agnieszka_z-d Pierwsza w sobotę :) 30.12.06, 08:46 Więc jako pierwsza dziś wpisująca się Folikówka życzę Wam udanego dnia)) PS - a pamiętacie o łykaniu Folika?? Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Pierwsza w sobotę :) 30.12.06, 08:51 Ja pamietam o łykaniu. Dzis wlasnie ide do apteki po leki bo mi sie koncza. P.S. Kolejna styczniowka zaczela nad ranem rodzic...nie doczekala 2007. JESZCZE TYLKO 2 DNI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Witam 30.12.06, 10:04 Cześć Folikówki! Rok temu zaczynałąm wpisy na tym wątku razem z MamusiąMartusi. Nie mogłam się doczekać, kiedy i ja będę mogła się pochwalić, że czekam na swoją Kruszynkę. A dzisiaj to już 6 tydzień. Na każdego przyjdzie czas - czasami potrzeba trochę więcej cierpliwości. Dziękuję, że jesteście. Wszystkiego najlepszego na Nowy Rok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 elka_78 WIATAJ 30.12.06, 10:19 Jejciu ja Cie pamietam Srdecznie Gratuluje zajscia w ciaze widzisz na kazdego przyjdzie czas. Mamusiamartusi juz tuli od 2,5 mieisaca swojego Marcinka mi do rozwiazania zostalo 45 dni i Tobie zycze Wszystkiego Najlepszego :0 Pisz czesciej co slychac buziaczki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: elka_78 WIATAJ 30.12.06, 10:29 Wlasnie odnalazlam sobie stary wateczek z dnia 02.01.2006 i czytam co tam pisalysmy hahah i co pomogl ten dzidzius wiszacy na lodowce ???? Wspomnienia piekna rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
demika Re: Jestem:) 30.12.06, 10:50 Wreszcie mam dostęp do netu. U nas wszystko ok.Olga rośnie zdrowo,jest grzeczniutka a Igor wciąż zakochany w siostrze. Poniżej zdjęcia Oli i Igora: Pozdrawiam ciepło Szczęścia w Nowym Roku Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Jestem:) 30.12.06, 11:56 No nie wierze oddzywaja sie dziewczyny jestem zaskoczona POZYTYWNIE !! Dominika fajne fotki Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Witam 30.12.06, 10:24 Hejka)) Serdeczne gratulacje i dwa buziaki - jeden dla Ciebie, drugi dla Maleństwa* Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lista/ za niedługo kolejne folikowki urodza :) :) 31.12.06, 16:41 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Nasze Folikowki ktore juz doczekały sie swoich pociech !!!! mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - córeczka Martusia 11.10.2004 i syn Marcinek 12.10.2006 demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 kordula3 – Dorota - syn Kamilek 02.04.2004 i córeczka Kinga 26.10.2006 Folikówki , które oczekują swoich pociech rena78 - Renata - w ciąży term.(04.01.2007) ememik – Magda – Warszawa - w ciąży term.(09.01.2007) monjan – Monika - Lublin - w ciąży term.(20.01.2007) szarlotti - Anna - w ciąży - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w ciąży term.(11.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży -wiemy tylko ze jest marcówka ale term ??? niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży term.(11.04.2007) rybka303 - Magda - Kraków - w ciąży eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży term.(01.05.07) alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży term.(04.04.2007) breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży term.(27.05.2007) lamia1978 - w ciąży ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży term.(30.05.07/1.06.2007) Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córka Ola 06.01.1998 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica - w trakcie starań agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań :) amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> :) siostra Amoni jest w ciąży :) term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) :) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) :) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) :) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu :) meg262 - Gosia - Zielona Góra - w trakcie starań (wrzesień) :) kate-kate1 - Kasia - Gdańsk - w trakcie starań (styczeń) :) mika817 - Renia - Kraków - w trakcie starań (listopad) :) marinas - Aldona - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) :) takbardzochce - Ania - Łódź - w trakcie starań (październik) :) paula343 - Paulina - Częstochowa - w trakcie starań (listopad) :) Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 I mamy rok 2007 :))))) 01.01.07, 10:14 Witam Was kochane Folikówki I tak mamy już 2007 Rok...... Życzę Wam....., aby był jeszcze lepszy od poprzedniego... Obfitował w same radości i duzo zdrówka Starającym sie.... szybkiego ujrzenia II kreseczek..... Zafasolkowanym.... dużo zdrówka dla mam i ich dzieciątek Krokodylek Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: I mamy rok 2007 :))))) 01.01.07, 11:17 Huraaa 2007 w koncu sie doczekałam Wszystkiego Najjj... Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: I mamy rok 2007 :))))) 01.01.07, 16:45 Witajcie w Nowym Szczęśliwym Roku 2007 Folikóweczki Dawno mnie nie było na forum - dopiero wczoraj wróciliśmy z mężulkiem i Iskierką ze świątecznych wojażyMam nadzieję, że wszystkie wspaniale spędziłyście Święta, że spotkania z Rodzinką przy stole zastawionym smakołykami były miłe, wzruszające, pełne ciepła i miłości... Zanim nadrobię forumowe zaległości chciałabym Wam wszystkim Folikóweczki złożyc najserdeczniejsze życzenia noworoczne. NIech ten rok ze szczęśliwą 7 będzie wyjątkowy, magiczny, wspaniały dla nas wszystkich. Niech przyniesie spełnienie marzeń i planów, niech ustrzeże przed smutkami i nieszczęściami, niech obfituje w miłość, uśmiech, pokój serc... Starającym Folikóweczkom niech przyniesie upragnione 2 kreseczki, niech da siłę pokonywać comiesięczne rozczarowania, a najlepiej niech tych rozczarowań już w ogóle nie będzie A Folikówkom oczekującym dzidziusiów - dużo sił i zdrówka na czas ciąży i szczęśliwego, bezbolesnego rozwiązania i radosnych spotkań z Kruszynkami. Folikówkom, które już się doczekały swych pociech w ubiegłym roku życzę dużo cierpliwości i samych cudownych chwil z dzieciaczkami, by te zdrowo się rozwijały... Kroczmy do przodu z ufnością w sercach i z wiarą, że będzie dobrze. Pozdrawiam Was wszystkie z Waszymi drugimi połówkami. Obiecuję, że zaległości nadrobię sumiennie Pa! Monika Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: I mamy rok 2007 :))))) 01.01.07, 19:04 i ja witam w Nowym Roku! niedugo bedzie z nami Stefan Misia uzupelnij statystyke-Rena78 Renia urodzila 26/12 Michalinke a oto ona fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,44617718,54733753.html?wv.x=3 pozdrawiam folikowki Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lista / Witamy Michalinke Renaty :) 01.01.07, 19:46 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Nasze Folikowki ktore juz doczekały sie swoich pociech !!!! mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - córeczka Martusia 11.10.2004 i syn Marcinek 12.10.2006 demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 kordula3 – Dorota - syn Kamilek 02.04.2004 i córeczka Kinga 26.10.2006 rena78 - Renata - córeczka Michalinka 26.12.2006 Folikówki , które oczekują swoich pociech ememik – Magda – Warszawa - w ciąży term.(09.01.2007) monjan – Monika - Lublin - w ciąży term.(20.01.2007) szarlotti - Anna - w ciąży - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w ciąży term.(11.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży -wiemy tylko ze jest marcówka ale term ??? niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży term.(11.04.2007) rybka303 - Magda - Kraków - w ciąży eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży term.(01.05.07) alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży term.(04.04.2007) breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży term.(27.05.2007) lamia1978 - w ciąży ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży term.(30.05.07/1.06.2007) Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córka Ola 06.01.1998 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica - w trakcie starań agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań :) amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> :) siostra Amoni jest w ciąży :) term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) :) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) :) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) :) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu :) meg262 - Gosia - Zielona Góra - w trakcie starań (wrzesień) :) kate-kate1 - Kasia - Gdańsk - w trakcie starań (styczeń) :) mika817 - Renia - Kraków - w trakcie starań (listopad) :) marinas - Aldona - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) :) takbardzochce - Ania - Łódź - w trakcie starań (październik) :) paula343 - Paulina - Częstochowa - w trakcie starań (listopad) :) Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 2.01.2007 :D witam z rańca :P 02.01.07, 07:30 Witajcie i co wypoczelyscie choc troszke ??? Napiszcie jak tam Sylwester u mnie spokojnie spedzony z rodzinka przed telewizorkiem a po 12 poslismy na pol godzinki do tesciow. Dzis bylam w poradni ide na 9:30 do lekarza, wydebie skierowanie na badania zebym nie musiala prywatnie placic. A jutro z rana robie morfologie i mocz. Buziaczki Pozostało 42 dni jupik (albo i mniej ) Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: 2.01.2007 :D witam z rańca :P 02.01.07, 08:34 Witam wszystkie folikówki w 2007 U mnie sylwester w domowych pieleszach z małzem przed telewizorem , a dzis juz niestety do pracy trzebabylo przyjsc Zycze miłego dnia i wszelkiej pomyslnosci w 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: 2.01.2007 :) 02.01.07, 14:19 I ja witam w Nowym Roku! życzę Wam dużo Miłości, oczywiście tej spełnionej macierzyńskiej! Nowy Rok się dla mnie zaczął pracowicie, więc innym razem odezwę się obszerniej. pa m Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz ujrzałam śliczne 2 kreseczki)))))))))))))))))))))) 02.01.07, 15:33 Kochane!!!!!!!!! Co za radość!!Wreszcie po długich 7 miesiącach oczekiwania mój anioł też dotarł do stóp naszego Boga i wręczył Mu karteczkę z nasza prośbą...I Bóg ją spełnił))))))))))))))))))))))))Jestem w ciąży!!!!Będziemy mieli nasze upragnione, wyczekane Maleństwo))) Jeszcze nie mogę w to uwierzyć.Naprawdę, nie miałam wielkich nadziei.Myślałam,że wszystko będzie jak zwykle.Ale tempka nie spadała,@nie przychodziła, więc zrobiłam test i wyszły mi 2 kreseczki-jedna troszkę jaśniejsza.Dziś go powtórzyłam i są 2 śliczne ciemnoróżowe krechy))) Pierwszy test zrobiłam 30.12,ale jakoś nie miałam odwagi napisac o tym wcześniej.Dziś zrobiłam bete, jutro mam wyniki. Co prawda, nie jest tak kolorowo, bo mam bóle brzuszka, ale po dzisiejszej wizycie u gina dostałam duphaston i jakies zastrzyki i trochę się uspokoiłam.Na usg jeszcze nic nie widać-zrobił mi, bo chciał sprawdzic, czy wszystko oki.Dostałam L4 i nakaz odpoczywania)) Kontrola za 2 tygodnie.Powiedział mi też,ze w czasie ciąży powinno się chodzić na badania co miesiąc. To chyba tyle.Tak bardzo się cieszę, ale i obawiam. Mam jednak nadzieję,że teraz już wszystko będzie dobrze. I jeszcze jedno-taka mała refleksja. Teraz wiem, że na każdą z Folikówek przyjdzie pora.Trzeba tylko cierpliwości i wiary.Jeszcze niedawno płakałam,że dostałam @ na urodziny, a teraz ta data stanowi oficjalny początek mojej ciąży.To piękne. Bóg wie, co robi i ma wobec nas swój plan, który zawsze wyjdzie nam na dobre. Głowa do góry starające się. A teraz łapcie fluidki********************************************** ******************************************************************* ********************************************************************* Wszystkim życzę szczęścia w Nowym Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
baka1baka Re: ujrzałam śliczne 2 kreseczki))))))))))))))))) 02.01.07, 16:08 Krokodylku, wspaniała wiadomość na Nowy Rok! U mnie zaczyna sie pierwszy oficjalny cykl starań, wieć łapię fluidki Jeszcze raz gratuluję. Baka Odpowiedz Link Zgłoś
baka1baka Re: ujrzałam śliczne 2 kreseczki))))))))))))))))) 02.01.07, 16:09 Z tej radośći i euforii pomyliłam nicki, bardzo przeprasam agnieszkomonikoz A masz jakieś objawy???? Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: ujrzałam śliczne 2 kreseczki))))))))))))))))) 02.01.07, 16:18 agnieszkomoniko - gratulacje. Pięknie się skończył ten ubiegły rok dla Was. Mam nadzieje, ze to dobra zapowiedź dla reszty Folikówek. Wszystkiego najlepszego w 2007 r. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: ujrzałam śliczne 2 kreseczki))))))))))))))))) 02.01.07, 16:15 hurra! hurra! co za cudna wiadomość nadeszła z Nowym Rokiem! Agnieszkomoniko! gratuluję serdecznie i ściskam! Dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa!)) Marta Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Gratulacje!!!!! 02.01.07, 16:19 Bardzo Ci gratuluje i cieszę sie razem z Toba -z Wami- Napewno wszystko bedzię dobrze. Odpoczywaj dbaj o siebie i swój maleńki skarb. W imieniu jeszcze niezfasolkowanych "niedziekuje" za fluidki. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: ujrzałam śliczne 2 kreseczki))))))))))))))))) 02.01.07, 17:07 Super)) Serdecznie Ci gratuluję)) Widziałam na wątku o testowaniu w Sylwestra, że też masz w tym terminie testować i z niecierpliwością wyczekiwałam "niusów" od Ciebie. Wczoraj czytałam ten wątek i dziwiłam się czemu nic nie piszesz a Ty tymczasem....)) Jeszcze raz serdecznie gratuluję. Chyba spełnienia marzeń na ten Nowy Rok już Ci nie trzeba życzyć. Teraz to tylko zdrowia dla Ciebie i Fasoleczki. Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Agniesio tak sie ciesze !!!! 02.01.07, 18:19 Na poczatku serdeczne Gratulacje dla Ciebie i Meza. Wspaniala wiadomosc. Pieknie sie skonczyl i zarazem zaczal ten 2007 rok !!! Powodzenia niech sie wszystko dobrze dzieje Brak mi słow Sciskam P.S. daj znac kiedy zmienic na liscie Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 02.01.07, 18:09 Agnieszkomoniko Wielgachne Gratulacje!!!!! Spokojnej ciąży i głowa do góry wszystko będzie OK wszelkie bóle przejdą! a kysz.... Marta - napisz co to za ziółka pijesz na te jajniki? a Ja wybalowałam się do 6 rano , nóg nie czułam nawet odcisk mi się zrobił bo człowiek niezwyczajny tańczyć całą noc na wysokich obcasach ale ogólnie było fajowo! Po za tymn u mnie po staremu, 16dc więc pomimo ogólnie beznadziejnego nastawienia ciążowego staram się o dzidziusia , nawet jest fajniej bo po prostu cieszę się sexem a nie wyliczam i kalkuluje, olałam to wszystko zapisałam się już do dwóch ginów i niech wszystko toczy się swoim torem, na siłe nic nie będę robić kiedyś i tak się uda! Życzę Wam Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. aba Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Hurraaaaaaaa :))))) Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!! 02.01.07, 18:27 Agnieszkomoniko ..... OGROMNE GARTUALCJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Aż mi ciarki po ciele przeszły, bo sobie przypomniałam, że niedawno i ja mając watpliwości ujrzałam po 8miu miesiącach starań II kreseczki !!!!!!!!!! Kochana bardzo, bardzo sie ciesze !!!!!!! No to nie pozostaje nic innego, jak pozostałe Folikówki za właosy za nami pociagnąć !!!!!!!!! Pamietajcie..... ZANIM SKOŃCZYMY WĄTECZEK...... JUŻ NIE BEDZIE NIE ZAFASOLKOWANYCH FOLIKÓWECZEK !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Hurraaaaaaaa :))))) Gratulacje !!!!!!!!!!!!!! 02.01.07, 18:37 Agniesiu, i ja gratuluję Wam bardzo i cała aż promienieję po przeczytaniu Twojego postu! Tak pięknie i wzruszająco napisałaś o Waszym szczęściu Jak cudnie skończył się dla Was stary i rozpoczął nowy rok. Aż płakać się chce, że w tak pięknym okołoświątecznym czasie ujrzałaś 2 kreseczki. Co za szczęśliwy wątek: najpierw Krokodylek, teraz TY Agnieszko...wierzę, że za Wami pójdą pozozstałe Folikóweczki: Martusia, Agniesia, Amonia, Asia, Ania, Paula, baka i wszystkie starające się... Agniesiu, trzymamy kciuki za Ciebie i Twoją Kruszynkę. Nic się nie martw, teraz będzie już tylko dobrze...Dużo zdrówka dla Mamusi i Maleństwa. Gratulacje!!! Pisz, jak się czujesz i w razie czego od razu leć na zwolnienie, nie męcz się z dzieciakami w szkole... Buziaczki dla Waszej Trójeczki...***************** Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Ja też gratuluję!!!!! 03.01.07, 08:51 Super wiadomości od początku roku Do tego w sklepie od wczoraj mi się nieźle kręci (ciekawe jak długo) No oby cały rok taki był pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Hurraaaaaaaa :))))) Gratulacje !!!!!!!!!!!!!! 03.01.07, 09:09 Wielkie gratulacje Agnieszko trzymam mocno kciuki zeby nic zlego sie nie wydarzyło Odpoczywaj tak jak lekarz zalecił wiem ze to czasem bedzie trudne ale tak wczesnie to nie ma zartów i trzeba polezec Informuj nas na bierzaco co i jak Usciski i buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Brzucholek Mój 02.01.07, 22:01 fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,45367697,54808303.html Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Środa 03.01.07, 09:10 Witam wszystkie folikówki Ale pomyslnie nam sie rok zaczął oby tak dalej!!!! Misiulka ślicznie wygladasz brzuszek piekny Mycho moze ty nam podeslesz fotke swojego brzuszka czekamy z utesknieniem Odpowiedz Link Zgłoś
baka1baka Re: Środa 03.01.07, 10:44 Hej Misiu pięknie wyglądasz w ciąży, brzuszek cudowny. Zaraz łykam folik, wam też o nim przypominam Całuski Baka Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Dziękuję Wam 03.01.07, 11:00 Bardzo Wam wszystkim dziękuję)))))))) Powiem szczerze,że na razie sama jakoś nie mogę uwierzyć,że to wszystko prawda. Co do objawów, to tak:najpierw niesamowity ból piersi, potem stwierdziłam,że tempka nie spada i w końcu brak@.Brzuch bolał mnie jak na @, dlatego nie nastawiałam się,że się udało.Ale chyba po,raz pierwszy w życiu nie zawiodła mnie intuicja kilka dni później.Zawsze wyobrażałam sobie,że powiem mężowi o dziecku, pokazując mu 2 białe buciki.Banalnie może, ale cóż))Wyobraźcie sobie, że już tyle razy je oglądałam, ale za każdym razem jakoś nie miałam śmiałości kupić.Cały czas myślałam-nie, jeszcze nie. A 30.12., zaraz po zakupie testu,poszłam do sklepu i je kupiłam. I przydały się)) Misiu, zaraz jadę po wynik i na zastrzyk.Myślę,że wtedy będzie już można przenieść mnie na górę.Chyba dopiero po odebraniu bety uwierzę)) Pozdrawiam Was wszystkie, jeszcze raz dziękuję za ciepłe słowa, gratulacje i życzenia BUZIAKI DLA WAS Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 To czekamy Agus 03.01.07, 12:23 Zaraz pisz jaka Beta hehe a ja potem wpisze na liscie Dziewczyny ja piore prasuje dla dzidzi. Wyprasowalam 5 tetrow i mam dosc sily nie mam stac przy desce ;/ kregoslup mi wchodzi do dup...brzuch twardy. Ja naprawde chce juz rodzic, nie mam sily najnormalniej na swiecie !!!! A niby mam 21 lat no 22 rokiem hahhahahhahaha. Buziaczki Mika Witaj Odpowiedz Link Zgłoś
mika817 Re: Środa 03.01.07, 11:02 Witam Wszytkie Folikówki.)) Wszystkiego Najlepszego w 2007r. POzdrawiam Mika Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Środa 03.01.07, 13:48 Wpadłam popodglądać co u Was a tu taka niespodzianka!!! Agnieszko-moje wielkie gratulacje))Napisz co i jak po becie i przede wszystkim uważaj na siebie i maleństwo,dużo odpoczywaj!!!Tak świetnie zaczął się dla Ciebie ten rok!!Aha-dzidziuś będzie tak jak moja Julka z września!! Misia-fajny brzuchol)Ja jeszcze nie ruszyłam z praniem,ciągle to odkładam) Od wczoraj siedzę sobie już w domciu na L4 i powiem Wam że jakoś energii mi przybyło.Niby kończę 35 tc więc powinnam ciągnąć ostatkiem sił a ja codziennie po mieście latam,sprzątam,wczoraj nawet poćwiczyłam chyba z godzinkę)A dziś odkryłam że taki nowy fajny sklepik dla dzieciaków otwarła u mnie w mieście moja stara koleżanka,wpadłam tam dziś na chwilkę a zeszło mi chyba z godzinę) Ściskam Was cieplutko,trzymajcie się!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz mam wynik bety 03.01.07, 14:59 Niedawno wróciłam. Wynik BETY-2016mIU/ml.To chyba 5-6 tydzień, raczej 5(wg moich obliczen tez).Z tego co wywnioskowalam, to chyba jest to,liczone od pierwszego dnia ostatniej@. Także można mnie chyba, Misiu, przenieść na górę)))) Zastrzyk nawet nie bolał.Trochę się tylko martwię, ze juz na poczatku musze brać leki.Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi Maleństwu. Dakota-dziękuję)) Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Środa 03.01.07, 15:09 hej Dziewczyny, melduję się krótko, bom zawalona robotą. Gratulacje z okazji narodzin dzieci dla Elki i Reny! Ale fajnie, że jest już tyle dzieciaczków Folikówek. Teraz odliczanie dla Monjan a zaraz potem dla Misi i Dakotki! Misia ma już śliczny brzusek. A czemu nie prasujesz na siedząco? JA tak zazwyczaj robie przy jakiś dobrym filmie i przez te 2 godz macham żelazkiem... Dla pytającycj o ziółka podaję linka: www.nasz-bocian.pl/modules.php? name=Forums&file=viewtopic&t=25841 ja piję mieszankę Ojca Sroki, bo mam kłopoty z owu. Duphaston powodował u mnie torbiele i nie zwiększał endometrium. A nóż ludowe metody będą skuteczniejsze niż współczesna farmakologia?! Aga! czekamy na Twoje wyniki bety. Krokodylku! Twoje też. I fluidki!!! uściski dla Was marta Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do Marty i Myszki 03.01.07, 17:50 Martus ja jakos przy prasowaniu musze stac, na siedzaco nie umie ;/ Juz biale+pieluchy poprasowana jupi troche tego bylo! najgorzej 1 raz prasowac tetrowki-mama mowi ze przy nastepnym praniu lepiej sie beda rozprasowywac (OBY) My dzis wieczorem jedziemy po przescieradla do łóżeczka, wanienke i takie tam ostatnie potrzebne rzeczy. Myszko ja za 4 dni zaczynam 9 miesiac, a brzusio tez nie jest olbrzymi(inne kobitki maja wieksze), pamietasz ze u mnie tez nic nie bylo widac na poczatku 6 cos tam zaczelo switac. A widzisz dzidzia ma wszystko na miejscu i chyba mala nie jest bo jak nogi mam pod piersiami a glowke prawie na "wlosach lonowych"sorki za bezposrednosc to znaczy ze malusie nie jest. A daje male popalic. Uwielbiam wieczory jak zaklada nozki i trzymie na rzebrach (wrecz cisnie), no coz ale kto powiedzial ze ciaza to tylko same superlatywy ????????????????????????????????????????????????? Będę z mamą za... Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Środa 03.01.07, 15:21 Cześć Folikóweczki.... Ach, jak mi jeszcze błogo i wspaniale po wieściach Agnieszki U mnie było podobnie nba początku - też towarzyszyła mi ta bolesność piersi i też jeszcze przed testowaniem kupiłam maleńkie skarpeteczki, by dać je mężowi z teścikiem, bo czułam podskórnie, że jestem w ciąży, ale zarazem nie dawałam temu wiary...I Ty Agnieszko podobnie...Ale uwierz - Twój cud się stał. A dzidziulek planowo powinien przyjść na świat 7 września)))) A TY Krokodylku już uwierzyłaś? Czas zmienić miejsce na liście...Hopsa w górę! Misiulka, Twój brzusiu piękny i Ty piękna, radosna Pytacie o zdjęcie mojego brzuchola, a ja za bardzo nie mam się czym chwalić To 5.miesiąc, a ja nie mam żadnego ciążowego ciucha, wciąż chodzę w dźinsach zapietych na gumkę recepturkę lub sztruksowej rozciągliwej spódnicy rozmiar 36 W pracy koleżanki juz mnie straszą, że coś nie tak skoro ciązowy brzuszek mi nie wyskakuje, ja już sama zaczynam się niepokoić, ale pocieszam się, że moja mama też tak miała - mały brzuszek. W każdym razie w Święta rodzinka też się dziwowała, że ciąży po mnie nie widać i że chyba za mało jem. A ja już i tak ładnie zaczęłam jeść no i codziennie łykam żelazo... W sobotę chcę zrobić badania krwi i sprawdzić, czy wyniki już sie polepszyły... W pracy znów stres, bieganina, wystawianie ocen na półrocze, a my w nauczaniu zintegrowanym mamy ocenę opisową...W każdym tygodniu czeka mnie rada pedagogiczna i powiem Wam, że już liczę dni do ferii Dakotka, dobrze, że Ty już na L4 i dobrze, że energia Cię nie opuszcza. Ja jakoś w nocy nie śpię, analizuję problemy szkolne, a potam cały dzień chodzę jak śnięta Krokodylek, Agnieszka - jak się czujecie? Macie mdłości i brak apetytu czy też odwrotnie? Amoniu, dobrze, że interes kwitnie w Nowym Roku. Dzidzia też się pojawi, zobaczysz. U Ciebie Aba też - i nie stresuj się hormonami, nie czytaj też za dużo postów na Bocianie...Ja też czytałam swojego czasu o męskiej niepłodności i teraz z perspektywy czasu widzę, że bardziej mnie to stresowało i dobijało niż było to warte. Pozdrawiam Dziewczynki - pa! Ps. A zdjęcie postaram się wysłać, ale to jakoś w weekend, bo mąż mi musi pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Aga, jeszcze raz gratuluję! 03.01.07, 15:32 Ale wspaniale! Utwierdziłaś się Agniesiu w tym, że jednak jesteś w ciąży! Cieszę sie, że beta taka wysoka. Buziaczki! Super. A lekami się nie martw. Duphaston to przecież nie lek tylko dawka hormonu sprzyjającego ciąży. Będzie dobrze. Martuś, u Ciebie też Te ludowe, tradycyjne metody są czasami skuteczniejsze niż chemia i leki, więc pij ziółka na zdrowie i na piekne owulacje Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Agniesia piekny przyrost bety 03.01.07, 15:37 A zaszczykami sie nie przejmuj progesteron nie jest szkodliwy dla dziecka dobrze ze trafiłaś na porzadnego gina i od razu zareagował tylko czemu od razu zaszczyki a nie najpierw luteina w tabletkach ( chyba ze z wyniki przed ciaza byly kiepskie) nie wnikam w koncu co lekarz to lekarz odpoczywaj Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Środa 03.01.07, 19:32 Jeszcze raz dziękuję za wszystko i przepraszam,że nie wymieniam każdej z osobna.Buziaki dla wszystkich. Adrasteaa-tabletki mam na ból brzucha i skurcze, bo niestety je mam.Niewielkie, ale są.Boję sie tylko, że może za bardzo spanikowałam, ale z drugiej strony, wolę dmuchać na zimne. Co do lekarza-byłam u niego 1 raz i nie jestem do końca przekonana, ale L4 dał bez problemu i w sumie zareagował od razu.Hmm... Misia-dzięki za listę!!)))Co do terminu, to wg moich wiadomości 7.09.2007 Myszka-zgadza się)))) Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do Dakoty i Agnieszki 03.01.07, 17:36 Dakota no no tos sie wziela za gimnastyke Powiedz mezowi zeby strzelił jakas fote Twojego brzusia ! Calusy dla Ciebie, Corci, malenstwa w brzusiu no i nie calusy a pozdrowienia dla meza P.S. powiedz mu ze mi ma zaraz pisac smska jak bys zaczela rodzic o tak tak Agnieszka no beta piekna !!!!!!! Jeszcze raz Gratulacje. Zaraz zmienie na liscie hura jupi tralalala. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lista i Agus wyżej juz nie w starajacych sie :) 03.01.07, 18:00 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Nasze Folikowki ktore juz doczekały sie swoich pociech !!!! mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - córeczka Martusia 11.10.2004 i syn Marcinek 12.10.2006 demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 kordula3 – Dorota - syn Kamilek 02.04.2004 i córeczka Kinga 26.10.2006 rena78 - Renata - córeczka Michalinka 26.12.2006 Folikówki , które oczekują swoich pociech ememik – Magda – Warszawa - w ciąży term.(09.01.2007) monjan – Monika - Lublin - w ciąży term.(20.01.2007) szarlotti - Anna - w ciąży term. ???? - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w ciąży term.(11.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży -wiemy tylko ze jest marcówka ale term ??? niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży term.(11.04.2007) rybka303 - Magda - Kraków - w ciąży eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży term.(01.05.07) alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży term.(04.04.2007) breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży term.(27.05.2007) lamia1978 - w ciąży ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży term.(30.05.07/1.06.2007) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w ciąży term. ?????? Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córka Ola 06.01.1998 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica - w trakcie starań aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań :) amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> :) siostra Amoni jest w ciąży :) term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) :) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) :) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) :) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu :) meg262 - Gosia - Zielona Góra - w trakcie starań (wrzesień) :) kate-kate1 - Kasia - Gdańsk - w trakcie starań (styczeń) :) mika817 - Renia - Kraków - w trakcie starań (listopad) :) marinas - Aldona - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) :) takbardzochce - Ania - Łódź - w trakcie starań (październik) :) paula343 - Paulina - Częstochowa - w trakcie starań (listopad) :) Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lista i Agus wyżej juz nie w starajacych sie **** 03.01.07, 21:14 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Nasze Folikowki ktore juz doczekały sie swoich pociech !!!! mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - córeczka Martusia 11.10.2004 i syn Marcinek 12.10.2006 demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 kordula3 – Dorota - syn Kamilek 02.04.2004 i córeczka Kinga 26.10.2006 rena78 - Renata - córeczka Michalinka 26.12.2006 Folikówki , które oczekują swoich pociech ememik – Magda – Warszawa - w ciąży term.(09.01.2007) monjan – Monika - Lublin - w ciąży term.(20.01.2007) szarlotti - Anna - w ciąży term. ???? - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w ciąży term.(11.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży -wiemy tylko ze jest marcówka ale term ??? niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży term.(11.04.2007) rybka303 - Magda - Kraków - w ciąży eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży term.(01.05.07) alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży term.(04.04.2007) breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży term.(27.05.2007) lamia1978 - w ciąży ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży term.(30.05.07/1.06.2007) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w ciąży term.(07.09.2007) Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córka Ola 06.01.1998 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica - w trakcie starań aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań :) amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> :) siostra Amoni jest w ciąży :) term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) :) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) :) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) :) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu :) meg262 - Gosia - Zielona Góra - w trakcie starań (wrzesień) :) kate-kate1 - Kasia - Gdańsk - w trakcie starań (styczeń) :) mika817 - Renia - Kraków - w trakcie starań (listopad) :) marinas - Aldona - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) :) takbardzochce - Ania - Łódź - w trakcie starań (październik) :) paula343 - Paulina - Częstochowa - w trakcie starań (listopad) :) Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Co do listy to... 03.01.07, 18:02 Agus podaj mi orientacyjnie termin (wtedy dopisze na liscie) Krokodylka za niedlugo przeniose w gore to na odszczale bedzie Adrastea Agniesiaa Martusia ale fajnie !!!! Ciekawe co tam u ememik za 6 dni ma termin a moze juz urodzila ? Wie ktos cos? Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Witam porannie 04.01.07, 07:46 Dzień Dobry z samego rana Ależ dzis pochmurny dzień wcale mi sie wstać z cieplego wyrka nie chciało Pozdrawiam wszystkie babeczki i milutkiego dnia zycze Ciekawe co tam u agniesi nie daje znaku zycia?? Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 04.01.07, 09:30 Cześć Kochane Ale optymizm wieje z tego forum odkąd koleżanki Nam pozaciążały! Był już taki marazm i nic się nie działo że szok , teraz wreszzcie wszystkie ożywione! Ja tez nie narzekam, wczoraj podpisalismy umowe z majstrem na postawienie Naszej chałupki(zaczynamy w połowie marca)więc juz jeden problem mam z głowy , kazał nam juz kupować okna ! jak podzwoniłam to okazało się ze ma racje bo na okna czeka się ok 10 tygodni, lepiej żeby okna czekały na koniec budowy niż odwrotnie!dziś odbieram wreszczie Warunki zabudowy i zaraz składam o Pozwolenie na budowę , mamy dwa m-ce mam nadzieję że się wyrobimy? w razie co zaczniemy o tydzień , dwa pózniej! Nawet teraz specjalnie nie nakręcam się zaciążaniem, własniem mam owu wiec staram sie ale juz jakoś tak spokojniej bez presji, we środe ide na badania progesteronu i za dwa tyg powtarzam to FSH , troszkę się uspokoiłam moze to był jednorazowy wybryk bo reszte badań mam idealnych i jak najbardziej sprzyjających zaciążeniu niepokoi mnie jeszcze to tsh (2,62)trochę za wysokie, dziewczyny na Bocianie mówiły zebym rozszeżyła badanie tarczycy na 24.01 jestem umówiona z ginem-endokrynologiem zajmującym się również leczeniem niepłodności , niech zerknie na te wszystkie badania i powie na czym stoje, cieszę się że mam do niej namiar bo ona jest super własnie w diagnostyce tarczycy przy problemach z zaciązeniem, więc będę miała opinie z dobrej ręki Aha i mam już zamówioną kieckę dla córki na komunie , po wielu bojach szyjemy dziewczynkom identyczne ! była już krawcowa pomierzyła je , sukienka za całe 200 zł ale śliczna! myszka- olej te wszystkie straszące Cię że nie masz brzucha ! one Ci po prostu zazdroszczą! wiele kobiet oddałoby dużo żeby tak chodzić w ciąży jak lekarz Ci mówi ze wszystko OK to niczym się nie przejmuj i ciesz się dziewczyno bo po porodzie będziesz miała linie modelki! Ja też przytyłam tylko 7 kg i brzuch pojawił się pod koniec 6 m-ca po porodzie wyglądałam jak Paryżanka marta- dzieki za link o ziółkach , chyba je zamówie napewno nie zaszkodzą Wszystkim Naszym brzuchatkom zdrówka życzę a starające się tak jak ja mocno przytulam, kiedyś Nam się uda! pa Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 04.01.07, 11:23 W poniedziałek zaczynam szkołę rodzenia. Hihi)) Nie mogę się doczekać. Udanego czwarteczku Wam życzę. I jeszcze.... Leć Adaś! Leć! (to na dzisiejszy konkurs TCS). Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona Cześć dziewczyny!!! 04.01.07, 11:25 Dosyć długo się nie odzywałam. Chciałam przy tej okazji wszystkim złożyć życzenia noworoczne: Zdrowia, spełnienia marzeń, jak najmniej problemów i zmartwień, zaciążonym - lekkich porodów, oczekującym na II kreseczki - pozytywnych testów, no i oczywiście świeżo upieczonym mamusiom - zdrowych i grzecznych bobasków Mi leci 34 tydzień, jeszcze troszkę i junior będzie ze mną )) Jutro mnie i męża czeka pracowity dzień. Idziemy do Pana Doktorsa na badanie i na USG, później jedziemy do szpitala obejrzeć salę do porodu i dowiedzieć się co mamy zabrać ze sobą, no i musimy zrobić końcowe zakupy dla maluszka i dla mnie do szpitala. Tak ogólnie to wyniki mam dobre. Pobolewa trochę podbrzusze jak na okres, ale na tym etapie ciąży to ponoć normalne. Myślę, że w przyszłym tygodniu przygotuję z mężem kącik dla juniora - niech łóżeczko i materacyk prześmierdną trochę mieszkaniem Torbę spakuję na dniach, wolę być spokojniejsza No i pozostaje mi czekanie i odpoczywanie. Muszę korzystać jeszcze z wolnych chwil i leniuchować ile wlezie Pozdrawiam Was serdecznie z synkiem i życzę powodzenia! Gosia i Maksiu Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Cześć dziewczyny!!! 04.01.07, 11:41 witam Cię Jak ten czas leci... pamiętam jak zaciążyłaś a tu już prawie poród Mam rozumieć że będzie Maksymilian?? Moja siostra będzie miała w maju też drugiego synusia ale że Maksymialian jest za długim imieniem do ich długiego nazwiska to będzie Maksym Życzę dużo zdrówka oraz szybkiego i bezbolesnego porodu!!!! Ps. U mnie nadal nic kończę 16 cykl.... Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona amoniaaa 04.01.07, 13:33 Tak będzie Maksymilian Michał (drugie imię po tatusiu) Ano zleciał ten czas! amoniaaa a jak Twoje i męża badania powychodziły? Może zmień gina? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: amoniaaa 04.01.07, 14:00 wysłałam ci maila na gazetowego A nasz Maksym też będzie mieć na drugie Michał po tacie i po chrzestym (moim mężu) ))) ale jaja Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 4.01.2007 04.01.07, 13:36 Dziubasku To Ty zaraz po mnie jestes ale fajnie. No ja mialam przekichana noc, bol kregoslupa + bardzo mocne kopniaki z kazdej strony + 3 skurcze. Dzis czuje sie dobrze, patrzac na suwaczek to pozostalo 40 dni Wyniki badan odebrane oczywiscie bakterie w moczu sa przy nich pisze "dużo liczne" no coz. Nie umie sie juz doczekac 8 stycznia -WIZYTA !!!! A tak poza tym to dzis bylam u fryzjera obciela mnie babeczka ladnie-jestem zadowolona bo myslalam ze nie podola moim wymaganiom. Chodzilo mi o to zeby mnie tak obciela zebym wlosy mogla do porodu spokojnie spiasc, bo chyba bym je powyrywala jak by wisialy kolo twarz Buziaczki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa a tu niespodzianka - mój siostrzeniec Maksym :) 04.01.07, 11:42 fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,49622931,54897967.html Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 04.01.07, 15:03 Misiu, wreszcie mam odwage wrócic tu na nowo. Prosiłam, żebys nie wpisywała mnie na listę w ciąży... 18 czerwca poroniłam , byłam w 8 tygodniu wg lekarzy. Dziecko straciłam, bo straciłam pracę. lekarz pozwolił zacząc próby po pół roku. więc zaczynamy. Pozdrawiam wszystkie Folikówki, mam nadzieje, że tym razem zabawię tu dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Rybko dobrze, że jesteś z nami... 04.01.07, 15:12 Witaj Rybko! Matko, jak mi przykro...My tu w błogiej nieświadomości żyjemy... Ogromne przytulańce dla Ciebie! Ja jeszcze pamiętam Twój post o szczęśliwym testowaniu - że to był taki trochę przezent po Imieninkach... Och, jak smutno...Najlepiej zrozumie Cię nasza Adrastea. Bądź z nami Madziu (nie pomyliłam imienia?) i oby tym razem wszystko dobrze się potoczyło. Trzeba być dobrej myśli. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Re: Rybko dobrze, że jesteś z nami... 04.01.07, 15:15 Dzięki Myszko, to miłe, ze mnie pamiętasz. Mam nadzieje że teraz wszystko bedzie dobrze. Tobie gratuluję z całego serce. Musze zobaczyć co tam się dzieje u Was, bo przeciez pół roku mnie tu nie było i widzę, że bardzo duzo się zmieniło. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Rybko dobrze, że jesteś z nami... 04.01.07, 15:18 bardzo mi przykro... a co do zmian to u mnie żadnych nadal stoję w miejscu (16 cykl) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Dziękuję 04.01.07, 15:43 Rozumiem Cię Amoniu doskonale, miejmy nadzieję, że ten 2007 rok z siódemką bedzie szczęśliwszy Odpowiedz Link Zgłoś
mika817 Witam 04.01.07, 15:54 Cześć Ja tu spoglądam w trakcie przerw w pracy.) U mnie 19 dc..starnka były w Sylwestrowy Wieczór.) Dowiedziałam się od siosytry że ten rok 2007 jest według astrologów Rokiem Płodnym .)) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Rybko dobrze, że jesteś z nami... 04.01.07, 20:46 Rybko, bardzo mi przykro. Krokodylku-ciesze sie, ze wszystko dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do Rybki ! 04.01.07, 18:19 Kocik Jestes, kurcze... hmm brak slow (zaraz zmienie na liscie ale mam nadzieje ze w najblizszym czasie znowu wskoczysz na tamto miejsce tylko ze z innym FINALEM!!!!) Fajnie ze Nas nie zapomnialas Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lista Folikówek 04.01.07, 18:22 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Nasze Folikowki ktore juz doczekały sie swoich pociech !!!! mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - córeczka Martusia 11.10.2004 i syn Marcinek 12.10.2006 demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 kordula3 – Dorota - syn Kamilek 02.04.2004 i córeczka Kinga 26.10.2006 rena78 - Renata - córeczka Michalinka 26.12.2006 Folikówki , które oczekują swoich pociech ememik – Magda – Warszawa - w ciąży term.(09.01.2007) monjan – Monika - Lublin - w ciąży term.(20.01.2007) szarlotti - Anna - w ciąży term. ???? - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w ciąży term.(11.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży -wiemy tylko ze jest marcówka ale term ??? niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży term.(11.04.2007) eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży term.(01.05.07) alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży term.(04.04.2007) breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży term.(27.05.2007) lamia1978 - w ciąży ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży term.(30.05.07/1.06.2007) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w ciąży term.(07.09.2007) Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córka Ola 06.01.1998 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica - w trakcie starań aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> :) siostra Amoni jest w ciąży :) term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) :) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) :) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) :) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu :) meg262 - Gosia - Zielona Góra - w trakcie starań (wrzesień) :) kate-kate1 - Kasia - Gdańsk - w trakcie starań (styczeń) :) mika817 - Renia - Kraków - w trakcie starań (listopad) :) marinas - Aldona - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) :) takbardzochce - Ania - Łódź - w trakcie starań (październik) :) paula343 - Paulina - Częstochowa - w trakcie starań (listopad) :) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań :) Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 :) 04.01.07, 20:40 Witajcie kochane rybko.... przyjmij ode mnie przytulańce..... Tak mi przykro .... Misia..... możesz mnie wpisac na liste.... Nasze maleństwo ma 9,6 mm, widzieliśmy bijące serduszko.... To 7t2d... Termin 22.08.2007 Całuski dla Waszytskich Folikówek Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: :) 04.01.07, 20:57 Haha no to juz swoja wielkosc ma dzidzia fajnie !!!! pamietam jak moje mialo 98mm, super zobaczyc serduszko bijace prawda ???? wzruszajace (przynajmniej dla mnie) No i sierpień piekny miesiac termin masz 7 dni po moich urodzinkach <hura> Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lista/ Krokodylka dołączyła do kobitek w 2 paku :) 04.01.07, 21:01 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Nasze Folikowki ktore juz doczekały sie swoich pociech !!!! mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - córeczka Martusia 11.10.2004 i syn Marcinek 12.10.2006 demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 kordula3 – Dorota - syn Kamilek 02.04.2004 i córeczka Kinga 26.10.2006 rena78 - Renata - córeczka Michalinka 26.12.2006 Folikówki , które oczekują swoich pociech ememik – Magda – Warszawa - w ciąży term.(09.01.2007) monjan – Monika - Lublin - w ciąży term.(20.01.2007) szarlotti - Anna - w ciąży term. ???? - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w ciąży term.(11.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży -wiemy tylko ze jest marcówka ale term ??? niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży term.(11.04.2007) eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży term.(01.05.07) alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży term.(04.04.2007) breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży term.(27.05.2007) lamia1978 - w ciąży ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży term.(30.05.07/1.06.2007) krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w ciąży term.(22.08.2007) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w ciąży term.(07.09.2007) Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córka Ola 06.01.1998 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica - w trakcie starań aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> :) siostra Amoni jest w ciąży :) term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) :) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) :) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) :) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu :) meg262 - Gosia - Zielona Góra - w trakcie starań (wrzesień) :) kate-kate1 - Kasia - Gdańsk - w trakcie starań (styczeń) :) mika817 - Renia - Kraków - w trakcie starań (listopad) :) marinas - Aldona - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) :) takbardzochce - Ania - Łódź - w trakcie starań (październik) :) paula343 - Paulina - Częstochowa - w trakcie starań (listopad) :) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań :) Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Odpowiedz Link Zgłoś
kotsylwester Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 04.01.07, 21:31 Witam i dopisuję się do listy Folikówek. Miejsce zamieszkania: W-wa, dzieci brak. Starania rozpoczęte w grudniu. @ sie spóźnia ale to pierwszy miesiąc o odstawieniu tabletek więc na nić sie nie nastawiam. Ściskam mocno Was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do kotsylwester 04.01.07, 21:57 Napisz prosze jeszcze Imie i wtedy dopisze ladnie na liste :0 Kolejna nowa folikowka !!!!! pozdrawiam Misia ! Odpowiedz Link Zgłoś
kotsylwester Re: Do kotsylwester 04.01.07, 23:14 sorka zapomniałam ... man na imię Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Piątek 05.01.07, 08:29 Witam nareszcie koniec tygodnia i dwa dni wolnego Witam nową folikówkę Rybko bardzo mi przykro, bardzo długo wam lekarz kazal czekać, robiliscie jakieś badania?? Trzeba wierzyć ze sie uda mimo że czasem ma sie wszystkiego dość Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lista - przybywa Nas :) 05.01.07, 08:59 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Nasze Folikowki ktore juz doczekały sie swoich pociech !!!! mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - córeczka Martusia 11.10.2004 i syn Marcinek 12.10.2006 demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 kordula3 – Dorota - syn Kamilek 02.04.2004 i córeczka Kinga 26.10.2006 rena78 - Renata - córeczka Michalinka 26.12.2006 Folikówki , które oczekują swoich pociech ememik – Magda – Warszawa - w ciąży term.(09.01.2007) monjan – Monika - Lublin - w ciąży term.(20.01.2007) szarlotti - Anna - w ciąży term. ???? - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w ciąży term.(11.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży -wiemy tylko ze jest marcówka ale term ??? niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży term.(11.04.2007) eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży term.(01.05.07) alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży term.(04.04.2007) breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży term.(27.05.2007) lamia1978 - w ciąży ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży term.(30.05.07/1.06.2007) krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w ciąży term.(22.08.2007) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w ciąży term.(07.09.2007) Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córka Ola 06.01.1998 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek adrasteaa - Ania – Legnica - w trakcie starań (marzec 2006) aagniesiaa - Agnieszka - Łódź - w trakcie starań (marzec 2006) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń 2006) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj 2006) kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień 2006) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> :) siostra Amoni jest w ciąży :) term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca 2006) :) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec 2006) :) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) :) bosminka - w trakcie starań (list/grudz 2006):) meg262 - Gosia - Zielona Góra - w trakcie starań (wrzesień 2006) :) kate-kate1 - Kasia - Gdańsk - w trakcie starań (styczeń 2006) :) mika817 - Renia - Kraków - w trakcie starań (listopad 2006) :) marinas - Aldona - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień 2006) :) takbardzochce - Ania - Łódź - w trakcie starań (październik 2006) :) paula343 - Paulina - Częstochowa - w trakcie starań (listopad 2006) :) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań :) kotsylwester - Sylwia - Warszawa - w trakcie starań (grudzień 2006):) Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Piątek 05.01.2007 05.01.07, 09:03 Witam i ja, u mnie jakos leci dzis troszke mam roboty A wczoraj mezus zauwazyl jak sie bawil z brzusiem ze od wlosow lonowych do pepka mam taka brazowa (narazie delikatna linie) no ale juz jest jupik gdyby mi nie powiedzial to bym nie wiedziala bo nie widze tej czesci ciala hahhahaa, ale zobaczylam w lustereczku. Ok mykamy teraz po rolety Jeszcze sie odezwe. Pozostało 39 dni !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa :/ 05.01.07, 10:29 a u mnie około środy ma być znowu @... zaczynam powoli 17 cykl.... czy ma ktoś jeszcze jakieś pytania????? Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: :/ 05.01.07, 10:46 Tak ja mam skad wiesz mzoe tym razem nie przyjdzie?? Ktory to dzien cyklu?? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: :/ 05.01.07, 10:49 26 dc! czuję że znowu nic.... to się czuje - ja już mam w tym wprawę Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: :/ 05.01.07, 10:50 a do tego mi sie dziś śniło że @ przyszła wcześniej niż powinna Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: :/ 05.01.07, 11:12 Wiem droga Amoniu ze to sie czuje ehhh, ale moze tym razem sie pomylisz z czego z całego serca ci zycze Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: :/ 05.01.07, 11:35 nie dziękuję ci Kochana Wiesz że ja Tobie życzę tego samego!!!!! Nawet nie wiesz jak bardzo.... No i tych szczęśliwych i zdrowych 9 miesięcy!! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: :/ 05.01.07, 13:02 Amoniu, dopiero 26dc - więcej optymizmu proszę! Ja też miałam wprawę w wyczuwaniu u siebie @, bo doświadczyłam niechcianych 19, ale za 20 tym razem się pomyliłam! A przypomnij sobie na świeżo co było z Krokodylkiem i Agnieszką, One też czuły @, były prawie pewne, że przyjdzie, a jednak nie przyszła. Tak będzie z Tobą - nie dam głowy, że w tym cyklu, bo tego przecież nikt nie wiem, ale już blisko coraz bliżej...Nie łap dołów, jesteś jeszcze taka młodziutka - nie bił Ci tak zegar biologiczny jak mi 30stce A Maksymek śliczny chłopak - to tak na zmianę tematu. Pozdrów od nas Sabinkę Życzę wszystkim udanego weekendu! Ja strasznie się cieszę, że już jestem po pracy - jakiś taki męczący miałam ten tydzień...Może to dlatego, że przez Święta się rozleniwiłam. Misiu, ta pręga to dobry znak - ona ma jakąś nazwę, ale nie pamiętam.Niektórym kobietom ponoć pojawia się jeszcze wcześniej. Ja na razie jej nie mam. Pa dziewczyny! Ps. Zaraz lecę "do miasta" ( do biblioteki i jednegoi jedynegoi sklepu ciążowego, kt ory wypatrzłam u nas na osiedlowym bazarze. Jeszcze w nim nie byłam, choć zorientuję się w cenach Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Owocnych zakupów Mycho 05.01.07, 13:10 Moze jakies superowe portki ciążowe sobie kupisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: :/ 05.01.07, 13:13 witam was w Nowym Roku stęskniona was i zycze spełnienia marzeń ja przechorowałam od 22 grudnia az do nowego roku, dzis jestem dopiero drugi dzien w pracy dzien który zaczął się od @ i rok tak się zaczyna bida z nędzą jeśli chodzi o zaciążanie i tak zostanie na najbliższe dwa miesiące wszak mam przerwę od leków i muszę czekać, naturalnej owulki się nie spodziewam skoro jej przez rok nie było (( ale może ta @ to lepiej tyle co ja niedozwolonych leków zjadłam, gripeksy, ferveksy i inne takie swinstwa nie wpłynęły by zapewne dobrze trudno się mówi i zyje się dalej choć wcale mi narazie nie do śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: O, jak dobrze, że znów jest Agniesia:) 05.01.07, 13:23 Agniesiu, witaj nam, witaj w Nowym Roku! Bidulka, a to Cię dopadły choróbska, nic przyjemnego Dobrze, że już jesteś zdrowa... Współczuję @, ale wiesz tak sobie myślę, że może to tak dla zmyłki Nowy Rok zaczął się pechowo (chorobą i @), a skończy szczęśliwie, czyli z dzieciątkiem w brzuszku, a może już nawet w łóżeczku, bo przecież całe 12 miesięcy przed nami. Proszę - podobnie jak w przypadku Amoni przed chwilą - byś spojrzała na to wszystko z optymizmem i wiarą, że przyjdzie kres @. Przyjdzie na pewno. I zobaczysz jakie obie będziecie wtedy szczęśliwe... A to że owulacji nie było, nie znaczy że teraz bez leków nie będzie... Trzymamy kciuki, żeby przyszła i przerosła Twoje najśmielsze oczekiwania swoimi efektami Głowa do góry Agnieś I bądź z nami Adrastea, dziękuję!Co prawda mam zamiar na razie tylko popatrzeć na fasony i ceny, ale kto wie, kto wie A ten film jest też ponoć dziś o 14 na programie "National Geographic" jeśli ktoś ma i może obejrzeć - tak czytałam na "majówkach". Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: O, jak dobrze, że znów jest Agniesia:) 05.01.07, 13:27 Myszko twoj otymizn dodaje wiary każdej z nas niestety nie liczę na natrualną owulke bo nie mam takich - niestety to przez to pco, pecherzyki nie rosną i tyle, ale czekam az ginka zajmie się mną w marcu i może wreszcie coś uradzi, jeśli ona się nie sprawdzi tzn będzie za mało przejmowała się całą sprawą bedę zmuszona po raz kolejny zmienić, ale już pomysłów nie mam gdzie szukać takich porzadnych ginów Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Obejrzyjcie jutro film:) 05.01.07, 13:13 Kochane, zapomniałabym...W sobotę 6 stycznia w TVP2 o 10.45 jest 1 odc. filmu brytjskiego 2005 r. "W łonie matki". W jutrzejszym odcinku będzie pokazany cud zapłodnienia i potem rozwój dzieciątka od momentu zapłodnienia do 19 tyg. Ja mam zamiar obejrzeć (mam nadzieję, że nie zapomnę), a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa ale super 05.01.07, 13:18 dzieki za info bo nie wiedziałam, już zapisałam przypomnienie w komórce A za całą resztę bardzo Ci dziękuję Kochana!!!! mycha.76 dobrze że jesteś!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: ale super 05.01.07, 13:24 ja bym obejrzała kwestia zapłodnienia bardzo mnie interesuje musze zdarzyc wrócic do domu od rodziców hmmm bo nawet nie mam jak nagrać Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Film " W łonie matki" 05.01.07, 13:28 Musze sie pochwalic, że kiedys nagrałam sobie ten film z National Geographic.... I niedawno obejrzałm sobie go jeszcze raz Super sprawa ... Polecam każdemu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Obejrzyjcie jutro film:) 05.01.07, 13:32 Ja niedawno ogladalam jakos przed swietami na National Geographic film "W łonie matki" fantastyczny !!! Pokazywali ciaze od 1 dnia i pokolei chyba do 2 tygodni co sie dzieje dzien po dniu, co w poszczegolnym tyg sie rozwija i tak do 34 tyg a potem przeskoczyli na 38 tydz. Akurat tam w brzusiu byla dziewczynka. Wiele zdjec z USG 3 D i 4 D moj mezus sie zachwycal o dziwo, a nie chcial na poczatku patrzec bo lecialo na innym kanale cos innego. Po tym filmie trwal godzine bylam taka szczesliwa, dotarlo do mnie ze dzidzia mnie slyszy i wie ze to mowi mama a ze glosy innych osob sa dla dzidzi niewyrazne -obce. Jakos to tlumaczyli ze we mnie siedzi i slyszy bezposrednio a np tate to juz jakies dźwieki takie mniej wyraźne bo z zewnatrz, tralalal nie umie Wam wytlumaczyc Tepuś Misiuś hahaha. Mycha jak cos kupisz to zaraz pisz Będę z mamą za... Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Jeszcze coś do Mychy :) 05.01.07, 13:39 Monika spojrz po ile w Warszawie macie tam spodnie ciazowe takie z gumka w pasie, ja u Nas placilam 110 zl no ale sluza mi od 6 m-ca-odkad poczulam ze brzusio rosnie do teraz, a za 3 dni zaczynam 9 miesiac. Choc i tak mysle ze takie ciuchy powinny byc tansze !!! Chyba ze moje byly tylko takie drogie bo kupione w sklepie specjalnym dla "Kobiet w Ciazy" a oni se cenia. Buzki, ide dalej prasowac! Odpowiedz Link Zgłoś
baka1baka Re: Jeszcze coś do Mychy :) 05.01.07, 14:11 Ja juz chyba oglądałam ten film, ale tez, jak amonia, wpisałam sobie przypomnienie w telefonie. Jutro o 10.45 połączę się z Wami telelpatycznie. Przyjemnego weekendu Wam życzę Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka jak dobrze że już piątek popołudniu 05.01.07, 16:14 uff,... mam dość. Trzy dni wypisywania świadectw pracy, podpisywania ton papierów, adresowania kopert itp.Tylko dziś musiałam przybić ponad 200 pieczątek. Niezły początek nowego roku. Jeszcze tylko do zaliczenia długa kolejka na poczcie i zaczynam weekend. Krokodylku!Cieszę się z Twoich wyników, super że widzieliście serduszko ). Czekamy na pozytwne fluidki! Rybko! strasznie mi przykro. Patrz z ufnością w przyszłość a wkrótce spotka Cię radość macierzyństwa. Witam Sylwię! Powodzenia w starankach. Aagniesia! przytulaniec mocny z powodu @. A może skoro do marca nie możesz stosować leczenia farmakologicznego spróbujesz kuracji ziółkami? Dziewczyny na Bocianie bardzo je chwalą i są tam takie które przy PCO po nich zaszły w ciążę! Postaram się zobaczyć ten film, bo musi być ładny, ale ot mi nieco psuje syki weekendowe... Plany mamy intensywne; dziś wspólne kolędowanie ze znajomymi, jutro zaległe urodziny bliźniaczek mojej przyjaciółki (rany- już 4 latka, w niedzielę rekreacja rowerowo- joggingowa na terenie Wielkopolskiego PArku NArodowego. Oby tylko pogoda dopisała. A! o ile kojarzę to ta ciemna kreska od pępka nazywa się linea nigra (niczy linia czarna). Co śmieszniejsze ja ją mam od urodzenia b. ciemną tak jak moja mama. Może nie jest tak ciemna jak u ciężarnych ale w każdym razie jest b. wyraźnei zaznaczona ) miłego weekendowego leniuchowania Marta Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: jak dobrze że już piątek popołudniu 05.01.07, 18:56 Hej! Martuś, a to miałaś pracowity dzień! Po takim dniu to należy się wypoczynek i wspaniały weekend, a u Ciebie taki właśnie się zapowiada sądząc po Waszych planach Ja już wróciłam do domku...jednak z zakupami Sklepik "M jak mama" okazał się super - bardzo duży wybór odzieży, wszystko cudne, niestety ceny wysokie Ale odzież dobrej jakości - firm bebefield, maternity, triumph. Kupiłam sobie ciążowe dzinsy granatowe 36 (poniżej spróbuję wkleić link) <a href="http://www.bebefield.pl/Spodnie/A5/middleA5.php"> >>KLIK<< </a> oraz majteczki niskie(pod brzuszek) i wysokie(na brzuszek). Wydałam ok.186 zł, zaszalałam nie ma co - jak tak dalej pójdzie to mój portfel będzie chudł w zastraszającym tempie Ale tak zawsze marzyłam o ciążowych ciuszkach! Udanego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do Myszki 05.01.07, 21:09 Monika tyle czekalas na te dzieciatko to mozesz sobie zaszalec Ja jutro ide kupic kombinezon, bo mialam pozyczony uzywany i dosc duzy ale oddaje go, bo tescie zaproponowali ze chca kupic a wiec dają kase a ja ide wybrac jupiii jak daja to korzystam. A co ! Odpowiedz Link Zgłoś
kotsylwester Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 05.01.07, 23:48 buuuuu .... @ sie pojewiła ale w tym przypadku się cieszę (mam nadzieję, że nie zezłoszczę tych z Was, które się na @ nie cieszą). To był dopiero pierwszy cykl po odstawieniu tabletek wiec to chyba lepiej. Kochane ... głowy do góry ... ja dopieo zaczynam starania więc jestem pełna optymizmu i chcę przekazać tym z Was, które mają go już troszkę mniej. Głowy do góry ))) Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Człowiek...... maleńki CUD :D 06.01.07, 11:49 Oczywiście po raz kolejny nie omieszkałam nie obejrzeć "W łonie matki" i co mnie szokuje to fakt,że w 30 dni od zapłodnienia, tylko 1,5% genów decyduje o tym, że będziemy ludźmi..... 98,5%, że szympansami; 3/4, że psami; 1/2, że muszkami owocowymi i 1/3, że żonkilami ...... Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 6.01.2007 06.01.07, 12:32 Witam Mam ładniusi kombinezonik dla malenstwa, tescie fundowali. Starczy mi tez na nastepna zime. Ale slodki z takim misiem. Jak dobrze widzialam to tesc sie zdziwil na cene...moze myslal ze taki kombinezon kosztuje 18 zl a to 108 Odpowiedz Link Zgłoś
mika817 Re: 6.01.2007 06.01.07, 16:17 Witam Ja sobie dzisiaj poleguję cały dzień.)) a mężus wraz ze mną.) Folik z rana zażyłam, dzisiaj jest mój 21 dc. Wstyd się przyznać ale juz sie pogubiłam kiedy mam dni płodne ponieważ mam średnio cykl 34 dni. A ja zaciążyć chcę.) Poczytam na npr. Pozdrawiam Renia Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 07.01.07, 16:24 Czesc ale tu cisza no i moze nawet dobrze dziewczyny poodpoczywaja i jutro przyjda z zarazajaca energią A ja siedze dzis sama caly dzionek, meżulek na uczelni cały dzien (zreszta wczoraj tez) a ja juz dzis wyszykowalam po ciazkich trudach moja zarosnieta c...na wizyte jutrzejsza. Nie jest zle z lusterkiem jakos dalam rade hehe. A tak poza tym to powiem Wam ze ja jeszcze zwinna jestem...no no nie myslalam Buziakuje. MISIUNIA Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Poniedziałek 08.01.07, 08:17 Znów zaczął się nowy tydzień, dla mnie troche krótszy bo do czwartku w piatek mam urlop bo jedziemy na badania do poradni genetycznej U mnie chyba ten cykl bedzie bezowulacyjnym bo dzis 18 dc i tem 36,6 objawy sluzu minimalne, chyba ze mi sie tak wszystko poprzestawialo ze bede owulowac dopiero w 22 dc tak jak poprzednim razem ehhhh Życzę miłego dnia Myszko ciesze sie ze zakupy sie udały Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Poniedziałek 08.01.07, 08:37 ja tez witam poniedziałkowo Adrasteo wiesz ze jestes pierwsza na liście staraczek, czuję że to teraz twój czas a ja jestem zaraz za Tobą ja też obejrzałam film i się zachwyciłam to takie piękne, potem mały dołek mnie naszedł jak zwykle ale potem poszlismy z m. do kina i było OK nowy tydzień - bee zupełnie mi się nie chce pracować a dziewczyny jak myślicie ta zima to będzie w tym roku czy nie???? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa ja nie chcę zimy!!!! 08.01.07, 09:20 ja lubię tylko ciepełko tylko nie śnieg!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Poniedziałek 08.01.07, 10:35 Witam Ja wlasnie wrocilam z poradni bylam tradycyjnie sie zwazyc przed kolejna wizyta u ginki. No i doznalam pozytywnego szoku jak szlam to mialam dolek ze pewno zas 3 kg wiecej a tu nawet kilo nie przytylam hahah. Ostatnio na wadze bylo 61,5 a teraz 62,3 huraaa. O 15:30 wizyta. Juz sie nie umie doczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Poniedziałek 08.01.07, 14:54 Misiu no to fajnie ze sie cieszysz na wizycie tez napewno będzie dobrze miłego wieczora dziewczynki !! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Poniedziałek 08.01.07, 17:03 Po wizycie, oczywiscie ginka jak zawsze wszystko olała, na bakterie w moczu powiedziala "ze nie sa zle;/", potem stwierdziala ze mam anemie ja sie pytam co z tym zrobimy a ona "a nic". Potem mowie ze chce USG bo chce sie dowiedziec czy dziecko jest glowka w dol do porodu to odpowiedziala "jest glowka w dol ja to czuje poprzez badanie dlonia" ale z laski zrobila USG. Dziecko dobrze ulozone, jak spytalam czy mogla by mi je orientacyjnie zmierzyc i zwazyc to powiedziala "ze nie ma czasu teraz na takie zabawy ze jak chce to mam przyjechac PRYWATNIE" szmata i tyle !!! Przepisala mi antybiotyki i jakies tablety "dopochwowe" nie wykupie ich tylko jutro sie skontaktuje z lekarzem tym fajnym Pająkiem prywatnie. On przynajmniej bierze 30 zl a nie jak ona wredota 50-80 zl i przynajmiej cos mowi a ona nic wszystko musze wyciagac a na niektore pyt milczy !!!! Poprostu jest taka nie mila ze szok. Brzuch + wejscie do pochwy mnie jak zawsze boli po jej "delikatnosci" !!!! N0-SPE i te Asmag Forte mam brac dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 dalszy ciag wizyty 08.01.07, 17:07 jeszcze zapomnailam wam powiedziec ze robila mi USG okolo 1,5 min monitora nawet nie obrucila w moja strone...i jej jedynie slowa to takie "a tak patrze to cos te dziecko ma za mala glowe" wiec ja pytam co dalej a ona "a poobserwujemy ja za 2 tyg" po.. !!!! Jak mozna takie cos stwierdzic po takim byle jakim krotkim badaniu. Pado ze wszystko ok tylko cos ta glowka jej sie mala zmierzyla. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: dalszy ciag wizyty 08.01.07, 17:52 Wiesz co... Ja Cie przepraszam, ale ta Twoja jest skrajnie nieodpowiedzialna. I moim zdaniem to także będzie z Twojej strony nieodpowiedzialność jeśli nie pójdziesz do innego lekarza. Bo sama częstotliwość USG woła o pomstę do nieba. Nie od dziś wiadomo, że USG w ciąży robi się około 11-14 tc (tzw. genetyczne), potem połówkowe, gdzie bada się parametry płodu, rozmiary no i bada się też pod kątem ewentualnych wad, sprawdza się łożysko i ilość wód, no i USG około 32 tc, które bada jak się płód rozwija, przybiera na wadze, przygotowuje do porodu itp. To, że Twoja Ginka tak to zlewa świadczy o niej tylko źle. Idź szybko do innego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: dalszy ciag wizyty 08.01.07, 18:59 Misia, normalnie załamuje mnie ta Twoja pani dr Dajcie spokój, jak można tak traktować pacjentkę, w głowie się nie mieści... Idz koniecznie do tego drugiego lekarza... On Ci zrobi pewnie bez żadnej łaski usg, pomierzy , może płeć wyjawi... Zaradzi coś na bakterie i anemię. Przecież tak nie można! Ja chyba właśnie z obawy przed takimi lekarzami, chodzę do ginki prywatnie. Stwierdziliśmy z mężem, że skoro tyle kasy włożyliśmy w Klinikę Niepłodności, to teraz możemy tym bardziej wydać na nasz komfort i spokój psychiczny. Ginka jest polecona (połowa koleżanek z pracy ją odwiedzała w ciąży), delikatna, spokojna, rzeczowa...Na każdą wizytę mogę chodzić z mężem. Codziennie wieczorem mogę do niej zadzowonić na komórkę od 19 do 20 i odpowie na każde pytanie. Zupełnie inaczej... Misia nie martw się, tylko idż do tego fajnego lekarza. To już ostatnie dni Twojej ciąży - należy Ci się szacunek, spokój i życzliwość... Adrastea - powodzenia na badaniach. Trzymamy kciuki, by wszystko dobrze poszło. I czekamy w piątek na relację Agniesia, będzie dobrze...To będzie jeszcze Twój rok, ja to czuję A zima...Ponoć ma przyjść po 23 stycznia - tak słyszałam. A u mnie po staremu. Praca! Wczoraj byliśmy z mężem znów na mszy z relikwiami św Joanny, specjalnej mszy w intencji par pragnących dziecka i cudu poczęcia oraz mam oczekujących dzieci w swoim łonie. Tyle ciężarówek naraz to dawno nie widziałam, gdy dziewczyny wyszły na koniec pod ołtarz, bo ksiądz udzielał specjalnego błogosławieństwa relikwiami. Oczywiście modliłam się za Was Folikówki - zarówno za starające się jak i oczekujące dzidziusiów. No właśnie, a propos - jak tam Monjan? Przecież jej termin rozwiązania tuz, tuż... Moniczko - jak się czujesz? Już chyba siedzisz w domku? Myślimy o Tobie! POzdrawiam Was wszystkie! Marta, Kasia, Aka - chyba zapracowane są, bo się nie odzywają dziś...A Agnieszkamonika pewnie śpi, bo teraz potrzebuje dużo snu... Pa!Monika - a ja już w połowie drogi z moją Iskrą Ps. Wiem,że obiecałam zdjęcie mojego brzuszka w weekend i przepraszam, ale mąż po prostu nie miał czasu się tym zająć. Kuje już do sesji. ALe będę mu głowę truła Odpowiedz Link Zgłoś
monjan witam was! w dwupaku jeszcze 08.01.07, 19:33 milo ze o mnie pamietacie dzieki Myszko kupowanie ciuchow ciazowych polecam w ciuchlandach albo na allegro ja kupilam na allegro spodnie, jedyne, cala ciaze w nich chodze i mam ich juz dosc!!no ale tak to bywa z kobietami Misia ta twoja gin to jakis konowal, niepowazna\ idz do innego, niech cie uspokoi ta wizyta o ile 3 usg wystarcza w ciazy o tyle anemii i zlego moczu na pewno nie mozesz zignorowac!! Ja sie jeszcze turlam, termin mam za 12 dni, wiec czekam tak sie balam ze urodze za wczesnie(skurcze mialam) a teraz juz sie nie moge doczekac sprzatanie i sex nie pomaga...szyjka zamknieta wiec czekamy... Misia regularnie czyta styczniowki, wiec jak cos sie bedzie dzialo na pewno Was poinformuje pozdrawiam cieplutko ps. czy Greta sie odzywala???i co u Aagniesiaa?? Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Ide do innego gina :) do tego fajnego Pająka 08.01.07, 19:51 co tam w listopadzie ze mna zartowal wszystko pomierzył i glowke i reszte i wszystko mowil ze ok. Dzidzius ksiazkowy. A ta babka sie nie przejmuje juz bo jak mozna stwierdzic po takiej chwilce cokolwiek. Jutro dzwonie sie umowic na wizyte Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Wtorek 09.01.07, 08:29 Witam w pochmurny deszczowy poranek Mam nadzieje ze chociaz humory wam dopisują Misiu to jest granda co ta lekarka wyczynia szkoda nawet cokolwiek pisać koniecznie idz dzis do innego lekarza zbada uspokoisz sie powie ci wszystko co i jak Wiadomości z badań oczywiscie przekaze ale dopiero w poniedziałek bo ja w domciu nie mam jeszcze netu Monjan trzymaj sie 12 dni szybko zleci, w ogole jak to szybko zleciało te 9 miesięcy Miłego dnia wszystkim zycze papa Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Wtorek 09.01.07, 09:19 Cześc, wczoraj się nie odzywałam, bo po całym dniu pracy miałam wstręt do kompa Misia! marsz do innego lekarza. Trochę Ci się dziwię, że po wcześniejszych doświadczeniach z tą ginką jeszcze do niej chodzisz. To naprawdę nie ma sensu oszczędzać tych pieniędzy. Wszak od tego zależy Twój spokój i Wasze zdrowie. Czekamy na dobre wieści po wizycie u tego drugiego gina! Z tego co wiem to b. ważne jest usunięcie wszelkich bakterii przed porodem, bo inaczej dziecko może się nimi podczas porodu zarazić... Adrastea! mocno trzymamy kciuki za Wasze piątkowe badania. Oby wyjaśniły o co chodzi i dodały Wam optymizmu! Monjan! Ty to już rzeczywiście na ostatnich nogach! Lekkiego porodu Ci życzę! Moniczko! ale czas leci. Jeszcze pamiętam post o Twojej ostatniej @- napisany przez Krokodylka z Kołobrzegu a tu już połowa ciąży. Mam nadzieje ze wyniki krwi sie polepszyły i teraz już będzie ok. Agniesiu! ja też tęsknię za zimą... niby ma przyjść w drugiej połowie stycznia, ale trudno wierzyć tym długoterminowym prognozom, szczególnie kiedy tak jak dziś w Poznaniu jest 11 st! a co u Ciotki.Aki? pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Wtorek 09.01.07, 10:15 Witam, dzis na 13 ide do tego chopa gina co pod koniec listopada bylam (co mi dzidzie narysowal jak lezy na ktorej scianie itd) potem zdam relacje. Haha a ja mam teraz w domku 2 kompy, aktualnie sobie lerze i pisze do Was <lol2> U mnie tez sniegu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 09.01.07, 10:12 Byłam wczoraj po raz pierwszy w szkole rodzenia. ALE FAJNIE)) Co prawda dowiedziałam się może mało nowości, za to mój Mężyk - nowości miał całe mnóstwo. Spotkanie prowadziły najpierw lekarka z oddziału, potem drugą część położna. Obie sympatyczne, sprawiały wrażenie miłych, pomocnych i fachowych. Zwłaszcza położna była super. Młoda Babeczka, ale fajna, z poczuciem humoru no i znająca się na rzeczy. Zdecydowanie utwierdziłam się w dokonanym wyborze szpitala do rodzenia. A za tydzień - zajęcia pod tytułem "porodówka". Hihi. Będzie część teoretyczna + godzinne zwiedzanie oddziału. Nie mogę się doczekać. Myszko - u Ciebie już połowa ciąży. Fajno. A wyniki Ci się poprawiły?? Ja mam niedługo studniówkę Monjan - też podczytuję styczniówki - Wy już prawie wszystkie rozpakowane!!! Powodzenia Ci życzę - oby wszystko przebiegło sprawnie, fizjologicznie i w miarę bezboleśnie Pozdrawiam Was serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 A ja mam swoją"Fasolinke"!!!!!!!! 09.01.07, 10:32 Dawno do Was się nie odzywałam, ale to wszystko przez złe samopoczucie.W zwiazku z tym wczoraj poszłam do gin i kazał zrobić bete...i wyszła pozytywnie 313.86!!!!!!!!! Nadal nie mogę uwierzyć jestem poprostu w szoku. Do @ było jeszcze 5 dni a moja Fasolinka dała o sobie znać. W czwartek mam powtórzyć bete a 19 stycznia mam usg. No i mam super prezent dla rodziców na dzień babci i dziadka. Ale jestem szczęśliwa. Dal niezafasolkowanych przesyłam moc fluidków *********************** i trzymam za was kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: A ja mam swoją"Fasolinke"!!!!!!!! Gratulacje!! 09.01.07, 10:37 Haha!!! Super!!! Gratulacje)) Ten wątek naprawdę jest szczęśliwy)) Cieszę się baaardzo. Zwłaszcza, że moje fluidki, które Ci przesyłałam przed starankami, nie okazały się jednak przeterminowane)) Jeszcze raz dwie wielkie buźki - jedna ode mnie dla Ciebie, druga od Mojego Dzidzika dla Twojego* Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: A ja mam swoją"Fasolinke"!!!!!!!! Gratulacje! 09.01.07, 10:44 Łapałam Twoje fluidki garściami i przyniosły mi szczęście. Tez przesyłam buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: A ja mam swoją"Fasolinke"!!!!!!!! Gratulacje! 09.01.07, 10:45 Ja tez przyłączam sie do gratulacji Misia czekam na relacje z wizyty Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: A ja mam swoją"Fasolinke"!!!!!!!! 09.01.07, 10:46 Paula! gratulacje wielkie! ale się cieszę! to rzeczywiście robie się coraz szczęśliwszy wątek! Dzięki za fluidki życzę szczęśliwych i zdorywch 9 miesięcy wyczekiwania. P.S. A co u Krokodylka ?? ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: A ja mam swoją"Fasolinke"!!!!!!!! 09.01.07, 10:52 Krokodylek nadal nie wierzy że jest w ciązy odrzuca ją od niektórzych potraw i kiepsko się chwilami czuje. poza tym jest oki i widziała już bijące serduszko na usg ja już pauli gratulowałam wczoraj bo pierwsza się dowiedziałam zaraz po becie ale jeszcze raz Paula: GRATULACJE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Paula no to ja juz Gratuluje :) 09.01.07, 10:47 wspaniała wiadomosc. Szczesliwych 9 miesiecy !!! A JA DZIS ZACZYNAM 9ty MIESIAC !!!! juz moge rodzic Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka przywołana do odpowiedzi ;-) 09.01.07, 10:52 na początek musze przyznać szczerze i bijąc się w pierś, ze podczytuje Was - tyle, ze po cichutku. Bardzo mnie ucieszyło, ze nie jestem juz ostatnia na "Misiowej" liście. Dziewczynki oby jak najwięcej z nas wskoczyło na górę w tym roku. Misiu czy ja dobrze zrozumiałam, ze ty do tego babola co zwie sie ginekologiem chodzisz prywatnie?? Zgroza ogarnia jak czytam cos takiego... Myszko - rzeczywiście zabrałam sie za pracę i ma teraz mniej czasu. Na razie dostałam "zgode od gina" na próbne 3 tygodnie - jak będzie dobrze do popracuje dłużej. Popatrz niedawno razem cieszyłyśmy się z II a tu juz połowa ciąży. Kilka dni temu byłam na badankach - Maleństwo zostało pomierzone - co prawda w dwóch podejsciach (za pierwszym za bardzo wierzgało i fikało i udało sie zmierzyc tylko długość - wtedy pod koniec grudnia około 12 cm) a później juz dokładniej. Wszystkie pomiary prawidłowe, orientacyjny termin porodu cały czas oscyluje wokół 30.05-1.06 - czyli dokładnie tak jak wg OM, waga maluszka pod koniec 19 tc około 25 dkg.Między nózkami coś tam było widac ale lekarz nie był jeszcze pewnien więc odłożyliśmy ten temat na później. Oczywiście nie musze Wam chyba pisać, ze jesteśmy bardzo szczęśliwi, ze wszystko wygląda tak jak wygląda. Zastanawiam sie nad szkołą rodzenia - co prawda jeszcze wczesnie ale jak nie zaczne teraz to będę musiała przerwac w połowie bo około świąt wielkanocnych wyjeżdżam na południe... (a tam na rozpoczęcie kursu będzie juz za późno) Agnieszko - jesli moge zapytac to ile kosztuje Was ta przyjemność. Koszt tej, którą a wybrałam to 400 zł Poza tym wygląd na to, ze definitywnie kończą się nasze problemy prawne. Czekamy na uprawomocnienie wyroku - korzystnego dla nas (kwota sporu jak dla nas pokaźna bo około 20 tys zł.) może jeszcze któraś z was pamięta - pisałam o tym na samym początku jak do Was zawitałam. To chyba na tyle - no i na koniec ale super wiadomość od Pauli - jej post wskoczył w trakcie mojego pisania ) Gratulacje !! Dużo zdróka i uśmiechu. Misiu to juz ostatni chwile w dwupaku ) Kochane, dużo szczęscia - pozdrawiam serdecznie Folikówki. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: przywołana do odpowiedzi ;-) 09.01.07, 11:02 Ja mam szkołe rodzenia za darmo. Refunduje ją urząd miasta dla osób, które mieszkają, pracują lub studiują w Warszawie - ja studiuję, więc się załapałam Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do Ciotki :P 09.01.07, 11:21 No w koncu sie odezwalas Jestem pełna podziwu suwczkowi Twojemu juz koniec 20 tyg jejciu superos ! Znacie plec? Zle mnie zrozumialas do tej "ginki" chodze z kasy chorych dlatego tak szybko trwa wizyta jest oschla itd, bo jak poszlam kiedys do niej prywatnie to bylo lepiej. A za niedlugo jade do tego fajnego chlopa prywatnie (ale on chociaz bierze tylko 30 zl) na to sobie jeszcze moge pozwolic a nie tak jak ona od 50-80 nie leci mi kasa z nieba. A jeszcze tabletki, a zyc tez trzeba. A ja zas mam manie i dla dzidzi chce wszystko najlepsze. Buziaczki. ADRASTEAA -dzięki za wszystkie słowa - Będę z mamą za... Odpowiedz Link Zgłoś
baka1baka Re: do Ciotki :P 09.01.07, 11:34 Paula serdecznie gratuluję i chwytam fluidy całymi garściami. A czy ja dobrze zrozumiałam, ze jesteś jeszcze przed spodziewanym terminem @???? Ach jak ja bym też chciała juz się tak cieszyć, a latem mieć zaokrąglony brzuszek Pozdrawiam i przypominam o foliku. Baka Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Misiu 09.01.07, 11:49 uff choc tyle bo juz myslałam ze ten babol tyle bierze i jeszcze jest taki okropny no niestety takie wizyty kosztują i witaminki, i leki itd. ... Przeraziły mnie tez koszty wyprawki dla dziecka (zwłaszcza wózka) - na szczescie dostaniemy troszke rzeczy od mojego brata i od znajomych. Co do płci naszego maleństwa nic jeszcze nie wiemy, zaczekamy jeszcze w koncu to nic pilnego Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: do Ciotki :P 09.01.07, 12:31 tak okres powinnam dostać 13-14 stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: do Ciotki :P 09.01.07, 12:50 a ja 11ego... czyli już za 2 dni ((((( przygotujcie się bo będę potrzebować znowu dużo pocieszania (((( te wstrętne tempki dają mi taką wielką nadzieję znowu!! nigdy nie miałam takiego cudnego wykresu ;? Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: do Ciotki :P 09.01.07, 13:30 hej dziewczyny Misia ta ginka to gorzej niż potwór, jak można tak traktować kobietkę w ciąży, idz do tego drugiego gina i nie daj tej zołzie zarobić ani grosza!!!!! matko Monjan już nam rodzi z nia pierwsza sie tu bujałam, jak ten czas leci u mnie dziś dochodzenie do siebie po wczorajszym mega dole zadzowniła do mnie moja kolezanka z podstawówki i tak gadu gadu, bo ona sie wyprowadziła do innego miasta no i możecie się chyba domyślić z jaką wiadomością i to już 5 miesiąc, ryczałam jak bóbr po tej rozmowie, gdy się ostatnio z nią widziałam to nawet jeszcze o tym nie myśleli, ja mowiłam ze my już działamy na całego, ale to było jeszcze zanim dowiedziałam się o pco, a proszę ona już na czerwiec ma termin, wraca do rodzinnego miasta i bedzie blisko mnie mieszkała i miała nadzieję ze razem bedziemy chodzić na spacerki powiedziałam jej co u mnie wiecie płakałam i płakałam, byłam sama w domu bo tak małz by mi pewnie nie pozwolił, a tak samotność wieczorna mnie dobiła, z wami tez nie miałam jak pogadać i znowu te ciążące pytania kiedy ja najgorsze jest to ze jak słyszę takie wieści od koleżanek i gratuluję im to boję się ze one w moim głosie czują tą nutkę goryczy, pomimo ze bardzo mocno cieszę się ich szcześciem, ciężko jest wydusić słowa zadowolenia kiedy łzy same cisną się do oczu ....... także to tak, już dziś troszku lepiej ale wciąż odżywa ta sama rana ta sama kolezanka ma ciocie gin. i ta jej ciocia poleciła mi lekarza do którego mogłabym sie udać, do mojej ginki nie miała zastrzeżeń bo tez ja zna ze szpitala, ale ten gość jest z poradni leczenia nieplodności wiec zajmuje sie tym na codzien no i zadzowniłam dzis, oczywiscie moga tylkow godzinach mojej pracy i tu rodzić sie zaczyna problem ale ze jutro szefa nie ma jestem wpisana na jutro na 15:45 wyjde wczesniej i tyle zobacze co on mi powie Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Dobrze agniesiu ze idziesz 09.01.07, 14:03 Zobaczymy co ci ten lekarz powie moze cos doradzi oby tylko miał nosa i szybko udało sie zobaczyc II kreseczki. Czekam na wiesci po wizycie, trzeba byc dobrej mysli popytaj tez moze o te ziółka co martajotka pije ciekawe jakie ma zdanie na ich temat?? Papap Odpowiedz Link Zgłoś
baka1baka Paula 09.01.07, 14:28 To zdradż jeszcze jakie miałaś oznaki, ze tak wcześnie zoreintowałas się, że to ciąża? Jeszcze raz gratuluję Baka Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Paula 09.01.07, 14:53 Początkowo zaczeły mnie boleć piersi-myślałam że to na owu-ale nie przestawały boleć. Szybciej sie męczyłam i chciało mi sie spać i non stop sikać a od piatku zaczął mnie boleć brzuch jak na @. Więc wczoraj wybrałam sie do gin i kazał zrobic bete. Sama jestem w szoku ze tak wcześnie moja fasolinka dała o sobie znać Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Mam Córeczke :) 09.01.07, 14:32 Wrocilam wlasnie z wizyty jestem tak wzruszona ze ledwo pisze, lezki mi kapia. Z glowka dziecka wszystko ok lekarz wszystko wymierzyl, nie pozwolil wykupic tych antybiotykow co tamta ginka kazala powiedzial ze ona chyba na rozum upadla ! Powiedzial tak : "fajna ta coreczka" a ja ze co ? Coreczka boze jak ja sie ciesze lekarz mowil ze wielkoludem nie bedzie bo ja jestem drobna ale malutka jest zdrowiusia i nie grozi mi zaden wczesniejszy poród ! a gdyby nawet to już dziecko jest gotowe. Wybadal, przepisal lekarstwo zeby krew polepszyc na twardnienie brzuszka cos dał i takie jeszcze inne na wzmocnienie. Pogratulowal pod sam koniec. To jest wspaniały dzien, wciaz sie trzese. W koncu zadowolona z wizyty wszystko spokojnie tlumaczyl siedzialam chyba z 30 min Zaraz polecialam powiedziec mezowi -on szczeliwy, widzialam ze oczka mu sie zaszkliły ucalowal mnie Dziękuje za to ze Jestescie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Mam Córeczke :) 09.01.07, 14:37 cudownie czytać takie posty.... też kiedyś chciałabym doczekać takiej chwili!!!!! też bardzo marzę o córeczce ale w sumie to mi wszystko jedno Zuzia czekamy na Ciebie!!!! halo tu ciocia Monia Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Mam Córeczke :) 09.01.07, 14:53 Misiu to super wspaniałe wieści od Ciebie - tak się cieszę - ja sama też marzę o córeczce ale to pewnie jeszcze daleka droga widzisz nie ma to jak wyrozumiały, ludzki lekarz, każdy z nich powinien taki być, to ich moralny obowiązek - w końcu po to poszli na tą medycynę - ale cóż teoria jedno a praktyka drugie Ale Misiulka raz jeszcze gratulacje!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Mam Córeczke :) 09.01.07, 14:55 Dziękuje Dziewczyny. To kolejny moj najpiekniejszy dzień Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Mam Córeczke :) /jednak sie sprawdza 09.01.07, 14:58 Jeszcze chciałam napisac ze w moim przypadku sie sprawdzilo ze przed OWU na core. Tak celowalismy i jest. Zaszlam w pierwszym tygodniu po okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: Mam Córeczke :) 09.01.07, 15:06 Ale fajnie - macie Córcie - Misiu kochana - cieszę się z Wami ) Agniesiu postaraj sie spojrzec z nadzieją na jutrzejszy dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Mam Córeczke :) 09.01.07, 14:57 cóż za szczęśliwy dzień na naszym forum. Ja w ciąży Misia bedzie mieć córeczke-super!!!! Misia bardzo gartuluje z całego serca. Wszystko będzie dobrze teraz tylko spokojnie czekaj na swoja maleńką. Całuski dlla całej waszej trójki Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 09.01.07, 14:59 No to zaczynamy 400 i czekamy na kolejne fasolki Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: sroda 10.01.07, 08:46 witam was kochane - i zmykam od razu bo duzo pracy musze dzis nadgonic bo chce wczesniej wyjść do tego lekarza, buzki wielkie Odpowiedz Link Zgłoś