oliszka 16.11.06, 08:53 stres jest jednym z wrogów dla starających się...jak z nim walczycie? nie jest to proste... praca, zycie codzienne no i chęć zajścia... zaczełam biegać... jakei macie propozycje aby nie dać sie stresowi?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lena804 Re: sposoby na walkę ze stresem 16.11.06, 11:42 ja mam to samo, w sumie staramy sie o września, ale coraz bardziej sie stresuję. Staram sie jakoś sobie to wszystko przetłumaczyć, by mieć zdrowe podejście do tego. Ja też mam kupę stresu, dwie szkoły i ta codziennosc..Najgorzej sobie poradzić z kolejnym rozczarowaniem,że sie nie jest w ciąży. Ale wiem,że jak się wyluzuje i odpuści, odstresuję, to sie zachodzi... ja zaczełam szydełkować Odpowiedz Link Zgłoś
imka1 Re: sposoby na walkę ze stresem 21.11.06, 15:36 hm- nie wiem czy mój sposób jest godny naśladowania. Jestem na zwolnieniu L4. Staramy się ponad rok - badania -oki.Niestety efektów brak. Należy do osób nerwowych. Moją frustrację zwiększa fakt,że od roku wstrzymuję się ze zmianą pracy. Starania nie przynoszą efektów, a ja z płaczem chodziłam już do pracy. Postanowiłam przez 2-3 tygodnie odsapnąć. Zastanawiam się nad zmianą pracy, ale to znaczyłoby odłożenie planów na przynajmniej rok- same wiecie okresy próbne itd. A ja niedługo skończę 31 lat. Staram się nie myśleć o pracy i planach- po prostu czytam forum i każdego dnia staram się mieć jakieś zajęcie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nela12 Re: sposoby na walkę ze stresem 22.11.06, 11:33 hejrozumiem was i wiem ze stres to wrog ciazy,a raczej zajsciamy z mezem dalismy wkoncu na luz-tak chyba po pol roku bezowocnych staran,maz juz,, wysiadal'' mi powoli! potem 2 miesiace nawet plodnych nie liczylam,i jakos tak sie zlozylo ze bylismy na malej imprezce wypilismy troche i nam sie sexiku zachcialo))na tej tez imprezce kolezanka polecala numer z poduszkaniewiem co zadzialalo ale to byl ,,zloty strzal''dzis syn ma 5 latpozdrawiam i proponuje jakis wyjazd,maly wypad na sobote na wies-napewno odstresowanie pomoze,choc wiem ze jest to trudne-ps, dodam jeszcze ze nawet wtedy zapomnialam o tamtyn razie,o poduszcze ,itd nawet nie testowalam-myslalam ze dopadla mnie grypa,a to byl juz 11-12tc!!!powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mziolek5 Re: sposoby na walkę ze stresem 22.11.06, 19:44 zapisałam się na taniec brzucha (baaaardzo poprawia mi nastrój), czytanie forum ograniczyłam do "raz w tyg" żeby się nie nakręcać. Testy schowałam głeboko w szafie i co wieczór wyobrażam sobie dwie kreseczki... nie wiem czy działa, bo dopiero zaczęłam "terapię" i ledwo co mi sie okres skończył, wiec do owu pewnie jeszcze zdąże ześwirować. No i wyznaczyłam sobie nowy cel-wytrzymać bez słodyczy do świąt i dzięki temu i dodatkowym ćwiczeniom zgubić 2-3 kg (bez desperackich diet oczywiście)do tego jak najmniej samotnosci-sprzyja rozmyślaniom Odpowiedz Link Zgłoś