02.03.08, 11:18
Witam!
Mam mały dylemat związany z owulacją. Od paru dni mam śluz płodny wiec było
częste przytulanko. Niestety dzisiaj mój mąż wyjechał na tydzień i ostatni raz
kochaliśmy się wczoraj wieczorem. A dzisiaj rano mam jeszcze większy śluz i
kłucie w podbrzuszu po lewej stronie. Moje pytanie do Was - czy to może być
owulacja i czy jest szansa na zapłodnienie jeżeli wczoraj sie kochaliśmy?
Obserwuj wątek
    • kulka_ulka Re: Owulacja 02.03.08, 11:44
      szansa zawsze jest. Nie wypatruj objawow, bo to droga donikąd. Setki
      z nas co miesiac ma zestaw objawow ciazowych, a okres jednak
      przychodzi.
      O ile sie da - spokojnie poczekaj do terminu miesiaczki i zrob test.
      Niestety objawy ciazy sa bardzo czesto identyczne z objawami
      miesiaczki.
    • bell1977 Re: Owulacja 02.03.08, 13:41
      Jeśli jutro objawy płodne ustąpią, czyli śluz stanie się biały i lepki, szyjka obniży się, zamknie i stanie się twarda, ustąpią dolegliwości bólowe tzn. że prawdopodobniue właśnie dziś miałaś owulkę. Biorąc pod uwagę, że plemniki mogą przeżyć w organiźmie kobiety nawet kilka dni to jest prawdopodobne, że doszło do zapłodnienia. Niestety od zapłodnienia do ciąży jest długa droga. Zapłodnine jajo musi w odpowiednim czasie trafić do macicy i zagnieździć się. Bardzo często tu właśnie pojawia się problem, tak jak u mnie niedobór progesteronu, albo wady genetyczne u zarodka, które nie pozwalaja mu się rozwijać.
      Tak więc nie mamy wyjścia i musimy czekać do terminu @, a później jeszcze przynajmniej przez kolejne dwa, trzy tygodnie istnieje ryzyko samoistnego poronienia. Życzę ci żeby jednak u ciebie wszystko się udało tak jak mi z pierwszą ciążą udało sie za pierwszym razem, synek ma 8 lat. Niestety teraz staram sie już 6 cykl, a pierwszy na duphastonie, mam nadzieję, że teraz się uda.
      • pilunka Re: Owulacja 02.03.08, 14:46
        Wiem o czym mówisz, ja 1,5 miesiąca temu zaszłam w ciąże i też poroniłam
        samoistnie, nie potrzebnie wcześniej zrobiłam test bo pewnie bym nawet nie
        wiedziała że byłam w ciąży ale z drugiej strony to przynajmniej wiem że mogę
        sama zajść w ciąże. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka