Na razie to jednak myślę tylko o chwili wytchnienia - położenia się na łóżku z książką w ręku... Rzeczywiście nasza Cioteczka się dziś nie odzywa. Mam nadzieję, że po prostu wypoczywa.Może śpi, a może pisze pracę? W każdym razie Iwonka musi dużo odpoczywać. Miejmy nadzieję, że plamienia ustały. Nadal trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści Aka! Odpoczywajcie Dziewczyny i Wy - szczególnie te najbardziej zapracowane Martusia, Ania, Krokodylek, Agnieszki, Dakotka... Mam nadzieję, że do Agnieszkimoniki @jednak nie przyjdzie, a nawet jeśli przyjdzie to tatrzańskie widoki i górskie powietrze uleczy wszelkie duszy troski i smutki przegoni... A o tych plamieniach rzeczywiście parę dni temu była mowa - Amoniu, chyba Ty też tak samo miałaś? Krokodylku, obejrzałam wykres. Praca domowa dla Was na dziś wieczór zadana! Ale nie sytresować się, włączyć na luz Marta, o pysznościach opowiadaszOdpocznij w ten weekend i bardzo, bardzo Ci życzę, by przyszła środa była szczęśliwym dniem. A dla Ciebie Agniesiu - poniedziałkowa wizyta udaną niechaj będzie. Alfa, a to mnie zaskoczyłaś!Nie wiedziałam, że dzidzia tak reaguje na śmiech Misia, filmik śliczny, bobo urocze. Ty też niedługo będziesz takiego maluszka tulić w ramionachTwoja dzidzia po prostu teraz ma apetyt i nadrabia za wcześniejsze miesiące, gdy pani dr wpisywała Ci "na wyrost" przyrosty wagi U mnie bez zmian. Poza Wami i dyrekcją , a także szefem męża i naszą przyjaciółką nikomu nie powiedzieliśmy. ALe wkrótce to zrobimy To już koniec 6 tygodnia i mam nadzieję, że ten nasz piękny film nigdy się nie skończy. Zmykam do kuchni. Muszę i ja zabrać się za obiad. Mąż kupił książkę kucharską, ale na razie jakoś nie ma czau by mi gotować. Dziś też wróci późno, muszę zatem sama o siebie zadbać POzdrowionka! Miłego weekendu Folikóweczki! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa mycha masz rację 06.10.06, 15:51 a no miałam te plamienia... 2 dni przed @ już teraz jak pójdę do lekarza to popytam go o to Ty mycha nie fikaj z porządkami bo Ty to już nie mozesz tak szaleć. Oszczędzaj się z tą fasolinką ja działam jutro dlatego że męża nie będzie a ja lubię sprzątać jak nikt mi nie "przeszkadza" i nie plącze się "pod nogami". Poza tym lubię raz na jakiś czas tekie mega porządki. kupiłam już mój niezawodny płyn który wszystko domyje i działam od jutra jak tylko wrócę z pracy a w niedzielę chcemy sobie iść do parku chorzowskiego na spacerek jak jeszcze jest pogoda taka w miarę no i zastanawiam się nad siłownią... bo na ten basen jakoś się wybrać nie potrafimy Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Do Amoni 06.10.06, 16:06 Amonia, widzę, że Ty masz ambitne plany weekendowe Ale z tym sprzątaniem to Cię rozumiem. Mi jakoś też szkoda soboty na bieganie ze ścierką, gdy w końcu po całym tygodniu mamy z mężem czas dla siebie. Zresztą jak on jest w końcu w domu, to ja nie mogę się skupić Przeważnie jednak mąż jedzie na większe zakupy dla nas i wtedy ja sprzątam. ALe jutro - to tak z grubsza tylko A w ogóle jesteś super synową! Pewnie teściowej będzie smutno, że Cię nie zobaczy, ale myślę, że Cię zrozumie - tym bardziej, że jeszcze masz pracę. A co do siłowni - tez przez pewien czas chodziliśmy z mężem na siłownię, ale ja jakoś tego nie czułam. Zdecydowanie wolę aerobik. Ćwiczenia w rytm muzyki w grupie kobiet to jest coś co mi odpowiada. ALe teraz od 2 tyg. zrezygnowałam z TBC, bo to jednak jest zbyt duży wysiłek. Wybierzcie coś dla siebie - naprawdę sport relaksuje i człowiek jakoś lepiej się czuje potem i odreagowuje wszystko. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka weekend! 06.10.06, 16:16 koniec pracy w tym tygodniu! jak dobrze, bo szczerze mówiąc mam dość. NIe wiem czy to jakieś przesilenie jesioenne, ale czuję się zmęczona. Chyba wrócę do domu, zaparzę sobie mnóstwo herbaty z sokiem malinowym i zakopię się pod kocem... mnie też czekają porządki. Ale chętnie coś w domku porobię, bo lubię jak jest wysprzątane. Weekend na szczęście będzie spokojny co do zajęć sportowych to każdy musi znaleźć coś dla siebie. Al ruszać się warto, na początku zwykle się trudno zmobilizować, ale potem takie zmęczenei fizyczne sprawia przyjemność. Myszko, Ty za bardzo nie fikaj; spacery i pływanie- oto teraz sporty dla Ciebie. Też mam nadzieję, że u Ciotki.Aki wszytsko OK. Amoniu, fajnie, że masz dobre kontakty z Teściową. A z teściem też się [pewnie z czasem jakos ułoży. To miłego weekendu Folikóweczki Marta Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: weekend! 06.10.06, 20:42 Ja dopiero teraz,po pracy i obiadku pojechaliśmy do mojej mamy na degustacje nalewek (ja oczywiście tylko zmysłem wechu)Robili trunki z różnych działkowych owoców-wg mojego męża jedna lepsza od drugiej!! A w pracy dziś masakra-cały dzień byłam sama z szefem,kolega który ze mna pracuje ma urlop do końca przyszłego tygodnia,który w związku z tym ja nie wiem jak przeżyję!!!NIENAWIDZĘ pracowac sama z szefem,tym bardziej teraz.Ale co zrobić,zacisnę zęby i jakoś to będzie!! Agnieszko-nie myśl o @ i wypoczywaj w Zakopanem!! Amonia-szkoda że tak daleko ode mnie masz ten sklepik,właśnie poluję na jakiś kombinezonik dla Kropka!!A i Julce przydałyby sie nowe spodnie na narty,kurtke już kupiliśmy. Agniesia-daj znac co i jak w poniedziałek po usg) Misiu-mi wręcz przeciwnie-mam ochote na konkrety-wczoraj w czasie pracy MUSIAŁAM wyjśc do mięsnego po kawałek myśliwskiej i NATYCHMIAST ją zjeść-i juz po 2 gryzach moje dziecko zaczęło skakać z radości czym utwierdziło mnie w przekonaniu że to chyba jednak facet-lubi konkrety) Jutro rano Julka wyjeżdża na dwudniowy rajd w góry z moimi rodzicami-w związku z tym my mamy wolny weekend!!Planujemy pójśc do kina na "Samotność..",potem jakaś miła kolacyjka a potem... Dobranoc) Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Sobota :) 07.10.06, 09:28 Witam, hehe mysmy wczoraj zas dumali nad imieniem dla synusia, bo do coreczki to juz postanowione Zuzia No i zrezygnowalam z Wiktora a on z Szymona i padło na Miłosza Dzis ide na 1 dniowke do meza popatrze jak pracuje. Miłego weekendu zycze. P.S.Kasiu jak tam tiki-taki? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa misia super !!! 07.10.06, 09:54 mam w rodzinie Miłosza zresztą to chrześniak Sabiny Śliczne imę!!! aaaa mojego męża kuzynka też ma syna Miłosza Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa :-) 07.10.06, 11:56 wlasnie dzwonilam do mojej ślubnej świadkowej, do której za tydzień wybieramy się całą rodzinką,a ona mi mówi że właśnie ma z mamą akcję "sprzątamy cały dom na przyjazd gości" haha to się usmiałam no i oni też już się nie umieją doczekać naszego przyjazdu <jupi> dziewczyny ale się cieszę!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: :-) 08.10.06, 18:00 Cześć Dziewczynki! Weekend zleciał jak z bicza trzasł Mam nadzieję, że wszystkie wypoczęłyście. Tyle wspaniałych planów się szykowało. Dakotka, jeśli byliście na "Samotności...", to podziel się wrażeniami, bo też mamy ochotę iść. Amonia, udało Ci się wczoraj zrealizować Twoje plany kucharskie i porządkowe? Ja w sobotę tez trochę ogarnęłam chatkę, a mężulo nakupował mi owocków i warzywek na cały tydzień No i wyciągnął mnie wczoraj na spacer, a dziś na basen, bo jak pisała Martusia te formy aktywności są najlepsze dla ciąży... Faktycznie czuję się super cały czas, więc Iskierka chyba zadowolona z weekendu. Ale wiecie - aż mi się nie chce jutro iść do pracy. Tyle ostatnio miałam w niej kłopotów...Nowy uczeń w roli głównej No nic, jakoś to będzie... Kochane, mam nadzieję, że wypoczęłyście i że szykuje się nam wszystkim piękny tydzień, obfitujący w same dobre wieści))))) Buziaczki! Ps. Misia, Miłosz - ładne imię, ale to przecież będzie Zuzia! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: :-) 08.10.06, 19:06 Witam No u mnie tez weekend jakos zleciał, dzis bylismy u cioci na urodzinkach. Takiej starszej cioci (76 lat) ale w porownaniu z wszystkim innymi starszymi babciami to ona jest zajebista- uwielbiamy ja !!! No wlasnie Mycha przeciez w brzuszku jest Zuzia ...<uśmiech> Pozdrawiam, juz sie nie umie doczekac jutra jak zdacie relacje z WASZYCH WYPOCZYNKÓW !! Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: :-) 08.10.06, 19:17 I ja Was witam już prawie po weekendzie) U nas przez oba dni była śliczna pogoda,wczoraj tak jak pisałam byliśmy na "Samotności.." ale muszę Wam powiedzieć że film mnie nieco rozczarował.Po pierwsze trochę przydługi-ponad 2 godz. a po drugie porównuje go do książki którą czytałam jednym tchem i wypada (film) dużo gorzej.Wieczorkiem jednak nie szliśmy nigdzie do knajpki-mąż serwował kolację)Zrobił pyszną sałatkę z pomidorów i grzaneczki.I dziś też rozpieszczał mnie od rana-śniadanko do łóżka,obiadek też sam ugotował.Po południu poszliśmy sobie na dłuuuugi spacer i...już zaczęłam tęsknić za Julką.Ma przyjechać lada moment i dobrze bo już się doczekać nie mogę)Brakowało mi rano tego małego ciałka które z impetem wpada do naszego łózka i domaga się tulkania)Nadrobimy wieczorem!! W tym tyg.w gazecie SHAPE ma być płyta DVD z ćwiczeniami dla ciężarnych-muszę sobie sprawić bo jakoś w okolicy nie ma nigdzie gimnastyki dla ciężarówek. Mam nadzieję że i Wasz weekend upłynął milutko,ściskam do jutra!! Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Boje się 09.10.06, 08:13 Od dziś rana mam strasznego stresa ale zaczne pokolei W srode po poludniu zrobiłam test wyszedl pozytywny do dzis rana wszystko pieknie tempki wysokie a tu dzis spadek o 0.2 u mnie taki spadek znaczy tylko jedno @. Test zrobilam dzis jeszcze raz sa nadal dwie kreski ale ja sie boje powtórki z rozrywki z maja wtedy tez mi tempka spadla o 0,2 i utrzymywała sie tak przez kilka dni a potem trach i po zludzeniach. Nie wiem co robic czy szukac jakiegos gina z usg i pedzic do niego ( w legnicy to wielki problem bo chyba zaden nie dysponuje usg wewnetrznym prtywatnie, misiałabym poszukac w miejscowości w ktorej pracuje), czy nic nie robic sama juz nie wiem mam gigantycznego stresa Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Boje się .. Adrestea :-* 09.10.06, 08:50 Adrestea szukaj gina skoro kreski są dwie, może da Ci duphaston na podtrzymanie - a który to dpo u Ciebie? wiesz jak czasem ogladam wykresiki na ff to widzę często że dziewczynom tempka skacze a momi to ciąża jest - ale jeśli możesz to poszukaj lekarza - i nie denerwuj się - spokojnie - bo nerwy teraz mogą tylko zaszkodzić dziewczynki fajnie że weekend byl miły tylko szkoda ze sie tak szybko skończył ja dzis to usg uhhh trochę myslę o tym ... Mycho nie idzicie na Samotność w sieci - nie warto film do bani ... dla osób które w ogóle ksiazki nie czytały to jest chyba niezrozumiały i zawikłany, szkoda psuc sobie obrazu jaki pozostał po książce - lepiej idzcie na Volver Almodovara musze uciekac do pracy - odezwe sie jeszcze - dziekuję wam ze jesteście - przynajmniej mogę miło zaczać dzień gduy szef nie ma już rana samego humoru Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Boje się .. Adrestea :-* 09.10.06, 08:55 Jak mnie wyszły dwie kreski, i mierzyłam temppotem to było różnie, zaczynała spadać. Koleżanka, nawrzeszczała na mnie, i przstałam mierzyć, to dodoatkowy stres. a jaki robiłaś test? Mnie gin powiedział, że tesy nie kłamią, a za wcześnie na usg nic nie widzi, tylko ew. duuuże ciałko żółte. Ale idź zobaczysz co ci powie. no i jaki to był test????? Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Boje się .. Adrestea :-* 09.10.06, 08:57 u mnie to 36 dc tempka skoczyła 21 września ( czwartek) to był 18 dc Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Boje się .. Adrestea :-* 09.10.06, 09:05 no wiesz co to dzis juz twoj 18 dc a patrzyłam na twoj wykresik - masz trochę braków w tempkach, ale myślę ze ona cały czas jest powżej linii wiec jest dobrze, ale jesli miałas juz taki przypadek kiedyś to ja bym poszła do gina i powiedziała co i jak ... i nie denerwuj się proszę kochana ... będzie dobrze ja trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Boje się .. Adrestea :-* 09.10.06, 09:07 Robiłam test z allegro od ewy analityk, a wykres zaraz uzupełnie Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: do Adrestea 09.10.06, 09:17 Cześć i czołem Po pierwsze to SERDECZNIE CI GRATULUJĘ!!!!!! Jakże sie cieszę że masz swoje upragnione 2 kreseczki!!!!!!! Jezu czytam i jestem w szoku bo nie spodziewałam się tu dziś od rana takich wieści Oby tak dalej Idź do lekarza i powiedz mu czego się obawisza, będziesz spokojniejsza Pozdrawiam i życzę powodzenia mamusiu )))) <jupi> Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Boje się .. Adrestea :-* 09.10.06, 09:18 Hej, Aniu, nawet jeśli to trudne w Legnicy to jednak postaraj się dotrzeć do jakiegoś gina. Sądzę, że rozsądny przypisze Ci duphaston lub coś podobnego nawet bez zrobienia USG- tak na wszelki wypadek. Ale mocno, mocno trzymam kciuki!! Wszak to nasz szczęśliwy wątek! Fajnie, ze nasze zafasolkowane są takie wypoczęte po weekendzie. JA też się wybyczyłam i nieco rozleniwiłam. Bylismy wczoraj w kinie na "Placu Zbawiciela" który uważam za świetny film. Gorąco polecam, choć uprzedzam, że jest cięzki, dotykający trudnych tematów i bynajmniej nie z serii "łatwych, lekkich i przyjemnych". no a teraz do pracy... Marta Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Adrestea jak test wyszedł pozytywny to... 09.10.06, 09:44 JESTES W CIAZY I NIE MA TU CO DUMAC, PATRZEC NA TEMPKI. WEZ JUZ JE ZOSTAW !!!! I CIESZ SIE. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa do mycha :-) 09.10.06, 09:31 no jak się wzięłam za porządki w sobotę o 14ej to skończyłam o 23ej tyle że tak dokładnie wszystko sprzątałam że nie udało mi się kafelek w łazience umyć i mebli w kuchni ale dokończę dziś może albo jutro. Okna mam błysk, mebelki cycuś glancuś, zastawa w witrynie błysk... no kurcze ale jestem z siebie dumna ))) Do tego upiekłam jeszcze ciasto i zrobiłam fasolkę po bretońsku na dziś (i na jutro też wystarczy), no i dziś przed pracą podrzuciłam jeszcze mamusi żeby nie musiała dziś gotować, bo narobiłam tego mały kociołek Tyle że wczoraj nie umiałam wstać z łóżka haha no normalnie nogi, ręce i plecy tak mnie bolały że chodzę jak pokraka <hahaha> wczoraj natomiast zrobiłam tylko obiadek i cały dzień miałam piżamowy Mąż chciał iść na spacer, ale mi się zupełnie nic nie chciało.... siedzieliśmy w domku Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: wykres 09.10.06, 09:45 Aniu wykresik jest bardzo ladny !!! taki spadek jeszcze nic nie oznacza, temparatura jest wciąż wysoka, 37 kresek - jejciu jak fajnie, mówie ci nie martw się i tak jak radzi też Martunia szukaj tego gina. Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: wykres 09.10.06, 09:47 widzę też że cykle masz krótkie dość - więc to już dość czekania na @ - ja myslę że nie przyjdzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
lamia1978 mam II 09.10.06, 10:28 Nie wiem czy niektóre z was mnie jeszcze pamietają ale wpadłam się wam pochwalić że zobaczyłam wczoraj II) udało się za pierwszym poważnym razem i nieco nas to zaskoczyło, ale oczywiscie pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lamia Gratuluje :) !!! 09.10.06, 10:35 Jednak pazdziernik okazal sie szczesliwy -jak w wierszyku Krokodylka Zycze spokojnych 9 miesiecy. Haha moj dzidzius bedzie mial koloejna kolezanke albo kolege Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Lamia Gratuluje :) !!! 09.10.06, 11:33 no właśnie gratulacje czekamy na porcję fluidków Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa dziewczyny ale jestem happy !!!!!!! 09.10.06, 09:25 Już wam pisze co u mnie, normalnie jestem taka happy że szok )))) <jupi> W sobotę pisał do mnie smsa taki znajomy ksiądz który prowadził oazę za moich czasó (do której należałam). Gościu ma dziś 35 lat a wtedy był dopiero co po święceniach i jeszcze takiego księdza nigdy nie znałam.... normalnie jajcarz No agent nie z tej ziemiiiiiiiii. Całą moja rodzinka go uwielbia i wszyscy znajomi dookoła. Na dodatek jeździłam z nim zawsze na letnie rekolekcje bo pomagałam kucharce w kuchni No zawsze było super! Stare dobre czasy... No i napisał mi że mnie pozdrawia i pamięta w modlitwie o mnie No tak mi się miło zrobiło że oczywiście od razu mu odpisałam i dodałam jeszcze że jak będzie niedaleko (bo teraz jest w Czechach) to ma dać znać bo chcę go zaprosić na jakąś kolację czy coś No i dzisiaj rano wychodzimy do pracy a tu dzwoni ktoś z nieznanego numeru....Odbieram a tu ksiądz Grzegorz <jupi> Mówi że jest w Katowicach do czwartku i bardzo mi dziękuje że zawsze coś mu tam skrobnę.... No i umówiłam się z nim że nas odwiedzi w środę Wiem wiem w środę miałam iść do tego super gina, ale najwyżej pójdę za tydzień, bo wizyta tego człowieka jest dla mnie bardzo ważna... dziewczyny ten człowiek ma super "moc"... nie wiem czy się orientujecie w tych tematach, ale ma dar języków, dar zasypiania... nie będę pisać co to jest ale mało kto takie coś ma... Do tego wiele mi w życiu pomógł jak miałam ciężkie chwile... No i dlatego nie pójdę teraz do lekarza tylko czekam na jego wizytę, bo wierzę że pomodli się przy okazji za nas i może wnet okaże się że fasolka w drodze... Bardziej wierzę w "jego" moc niż w lekarzy więc nie krzyczcie na mnie, że olałam gina dla księdza Jezuuuuu jaka ja jestem szczęśliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sorki że tak długo ale musiałam się wygadać <jupi> buziaki i miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 9 październik 09.10.06, 10:32 Wiecie cio dokladnie 5 miesiecy temu czyli 9 maja miala ostatni okres, ostatnio nawet w szafie patrzylam na paczki podpasek co kupilam juz na zapas pewna ze @ przyjdzie i wiecie co??? nawet mi jej troche brakuje. Pewno teraz myslicie ze mnie cos porabalo <zapewne > stesknilo ale ... tak poprostu, mi nawet ktoras keidys osobka mowila ze to takie dziwne jak sie tak dlugo nie ma. No ale za niedlugo juz bedzie i nie przez 4 dni tylko przez 6 tygodni <łał> Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 My, Folikówki... cz. II :) lista 09.10.06, 10:53 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 term.(26.10.2006) demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 term.(11 lub 15.10.2006) rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży term. (20.01.2007) szarlotti - Anna - w ciąży - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży rybka303 - Magda - Kraków - w ciąży eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży lamia1978 - w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> siostra Amoni jest w ciąży term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) ewacia - Ewa - w trakcie starań ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w trakcie starań (wrzesnień) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: My, Folikówki... cz. II :) lista 09.10.06, 11:09 ej MIsia, przecież zarówna Mycha jak i Ciotka. aka sa w ciąży i to już potwierdzonej. Proszę uaktualnic listę! Ciotka się coś jednka nie odzywa... mam nadzieję, że u niej wszytsko dobrze! Amoniu! nikt na Ciebie nie będzie krzyczał. Spotkasz się z tym zaprzyjaźnionym duchownym a do gina pójdziesz w innym terminie. Przecież wszyskie tu dostkonale wiemy, że głownie w starankach liczy się psycha!~ Myszko, dopiero teraz dojrzałam jaki sliczny suwaczek! a mnie coś brzuch zaczyna pobolewać... eeech... M Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do Marty ktora skrzyczała Miśke :) 09.10.06, 11:18 hehe. Marusiu wiem ze Mycha i Ciotka sa w ciazy ale one mi jeszcze nie daly znac ze moge je wpisac na liste, a bez ich zgody tego nie zrobie. Same mnie o to prosiły aby narazie sie wstrzymac z wpisywanie. Uwierz mi ze ja bardzo bym chciala juz ta nowinke oglosci ale... ich zdanie jest wazniejsze. W koncu to ich sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: do Marty ktora skrzyczała Miśke :) 09.10.06, 11:43 wcale nie skrzyczałam tylko zwróciłam uwagę... a skoro dziwczyny sobei jeszcze nie życzą to OK Odpowiedz Link Zgłoś
ewacia Re: My, Folikówki... cz. II :) lista 09.10.06, 11:23 Witajcie dziewczynki. misia9944 - mozesz dopisac do listy ze staranka rozpoczelam w lutym 2005. Po tych nieudanych ciagle probach postanowilam odpoczac (ja to sobie nazwalam ze musze "dorosnac" ) i doroslam...bylam w piatek u lekarza (nowego innego i mam nadzieje lepszego) dalej kazal mi brac CLO ale za 1,5 tygodnia ide do szpitala na badania... A tak wogole to wczoraj przyszla @ cala parą i wiecie co...nawet sie nie wkurzylam... Pozdrowionka Trzymajcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Folikówki 09.10.06, 11:27 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 term.(26.10.2006) demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 term.(11 lub 15.10.2006) rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży term. (20.01.2007) szarlotti - Anna - w ciąży - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży rybka303 - Magda - Kraków - w ciąży eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży lamia1978 - w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> siostra Amoni jest w ciąży term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w trakcie starań (wrzesnień) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa a oto mój siostrzeniec Mikołaj :) 09.10.06, 13:58 syn Sabiny oczywiście. Specjalnie wkleiłam za zobaczcie bo nie wiem jak tu można wkleić fotki Czyż mój chrześniak nie jest przystojny?? ))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=50029696 Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: a oto mój siostrzeniec Mikołaj :) 09.10.06, 16:01 fotka robiona była rok temu na naszym weselu wtedy miał 9 lat (prawie) )) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: a oto mój siostrzeniec Mikołaj :) 09.10.06, 18:34 Hej dziewczyny!! Jakos przeżyłam ten poniedziałek sama z szefem w pracy-ale dni do końca tygodnia odliczam jak głupia!! Adrastea-rozumiem że bardzo się martwisz tym spadkiem tempki ale skoro dwa testy pokazały że jesteś w ciąży to na 99% tak jest!!!!!!!Moje gratulacje!!!!!!!!I daj znać czy byłaś u gina i co Ci powiedział) Lamia-Tobie również spokojnych już 8 miesięcy) Agniesia-daj znać co i jak po usg,trzymam kciuki by wszystko było po Twojej myśli!! Amonia-też przedłożyłabym wizytę ulubionego duchownego na wizytę u gina,tym bardziej że nie widziałaś go tyle czasu!!Wierzę że jego modlitwa Wam pomoże.A do gina możesz pójść w innym terminie)Przystojniak z tego Twojego siostrzeńca,pewnie od dziewczyn się opędzić nie może??) Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Gratulacje Aniu i Lamio:) 09.10.06, 20:01 Dziewczyny kochane! To naprawdę szczęśliwy wątek Mogłam zajrzeć na wątek dopiero teraz, bo późno dziś wróciłam do domu i .... ONIEMIAŁAM!!! Czytałam wiadomość od naszej Ani i przecierałam oczy ze zdumienia! Adrastea, rozumiem Twój lęk i obawy, ale test pozytywny nie myli się (też tak mi powiedział lekarz), a ponadto Twój wykres nie pozostawia wątpliwości! To piękny ciążowy wykresik! A temperaturą się nie stresuj, jak już pisała Agniesia, to nie był duży spadek - Twoja temperatura nadal pozostaje wysoka! Jest niższa od poprzednich, bo może zmarzłaś nad ranem? Powodów może być wiele... Ale też Ci radzę, byś wybrała się do lekarza - to Cię uspokoi, pozwoli bardziej uwierzyć w Wasze szczęście... A my trzymamy kciuki i modlimy się, by wszystko było dobrze! Bardzo się cieszę! Hip hip hura! Niech żyje Ania i Lamia! Gratulacje Kochane! To naprawdę przewspaniałe wiadomości! <Jupi!> I już z tej wielkiej radości - nic więcej nie napiszę... Tak się cieszę)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Tylko jeszcze do Amoni: też na Ciebie nie mam zamiaru krzyczeć Spotkanie z księdzem G. ważniejsze! A do gina marsz za tydzień Mikołaj wygląda na fajnego chłopaczka - przystojny młody mężczyzna I bardzo, bardzo podobny do Ciebie ze zdjęć ślubnych. Ciekawe jak Agniesia po wizycie u gina.... Mam nadzieję, że dobrze, bo to happy day I Martusiu, nawet nie wyczuwaj @....Odganiamy ją od Ciebie wszystkie... Jenki, Dziewczyny - uszczęśliwiają mnie takie wieści jak dziś od Adrastei i Lamii Pozdrowioneczka! Ps. Misiu, przepraszam, że zgapiłam się wcześniej i nic Ci nie dałam znać. Tak, tak - przy okazji podmień mnie na liście. A co se będe żałować! Ciotka Aka - melduj się proszę, bo sie strasznie denerwujemy.... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Gratulacje Aniu i Lamio:) 09.10.06, 20:36 Witajcie Kobietki!!! Adrastea i Lamia - gratuluję Wam serdecznie!!! Tak się cieszę:-]]] A Aniu - spadkiem tempki się nie przejmuj, najlepiej w ogóle olej mierzenie, patrzyłam na Twój poprzedni wykres i z niego wynika, że masz dość krótką fazę lutealną (a jak wiadomo jej czas jest stały) i czas jej trwania już jakiś czas temu u Ciebie w tym cyklu minął, co oznacza - moim zdaniem - dość jednoznacznie Fasoleczkę!!! Amoniaa - ja to Cię podziwiam. Mnie jak ktoś nie zmusi to w życiu na tak gruntowne porządki sie nie mogę sama zebrać. Aaaa - i pochwalę się dziś wyczynem mojego Mężyka - wracam z pracy do domu a tu zapaszki już na klatce schodowej... Zrobił pyszniutki obiadek (chińszczyznę) i to w takiej ilości, że na 3 dni nam starczy. A apropos pracy... Wiecie... Ja chcę pracować i lubię swoją pracę, ale czasem ludzie (klienci) to nie pomyślą, że tak gadają... Dziś zadzwoniła Baba, że dostała niepodpisaną fakturę i ją nam odesłała do podpisu i czemu jeszcze do niej doszła. Powiedziałam, zgodnie z prawdą, że owszem - doszło to do nas, podpisaliśmy w zeszłym tygodniu i widocznie jeszcze nie doszło pocztą. To ta mi robi awanti, że jak to w ogóle, że to powinno poleconym, priorytetm i jeszcze za potwierdzeniem odbioru iść do niej i że ona chce żebyśmy jej zaraz wystawili drugą fakturę i podpisaną wysłali. Tłumaczę jej, że nie mogą istnieć w obiegu dwa oryginały tej samej faktury, że mogę jej wystawić jedynie duplikat jak nam przyśle pismo o duplikat faxem i wtedy jasne - mogę jej go odesłać, nawet poleconym. To ona do mnie, że ja jej chyba nie słucham, że ona chce fakturę i że nie będzie rozmawiać z takimi QRWA (tak - głupi bezczelny babsztyl zabluzgał do mnie!!!) ludźmi jak ja. Szlag mnie trafił i się zagotowałam. Jedynie świadomość, że jestem w ciąży i nie powinnam się denerwować ani przejmować sprawiła, że wstałam i wyszłam ochłonąć na kilka minut. Ale ludzie są głupi - kurna - i nie pomyśli taki Babol, że dużo złego może zrobić tak denerwując kogoś tylko pier..li i najlepsze jest to, że ona chyba w sumie wie, że nie ma racji... Głupia psiocha!!! Sorry za ten wybuch, ale musiałam jakoś tą pindolindę odreagować. Dzięki za zrozumienie)) Pozdrawiam Was serdecznie i przesyłam buziaczki!!! I jeszcze raz uściski dla naszych dwóch nowych Ciężarówek Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Gratulacje Aniu i Lamio:) 09.10.06, 23:33 Gratulacje serdeczne, dziewczyny!!To wspaniale wiadomosci!!))))))))))))) U mnie dzis 4 dc, czyli @ przylazla((((W piatek omal sie nie wykonczylam.Musze to juz chyba nazwac krwotokiem.W tym tyg ide do gina i tylko zastanawiam sie , czy @ musi mi sie skonczyc zanim tam pojde?Nie chce badania, bo juz bylam niedawno i bylo ok.Chialabym tylko skierowania na badania hormonow. W Zakopanem cudnie, choc wieczory okrponie zimne.Bylismy na Hali Kondratowej i Kalatowkach.Ludzi b.duzo, zreszta, jak zwykle. Misia-Milosz to bardzo ladne imie!!Ladnie wybraliscie. Agnieszka z_d nie denerwuj sie.Nie warto. Adreasteaa-przychylam sie do zdania dziewczyn-nie patrz na tempki.Ciesz sie!!! Aka?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Wtorek 10.10.06, 08:34 Bardzo dziekuje wszystkim folikóweczką za wsparcie byłam u gina udalo sie przyjela mnie moja ginka w przychodni obmacala mnie recznie stwierdzila ze macica jest taka jak powinna byc na tym etapie nie ma zadnego krwotoku wydzielina własciwa przepisała mi luteine stwierdzajac zeby tak na wszelki wypadek dmuchajac na zimne mam przyjsc 25 z wynikami morfologi moczu na wizyte to załozy mi karte ciązy, a 28 umowila mnie na usg w szpitalu Nie chciala robic usg tak wczesnie bo popierwsze stwierdzila ze i tak nie bedzie nic widac a pozatym podobno odchodzi sie od wczesnych badan usg zeby nie zaszkodzic dziecku Amonia przystojniak ten twoj chrzesniak, dziewczyny pewnie juz sie za nim oglądaja Agnieszko wredne baby sa najgorsze nie denerwuj sie szkoda twojego zdrowia Amonia jak przygotowania do jutrzejszej wizyty co dobrego szykujesz?? A tempki juz nie mierze bo i tak nie ma sensu bo w ulotce jest napisane ze luteina podnosi temp ciala Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Wtorek 10.10.06, 08:53 Hej u nas dziś ładne słonko. Adrastea! dobrze, że poszłaś wczoraj do tego lekarza. Mam nadzieję, że Cię uspokoił. Tak bardzo się cieszę, że Ci się udało. No i mocno trzymam kciuki za szczęśliwe i zdrowe 9 miesięcy! LAmia! Tobie tez serdeczne gratulacje! Ale fajnie ) Agnieszkaz-d! Głupią baba się nie przejmuj. Ja też się co chwila z takim stykam. Czasem nawet telefon odkładam na bok- niech się wykrzyczą...a po co sobie krew takimi psuć... Dakotko! szybko minie ten tydzień sam na sam z szefem. Ja staram się o niczym nie myśleć, ale dziś we nocy mnie tak okropnie brzuch bolał, że pół nocy nie spałam i co chwila sprawdzałam czy @ nie przyszła. no i teraz jestem niewyspana i nie w humorze no ale sie uśmiecham do Was! martwię się co z Ciotką.. a czy NAdyia ma w tę sobotę ślub? M Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Wtorek 10.10.06, 09:09 Witam, to byla jak narazie najgorsza noc !!! od godz 4 juz nie spalam chodzilam po pokoju tak mnie plecy bola po prawej stronie ze szok !!! Ledwo chodze. Amoniu wiesz co, moj g...brat wczoraj zrobil cos z gadulcami i moj sie nie chce wlaczyc, zepsute Mezus wlasnie polecial na swoj komputer i bedzie mi kolejno wysylał numery od znajomych. Dodatkowa robota ;/ buuu P.S. Krokodylku dzis wysyłam liscik - zaraz robie wypad na poczte mam nadzieje ze sie do niej doczołgam P.S. dzis rowniez jade do dziadka na cmentarz posprzatac, pewno Go juz liscie z kasztanow zasypały! No i siostrze od mamy tez. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Wtorek 10.10.06, 09:20 no w sumie w domku mam błysk tylko dziś jeszcze umyję mebelki w kuchni a co do jedzenia to nie mam pojęcia. Ksiądz mi napisał smsa że zje wszystko co mu podam haha bo nie pamiętam co on tam lubi Sabina mówi że ładnie wygląda i super smakuje ten mój pstrąg w migdałach wiec mam to zrobić, a że dawno nie jedliśmy u nas rybki to chyba faktycznie to zrobię bo to tak zawsze ślicznie kolorowo podaję no i może do tego tym razem ryż i cosik jeszcze... podsuńcie pomysł na jakąś dobrą sałatkę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Wtorek 10.10.06, 09:47 cześć Adrestea w takim razie się cieszę bardzo że się wyjasniło, gratki wielkie i uściski ))) Amoniu po sałatki cofnij sie pare postów wczesniej - było duzo podawanych A co u mnie - jestem po usg które wciąż nieczego nie wyjaśniło, mam dzis 12dc i ide jeszcze raz na to usg 15 dc - na dzien wczorajszy brak było peccherzyka domiunjącego i małe endometrium - ginka powiedziała ze jesli do piatku nic nie urośnie to niestety cykl bezowulacyjny - także znowu kłania się czekanie - nie wiem jakmi zleci ten tydzień, oby szybciej, ale wiecie mam niestety niedobre przeczucie ze jednak nic nie wyrośnie wlasnie mam takie przeczucie i to juz niestety nie od dzis ... i tak byłam w tej poczekalni i patrzyłam na te wszystkie kobitki i kazda z nich była na usg w zwiazku z ciąża i tak smutno mi było - wróciłam przez te nerwy z wielkim bólem głowy do domu, idę tam w piątek zabieram te wyniki do mojej ginki i zobacze co mi powie - ale dziewczyny co gin robi w takiej sytuacji?? jak to się leczy? Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa do Agniesii 10.10.06, 09:53 Agniesia moze urośnie pęcherzyk masz przeciez dlugie cykle moze u ciebie owu jest pozniej Nie wiem jak to sie leczy ale napewno sie cos podaje na pobudzenie jajników Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Wtorek 10.10.06, 10:14 Witam się z Wami Kochane tak szyciutko przed pracą! Najpierw jeszcze raz ściskam Adrasteę))))))))) Gratuluję! B. się cieszę Pamiętam, jak mnie podpytywałaś o mój wykresik ciążowy, a Ty już chyba wtedy coś tam podśwaidomie przeczuwałaś... Miałaś jakies objawy Aniu! Życzę zdrowia Tobie i Twojemu Dzidziusiowi i spokojnych, przyjemnych 8 miesięcyAle cudownie! Agniesiu, nie martw się proszę...Ty masz raczej długie cykle, więc myślę, że do piątku pęcherzyk jednak urośnie. Ja najczęściej chodziłam na usg w 13 dc i tez przeważnie miałam dopiero maleństwo 13 mm. A nawet gdyby się okazało, że to cykl bezowulacyjny, to gin odpowiednimi lekami (clostilbegyt) może wywołać owulację. U nas clo jadła Martusia, Nadya - też pisała o cyklach bezowulacyjnych...Agnisia, nie martw się, proszę. Najważniejsze, że działasz. Martusiu, ja tak mocno trzymam kciuki za Ciebie! I tak się zmartwiłam tym bólem brzucha Już sama nie wiem, co to oznacza....Cóż, czekamy z Tobą... Przytulańce! Agnieszka_zd - dobrze, że się wygadałaś , to zawsze przynosi ulgę. Ja też zawsze bardzo przeżywam takie sytaucje. Panicznie boję się, gdy ktoś na mnie krzyczy. Zawsze potem muszę odreagować to płaczem... Ale dobrze, że się nie dałaś! Dobrze, że Marta przypomniałaś nam oślubie Nadyi! Faktycznie, mi też się zdaje, że to miało być 14! Nadya, pewnie zabiegana strasznie, ale może się odezwie do nas jeszcze przed tym wielkim wydarzeniem Odezwij się Anetko! Jak Ty się czujesz? Agnieszkomoniko...przykro mi z powodu @ i to jeszcze tak bolesnej Dobrze, że stało się to w tak pięknym mieście jak Zakopane, w czasie wyjazdu to nawet nie ma czasu na łapanie dołów...Trzymamy kciuki za ten cykl! POzdrawiam niewyspaną Misię, zapracowaną Dakotkę, trochę nieobecne ostatnio Krokodylka i Akę...(tęsknimy Dziewczyny, odzywać się proszę!). A ja przygotowuję się do pracy - dziś mam na popłudnie. Też muszę się Wam pochawlić Kochane, moim mężem, który teraz codziennie nastwia sobie budzik wcześniej i mi robi śniadania z tej książki kucharskiej dla kobiet w ciąży. Słuchajcie dziś przeszedł samego siebie! O 7 rano smażył dla mnie placuszki bananowe z czarnymi porzeczkami na dobry dzień. I rzeczywiście humor mam taki , że cały czas się śmieję Myślę, że pomoże mi to złagodzić stresy w pracy i kryzysowe sytuacje, jakie ostatnio mają miejsce (a swoją drogą jak to jest? Jak mi się w życiu osobistym nie wiodło i przez 2 lata co miesiąc łapałam doły z powodu nieudanych sytarań, to w pracy było super, a teraz jak w końcu mój cud się ziścił - w pracy stres totalny i sytuacje, których wcześniej w życiu bym nie przewidywała?) Ale musi się ułożyć - nam wszystkim! Buziaki dla Was! Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Mycho podrzuc przepis na te placki 10.10.06, 10:25 Ale kochany mąż a placki hmmm chyba bardzo smakowite, jak bedziesz miala czas to podaj przepis na forum A mozesz podac tytuł ksiązki i autorów Myszko ja wtedy jak Ciebie pytałam o wykres to nie mialam zadnych podejzen bardziej sie martwiłam tym czy wcelowalismy sie ze staraniami Czy ty miałaś jakies dolegliwości na samym poczatku: bolał cie np brzuch a jesli tak to czy cały czy tylko po którejś stronie Myszko praca sie nie przejmuj tak to juz jest raz lepiej raz gorzej a i tak chyba pracujesz tylko do konca tego semestru?? Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Do Adrastei:) Przepis na placki 10.10.06, 10:47 Aniu! Objawów pewnie nie miałaś, ale może to była jakaś kobieca intuiacja. A teraz masz najlepszy dowód, że trafiliście w te dni WSPANIALE!!! Mnie na początku bolał trochę brzuch, ale to był jakiś taki tępy ból podbrzusza- trochę jak na @. A teraz nie boli nic. Mdłości też - odpukać- nie mam. A pracować mam zamiar do Świąt Wielkanocnych lub długiego majowego weekendu. Tylko martwię się, że nie pojadę z dzieciakami na zieloną szkołę Tytuł książki, którą kupił mąż: "Książka kucharska dla przyszłych mam" (J.Middleton, G.Raptis). On kupił okazyjnie na targach taniej książki. Najlepiej wypożyczyć coś z biblioteki i skserować parę przepisów. Przepis na placki (zawierają:wit.B6, wit.B12, fosfor i wapń) -3 dojrzałe banany -2 łyżki cukru -2 łyżki soku z cytryny - 2 jaja (oddzielić białka i żółtka) -1 szkl. mąki+ pół łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżka oleju - 1 szkl.jagód (mogą być mrożone, mój mąż użył czarnych porzeczek z kompotu) Wykonanie: 1. Obrane banany zgnieść na miazgę w dużej salaterce. Dodać: cukier, sok z cytryny, żółtka, a na koniec przesianą mąkę (ewent. cynamon). 2. W innej miseczce ubić białka na sztywno (dodać ciut soli). Przełożyć pianę do salaterki z ciastem i delikatnie wymieszać. 3.Smaż na patelni na średnim ogniu. Nakładaj placuszki (1 placek=1 łyżka ciasta).Gdy z jednej strony będą już prawie usmażone, połóż na kązdym kilka jagód, lekko wciskając je w ciasto spodem łyżki. Smaż jeszcze minutę na tej stronie, a potem przewróć na drugą (najwyżej 2 minuty). Powinny być zezłocone z obu stron. 4. Gotowe można posypać cukrem pudrem, jeśli ktoś lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Wtorek 10.10.06, 10:27 mycha ale masz super męża mój też jest bardzo kochany ale nie wiem czy by wstawał dziennie dla mnie o 7ej rano i smażył jakieś placuszki tym bardziej że w kuchni to akurat ja wolę przebywać Specjalnością mojego męża są kanapki, jajecznica, herbata i ugotowanie obranych ziemniaków haha ale ogólnie to jest cudowny i to że nie potrafi gotować wcale go nie przekreśla!!!!! Nigdy bym go nie zamieniła na kogoś innego)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Do Amoni 10.10.06, 10:55 Amoniu Nie każdy facet musi umieć i lubić gotować. Mój akurat lubi, ale ja też lubię, więc on ode mnie złapał tego bakcyla. Niestety, mój jest noga (ale ciiiiii.....nie wygadajcie mnie)jeśli chodzi o majserkowanie, naprawianie jakichś sprzętów itp męskie sprawy. No niestety! A Wy z Twoim się świetnie uzupełniacie, bo TY jesteś wspaniała w gotowaniu i to lubisz, a on po prostu z przyjemnością zjada Twoje przysmaki. Tak gwoli ścisłości - to mój dziś 1 raz usmażył dla mnie placki o 7. Dotąd czekały na mnie przygotowane kanapki, ewent. do tego jajko na twardo, a ja już czułam się jak księżniczka i byłąm szczęśliwa Bardzo bym chciała, żeby mój tata robił tak dla mojej mamy, ale chyba nie ma szans...Inne pokolenie mężczyzn B.się cieszę, że masz wysprzątane mieszkanko i tak miłego gościa jutro! Ty chyba też miałaś przeczucie jakieś, że tak się za porządki wzięłaś. A pstrąg z migadałami na pewno będzie smakował! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Do Amoni 10.10.06, 12:08 no baaaaardzo się cieszę na tego gościa chciałabym się temu księdzu jakoś przynajmniej dobrą kolacją odwdzięczyć bo serio mu wiele zawdzięczam. Mój mężuś z majsterkowaniem to dopiero jakiś czas zaczął bo też noga w tym temacie... uczy się dopiero, bo w domu to wszystko teść robił i dzieci były wyręćzane z wszystkich prac. U nas znowu inaczej, to ja zawsze z mamą i siostrami malowałyśmy czy tapetowałyśmy mieszkanie PIerwszy mój remont był jak miałam chyba 6 lat, wtedy tylko pomagałam, ale w wieku 15 lat sama wytapetowałam już sobie pokój NIe ma co gadać, mój mąz znowu jest super jeśli chodzi o zarabianie pieniędzy (nie ukrywajmy że pieniądze nie są takie ważne...). Ja mu nigdy w tym nie dorównam, więc on zarabia a ja gotuję i w większości zajmuję się mieszkankiem (ale w domku trochę mężuś też mi pomaga) Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Wtorek 10.10.06, 11:14 ha! ja znam tę książkę! dostałam od koleżąnek na panieńskim. Ale jeszce nei wypróbowałam żadnego przepisu z niej. Mam nadzieję, że niedługo będzie okazja Mój Mąż w kuchni ma dwie lewe... ale za to jets świetnym majsterklepką i zawsze się śmieje, że w poprzednim wcieleniu był cieślą lub stolarzem, bo tak lubi dłubac zwłaszcza w drewnie! Brzuch boli, ale mniej. przy dotyku zwłaszcza w okolicach jajników...jak ja nei lubię tego czekania! Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Wtorek 10.10.06, 11:14 ha! ja znam tę książkę! dostałam od koleżąnek na panieńskim. Ale jeszce nei wypróbowałam żadnego przepisu z niej. Mam nadzieję, że niedługo będzie okazja Mój Mąż w kuchni ma dwie lewe... ale za to jets świetnym majsterklepką i zawsze się śmieje, że w poprzednim wcieleniu był cieślą lub stolarzem, bo tak lubi dłubac zwłaszcza w drewnie! Brzuch boli, ale mniej. przy dotyku zwłaszcza w okolicach jajników...jak ja nei lubię tego czekania! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Wtorek 10.10.06, 12:17 Witajcie Kochane. Witam szczegolnie Ake)))))))))))))))No nareszcie sie odezwalas!Czy wszystko w porzadku??Mam nadzieje, ze tak. Myszko-ale mi narobiliscie smaka tymi placuszkami>>>)))))))))Choc nie lubie bananow, takiego placuszka wcielabym bez chwili zastanowienia))) Widzisz, tak to jakos jest,ze jak jedno sie polepszy, to drugie sie sp...pszy...Teraz nie mozesz przejmowac sie praca.Ja na Twoim miejscu poszlabym na L4 jak najwczesniej.Iskierka najwazniejsza. Zauwazam u siebie jakies dziwne objawy.Zaczyna mi sie chyba odechciewac tego dziecka.Czasem siedze i mysle sobie, ze wlasciwie jest przeciez dobrze tak, jak jest.Tylko we dwoje.Po co mi kupki, kaszki, problemy z dorastaniem?? Ale zaraz przychodzi refleksja, ze to chyba jakas psychiczna obrona, bo nie udaje nam sie.A przeciez chcialabym...Sama juz siebie nie rozumiem. Wlasnie maz napisal mi na gg, ze chyba go grypa lapie.Oj.. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Wtorek 10.10.06, 12:28 NO, a ja jestem na L4 i bardzo sie z tego ciesze.Przynajmniej troche odetchne od tej glupiej szkoly. Aka, bardzo sie ciesze, ze wszystko ok.A kolega sie nie przejmuj.Rob swoje i tyle. Zaraz ide robic jakies porzadki, bo ostatnio mnie tez narobilo sie mnostwo zaleglosci.Zaczne chyba od przejrzenia swojej szafy..))))))))))))Jej tez przydalyby sie jesienne porzadki. Cmokaski dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Sprawdzam czy umieścił mi sie suwaczek 10.10.06, 11:26 Ale cos chyba nie jak go dodać do nika?? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Już jestem z wami 10.10.06, 12:09 no jerona ciotko klotko wreszcie się odezwałaś co tam u Ciebie? jak się czujesz?????? buziaki w brzucholek Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: Już jestem z wami 10.10.06, 12:16 Z tego wszystkiego za szybko wysłałam poprzedni post. U mnie po staremu, czuje się dobrze i plamienia jakby troszkę się uspokoiły - mam nadzieje, ze najgorsze juz za nami - jutro jade do lekarza. Kochane nie było mnie bo wysiadła nam sieć i po prostu nie miałam jak dać wam znać ( Jestem tym bardziej zła bo martwiłyście się o nas. Andrestea bardzo sie cieszę z twojego szczęścia - gratuluje i ściskam ogromnie. Myszko - pięknie nam opisałaś waszą wizytę z usg, amoniuu dzięki za buziola Przejrzałam pościki od was ale ...pouciekało mi co miałam do was napisać pewnie przez to, ze jak tylko podłączyli mi sieć to przeczytałam bardzo przykrego maila od "kolegi", który przejął po mnie układanie planu - generalnie w tonie "ja tu za ciebie ciężko pracuje i zbieram opieprz od wszystkich możliwych osób a ty sobie udajesz, ze chorujesz bo widziałem cie w sobote w Instytucie" i wiecie - najbardziej mi przykro, ze pojechałam do tego cholernego Instytutu właśnie po to, żeby zabrać informacje do naniesienia do planu (oczywiście nie było tego w mojej przegródce bo "kolega" nie zostawił). Szkoda gadać - jak mi gin nieśmiało zaproponuje zwolnienie biore z zamkniętymi oczami - w nosie ich mam... wyżaliłam się wam i troszkę mi ulżyło. pozdrawiam ciepło i chyba jeszcze raz przeczytam co u was bo mnie ten typ wyprowadził z równowagi... Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 My, Folikówki... cz. II :) 10.10.06, 12:12 Krokodylku - wyczekuj w domku na listonosza powinien byc w czwartek - piatek Nadya - jak tam emocje ? U mnie o dziwo bylo spokojnie. Oby Ci sie wszystko jak najlepiej udało. Marta - haha ale sie usmialam Martusia pisze ze maz ma 2 lewe do gotowania, nie przejmuj sie ja mam 2 lewe i na dodatek poparzone haha. Dzis po obiadku bede odpoczywac bo strasznie mi plecy nawalaja ! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lista Nasza :) 10.10.06, 12:20 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 term.(26.10.2006) demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 term.(11 lub 15.10.2006) rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży term. (20.01.2007) szarlotti - Anna - w ciąży - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży rybka303 - Magda - Kraków - w ciąży eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży lamia1978 - w ciąży adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> siostra Amoni jest w ciąży term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w trakcie starań (wrzesnień) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Moja sygnaturka 10.10.06, 12:37 Chyba zadziała narazie tak wpisalam wg komputerowego kalkulatora, ale dokladnie nie wiem który to moze byc tydzien ciązy, albo 4 i 4 dni albo piaty i jeden dzien Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: Moja sygnaturka 10.10.06, 12:43 tu masz link do kalkultorka - pewnie jednego z wielu bacon.umcs.lublin.pl/~marekh/Dziecko/ tak przy okazji - ja widzisz u mnie 6t,5dc (od daty @) Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Moja sygnaturka 10.10.06, 13:02 wg tego kalkulatora jest 5 tydzien i jeden dzien hmmmm okaze sie 28 na usg co mi gin powie Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 do misi:) 11.10.06, 09:57 kochana jak znajdziesz chwilkę dopisz mój termin tzn 04 04 2007 oki. buzka Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: My, Folikówki... cz. II :) 10.10.06, 12:35 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 term.(26.10.2006) demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 term.(11 lub 15.10.2006) rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży term. (20.01.2007) szarlotti - Anna - w ciąży - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży rybka303 - Magda - Kraków - w ciąży eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży lamia1978 - w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie staran nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> siostra Amoni jest w ciąży term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w trakcie starań (wrzesnień) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
monjan ja na chwile 10.10.06, 13:05 witam sie i co widze?? gratuluje nowych Dzieciaczkow!!Andrastea!Lamia spokojnych 8 mc!! mało do was zagladam bo produkujecie tyle pustych postów, ze nie chce mi sie tego czytac a ze mam duzo pracy, to jeszcze rzadziej tu zagladam pozdrawiam brzuszki i starajace sie Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 witam kochane!! 10.10.06, 18:24 Powoli mija mi ten tydzień ale minęły już 2 z 5 wstrętnych dni i tym się pocieszam.Chociaż dziś mój okropny szef zrobił mi herbatę-nie wiem co go naszło??!!Wypiłam ją z pewną dozą niepokoju bo a nóż coś tam wsypał ale jak widać żyję do teraz) Agnieszkomoniko-oby wstrętna @ uciekła jak najszybciej,cieszę się że miałaś taki udany weekend!! Adrastea-dobrze że się uspokoiłaś tą wizytą u gina,dbaj o siebie i maleństwo,nie przemęczaj się. Misia-mi też nawalaja plecy,szczególnie pod koniec dnia pracy ale w krzyżu.Jak przychodzę do domu to padam na pół godzinki i dopiero potem nadaję się dalej do życia)A wieczorkiem zaprzęgam mężusia do masażu) Agniesia-tak jak pisały dziewczyny,pewnie pęcherzyk urośnie do piątku,trzymam kciuki i czekam na relację z usg. Myszko-dobrze że po obiadku jestem bo placuszki zapowiadają się apetycznie i na głodno chyba nie mogłabym tego czytać.Zauważyłam że kochający mężowie mają odruch karmienia ciężarnej żony-mój też co rusz rozpieszcza mnie jakimiś smakołykami.Z tym że on gotować umie i lubi więc mam fajnie)A pracą się nie stresuj-w końcu tyle czekałaś na Iskierkę że teraz to ona jest najważniejsza!! Martusia-wirtualny przytulaniec z powodu bolącego brzuszka) Aka-dobrze że się odezwałaś i że wszystko u Ciebie ok!!A "kolegą"się nie przejmuj.I bez zastanowienia idź na L4 jeśli będziesz miała możliwość!! Ściskam Was kochane,do jutra!! Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: witam kochane!! w środę 11.10.06, 09:11 Hej, od razu uprzedzając Wasze wszystkie pytania informuję, że @ jeszcze nie przyszła ale też nie testowałam. Czuję się jednka jakby ta @ miała w każdej chwili się pojawić w drzwiach...czai się za rogiem. Dakotko! nie posądzaj szefa o takie zamiary. Jest szefem ale chyba nie jakimś trucicielem... Ciotka, leż odpoczywaj, idź na L4 a na pewno się nie przejmuj kolegą.Zobaczysz, jeszcze mu będzie głupio, że Ci tak dogadał! Adrastea! fajny suwaczek Amonia! dużo przyjemności na dzisiejszym spotkaniu z zaprzyjaźnionym księdzem. a teraz czas zabrać się do pracy... brrrr m Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: witam kochane!! w środę 11.10.06, 09:37 Marta trzymam kciuki ))) Niech ta wredna @ nawet się nie pokazuje Daj znać co i jak czekamy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: witam kochane!! w środę 11.10.06, 09:45 i ja witam was w środę, Marta kiedy termin spodziewanej @? Może to maluszek rozpycha się w brzuszku i stąd symptomy Nie chce nic mówić ale ostatnio jakoś nam się "jesienne kropki" sypią z nieba. Lamia jeszcze Tobie nie gratulowałam ) wszystkiego naj i spokojnych miesięcy z maleństwem w brzuszku. Myszko pytałaś mnie gdzieś niżej czy mówiliśmy rodzicom - tak i niestety przez telefon. Strasznie martwiłam się tymi plamnieniami i oczywiście mama wyczuła w czasie rozmowy, ze coś jest nie tak i chyba dobrze, ze powiedzieliśmy bo choć cała rodzina jest daleko to właśnie oni (mam jeszcze brata) najbardziej nam pomagają i wspierają. amoniaa miłe są takie wizyty, cieszę się z tobą na ten wieczór ) Dziś wieczorkiem wybieram się do gina - zapisałam się do innego niż bylam 2 tyg temu (wtedy ten nie mógł mnie przyjąć bo był w szpitalu). Ciekawe czy będziemy zadowoleni z tej wizyty - opinie o tym gościu są b. dobre wiec mam nadzieje, ze będzie o.k. pozdrawiam, miłego dnia dziewczynki p.s. rany... na widok jedzenia mnie odrzuca (choc mimo to staram sie jeść) od wczorajszej kolacji jestem na "diecie" składającej sie z chlebka z... musztardą (do tego kefir). Mam nadzieje, ze to minie, choć nie ubolewam, ze mam "wstręt" do słodkiego a mój kochany ślubny mówi, ze trudno się ze mną dogadać w kwestiach kulinarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: witam kochane!! w środę 11.10.06, 09:53 matko jedyna.... ciotka Ty wcinasz chleb z musztardą??? jerona smakuje Ci to??? MOja siostra ostatnio mi pisala smsa ze wlasnie zjadla pół wędzonej ryby, zagryzła to budyniem czekoladowym z sokiem malinowym i teraz chyba zje kromeczke chleba ze smalcem bo po tej mieszance jej niedobrze hahahaha Jak ja z niej polewam ))) Wczoraj wstala wyszykować MIkołaja do szkoły, zrobiła sobie kawę, wypiła ją i.... poszła dalej spać ))) Szwagier obudził ją o 12 telefonem... i jeszcze ją przepraszał że ją budzi haha Wiecie jaki u nas jest ubaw w rodzinie ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Mycha placki pychota 11.10.06, 09:21 Robila wczoraj placki są pyszne, ja tych jagod nie wciskałam tylko przykrywalam je dodatkowo ciastem Jak twoj mąż coś dobrego ugotuje z tej ksiązki to podeślij przepis Pozdrawia, wszystkie folikóweczki Dakota moze szefowi coś sie odmieniło i może bedzie dla was bardziej miły i uczynny ( oby ) Amonia to o której masz gościa??? Zycze udanej wizyty i jutro czekam na relacje : Udanego dnia!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Do Martajotka 11.10.06, 09:28 A który to dzień cyklu?? Trzymam mocno kciuki zeby jednak @ nie przyszła Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa mój dzisiejszy gość :-) 11.10.06, 09:35 witam wszystkie dziewczyny Mój gość ma być u nas między 19tą a 20tą, tak więs super się składa bo mi też pasuje troszkę późńiej. Jeszcze muszę jakieś kurze pościerać, poodkurzać no i zrobić jedzonko Nie macie pojęcia jak ja się cieszę na tą wizytę!!!!!!! Pewnie znowu się pośmiejemy, bo zniego niezły agent Jutro oczywiście wszystko Wam opowiem Oczywiście też poproszę go żeby się za mnie od razu wspólnie pomodlił.... Wierzę w moc modlitwy, najlepszym przykładem jest nasza kochana myszka czyż nie???? A poza tym dziewczyny wczoraj się trochę podłamałam, bo kiedy jadłam obiad uderzyłam sobie widelcem o ząb (jedynkę) i po chwili myślałam że jakieś wypełnienie mi się wykruszyło bo przygryzłam coś twardego... Za chwilę sprawdzam językiem a tu mi się moja JEDYNKA lekko uszczerbiła <beczy> Jezuuuuu jakie nieszczęście (((((( Jedyne szczęście w nieszczęściu takie że tego nie widać bo uszczerbiło się jakby od wewnątrz... No ale mnie to drażni, bo ja tak dbam żeby mieć śliczne ząbki a tu taka dla mnie tragedia !!! (((( no nic nie zanudzam pozdrawiam wszystkie, buziaki monia Ps. Patrzcie jak ten czas zaiwania... dzisiaj u mnie już 9 dc. a u krokodylka + 10 dni czyli 19 dc Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Pamiętamy o Tobie Gosiu. 11.10.06, 10:01 Gosiu dzięki Tobie sie poznałysmy, pamietam Twoje starania, pamietam ta radosc jak Nas powiadomilas ze jestes w ciazy i rowniez pamietam ze DZIŚ wypada Twoj termin porodu !!!!!!!!!! Jestesmy z Toba, zycze Ci aby porod odbył sie bezproblemowo !!! Koniecznie daj znac jak jzu urodzisz. Dzis rowniez sa urodzinki Twojej Coreczki ! Wszystkiego Najlepszego MARTUSIU !!! "Ciocia Angelika" P.S.Buziaczek, mam nadzieje ze to kiedys przeczytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: witam kochane!! w środę 11.10.06, 10:36 amoniuu a smakuje o dziwo - musztardka pycha prawdziwa Czeska horcica bez konserwantów misiu - jesteś niemożliwa o wszyskich pamiętasz no i oczywiście trzymam kciuki za Gosię Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Pamiętamy o Tobie Gosiu. 11.10.06, 11:42 Misiu-jestes niesamowiata!! Gosienko-zdrowego, slicznego dzieciatka!!Trzymamy kciuki!! I buziaki dla Martusi))) Chleb z musztarda??Ojej((((((((((No, ciekawe polaczenie))))))))))))) Ja wlasnie zajadam chlebek z maselkiem i oscypkiem.Pychota!! Porzadki w sumie zrobione.Zaraz czeka mnie prasowanie...(((((((((((( MARTA-OBY @ NIE PRZYSZLA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Pamiętamy o Tobie Gosiu. 11.10.06, 13:16 czesc ponownie, no jasne że się przyłączam do życzeń dla Mamusimartusi! Szcześliwego porodu i buziaki dla małej jubilatki- mojej imienniczki. Ciotka, ale masz smaki! Może dobrze, że nie masz ciągot do słodkiego, bo podobno od niego się najbardziej tyje w ciąży. Amoniu! właśnie sobei przypomniałam, że na dzisiejszy wieczór przyrządzasz tego pstrąga w migdałach, od razu mi ochota na rybkę naszła. Wyjaśniając Wasze pytania. U mnie dziś 29dc. Cykle mam 28-dniowe więc teoretycznie dziś powinna przyjść @. Zwłaszcza, że 15 dni temu była owu. Stram się nie nakręcać, bo ostatnio gdy brałam duphaston to @ przylazła 3 dni później. Dlatego czekam z testowaniem. Ale jako że duphaston mi się kończy to jutro wieczorem idę do gina więc może się coś wyjaśni. Dzięki, że ze mną jesteście i trzymacie kciuki! nie ukrywam, że coraz bardziej się denerwuję... m Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Pamiętamy o Tobie Gosiu. 11.10.06, 13:57 I ja się witam z Wami Kochane w środę po pracy No rzeczywiście Misia jest niesamowita - o każdym pamięta i ogarnia cały ten wątek. Ja też trzymam kciuki za Mamusięmartusi Niesamowite, jak ten czas leci... I za naszą Martęjoteczkę kciuków nie puszczam... Wszystkie czekamy niecierpliwie na kolejną dobrą nowinę - to taki szczęśliwy wątekI nie dziwię się Martuś, że nie testujesz...Poczekaj jeszcze parę dni. Ale już teraz na wszelki wypadek - dietka ciążowa *************** i moc fluidków dla Ciebie! Agnieszkomoniko...wiesz, ja też czasem miewałam takie myśli jak TY, że właściwie to fajnie nam bez dziecka, że jesteśmy wyspani, że możemy wyjść kiedy chcemy itp. Ale to była taka racjonalizacja z mojej strony. Tłumaczyłam sobie coś, bo starałam sie znaleźć pozytywy w tej sytuacji. Może to rzeczywiście jakoś pomaga? Zdrówka Tobie i mężowi! Ciotka aka...uf..dzięki za dobre wieści o WASA kolega..cóż. Pewnie jeszcze się zawstydzi. No chyba, że to taki typ, co tak ma. I zdaj relację z wiyty. Oby gin okazał się rzeczowy i miły, taki który będzie prowadził całą Twoją ciążę. Adrastea...i mnie Twój suwaczek się podobaJa ciągle jeszcze jestem oszołomiona Twoją dobrą nowiną Amonia...oj, pecha miałaś z ząbkiem. Ale nie martw się dobry dentysta wypełni to ułamanie tak, że śladu nie będzie...Ale rozumiem, że to zawsze dodatkowy kłopot i fatyga, a i tak ich mamy sporo! Przyjemnego spotkania wieczorkiem! Myślami jesteśmy z Wami...i też wcinamy pstrągaA modlitwa rzeczywiście ma ogromną moc! Dakotka, bidulka musi się użerać z tym szefem (tak jak i Agniesia). Ale ta herbataka to taki ludzki odruch - oby zapowiedź trwałych zmian na lepsze. Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze Kropeczki! Krokodylek nam zamilkł - chyba, że coś przeoczyłam. Kasiu, co u Ciebie? Dziewczyny, a u mnie bez zmian. Muszę się wybrać na badania krwi we wczesnej ciąży, ale jakoś tak ciągle nie mogę. No i czas wybrać gina, który będzie mnie teraz prowadził, bo nie chcę juz jeżdzić do Kliniki Niepłodności - za daleko i za drogo, choć przyznam b. polubiłam tamtejszą panią dr. O naszym szczęściu powiedzieliśmy na razie tylko szefom, ja 1 najbliższej koleżance w pracy i 2 przyjaciółkom. Rodziców wciąż trzymamy w niepewności. Są tak daleko. Ale wiecie - moi planują przyjechać do Wwy pod koniec pażdziernika (tak przejazdem), więc myślę, że wtedy powiemy osobiście. A z kolei teściowa na początku listopada ma urodziny, więc myślieliśmy , żeby przy tej okazji obwieścic naszą nowinę (niestety przez tel.) Ale z nas sobki nie? Acha, no i jeszcze napisałam maila do księdza Michała - organizatora rekolekcji "Abraham i Sara" z podziękowaniem za modlitwę i do wszystkich par, które z nami na tych rekolekcjach były. Wszyscy cieszą się z nami i traktują nasz cud jako umocnienie w wierze i w sensie modlitwy. A jeśli chodzi o moje samopoczucie to rewelacja. Żadnych mdłości i innych dolegliwości...Dlatego tak ciężko mi uwierzyć, że ja rzeczywiście jestem w ciąży.Nie mam też zachcianek kulinarnych. Tak naprawdę to podczas starań wolałam po pracy trochę połasuchować. Rozumiecie: kawka, ciasteczko, czekolada... A teraz w ogóle nie jem słodyczy, nie mam na nie apetytu. Oby mi tak zostało, bo słodycze to moja zguba! Buziaczki! Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Pamiętamy o Tobie Gosiu. 11.10.06, 14:19 Ciekawe co słychac u Mamusi Martusi moze juz urodziła??? A Misia jest po prostu niezastąpiona Mycho ja zupełnie nie mam apetytu, jem tak zeby jeść, zachcianek zadnych Dakota jak tam dzis dzien minął z szefem?? Moze dzis do herbatki bylo ciasteczko?? Jeszcze niecale 2 godziny i do domu ufffff Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Już środa!!! 11.10.06, 18:40 Witam Was dziewczynki,czas niby się wlecze ale już zleciała środa i dobrze,jeszcze tylko 2 dni męczarni!!Chociaż dziś też nie było tak źle to mnie juz i tak nic do tego chłopa nie przekona!! Ostatnio moje starsze dziecko sporo podrosło,prawdę mówiąc większość jej jesiennych bluzek nadaje się do wymiany.A że to wybredne dziewczę to trudno ją byle czym zadowolić.Doszła do wniosku że nic się jej w sklepach nie podoba i ona sobie coś kupi na allegro!!!Wybrała kilka bluzeczek,zaakceptowała ceny(płaciła z własnej kasy którą zgarnęła niedawno na urodzinki) i dziś przyszły paczki.Czekałyśmy z niecierpliwością ale obie jesteśmy bardzo zadowolone)Naprawdę fajne gatunkowo rzeczy!!Tak więc teraz mam mały pokaz mody) Martusia-trzymam kciuki....@ a kyszszsz!! Aka-i jak tam u gina??Fajne masz zachcianki-nie chcę prorokować ale mnie też od początku ciągnęło do "niesłodkich" rzeczy-głównie śledziki pod każdą postacią-i okazuje się że w mojej kawalerce mieszka chłopaczek) Amonia-pewnie już się niecierpliwisz i doczekac nie możesz na gościa,oby wszystko poszło po Twojej myśli!! Myszko-świetnie że jak na razie omijają Cię mdłości i życzę Ci oby tak dalej.Ja tez na szczęście nie znam tego uczucia-i w tej i w poprzedniej ciąży mnie oszczędziło-ale wystarczy przypomnieć sobie choćby bidulkę Misię i to jak cierpiała całe tygodnie!! Buziaki kochane,pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka po wizycie 11.10.06, 19:00 no jestem, kochane ale sie denerwowałam przed tą wizytą, chyba gorzej niż przed maturką Słuchajcie nasz Kropek to juz właściwie nie Kropek ma 9,2mm - o rany to prawie centymetr!! Ma się dobrze, jego wielkość odpowiada długości ciąży - to już 7 tydzień. Serduszko pukało do mnie z ekranu aż miło patrzeć a na świat przyjdzie (zgodnie z tym co obliczałam i co wykazało USG) na przełomnie maja i czerwca przyszłego roku ) Plamienia choć już znacznie mniejsze są nadal niepokoją dlatego mam nadal brac duphaston i oszczędzać się - oczywiscie zwolnienie będzie wypisane bez gadania (aż do 8 listopada) tak ze "kolegę" i całą reszte mam głęboko w ...poważaniu (myszko a tak swoją drogą to taka kreatura ze szkoda gadac) Wrazenia po wizycie bardzo dobre - lekarz rzeczowy, spokojny miły, no i przede wszystkim nie robi wizyt na "odwal sie" ma czas na rozmowe, pytania, w razie jakis kłopotów jest pod telefonem - ogólnie bardzo o.k. dakotko ze mnie wszyscy sie śmieją, ze to na pewno facet bo ja nic tylko na ostro Martunia ja 3mam mocno kciuki za ciebie i za inne babeczki no i teraz juz chyba oficjalnie moge Wam przesłać fluidki od naszego maleństwa: ************... misiu no i chyba najwyższa pora żebym przeniosła się na "górną" listę (możesz dopisać spodziewany termin urodzin jak wyżej 30.05/1.06 2007. to tyle na teraz pozdrawiam i życze miłego wieczorku. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do ciotki :) 11.10.06, 19:49 No widzisz wszystko pieknie, a tak sie martwilas Z miła checia wrzuce Was do folikowek oczekujacych malenstwa ! Powiedz czy to nie pikne zobaczyc takie malnstwo na ekraniku? , serduszko bijace?...dla takich chwil warto zyc!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: do ciotki :) 11.10.06, 20:43 Obiema rękami podpisuję się pod tym co napisała Misia!!!Fantastyczne uczucie,prawda?? Wielkie gratulacje-toż to ogromny człowiek)) Odpoczywajcie jak najwięcej!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 wieczorek 11.10.06, 18:48 Witam wieczorkiem. Moniczko gratuluje 1100 wpisu ! Wlasnie sie dowiedzialam ze moja kolezanka ktora byla w ciazy i miala termin najpierw na 26 pazdziernika a potem zmienili jej na 14 pazdziernika wczoraj urodzila. Ma juz 3 letniego synka Bartusia, teraz z wielka nadzieja liczyla na corcie. Ma natomiast 2 synka. Wlasnie ona ma taka sama sytuacje jak ja- jej maz ma samych braci. Czyli co bedzie miala Misia... P.S. Gosia czekam na Twoja wiadomosc !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: My, Folikówki... cz. II :) 12.10.06, 08:51 hej Dziewczynki, melduję się szybciutko z samego rana, bo zaraz przyjedzie szef i będę miała urwanie głowy. Ciotka. Aka! fajnie że z Fasolką wszytsko w porządku! Jeszcze raz ogromne gratulacje i życzenia zdrowej i radosnej ciąży! Daj znac czy MIsia Cię może przenieść do "oczekujących- zaciążonych". Amoniaa! jak po wizycie X? Dakotko! no najwyraźniej nie taki szef straszny jak go malują . Pomyśl, że juz jutro piątek. U mnie bez zmian. O samopoczuciu się nie będę wypowiadać, bo bardzo źle spałam i boli mnie głowa, na dodatek Mąż zrobił mi przed 6 pobudkę bo wyjeżdżał do Wawy. Wieczorem idę do gina to się coś wyjaśni! pa Marta Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa czwartek - już mam prawie weekend :-) 12.10.06, 09:10 Ciotka.aka - no bardzo się cieszę że Twoje maleństwo tak szybko rośnie i wszystko jest oki. Poza tym, to moja siostra też był wczoraj u lekarza, ale jeszcze z nią nie gadałam i nie wiem co u niej. Jak się dowiem to zaraz Wam napiszę A odnośnie wizyty mojego znajomego księdza, to wszystko wyszło super. Zresztą spotkanie było na luzie, bo z niego to taki luzak Przyjechał o 19:30 i jak podałam kolację to był w szoku Bardzo mu się podobało i smakowało i spytał tylko co to za okazja że takie przyjęcie robię haha Posiedzieliśmy, pogadaliśmy o byle czym, no i zerkaliśmy na mecz oczywiście bo było dwóch facetów i ja jedna... Dziewczyny ten ksiądz Grzegorz to on ma 35 lat i już jest proboszczem)))) Siedzi sobie na południu Czech, jest jeden w całej parafii i mówi że dobrze sobie radzi i nawet mu się podoba Jak zaczęłam opowiadać coś o stwakach za ślub rzymski czy chrzciny w naszych pobliskich kościołach (bo chciałam zapytać skąd takie wielkie różnice), to zapytał mnie tylko o czym ja mówię???? Wyobraźcie sobie że on za nic nie kasuje od góry, mówi że nie wyobraża sobie żeby mieć jakiś cennik, bo jak gokoś nie stać nawet na 10 zł to mogłoby mu być przykro, że nawet w kościele go trzepią za kieszeń... Pytałam go też czy chrzci nawet te nieślubne dzieci haha a on że WSZYSTKIE i choćby na głowie stanąć to ochrzci wszyściusieńkie... Wiecie co? Nic się nie zmienił Dalej taki agent, dalej przystojny, tyle że łysy haha goli się na zero)) No i oczywiście był mój temat lekko poruszony... obiecał mi że będzie się za mnie modlił <jupi> No a jak ksiądz poszedł, to mój mąż był w szoku hahah Wiedziałam że tak będzie On w sumie jest uprzedzony do duchownych bo zna tylko takich naciągaczy itp. i mówi mi: "Misia, on w ogóle na księdza nie pasuje!!!! i widać że poszedł z powołania, bo gdyby był jakiś zezowaty albo w ogóle brzydki to różnie bywa, ale on to by mógł mieć nie jedną kobietę". Hahahahaah no tak się pośmiałam że szok. Kurcze jak mi się coś przypomni to Wam jeszcze skrobnę, bo dużo tego było. Aaaaaa mówi że jest pod wrażeniem, że mamy takie śliczne mieszkanko i tak ślicznie zrobione ))))) Mówi że on się nie raz naoglądał i to co my mamy to nie jeden tego nie ma nawet 30 lat po ślubie... No i że życzy nam wszystkiego najlepszego Mój mąż zaprosił go jak będzie w Polsce następnym razem, było mu bardzo miło No i w ogóle super spotkanie. Jestem baaaaaaardzo zadowolona ))) Dobra potem jeszcze coś napiszę bo chyba zamęczam buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: My, Folikówki... cz. II :) 12.10.06, 10:10 Witajcie. Amoniaaa-rzeczywiscie wspanialy ten ksiadz.Znalam kilku takich-tez bylam oazowka)))Pielgrzymki, spotkania przy gitarze.Ale bylo cudnie.Fajnych ludzi wtedy sie poznawalo.Nawet raz bylam na spotkaniu z Taize-Sylwester w Wa-wie. Oj, kiedy to zlecialo?? Ja dzis bylam u gina.W sumie niewiele mi powiedziala, ale dala skierowania na badania-progesteron, testosteron, prolaktyna, estrio... cos tam(juz nie pamietam),TSH,T3,T4.Chyba tyle.Zaplacilam 89 zl i jutro wyniki.Jutro tez umowilam sie na USG. No, zobaczymy, co z tego bedzie. Ale troche mi ulzylo.Przynajmniej zaczelam cos robic. Czy robilyscie jakies inne badania?Krokodylku, moze Ty bedziesz wiedziec?Albo Myszka? To chyba tyle, co u mnie.Chyba sie poloze, bo sen na mnie splywa)))))))) Martajotka-trzymam kciuki!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Do agnieszkamonikaz..... 12.10.06, 11:01 Agnieszko... ja robiłam tez te badania, ale w odpowiednim dniu cyklu, tj: - 3 dzień cyklu LH, FSH - 7 dni po owulacji Prolaktyna, Progesteron, Estradiol, (Testosteron - tego nie robiłam) lub 9 dni po pozytywnym teście owu - w dowolnym dniu miesiąca TSH, FT3, FT4 - to tarczycowe I oprócz prolaktyny, to wszytko OK. A tak apropo's... To witam Was Folikówki..... Jakos ostatnio nie mam natchnienia do pisania na Forum, ale czytam Was regularnie. Badania odłozyłam na przyszły miesiąc..... Juz mi sie nic nie chce..... Zaciążonym.... serdecznie gratuluję.... Już noszącym fasolki dłużej..... duzo zdrówka... i nie przemęczania sie.... Starającym się..... Oby @-szon nie przylazł. Obiecuje, że od dzis będę sie starała pisac na bieżąco. Wasz zagubiony krokodylek Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Przenosimy Iwonke do gory :) -lista 12.10.06, 09:25 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 term.(26.10.2006) demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 term.(11 lub 15.10.2006) rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży term. (20.01.2007) szarlotti - Anna - w ciąży - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży rybka303 - Magda - Kraków - w ciąży eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży lamia1978 - w ciąży ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży term.(30.05.07/1.06.2007) Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie staran nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> siostra Amoni jest w ciąży term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa moja sister była wczoraj u lekarza :-) 12.10.06, 10:54 martajotka- no pisz co tam u Ciebie bo jestem Ciekawa ))) Dziewczyny jutro mnie nie będzie, pojawię się dopiero w poniedziałek, bo jadę w odwiedziny do rodziny haha aż pod Poznań ))) Bardzo się cieszę że znowu spotkam swoją rodzinkę, której już dawno nie widziałam MOja sister była wczoraj u lekarza, zbadał ją i powiedział że wszystko oki i że teraz to już się ręcznie da wyczuć dzidziusia, bo już jest duży )) Jak sprawdzałam w necie to ma już jakieś 4 cm jaki kolos rośnie jak na drożdżach haha Miała mieć też jutro USG ale że jedziemy to będzie miała 27ego października, bo tydzień wcześniej ten super lekarz jest na jakimś sympozjum dla lekarzy czy cosik tam. Tak więc może wybiorę się z siostrą na te usg bo chciałabym to zobaczyć ))))) No i moja super sister napomkła na mój temat... wiecie co ten oszołom powiedział lekarzowi??? hahaha siedzicie dobrze? to czytajcie: "moja siostra ze szwagrem ćwiczą już 13 miesięcy i nic i jak tak dalej pójdzie to będą chodzić do łóżka jak do roboty" hahahaha nie macie pojęcia jak się uśmiałam, ale szczerze mówiąc sister ma 100% racji... No i za tydzień w środę mam do niego przyjść razem z mężem )) Ciekawe co mi ten dżoler powie... Może wreszcie zabierzemy się za jakieś badania.... Kurcze cieszę się że w końcu trafię do jakiegoś normalnego lekarza <jupi> Wierzę coraz bardziej znowu że w końcu się uda... trzymajcie kciuki kobietki Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: moja sister była wczoraj u lekarza :-) 12.10.06, 11:52 Witam Amoniu no fajnie ze spotkanie sie udało - a wizyta u lekarza nie zaszkodzi Martajotka odpoczywaj nam tam i sie nie przemeczaj Agnieszkamonikaz ja robilam tez podstawowe hormonki LH, FSH, estradiol, PRL, progesteron, ale wszystkie w 4 dc, lekarka nie kazała mi po owu bo nie wiadomo był kiedy ta owu jest i czy w ogóle Inne cięzarówki niech tez spokojnie sobie odpoczywają i patrzą jak brzuszki rosną Dziewczyny duzo siły dla tych które maja sie badać - szkoda że niektóre z nas nie mogą po prostu tak romantycznie zaciążyć bez niczego, tylko takie trudności na drodze - ale cóż trzeba wierzyć ze bedzie dobrze ... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz do krokodylka i aagniesi 12.10.06, 13:28 Dzieki dziewczymy.Mam nadzieje, ze nie bede musiala powtarzac tych badan.Mnie moja gin nic nie mowila o odpowiednich dniach cyklu.Mam nadz ze nie wyrzucilam pieniedzy w bloto... Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa :-) 12.10.06, 13:51 ja narazie nie myślę co mnie czeka... wierzę wciąż w to że w końcu się uda))) Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa zapomniałam dodać że.... 12.10.06, 14:01 dostaliśmy od księdza Grzegorza winko w prezencie z winiarni w Czechach, która jest obok niego. Sam x Grzegorz nie pije alkoholu musimy je kiedyś wypróbować.... Chyba zostawię je na specjalną okazję Jedno z Kapadocji mamy w barku na okazję urodzenia naszego pierwszego dziecka (tak postanowił mój mąż), a te chyba zostawimy na okazję zaliczenia przeze mnie pozytywnie testu ciążowego haha Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka ... 12.10.06, 14:14 agnieszkomonikoz... hormony powinno się badać w określonych fazach cyklu by były łatwiejsze dla interpretacji. Ale nie znaczy to, że zrobienei wszytkich jednego dnia jest błędem. Twój gin będize jedynie musiał wziać to pod uwagę podczas interpretacji wyników jak to była faza. NO i chodzi o proporcje między poszczególnymi hormonami. ja się czuję kiepsko. Jestem osłabiona, boli mnie znów brzuch i promieniuje aż do kręgosłupa a chwilami do kolan... Boję się, że zaraz przyjdzie @szon... m Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Dodajcie mi sił ...... ;) 12.10.06, 14:28 Oj mówie Wam, że mam zaległości w domku.... I za żadne skarby nie moge sie zebarć za porządki i pranie...... Wczoraj juz poległam spac o 21.30 ... Szok, gdzie u mnie norma to 23.00 - 23.30 Mój małż dzis ma słuzbe, więc chatke mam wolna.... i chyba będę sie musiała zmusić, ale TAK mi sie nie chce, że az sama siebie zadziwiam Moze mnie juz dopadło przesilenie jesienne...., bo pogoda u nas piekna !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Dodajcie mi sił ...... ;) 12.10.06, 14:36 Kurcze Kasiu znam ten ból... Ja ostatnio dostałam tyle energii że prawie wszystko posprzątałam i dobrze, bo teraz znowu mi się nie chce, a już zwłaszcza w środku tygodnia.. Wolę mieć taką wolną sobotę i działać sobie cały dzień, bo w tygodniu to zanim zabiorę sie za ścierkę to jest już 19ta a o 22iej to już raczej śpię Też ze mnie straszny śpioch Buziaki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Dodajcie mi sił ...... ;) 12.10.06, 14:41 Kasia to czekaj ja zaraz do Ciebie przyjade pomoge Ci w porzadkach a potem sobie poplotkujemy <lol> haha a dostalas list? buziak. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa synuś mamusimartusi !!!!! nalazłam w necie <jupi> 12.10.06, 14:19 dziewczyny patrzcie jakiego ślicznego Marcinka mają!!!!! ale fajnie, bardzo się cieszę ))) a jednak była cesarka... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=39830260&a=50212168 Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 No to teraz tylko czekac az Gosia wyjdzie 12.10.06, 14:44 ze szpitala i Nam opowie jak bylo. Oczywiscie juz teraz gratuluje Synka Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: No to teraz tylko czekac az Gosia wyjdzie 12.10.06, 15:27 Fajniusi dzieciaczek!!))))))))))))))Gosiu-gratulacje!!! Martajotka-dzieki za info. BUZIACZKI Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: No to teraz tylko czekac az Gosia wyjdzie 12.10.06, 15:46 ja też Gosiu serdecznie gratuluje! śliczny chłopczyk! No i fajnie, że MArtusia ma brata Misiu, to chyba trzeba w naszej liście wprowadzić jakąś modyfikację... bo za chwilę posypie się więcej dzieciaczków folikówek ) m Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa racja :-) 12.10.06, 15:53 misia wpisz mamusiemartusi jako mamusie Martusi i Marcinka dopisz datę urodzenia 12.10.2006 r. (ale piękny miesiąc) no trzeba to zmieniać.... A tak na marginesie zerkałam sobie dziś na tą listę i powiem Wam, że coraz więcej starających przeskakuje na zaciążone, co mnie bardzo cieszy i motywuje Super!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka czesc dziewczynki 12.10.06, 16:16 ja tylko na chwilkę. Po pierwsze gGratulacje dla Gosi ) A po drugie chciałam sie z Wami podzielić jeszcze jedną radością - wczoraj nie pisałam o tym bo troszke sie denerwowałam i pewnie miałabym od wWs za to burę ;-P Dzis byliśmy z mężem w sądzie (pisałam wam o naszych problemach zaraz na początku jak tylko sie pojawiłam). Pierwsza sprawa wygrana przez nas - to znaczy przywrócony termin do wniesienia odwołania. Nasz adwokat powiedział, ze teraz powinno być juz z górki. Czekamy na kolejny termin. Bardzo sie cieszę, ze jakoś nam sie zaczyna to wszystko układać ) Teraz zmykam bo jestem zmęczona i boli mnie główka. Mój kochany robi dziś dla nas zupkę szczawiową - pycha pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: czesc dziewczynki 12.10.06, 16:31 kurcze no to super ciotka ))) trzymam kciuki za Was a takiej zupki to już nie jadłam całe laaaaataaaa.... ale smaka mi narobiłaś pozdrawiam No powoli zmykam i pojawię się dopiero w poniedziałek kochane. Tak więc trzymam kciuki za Martę i jej testowanie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 No to mnie rozkłada..... :( 12.10.06, 17:36 Juz wiem, dlaczego tak mi się nic nie chce..... Przed 15.00 zaczeło mnie gardło boleć przy przełykaniu...... Bońku, ja mam duzy problem z tym moim gardłem. Do tego bola mnie wszytskie mięśnie.... łącznie z czyczkami Już wziełam sobie szybko Apap, płucze sobie gardełko Tantum Verde, do tego Propolki, Oscillococinum,..... Miodek, czosnek i mleczko Ok.... dość marudzenia.... Biore sie za odkurzanie Misiu.... jeszcze nic nie mam .... Czekam Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Kasienko zdrowiej !!!! 12.10.06, 18:05 Kasiu czekaj czekaj dojdzie Hmm co Ty masz z tym gardłem ??? hmm juz zimno ubieraj sie cieplutko golf i szalik, a nie bluzki z dekoldem <Miśka cichoo bo dostaniesz po łepku> Marta- powodzenia jezeli zamierzasz testowac !!! Cos mi sie wydaje, ze bedzie kolejne malenstwo. Powodzenia. Ciotka- no widzisz wszystko sie uklada a nie mowila Buziaczki Agniesia co tam u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś