Dodaj do ulubionych

czy mogą to być oznaki ciązy???

20.11.06, 22:27
hej, powiedzcie mi w którym tygodniu ciązy dają znać jej pierwsze objawy? mam
nadzieje że po raz drugi zostanę mamą, dlatego bardzo się niecierpliwię.
wprawdzie do okresu zostało jeszcze 2 tygodnie( ma sie pojawić 5 grudnia),
ale mi jest niedobrze. dzisiaj tak jakby zaczęło mi być. to chyba za
wczesnie? co o tym myślicie? słyszałam że jedna z oznak ciązy jest ciemna
linia biegnąca od pępka do spojenia łonowego. ale kiedy staje sie
ciemniejsza? wiecie coś na ten temat? i kiedy moga pojawic się nudności? w
ogóle co według was jest najwczesniej pojawiającym się objawem ciązy?
będę wdzięczna za każdą odpowiedźsmile
magda
Obserwuj wątek
    • blaszany_dzwoneczek Re: czy mogą to być oznaki ciązy??? 20.11.06, 22:54
      Dwa tygodnie przed okresem nie możesz mieć żadnych oznak ciąży. Ok. dwa tygodnie
      przed okresem to jest owulacja. Jeśli dojdzie do zapłodnienia to zarodek
      zagnieżdża się ok tydzień po owulacji. Do tego czasu organizm nie ma pojęcia, że
      jest ciąża, więc objawów być nie może. A poźniej też raczej nie ma objawów. A
      pierwsze objawy ciąży są na ogół takie same jak objawy zbliżającego się okresu.
      Pierwszym objawem ciaży na ogół jest brak okresu albo pozytywny test zrobiony w
      terminie spodziewanego okresu.
      • ominika Re: czy mogą to być oznaki ciązy??? 20.11.06, 22:57
        Mycha, musisz spokojnie poczekać albo jeszcze hm... podziałać? Chocny dla
        przyjemności i w ramach odstresowywania się od czekania wink
    • papuga_5 Re: czy mogą to być oznaki ciązy??? 21.11.06, 01:11
      Ta linia na brzuchu o ktora pytasz to sie pojawia dopiero w zaawansowanej ciazy, jesli sie nie myle to
      chyba ok. 20 tc. Objawow mozesz jeszcze nie miec zadnych, wiekszosc kobiet nie ma tak wczesnie. Ja co
      prawda mialam bol piersi, tak ok. 2-3 dni po staraniach, wiec wiedzialam ze na objaw przed
      miesiaczkowy bylo za wczesnie. Wiem ze niektore kobiety na samym poczatku dostaja wielkiego apetytu.
      • sylpal13 Re: do papuga 21.11.06, 08:51
        witaj, nadal się starasz, czy może już coś sie udała?
    • agata979 Re: czy mogą to być oznaki ciązy??? 21.11.06, 12:21
      Witam!
      Mój problem polega na tym ,ze dzis jest 30dc i temp. mierzona w pochwie to 37,00
      a pod pachą 36,4 nie wiem która temperaturę uznać za prawidłowa?
      • lena804 do agaty 21.11.06, 13:23
        Nie mierz temp. pod pachą, dletego,ze można mierzyć temp. tam, gdzie jest
        kontakt ze śluzówką,czyli, pochwa, odbyt, pod językiem. temp. w pochwie jest
        zawsze wyższa. Ja sie zawsze sugeruję temp. pod językiem, radzę robic to
        samo...pozdrawiam i powodzenia
    • agata979 Re: czy mogą to być oznaki ciązy??? 21.11.06, 13:43
      własnie zrobilam test i wnik negatywny chyba znowu prolaktyna do góry skoczyla
      lekarz zmniejszył mi dawke do 1\2 chyba za szybko...ból piesi, brucha, temp. 37
      juz sie łudziłam tym bardziej ze cykl monitorowany i wszystko ok. było
      • lena804 Re: czy mogą to być oznaki ciązy??? 21.11.06, 14:04
        Nic sie nie łam. Głowa do góry. Ja bede test robiła 2-go grudnia, jak nie
        dostanę @. Próbujcie dalej, powodzenia.
        Ps. a może za wsześnie zrobiłaś test
        • agata979 Re: czy mogą to być oznaki ciązy??? 21.11.06, 14:40
          Za wczesnie to raczej nie dzis 30dc.
        • agata979 Re: czy mogą to być oznaki ciązy??? 21.11.06, 14:41
          a cylke mam 30-29 dniowe
    • c_izula Re: czy mogą to być oznaki ciązy??? 22.11.06, 11:24
      Magda, ja na ok tydzień przed miesiączką miałam pierwsze nudności. Pamiętam, że
      powiedziałam mężowi o moich podejrzeniach, a on się podśmiewywał, że niby za
      wcześnie i przeżywam smile A za tydzień jak miesiączki nie dostałam, to już byłam
      praktycznie pewna smile Teraz jestem w piątym miesiącu. U mnie w pierwszej i
      drugiej ciąży pierwszymi objawami były właśnie nudności, wrażliwość na zapachy,
      bolesność piersi i jak się zbliżał termin miesiączki- ból brzucha (choć to
      żaden objaw w sumie, przed miesiączką też tak zawsze mam) a zamiast krwawienia
      lekkie plamienie.
      TRZYMAM MOCNO KCIUKI. Kobiety często mają intuicję smile
      Iza
      • mycha50 Re: czy mogą to być oznaki ciązy??? 22.11.06, 19:22
        no własnie, ja przed swoją pierwsza ciążą tez miałam lekkie plamienie i
        myslałam że to okres, ale jak się palmienia skończyły a okres nie pojawiał to
        zaczęłam myślec że chyba jednak jestem w ciązy. tez pobolewał mnie brzuch, aler
        tak jak pisałaś, przed okresem zawsze pobolewa.
        mój synek , który teraz ma 3 latka, to była wpadka( i to tuz przed maturą), ale
        oprócz braku miesiączki nie miałam żadnych obawów. teraz chce żeby michaś miał
        siostrzyczkę albo braciszka. a czy to naprawde możliwe że mogło się udac, skoro
        18 listopada mó Kuba "SKOŃCZYŁ PRZED". Przy pieerwszym dziecku tez tak było.
        więc nie wiem. poradźcie coś.
        • pirania211 Re: czy mogą to być oznaki ciązy??? 23.11.06, 09:40
          Hej, u mnie pierwsze objawy pojawiły się na jakiś przed spodziewana miesiączką.
          Nudności, wrażliwość na zapachy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka