oladidi 28.11.07, 14:33 Jak wyżej prosze o opinie na temat warunków, jedzenia, opieki itd. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaola26 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 01.02.08, 11:39 Moje dziecko chodziło do tego przedszkola ale już nie chodzi. Dwie opiekunki były naprawdę super: ciocia Kasia i druga to chyba Iza, niestety ciocia Ewa to jakaś kompletna porażka! Nie ma wogóle podejścia do dzieci i ma dziwne poczucie humoru, którego maluchy nie rozumieją. Rozmawiałam z innymi rodzicami i też narzekali, że dzieci się skarżą na ciocie Ewe. Nie wystarczy mieć skończoną pedagogikę niestety, żeby zajmować się dziećmi. W dodatku ta Pani zajmuje się trzylatkami, które potrzebują wiele uwagi i serdeczności. Rodzice, zanim poślecie tam dziecko to zróbcie naprawdę solidny wywiad, Pani dyrektor bardzo sympatyczna ale bywa chyba tylko rano i niestety wszystkiego nie dopilnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aammzz Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 06.02.08, 14:43 Absolutnie,nie zgadzam się z Pani opinią.Wszystkie wychowawczynie w Tubisiu mają odpowiednie wykształcenie,dają dzieciom dużo ciepła.Mam nadzieję,że opinia o cioci Ewie to jakiś żart-mam dziecko w grupie trzylatków i sądzę,że nie mogliśmy trafić na lepszą ciocię.Nie rozumiem jak można wypowiadać się na temat kogoś kogo się nie zna. Moje dziecko chodzi do Tubisia 2 rok,jestem bardzo zadowolona,polecam wszystkim to przedszkole.Pozdrawiam PS.Jak długo Pani dziecko chodziło do tego przedszkola? Odpowiedz Link Zgłoś
oladidi Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 15.02.08, 16:43 My się jednak zdecydowaliśmy na Tubisia i jesteśmy bardzo zadowoleni jak nasza córka. Chodzi tam od grudnia (zapytanie było pod koniec listopada)Nie mam zastrzeżen do nikogo, dzieciom jest czas poświęcany, jest nauka i zabawa.Ciocia Ewa ma dużo cierpliwości do dzieci i zrozumeinia. Moja córka jak ją przyprowadzaliśmy na początku to płakała i naprawde Ewa okazywała dużo ciepła i zrozumienia i poświęcała jej dużo czasu. Oczywiście Ciocia Iza i Kasia też. Złego słowa na to przedszkole powiedzieć nie moge. Moje dziecko dużo z niego wyniosł,dużo się nauczyła a chodzi tam zaledwie 3 miesiące.Bzdury piszesz i tyle!! Odpowiedz Link Zgłoś
oladidi Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 15.02.08, 16:46 I wracając do moich wypowiedzi nie jestem ani dyrektorką Tubisia ani kosmetyczką oferującą swoje usługi,ani opiekunką z klubu skrzata z libijskiej, ani Panią Ewą o któej się pisze tu takie głupoty:p Odpowiedz Link Zgłoś
mamaola26 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 15.02.08, 19:50 Dziwi mnie ta zagorzała obrona cioci Ewy Nie napisałam, że panie nie mają wykształcenia, wręcz przeciwnie- pisałam, że są po pedagogice. Dyplomy wiszą w szatni na tablicy. Nie piszę o kimś kogo nie znam, moje dziecko chodziło do tego przedszkola ponad rok! Od tego jest forum żebu każdy mógł wyrazić swoją opinię. Ja swoje dziecko przeniosłam, płacę 100 zł więcej ale przynajmniej wiem za co. Siedzi Pani z dzieckiem na zajęciach? Skąd ta pewność co dzieci robią przez cały dzień i ile tego czasu poświęca się na naukę? Odpowiedz Link Zgłoś
oladidi Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 15.02.08, 20:09 BO to pewnie ja jestem Ewa, hehe już mnie o nie jedno posądzali na tych forach A Pani siedziała przez ten rok co było dziecko iwie co tam sie działo? O to samo się pytam. Nie raz odbieraliśmy córke o różnych porach albo tesciowa i nie zauważyłam nic negatywnego wprost przeciwnie... I co pewnie teraz chodzi Pani dziecko do legendarnego przedszkola Klub Skrzata na Libijskiej czy to jest to przedszkole które jest warte tego żeby przenieść dziecko? Czy jakieś inne, prosze polecić lepsze przedszkole może ktoś wezmie przykład z Państwa. Oczywiste jest jak się komuś nie podoba to może dziecko przenieść. Ja uważam że to jest najlepsze przedszkole do jakiego mogłam posłać dziecko i nie moge nic złego powiedzieć na opiekunki. Pozdrawiam i życze żeby w nowym przedszkolu nie zauważyła Pani dopiero po roku że jest coś nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
mamaola26 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 15.02.08, 19:57 Ciekawe czy dowiadywały się Panie co jedzą Wasze dzieci i skąd jedzenie jest przywożone? Będę wdzięczna za informacje bo mnie się nie udało dowiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
ssiaba Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 15.10.08, 14:07 Obecnie brak kucharki. Poprzednia wytrzymała 1 m-c. serwuje się półprodukty z hipermarketów przygotowane przez wychowawczynie lub np. na obiadek ziemniaczki i sos parówkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
oladidi Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 15.02.08, 20:16 To o co Pani konkretnie chodzi bo widze że problemy się nawarstwiają...Zaczęło się od Cioci Ewy dalej jest coś...........i ciekawe na czym się skończy? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaola26 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 15.02.08, 22:24 Bardzo nam się ciekawie rozmowa zapowiada, napisałam,że mi opiekunka dziecka nie podobała a tu taka awantura. Ktoś pytał, nie było rzadnych odpowiedzi to napisałam co myślę. Nie mam ochoty wchodzić z Panią w dyskusje bo już mnie to przedszkole mało interesuje. Dziecko przeniosłam jak trafiło do grupy trzylatków, wcześniej nie miałam zastrzeżeń. I nie chodzi teraz do rzadnego skrzata tylko do przedszkola z prawdziwego zdarzenia. Reklamować nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
oladidi Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 16.02.08, 10:36 To życze powodzenia w przedskzolu z prawdziwego zdarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mamaola26 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 17.02.08, 12:01 Dziękuję Wiesz, ja też byłam na początku zadowolona z Tubisia. Dziecko było małe i faktycznie pierwsze miesiące w tym przedszkolu były dla mnie miłym zaskoczeniem. Bardzo dużo się uczyło, ale teraz wiem, że to przez kontakt z dziećmi a nie dzięki jakimś rozwijającym zajęciom. Dopiero w grupie trzylatków zaczęłam się zastanawiać nad zmianą bo jednak chciałabym żeby były w przedszkolu prowadzone zajęcia i żeby moje dziecko uczyło się według programu men. Tubiś to bardziej klub malucha, chociaż oczywiście Panie mówią, że realizują program abc... Jak córeczka będzie starsza to sama się przekonasz, że to nie jest najlepsze miejsce dla starszego dziecka. Życzę powodzenia i dobrych decyzji. Tubiś też kosztuje nie mało a za te pieniądze można znaleźć coś lepszego. Niestety na Gocławiu nie ma wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
wlasciciel.4 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 21.02.08, 16:13 Serdecznie witam wszystkich wypowiadających się na temat PRZEDSZKOLA- TUBIŚ! Nazywam się Agnieszka Zaremba jestem właścicielem w/w przedszkola.Nie ukrywam,iż zaskoczyły mnie opinie zamieszczane przez osobę znajdującą się pod hasłem-mamaola26.Pragnę wyjaśnić,że w roku szkolnym 2007/2008 nie zrezygnowało ani jedno dziecko,które zostało przyjęte rok wcześniej.A tym samym wszystkie sytuacje i spostrzeżenia,o których pisze mamaola26 nie mogły mieć miejsca.Ponadto w naszej placówce panuje domowa atmosfera i rodzice w każdej chwili mogą porozmawiać z wychowawcą o swoich obiekcjach czy niepokoju związanym ze sposobem edukacji i.t.p. Poruszając kwestię posiłków,nigdy nikt nie ukrywał,że są one świeże i przygotowywane na miejscu. Wyjaśniając;zalecenia Ministerstwa Edukacji Narodowej-są w pełni realizowane w/g programu ABC Przedszkolaka.Każdy z rodziców może zobaczyć podręczniki za pomocą których,dzieci realizują ów program,a także mają dostęp(tablica ogłoszeń)do zagadnień omawianych w danym miesiącu. Jeżeli chodzi o cenę,zapewniam że jesteśmy jedną z najkonkurencyjniejszych placówek w Warszawie i mimo to zależy nam na najwyższej jakości pracy jaką wykonujemy.Nasze PRZEDSZKOLE to żaden klubik.Myślę ,że rodzice dzieci chodzących do TUBISIA sądzą podobnie,nie ma dnia bez pozytywnej opinii na jego temat. P.S. Jak można wypowiadać się o osobach trzecich w sposób oskarżający, ubliżając im. Nie wiem czy zdaje sobie pan lub pani sprawę,że za tego typu oszczerstwa grozi odpowiedzialność karna. Wczorajsze sprostowanie było pisane spontanicznie ,to wczoraj dowiedziałam się co na nasz temat pisze MAMAOLA26.Przepraszam za wszystkie przekłamania w pisowni. Z poważaniem AGNIESZKA ZAREMBA Zaremba Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 22.05.08, 00:16 wlasciciel.4 napisała: > Nie wiem czy zdaje sobie pan lub pani sprawę,że za tego typu > oszczerstwa grozi odpowiedzialność > karna. Być może...za OSZCZERSTWA a nie subiektywne opinie oraz za ŚWIADOME mijanie się z prawdą, jak również podanie pełnych personaliów a nie samego imienia. Poza tym chyba grożenie odpowiedzialnością karną za wyrażanie opinii na PUBLICZNYM forum nie jest najlepszą formą zachęcania do kontaktu z przedszkolem. Żeby było jasne - nie mam żadnych doświadczeń z w/w przedszkolem. Nie wiem nawet gdzie się mieści. Po prostu jakoś zraził mnie sposób komunikacji Pani z rodzicem dlatego zabrałam głos. Odpowiedz Link Zgłoś
wlasciciel.4 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 20.02.08, 21:12 Serdecznie witam wszystkich wypowiadających się na temat PRZEDSZKOLA- TUBIŚ. Nazywam się Agnieszka Zaremba,jestem właścicielem w/w przedszkola.Nie ukrywam,iż zaskoczyły mnie opinie zamieszczane przez osobę pod hasłem mamaola.Pragnę wyjaśnić,że w roku szkolnym 2007/08 nie zrezygnowało żadne dziecko,które było przyjęte rok wcześniej. A tym samym wszystkie te sytuacje i odczucia nie mogły mieć miejsca.Ponadto wychowawcy i nauczyciele mają codzienny kontakt z rodzicami.W każdej chwili mogą z nami porozmawiać,zgłosić spostrzeżenia,uwagi,odczucia lub opinie. Poruszając kwestię posiłków,nigdy nikt nie ukrywał,że są świerze i przygotowywane na miejscu. Wyjaśniając:zalecenia MINISTERSTWA EDUKACJI NARODOWEJ-są w pełni realizowane w/g programu ABC Odpowiedz Link Zgłoś
wlasciciel.4 Re: TUBIŚ C/D 20.02.08, 21:35 Każdy z rodziców może zobaczyć książki,w których dzieci realizują ów program,a także mają wgląd(tablica ogłoszeń)do zagadnień omawianych w danym miesiącu.Wszystkie książki i prace,dzieci zabierają do domu,jako podsumowanie pracy w całym roku szkolnym. Jeżeli chodzi o cenę zapewniam,że jesteśmy jedną z najkonkurencyjniejszych placówek w Warszawie, mimo to zależy nam na jakości wykonywanej pracy.Nasze przedszkole to nie żaden "klubik",a wszyscy rodzice chodzących do nas dzieci myślą tak jak ja,ponieważ nie ma dnia żeby ktoś nas niepochwalił. PS.Jak można wypowiadać się w sposób oskarżający o osobie trzeciej,jeżeli pisząc maile robi się błędy ortograficzne(do mamaola).Nie wiem czy zdaje sobie pan lub pani sprawę z tego,że za takie oszczerstwa grozi odpowiedzialnośc karna.Jeżeli ktoś ma inne zdanie na temat tego co napisałam,zapraszam na szczerą rozmowę do przedszkola TUBIŚ. Z poważaniem Agnieszka Zaremba Odpowiedz Link Zgłoś
tymek1260 Re: TUBIŚ C/D 28.07.08, 22:51 > wszyscy rodzice chodzących do nas dzieci myślą tak jak ja,ponieważ > nie ma dnia żeby ktoś nas niepochwalił. > > PS.Jak można wypowiadać się w sposób oskarżający o osobie > trzeciej,jeżeli pisząc maile robi się błędy ortograficzne(do > mamaola) No właśnie pani Agnieszko... chyba pani sama na siebie bicz ukręciła (dla jasności "nie" z czasownikami pisze się oddzielnie). Moja opinia jest jednak inna. Nie uważam, że dyslektycy są gorsi (jak dla mnie wg pani twierdzenia im nie można ufać). Dzięki Bogu nie wszyscy muszą być specjalistami od ortografii Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: TUBIŚ C/D 12.01.09, 11:44 >Dzięki Bogu nie wszyscy muszą być > specjalistami od ortografii ale bycie dyslektykiem nie jest powodem do dumy. to po pierwsze. a po drugie... jezeli ktos przysyla podanie o prace z bledami ortograficznymi ..to niestety od reki podanie jest odkladane na bok. Chyba ze ta osoba to jakis na prawde dobry specjalista. Odpowiedz Link Zgłoś
wlasciciel.4 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 21.02.08, 16:26 Witam ponownie. Zamieszczone w dniu 20.02.2008r.sprostowanie było pisane spontanicznie pod wpływem emocji,właśnie tego dnia dowiedziałam się jakie opinie zamieszcza mamaola26 na temat naszego przedszkola.Przepraszam za przekłamania w pisowni. Z poważaniem AGNIESZKA ZAREMBA Odpowiedz Link Zgłoś
mamaola26 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 24.02.08, 20:07 Bardzo ciekawe podejście, najlepiej wszystkich, którzy wypiszą swoje dziecko z tubisia pozwać do sądu. Nie podobała mi się ciocia Ewa i nie chciałam, żeby zajmowała się moim dzieckiem. To tyle. Radziłabym przepytać rodziców co na ten temat sądzą. Jeszcze do niedawna Tubiś nie był przedszkolem czy coś się zmieniło, nie wiem. Może podanie nr wpisu do ewidencji placówek niepublicznych rozwiało by wątpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
badziak5 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 26.02.08, 08:54 Ja jestem jednym z rodziców,którzy powierzają swoje dziecię akurat cioci Ewie.I tak prawdę mówiąc to tylko dzięki cioci Ewie moje dziecko łatwiej przechodzi cały proces początkowego chodenia do przedszkola.Juz po 3 dniach moja córcia oznajmiła ,że kocha ciocię Ewę a ciocia kocha ją.I generalnie mi to wystarczy-to nie ja mam lubić czy nie lubić Panie z przedszkola tylko moje dziecko.Bo ja się widuję z Nimi rano chwile i po południu a moje dziecko spędza tam cały dzień!Karolinka zaczęła w pzredszkolu jeść (była ogólnym niejadkiem),stała się bardziej samodzielna i wyciszona.Ja jestem bardzo zadowolona.Ja rozumiem,że nie da się wszystkich zadowolić ale proszę się zastanowić co się pisze i ochłonąć zanim się komuś zrobi bardzo dużą przykrość a innych ta informacją wprowadzi w błąd.A ciocię Ewę gorąco pozdrawiam i wszem i wobec oznajmiam,że chcę aby zajmowała sie moim dzieckiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
margo.oleks Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 21.05.08, 20:45 Czy Panstwo piszecie o przedszkolu TUBIś na ul. Brygady Pościgowej 6 na Gosławiu, czy na Okulickiegi, bo w internecie zauwazyłam też że na tej ulicy też jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tymek1260 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 28.07.08, 22:33 Ahhh ten Tubiś... Jeśli chodzi o tego na Brygady Pościgowej, moja żona była w sprawie pracy, spędziła tam jeden cały dzień i miała już serdecznie dość... Jeśli mają panie jakieś dobre opinie, bardzo proszę jeszcze parę dostarczyć, bo moja żona była w rozpaczy, kiedy widziała jak dzieci są bite po rączkach lub są ciągnięte za uszy, a na niektóre dzieci po prostu krzyczano. Nie wspominając już, że przez jakiś czas - jako nowa osoba została sama z grupą dzieci (rozumiem, że ja do mojej Ukochanej mam zaufanie, ale nie chciałbym, aby opiekunka mojego dziecka ufała komuś jeszcze nie poznanemu nawet jeśli osoba wygląda na kogoś godnego zaufania). Nie chcę nikogo oskarżać, dlatego użyłem formy bezosobowej, ale wiem, że to nie dzieci biły siebie po rączkach i już chyba nic nie zmieni, że nie będziemy chcieli tam posłać swojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpikula Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 29.07.08, 08:54 Dzień dobry, zapraszam do napisania opinii o przedszkolu w serwisie super-przedszkole.pl - powstaje tam baza opinii rodziców o przedszkolach, do których chodzi (chodziło) ich dziecko. Dzięki temu rodzice będą mogli poznać przedszkole zanim zapiszą tam swoje dziecko. Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
aammzz Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 31.07.08, 06:00 Tubiś to najlepsze przedszkole o jakim wiem.Moje dziecko chodzi tam już dwa lata.W tej chwili ma skończone cztery latka i potrafi zdać relacje z przebiegu dnia w przedszkolu.Nigdy nie uwierzę w to co pisze TYMEK .Z resztą sam się zagubił najpierw to jego żona była w sprawie pracy,a na końcu stwierdził,że nie pośle tam swojego dziecka. A może pani nie sprawdziła się jako pedagog i nie została przyjęta? Ja polecam tubisia i nie wierzę w te bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
oladidi Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 31.07.08, 10:05 Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
oladidi Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 31.07.08, 10:06 Popieram oczywiście aaamz, Tubiś to dobre przedszkole- no ale cóż konkurencja rośnie od września nowy rok przedszkolny i zabijanie się o klientów Odpowiedz Link Zgłoś
gala0 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 15.10.08, 15:55 "SIABA " to naprawdę prawda? To by wyjaśniało coiągłe bóle brzuszka mojego dziecka, raz zaparcie raz biegunka.Taka prowizorka żywieniowa to nie dla takich maluchów ? Pytałaś się właścicielki? Co ona na to? Mnie to osobiście coraz bardziej zrażają panie/ ich podejście do niektórych spraw wychowawczych/ No ale różni są ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ssiaba Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 16.10.08, 12:26 Mogę tylko powiedzieć zabierz z tego przedszkola dziecko czym prędzej. Tymek1260 i mamaola napisali prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
gala0 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 16.10.08, 12:53 A Ty już zabrałaś czy dopiero zamierzasz? Czy masz inne przedszkole na oku? Odpowiedz Link Zgłoś
aammzz Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- jest super 17.10.08, 23:34 Cóż za ciekawostki?Ciekawe czy zastanawiacie się ,że będąc nieobiektywnym robicie komuś krzywdę.Moje dziecko chodzi do Tubisia trzeci rok jest alergikiem i nawet raz nie zdarzyło się aby nie dopilnowano jego diety.Zanim trafiliśmy do Tubisia byliśmy w innym przedszkolu więc mamy porównanie.Bardzo żałuję,że moje dziecko jest już w najstarszej grupie i w przyszłym roku czeka nas zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
ssiaba Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- jest super 18.10.08, 10:17 Napisałam to co wiem. W dyskusje nie zamierzam się wdawać. Niech każdy robi co chce (to jego dziecko). Można mieć jeszcze oczy szeroko otwarte i kontrolować co się dzieje. Poza tym "prawdziwa cnota kryt się nie boi". Odpowiedz Link Zgłoś
m.tarkowska Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- jest super 18.10.08, 23:32 Moim zdaniem,ocenę dla przedszkola można wystawić dopiero po tym jak pierwsi absolwenci pójdą do szkoły.Wtedy będzie można określić poziom dydaktyczno wychowawczy przedszkola jeżeli wogóle nim jest naprawdę / to znaczy czy jest w spisie w Kuratorium Oświaty przed którym musi się rozliczyć z prowadzonych zajęć dydaktycznych/. Narazie skupiacie się państwo na wyżywieniu,miłych paniach,itp. A co z przygotowaniem do szkoły? Narazie nic nie można powiedzieć bo przedzkole działa od niedawna jak mi wiadomo.Moje dziecko chodzi do przedszkola ale z kilku letnią tradycją i nie na Gocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza.puchta Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- jest super 30.10.08, 10:14 Byliśmy niedawno je oglądac, grupę najmłodszą... niestety słabiutko wypadło w naszej ocenie, choc jest duzo tansze niz inne placówki nie zostawimy tam naszej corci. przeszkadzał nam specyficzny zapach wnętrza, cioć na sporą gromadke maluchów było wdłg. mnie za mało, nie wywarło na nas dobrego wrażenia... niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
pegana Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 10.11.08, 15:16 Witam serdecznie! Moja córka poszła do przedszkola "Tubiś" mając niecałe 3 latka.Ten rok jest jej ostanim w edukacji przedszkolnej...niestety.Mam nadzieje,że uda mi się znależć zerówkę równie na dobrym poziomie,świetną opieką i tak ważnym "ciepłem".Nasze rozstanie z córeczką było łagodne,dzięki ciociom i podejściu ich do dzieci. W czasie uczęszczania do przedszkola nabrała dużej pewności siebie,samodzielności,odnajdywania się w grupie(co jest ważne na przyszłość naszych pociech).Zdobyła nowe umiejętności,świetnie pogłębiła czynność pisania a nawet początki czytania prostych wyrazów.A uważam,że to jest bardzo ważne.A jeszcze ważniejsze jest to że nauka,ktora jest ważna, została połączona w umiejętny sposób z zabawą,która również jest bardzo ważna dla dziecka. Jeśli chodzi o jedzenie.Przy dużych problemach alergicznych mojej córki przedszkole sprostało w mistrzowski sposób!!!Nie ma problemu jeśli jest potrzeba zakupienia specjalnych produktów.Wystarczyło napisac co jest potrzebne i po problemie.Nie ma dodatkowych kosztów a ni problemów,co niestety miało miejsce w innych przedszkolach.Rozmawiałam z dużą ilością rodziców,którzy borykają się z problemem alergii w przedszkolu z negatywnym skutkiem.Panie przedszkolanki mają głęboko w czterech literach,bo to nie ich dzieci. Dlatego jestem wdzięczna ,że ja nie muszę się martwić i mogę mieć pełne zaufanie do przedszkola Tubiś.Po zatym życzę wszystkim rodzicom aby mogli zostawić dziecko w przedszkolu z takim zaufaniem i spokojem jak ja. Jeśli chodzi o ciocie(tu również mam porównanie ze sporą ilością przedszkoli) to naprawde Cudowne kobiety i mam tu na uwadze również Ciocie Ewę i Ciocię Agnieszkę-dyrektor.Są to kobiety ciepłe i przede wszystkim nastawione na dzieci i ich dobro.Na pomoc zawsze mogłam liczyć.A jeśli wystąpiły jakieś problemy to w odpowiedzi dostawałam duże zainteresowanie i nie pozostawienie problemu bez pozytywnego rozwiązania.Co np.w innych przedszkolach nie ma miejsca,panie mają daleko na uwadze dzieci i ich problemy. Myslę że najważniejsze aby przedszkole było ciepłym miejscem gdzie dziecko czuje się bezpiecznie,dobrze co ma miejsce w Tubisiu a nie miejscem przyjaznym dla rodzica głownie w którm przedszkolanki mają nadskakiwać rodzicom co całe szczęście nie ma miejsca W "Tubisiu". Dlatego BARDZO DZIĘKUJĘ wszystkim ciocią i cioci dyrektor za wytrwałość i serce. A Pani Ewa nie powinna się przejmować,niestety nie urodził się jeszcze ktoś taki kto by wszystkim dogodził,a wiadomo że jest Pani świetną nauczycielką i prosze pozostawać sobą. A rodzice powinni zwrócić uwagę ile czasu swojego,zaintereswania poświęcają swoim pociechą.My też mamy duży wkład w ich zachowanie,zdrowie.A wiadomo,że najłatwiej obwiniać innych!!! Bo cóż robią te dzieci do późna w przedszkolu lub w dni wolne.Kiedy rodzice nie pracują(bo tych mam na myśli).Lepiej sobie poleniuchować a później zwalić na "Tubisia". Z poważaniem dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
mak.s Re:do pegana 11.11.08, 11:15 Trochę chyba przelukrowałaś. Jak można zachować dietę alergika żywiąc dzieci półproduktami ponieważ nie ma kucharki jak wynikało z wcześniejszych postów. Moje dziecko też ma alergię na kilka produktów np.jajka,mleko,soję i seler.Wiem jak ciężko zachować tę dietę gotując w domu. A tu wychodzi na to ,że nauczycielka podgrzewa półprodukty. To kiedy bawi się z dziećmi? A może to Ty jesteś właścicielką i chcesz wybielić poprzednie posty? Każde przedszkole ma plusy i minusy. Odpowiedz Link Zgłoś
pegana Re:do pegana 11.11.08, 11:47 No cóż,jak coś pozytywnego to od razu przelukrowane. A skąd wiesz,że pólprodukty?Widział Pan,pracuje tam Pan?Wypytałam moje dziecko o wszystkie niby zajścia które opisywane są tu na forum.Nie potwierdziła rzadnego,a wiem,że gdyby tak było uzyskałabym od niej potwierdzenie.Z opowiadań córki na temat tego co jadła wynika,że bardzo daleko im do półproduktów. Jeśli piszemy coś pozytywnego o kimś to musi od razu się podszywać pod właściciela,przykre. Mam nadzieje ,że Pan doświadcza od innych pozytywnych opini a nie sam pokryjomu wygłasza.Życzę wszystkiego dobrego Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mak.s Re:do pegana 11.11.08, 12:30 Jak można opierać się tylko na opowiadaniach dziecka ,które ma lub będzie miało ok.5 lat.Dziecko jadło naprzykład pierogi ale nie musiało akurat widzieć jak się je przygotowywało zwłaszcza że wiele mam też robi obiady z produktów np.mrożonych. "Ssiaba" konkretnie o tych półproduktach pisała. Niektórzy rodzice przychodzą zapisać dziecko w południe więc mogą często widzieć różne niedociągnięcia placówki,zwłaszcza jak nie ma obecnego właściciela , a pracownikom nie zależy na super wizerunku. Uważam, że w każdym poście jest trochę prawdy, bo tak postronni ludzie widzą coś do czego my jesteśmy przyzwyczajeni lub jesteśmy tego twórcą. Odpowiedz Link Zgłoś
aammzz Re:TUBIŚ 11.11.08, 14:33 Witam serdecznie i bardzo się cieszę,że PEGANA napisała nasze dzieci są chyba w tej samej grupie.Bardzo mnie zastanawia fakt,że na każdy pozytywny post jest w odzewie atak.Komu zależy na wypisywaniu nieprawdy?Jestem jedną z mam,która posyła swoje dziecko do TUBISIA z pełnym zaufaniem do personelu.Przez 2,5 roku nie zauważyłam tam nic co wzbudziłoby we mnie niepokój,a bywałam o różnych porach podczas obiadu również.Muszę wyjaśnić mojemu przedmówcy,że kucharką jest cudowna ciocia,którą dzieci bardzo lubią i nie jest to nauczycielka ,która podgrzewa PÓŁPRODUKTY.Chyba pomylił Pan placówki. Odpowiedz Link Zgłoś
pegana Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 14.11.08, 16:46 Witam. Nigdzie nie powiedziałam,że moje opinie na temat przedszkola są oparte wyłącznie na opini dziecka,ale uwazam że są ważnym wskażnikiem i źródłem informacji.Przynajmniej ja traktuje swoje dziecko za istotę rozumną.Nie wiem skąd uparte uczepienie się półproduktów.Nie raz widziałam jakie produkty były przywiezione.Również nigdzie nie zamieściłam informacji o której odbieram dziecko,nie sugerowałam,że robię to wyłącznie o jednej porze,przez co nie mogę zobaczyć co dzieje się w przedszkolu o różnych porach.Zdziwiona jestem informacją o nazwie półproduktów,czyżby Pan ich używał??? Skoro każdy ma możliwość wyrażenia swojej opini,co było napisane wcześniej, to rzeczywiście niech każdy ma tą możliwość. Jeżeli ja ma pozytywne odczucia względem tego przedszkola to nie trzeba od razu atakować. Panu w sposób ewidentny nie odpowiada to przedszkole,trudno -to jest Pana zdanie do którego ma Pan prawo .Ale ja również. Pozdrawiam aammzz!! )) i Pana również życząc wszystkiego dobrego i miłego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 16.11.08, 22:56 Miałam tam posłac mojego niespełna rocznego synka.Akurat tak się ułożylo w pracy,że na razie zostaję w domu,więc problem opieki nad dzieckiem nam odpadł.Ale w przedszkolu byliśmy,rozmawiałam z panią dyrektor.I mam naprawdę dobre zdanie o tym miejscu,a prosze mi wierzyć,że byłam przedtem w innych klubach malucha. Po pierwsze pani dyrektor zainteresowała się moim synkiem,a nie jak poprzedniczki,które były bardziej zainteresowane pieniędzmi i innymi ustaleniami aniżeli dzieckiem,które miałam im w koncu powierzyć. Po drugie wchodząc tam od razu poczułam się spokojna,nie wiem,atmosfera jakaś taka przyjemna Po trzecie pani dyrektor chciała iśc mi na rękę pod każdym względem Po czwarte wyznaje bardzo dobra zasadę,o której wcześniej nie pomyslalam:moge sobie przez piersze dni podglądać dziecko,ale nie moge z nim przebywać w jednym pokoju,bo innym dzieciom może być przykro.I podobalo mi się to pedagogiczne podejście,że nie liczy sie tu moje dobre samopoczucie a dobro dzieci. Takie oto moje skromne spostrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maminka-2 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 02.12.08, 11:01 jezu, widzę, ze dyrektorka cały personela na forum zagoniła. kochana, przesadziłaś Odpowiedz Link Zgłoś
hania1001 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 12.01.09, 10:35 Ale po co ten spór o przygotowywanie posiłków, skoro sama włascicielka napisała "Poruszając kwestię posiłków,nigdy nikt nie ukrywał,że są one świeże i przygotowywane na miejscu." A zawsze można osobiście się dowiedzieć u źródła jak to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu2255 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 08.01.09, 17:19 Witam Razem z mężem zastanawiamy się nad żłobkiem lub przedszkolem dla naszego syna, który ma obecnie 1.5 roku. Byliśmy dziś w przedszkolu "Tubiś", ogólne wrażenie pozytywne. Rozmawiając z jedną z Pań opiekujących się dziećmi dowiedziałam się, że w grupach jest około 13 dzieci ale nie zapytałam się ile Pań opiekuje się taką grupą, bo chyba nie jedna? I jeszcze jedno. Czy ktoś wie czy w tym przedszkolu jest psycholog dziecięcy? Odpowiedz Link Zgłoś
nnn7n Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 09.01.09, 17:17 witam,w przedszkolu jest psycholog dzieciecy,zajecia odbywaja sie raz w tygodniu,na koniec roku opinia psychologa.Opiekuja sie grupa dwie Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
matulalala30 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 12.01.09, 15:26 przepraszam a kto widział te dwie panie na grupę?! z tego co ja wiem,bo moje dziecko chodzi tam do przedszkola to do grupy jest jedna pani,a teraz to już w ogóle niedobór odkąd nie ma cioci Kasi i teraz cioci Izy?! bo wychodzi na to,że są 4 grupy i 3 ciocie,ale może to się zmieni niebawem?! wiec albo ktoś jest niepoinformowany albo chce zataić prawdę!! bardzo nie ładne takie zachowanie!! Odpowiedz Link Zgłoś
nnn7n Re: matulala30 13.01.09, 14:23 Wlasnie jak byla ciocia Iza na parterze bylo 3ciocie i caly czas tam cos sie zmienia.Teraz to wyglada tak ze na dole widac 2 ciocie,na gorze 1-2 na wszystkie dzieci.Tez mam nadzieje ze zmieni sie w lepsza strone. A co do wietrzenia pomieszczen co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
bebisia24 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 06.12.08, 13:16 Witam wszystkie osoby zaglądające na to forum!! Przeczytałam wszystkie opinie i wcale się nie dziwie,że są różne!! Ja też chciałam napisać pare słów... jestem byłym pracownikiem tego przedszkola,wiec tak naprawde znam to wszystko od zupełnie innej strony!! odeszłam,bo nie nawidze osób obłudnych, dwulicowych i uwżającyh siebie za niewiadomo kogo i nie szanujących innych,a według mnie pani A.Z. właśnie taka jest!! ale nie chodzi tu o to,zebym wyrażała swoje zdanie na temat w/w osoby,a raczej wyraziła zdanie na temat przedszkola!! za dużo by pisać jakbym chciała o wszystkim wspomnieć,ale porusze tylko pare wątków,a mianowicie temat sprzątania w tym przedszkolu!! czy zastanawialiście się państwo jako rodzice dzieci kto sprząta sale, łazienke, korytarz, szatnie, gabinet?! Nikt inny tylko nauczycielki?! kto w takim razie jest w tym czasie z dziecmi?! śpią same w salach, tylko trzeba dodać,że nie wszystkie śpią,a wydarzyć w tym czasie może się dużo rzeczy!! i prosze uwierzyć,że każda z nas po takim sprzątającym sprincie,na który nie ma czasu naprawde nie ma już za bardzo na nic siły!! a wiadomo,że dzieci na nas liczą i to one tracą kosztem jakiegoś tam sprzątania!! ale pani A.Z.jaka sama mi powiedziała twierdzi,że żadną placówke prywatną nie stać na sprzątaczke, dziwne bo pracuje teraz w innym prywatnym przedszkolu i tam jest pani woźna i pomoc!!a czesne w Tubisiu jest o wiele wieksze niz w tym drugim przedszkolu!! jeśli chodzi o posiłki, o których była wcześniej mowa to na pewno pieczywo jest świeże,bo to my je kupujemy idąc rano do pracy, a reszta?! cieżko powiedzieć, bo w kuchni nie przesiadywałam i do lodówki nie zaglądałam!! posiłków nie jadłam,bo musiałabym za nie zapłacic 8,50!! a jeśli chodzi o kadre to myśle,że ciocia Gosia od 2-3 latków i ciocia Iza od najmłodszej grupy zasługują na największą pochwałe i szacunek, bo są świetnymi nauczycielkami i nie przesiękneły tą fałszywą atmosferą, którą rozsiewa pani A.Z.! pozdrawiam Was dziewczyny gorąco!! myśle,że to tyle co miałam do powiedzenia w tym temacie,a państwo jako rodzice sami powinniście wiedzieć czy chcecie,żeby Wasze dziecko chodziło do tego przedszkola czy nie?! i prosze nie odbierać mojej wypowiedzi jako złośliwą w stosunku do placówki pani A.Z., ja szczerze napisałam jak tam jest i jak ja to odbieram?! pracuje teraz w innym przedszkolu i naprawde mam porówanie i nie żałuje,że odeszłam!! czasami tylko naprawde brakuje mi dzieciaczków,bo były i są prze wspaniałe!! pozdrawiam wszystkich rodziców!! a i wcale się nie zdziwie jesli pani A.Z. wypowie sie co do mojej osoby,ale jej zdanie w ogóle się dla mnie nie liczy!! Odpowiedz Link Zgłoś
bakoma1969 do bebisia24 06.12.08, 21:43 Dobrze zrobiłaś zmieniając przedszkole .Nauczyciel to nie sprzątaczka. Naszym zadaniem jest pomagać i uczyć dzieci. Bo dzieci dla nauczyciela powinny być najważniesze. Kto nakazuje nauczycielom pozostawić dzieci bez opieki zachowuje się nieetycznie. A jeżeli ktoś myśli tylko o biznesie to chyba są bardziej dochodowe działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
5.realny Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 09.12.08, 09:59 Czy ty jesteś pedagogiem?Ciekawe z której uczelni?Ja myślałem ,że pedagog to osoba ciepła ,dbająca o dobro dzieci i dająca im przykład.A w tobie jest tyle złości ,nienawiści i jadu.Który pedagog z prawdziwego zdarzenia ,pracując gdzieś nie sprzeciwstawia się gdy widzi jakieś niedociągnięcia.Tylko po fakcie mści się za coś i wypisuje takie brednie.Jaki człowiekz poczuciem moralnościi jakimikolwiek zasadami postępuje w ten sposób?Ciekawe czemu już tam nie pracujesz,może ktoś odkrył,że w tobie tyle jadu?Głęboko współczuję dyrektorce,że zatrudniała taką NAUCZYCIELKĘ.Ciekawe co za jakiś czas będziesz pisała na temat obecnej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
bebisia24 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 10.12.08, 19:30 prawda w oczy kole haha... żałosne jest takie podszywanie się pod inną osobe... w tym przypadku mężczyzne-pana realnego!! Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_dziecku Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 19.12.08, 13:08 Specjalnie po to, żeby uczestniczyć w tej dyskusji, założyłem konto na koszerze. Mam mnóstwo pracy, więc napiszę na razie krótko, a w weekend przestudiuję wasze wpisy i napiszę więcej. Mój synek chodzi tam już ponad dwa lata. Przedszkole jest bardzo fajne i zawsze je polecam. Opiekunki/ ciocie są bardzo miłe i dziecko je uwielbia. Czuje się tam tak dobrze, że chce wychodzić. Rodzice... rodzice są różni. Sam byłem świadkiem rozmowy pewnej mamy z panią Ewą. Mamusia prowadziła rozmowę w taki sposób, że siłą powstrzymałem się, żeby jej coś nie powiedzieć. Nienormalny babsztyl. Mam nadzieję, że jej dziecko już tam nie chodzi, a ona się tam nie pojawia. Uchroni mojego Młodego od kontaktu z potencjalnym rozkapryszonym łobuzem. Ja osobiście zawsze nalegam, żeby mojego w razie potrzeby stanowczo temperowały. A krytyczne uwagi pani, która tu się rozpisuje, a sama zdaje się została zwolniona czy nieprzyjęta - pozostawiam ocenie forumowiczów. Pozdrawiam ludzi zdrowego rozsądku, pozdrawiam panie z przedszkola - spróbujcie się nie przejmować i robić [nadal tak samo dobrze] swoje. Wiem, że trudno, ale możecie wiedzieć, że jest mnóstwo ludzi bardzo zadowolonych z Waszej pracy, a dzieci w swej szczerości często was chwalą. Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
maminka-2 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 11.01.09, 19:25 a dużo tam takich tatuśków-antysemitów? bo ja to na przykład bardzo bym nie chciała, zeby moje dziecko przebywało w towarzyswtei małych nazistów. Odpowiedz Link Zgłoś
bo-re Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 09.12.08, 11:34 Traktujesz negatywne wpisy jako reklama? Czy chcesz aby temat był zawsze w czołówce? Fe , nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pegana Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 10.12.08, 06:40 No cóz widac na tym forum maja prawo istniec negatywne opinie,bo jeśli ktoś ośmieli wyrazić się pozytywnie to następuje atak.Przedszkole nie musi podobać się wszystkim ale dlaczego nie może istnieć grupa ludzi która lubi i szanuje to przedszkole?Po zatym wielu z tych wątków jest niestety zwykłą prowokacją ludzi ,którzy czerpią przyjemność z wirtualnej kłótni i robią to na innych forach(jednym słowem gdzie się da) a niektóre z opini są zwykła reklamą dla konkurencji.Niestety nastały czasy brudnego biznesu no i cóż..... Jeśli chodzi o pracowników którzy się nie utrzymali-to byłam świadkiem dlaczego się nie utrzymali.I to nie z powdów opisywanych tu na forum.Przeważyły tu ludzkie odruchu i wyczucie pedagogiczne.Dzięki reakcji Pani Dyrektor udało się uniknąć nie przyjemnych sytuacji dla dziecka i uczucie wielkiej sympatii do tego przedszkola trwa nadal. Pozdrawiam całe przedszkole!!! Nagrodą za wszystkie wysiłki są pędzące z uśmiechem do Was dzieci, których grono się powiększa a nie zmniejsza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bo-re Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 12.01.09, 11:18 Z ciekawosci zaczęłam zaglądac na ten od czasu do czasu pojawiający się post na samej górze. Oj Tubiś wcale nie ma najlepszej opini na Gocławiu, a pani właścicielka obwiesiła cały Gocław w banerach. Czyżby pisząc posty na forum ma zamiar robic darmowa kampanię reklamową. Zauważcie, że ostatnie dodane posty znajdują się nie jako ostatnie tylko w środku dyskusji. Oj nie ładnie, nie ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_39 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 19.01.09, 22:11 Witam; Chcialbym odniesc sie do jakosci opieki rzekomego przedszkola. Odnosnie Pani Dyrektor ktora nie przestrzega praw Konstytucyjnych, praw dziecka a takze praw Konstytucji Europejskiej. W/w osoba za porozumieniem z matka ogranicza ojcu kontakty z dzieckiem, oraz ogranicza udzielania informacji dotyczacych postepu w nauce dziecka. Pani Dyrektor przyjmujac dziecko do przedszkola nie ma prawa zezwolic na zakaz wedle zyczenia matki. Jesli matka nie jest w stanie przedstawic zadnego dowodu na zly wplyw ojca na zycie dziecka, oraz bez okazania prawomocnego wyroku Sadu o ograniczeniu praw rodzicielskich ojcu. Aktualnie ojciec ma pelne prawa rodzicielskie bez zadnych ograniczen. Pani Dyrektor uznajac iz to matka podpisala umowe i ma pelne prawo zakazow. Ojciec aktualnie nawet nie ma mozliwosci wgladu do umowy a takze nie moze uzyskac zadnych informacji na ten temat. Odnosnie Pani Ewy mam takze zastrzezenie gdyz dziecko wielokrotnie informuje, ze Pani Ewa zabrania poruszac temat ojca. Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
a.zelazkoonline Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 24.01.09, 17:44 Szanowni Państwo, Jako tata Zosi od ponad 2 lat uczęszczającej do przedszkola Tubiś jestem naprawdę zaskoczony niektórymi opiniami. Zgadzam się ze zdaniem już zacytowanym przez któregoś z rodziców - najważniejsze jak moja córka czuje się w tym środowisku. I tu nie moge złego słowa powiedzieć- Zosia naprawdę lubi chodzić do Tubisia. Uwielbia swoje koleżanki, czuje się związana z swoimi opiekunkami. Teraz jest otwarta - tuż przed pójściem była bardzo skryta i wstydliwa. Ktos powie, że była w takim wieku, ale zmiana nastąpiła bardzo szybko. Córka jest również alergikiem pokarmowym (gluten). Nie zdarzyło mi się, żeby dieta nie była stosowana. Tubis nie jest również pierwszym przedszkolem Zosi. Nasze poprzednie wspomnienia zwiazane z państwowym przedszkolem możemy zaliczyć do jednych z najgorszych w naszym życiu. Osobom kontestującym placówkę nie jestem w stanie odpowiedzieć. Po prostu moje doświadczenia z Tubisiem są inne. Sugeruję jedank trochę więcej umiaru tym, którzy rzucają "błotem". Osoby pomawiane mogą stracic cierpliwość.... Pozdrawiam Tata Zosi Odpowiedz Link Zgłoś
pandora81 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 25.03.09, 09:33 Szukałam przedszkola dla synka i byłam w Tubisiu. Nie zdecydowałam się tam posłać mojego młodego, ponieważ brakowało mi takiego "ciepła" u przedszkolanek. Odzywały się do dzieci w niemiły, rozkazujący sposób. Zapisałam syna gdzie indziej i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
jagodka.79 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 25.03.09, 10:14 Ja odniosłam takie samo wrażenie jak pandora81, dziecko uczęszcza obecnie do przedszkola. Zraziło mnie też to że kiedy odwiedziłam Tubisia była tam tylko jedna pani w zaawansowanej ciąży z 8 czy 10 dzieci. Co byłoby gdyby się żle poczuła, kto opiekowałby się dziećmi i zajął panią? Stwierdziłam że to bezmyślność ze strony właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
moja-wiki Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 25.03.09, 13:30 zdecydowanie nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelir Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 28.03.09, 20:22 'pandora81 a gdzie posłałaś swojego Szkraba ostatecznie? ja jestem mamą rocznej dziewczynki, i szukam żłobka. Bardzo sie ciesze, ze trafiłam na to forum, bo otworzylo mi oczy, właściwie to przestraszyło, bo przecież zyjemy w czasach, gdzie nie dyscyplinuje sie dzieci biciem po raczkach czy krzykiem. Mam wiec problem, bo na Gocławiu to chyba nie ma za dużego wyboru jesli chodzi o żlobki od 1 roku? Dajcie znać, jakie tu sa alternatywy. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
pandora81 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 29.03.09, 12:36 Ja posłałam synka do przedszkola "Agatka" na Gocławiu. www.przedszkoleagatka.com/index.html Spodobała mi się tam atmosfera, Mati od razu pokochał przedszkolanki. Przestrzegają też wszystkich diet (Młody nie może jeść mleka i jajek) Panie są dla dzieci ciepłe i serdeczne, Pani dyrektor również bardzo miła. Odpowiedz Link Zgłoś
senczek Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 29.03.09, 13:47 Jutro jest dzień otwarty w nowym przedszkolu na Gocławiu, idziemy sprawdzić - na Witwickiego 4, "Zig Zag". Może wreszcie będzie jakiś wybór, bo miotamy się trochę do tej pory i nie możemy się na nic zdecydować. Jak ktoś chce, to mogę jutro napisać, jak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelir Żłobek na Gocławiu od 1 roczku - kto zna? 30.03.09, 09:31 A czy ktos zna żłobki na Gocławiu, gdzie mozna zaprowadzić Szkraba od 1 roczku? "Zig zag" i "AGATKA" przyjmują od 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
aammzz Tubiś jest super. 15.04.09, 09:30 Drogie mamy czy zdajecie sobie sprawę z tego jak krzywdzicie niewinne osoby wypisując takie bzdury,a innych wprowadzacie w błąd? Ja już się wypowiadałam na tym forum-jestem mamą 5-letniego chłopca który do Tubisia chodzi już trzeci rok niestety ostatni.Jesteśmy bardzo zadowoleni,że udało nam się tu dostać.Syn po trzech tygodniach w tym przedszkolu pozbył się pieluszki,był bardzo szczęśliwy idąc do pszedszkola i nie chciał z niego wychodzić.Wtej chwili czyta zaczyna pisać i ma bardzo duży zasób wiedzy ogólnej.Mogę tak pisać i pisać ale nie o to chodzi.Proszę abyście państwo zastanowili się komu zależy aby TUBIŚ był zle postrzegany przez osoby,które nie znają tego przedszkola(bo ci rodzice,którzy mają tu swoje dzieci mają własne już zdanie i nie uwierzą w te śmieszne historie)mianowicie-KONKURENCJA.Bo które prywatne przedszkole ma takie warunki lokalowe 330m2?otóż żadne,które przedszkole ma własny ogrodzony plac zabaw 900m2-żadne.A kadra sześć wychowawczyń ,psycholog, logopeda mnóstwo zajęć dodatkowych.Nawet państwowe placówki mają często dużo gorsze warunki.Zastanówcie się państwo analizując opinie na tym forum.Ja zawsze będę polecać TUBISIA. Odpowiedz Link Zgłoś
kalenika Re: Tubiś jest super. 17.06.09, 09:52 aammzz: czy Tubiś jest czynny w wakacje ? czy na przykład na sam sierpien można oddac tam dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
senczek Re: Tubiś jest super. 18.06.09, 17:03 Nie wiem ile przedszkoli obejrzałaś - ja już zapisałam dziecko do "Zig Zag" i to przeszkole też jest duże, wygodne i też ma własny ogródek, więc nie pisz, że żadne przedszkole nie ma tego co Tubiś, bo też krzywdzisz innych rodziców, co zarzucasz nam. Cieszę się, że Tubiś Ci się podoba, mnie podoba się co innego - jesteśmy tu właśnie po to, by wymienić opiniami a nie "umierać za poglądy". Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
windows2000 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 30.10.09, 19:44 po przeczytaniu opinii i tak przejdę się do tego przedszkola jednak dokładnie wypytam o kwestie sporne na tym forum. Możecie napisać jaka jest cena dla roczniaków?bo wiem że dla takich dzieci dochodzi dodatek pielęgnacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
alabaster.net Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 30.10.09, 21:03 Polecam wątek z sąsiedniego forum forum.gazeta.pl/forum/w,292,100495203,100495203,Rodzicu_sprawdz_komu_powierasz_swoje_dziecko_.html Odpowiedz Link Zgłoś
roknieprorok Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 05.11.09, 14:46 a ja polecam "Dzieci Świata - Świat Dzieci", tam też zdania są podzielone. Dla mie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kamisa7 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 06.11.09, 13:11 Mam pytanie, czy już ktoś może coś powiedzieć o przygotowaniu dziecka do szkoły? Czy przedszkole zdało egzamin w praktyce? Od jakiego wieku prowadzone są tam zajęcia dodatkowe(rytmika, angielski)? Czy jest możliwość podejrzenia co robi dziecko w ciągu dnia( kamery internetowe)? Odpowiedz Link Zgłoś
0.rok2010 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 30.12.09, 20:05 WITAMY wszystkich,tych bardziej życzliwych i tych mniej.Jestem tatą chłopca,który jest teraz w pierwszej klasie,chodził do Tubisia 4 lata.W szkole jest postrzegany jako kulturalne dziecko z zasadami i ogromnym zasobem wiedzy.Zdajemy sobie sprawę,że w dużej mierze to zasługa pan. Już jako 5-latek pięknie czytał ,a wychowawczynie w Tubisiu pomagały i zachęcały do rozwoju różnorodnych zainteresowań.Od początku byliśmy zadowoleni z opieki i edukacji w Tubisiu,a nasz syn zaczął tam chodzić jeszcze w starej siedzibie przy ul.Okulickiego.Samo to,że z maleńkiego klubiku rozwinęli się do miary Przedszkola i Żłobka,daje najlepszą opinię,której nikt bezkarnymi głupstwami nie podważy.Bardzo się cieszymy,że akurat to przedszkole zostało wybrane jako wzorcowe przez TVP2.Życzymy powodzenia i dalszych sukcesów Pani dyr.Kasi i założycielce Tubisia Pani dyr.Agnieszce. Odpowiedz Link Zgłoś
w2iatraczek Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 07.01.10, 21:14 TO PRZEDSZKOLE TO JEDNA WIELKA POMYŁKA!!! SZKODA TYLKO DZIECI KTÓRE NICZEMU SĄ WINNE CIERPIĄ NAJBARDZIEJ.TO DO TYCH ŻYCZLIWYCH I MNIEJ ŻYCZLIWYCH Odpowiedz Link Zgłoś
w2iatraczek Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 16.12.09, 19:40 z tego co wiem to w przedszkolu nie ma pani sprzątaczki a wszystkie obowiązki związane ze sprzątaniem należą do obowiązków cioć które najpierw szorują łazienki a potem idą karmić dzieci.Gdzie tu zasady higieny. Odpowiedz Link Zgłoś
bgrw Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 19.12.09, 18:25 proponuję obejrzeć cykl programu Własny biznes - przedszkole niepubliczne emitowanego w TVP 2 w Pytaniu na śniadanie. Ciekawych rzeczy się dowiedziałam: pani Kasia awansowała na panią dyrektor? to kim teraz jest dawna pani dyrektor? może sprzątaczką o której mówiła pani Kasia, a której nie ma z tego co mi wiadomo? super awans! haha... i ciekawe jak się państwo wkręcili do telewizji?! oj pieniądze mogą wszystko!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamisa7 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 09.01.10, 18:05 Moje dziecko chodzi tam od jakiegoś czasu. Jestem na bieżąco z wątkiem i z wydarzeniami w przedszkolu. Mam juz też własne zdanie na temat opieki w Tubisiu. Chciałabym, żeby w dyskusji brali też udział rodzice dzieci tam uczęszczających chociażby po to, żeby wymieniać opinie i wiadomości. Moim zdaniem wątek ten niepotrzebnie przesiąkł jadem. Wszędzie bywa różnie i zdarzają się większe lub mniejsze nieporozumienia, które najczęściej są wynikiem niedogadania. Moja córka od początku czuje się tu dobrze,a panie pomagają w rozwiązywaniu wielu zaistniałych sytuacji. Nie przechodzą obok żadnego zgłoszonego problemu. Z Panią dyrektor też mam wspólny język. Byłam jednak ciekawa jak Tubiś zdaje egzamin jako przygotowanie do szkoły. Cieszę się, że jednak dobrze przygotowuje dzieci( choć i tu pewnie znajdą się rozbieżne opinie). Pozdrawiam rodziców dzieci z Tubisia, wszystkie ciocie a szczególnie ciocie Kasie i Madzie z Zajączków. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu2255 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 02.07.10, 10:45 Witam Moje dziecko uczęszcza do tego przedszkola od roku. Ogólnie jesteśmy zadowoleni. Panie są bardzo miłe. Kontakty z osobami zarządzającymi są dobre. Przeczytałam te żale i pretensje, które zostały umieszczone na tym forum i szczerze mówiąc martwi mnie to trochę, że nie ma tam osoby, która zajmuje się sprzątaniem. Panie nauczycielki zdecydowanie nie powinny się tym zajmować I jeszcze jedno. Nie podoba mi się fakt, że ostatnio w grupie mojego dziecka, ciągle zmieniają się Panie. Jak już się moje dziecko zdąży przyzwyczaić do "cioci" to okazuje się, że ona odchodzi. W ciągu ostatniego roku odeszły 3 ciocie. To trochę dużo To jedyne "ale" jakie mogę mieć do tego przedszkola. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tweetyyyyy Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 13.05.11, 10:50 Szukam żłobka w okolicy i braliśmy pod uwagę Tubiś. Jak dla każdego rodzica, również dla mnie jest bardzo ważane, aby zapewnić maleństwu najlepszą możliwą opiekę. Dlatego każda opinia jest dla mnie bardzo cenna, również ta wyrażana przez własciciela - choć ze względu na wiadomy interes prywatny traktuję ją jako bardzo subiektywną. Jednak opinia znajomej, której dziecko tam chodziło, zdecydowanie odwiodła mnie rozpatrzenia oferty Tubisia, jako odpowiedniej dla mojego dziecka. Oprócz poruszanych tu wątków personelu, który ma wiele obowiązków (typowo gospodarczych) niekoniecznie związanych z bezposrednią opieką nad dzieckiem, mam też inne wątpliwości. Jedną z nich jest brak bezpośredniego dostępu do placyku zabaw, który sprawia, że maluchy odbywają spacer po otwartym terenie, z którego korzystają również czworonogi...;-(. Można wprawdzie nie zwracać na to szczególnej uwagi, jednak tylko do czasu, kiedy dziecko wraca do domu z butami ubrudzonymi psimi niespodziankami...Mi osobiście takie warunki w prywatnej jak by nie było placówce nie odpowiadają, ale oczywiście jest to moja prywatna opinia jako rodzica. Odpowiedz Link Zgłoś
3jennifer Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 14.12.11, 08:22 Mamy spytajcie swoich dzieci jakie kary stosuje Ciocia Kasia, Pani wicedyrektor, wtedy moża sprawa ujrzy światło dzienne.Są to klapsy, ciągniecie za ucho, czy bicie po rączkach.Niestety nie mogłam tego zarejestrować, więc nie mam dowodu, dla mnie to karygodneNie mam interesu, aby wystawiać złą, nieprawdziwą opinię, po prostu ujrzałam co tam się dzieje,,, Odpowiedz Link Zgłoś
pyzarogata Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 27.12.11, 12:18 Ja odnośnie warunków bezpieczeństwa. Jak byłam oglądać przedszkole, moją uwagę zwrócił brak gałki przy grzejniku na korytarzu - na wysokości buźki mojego dziecka zamiast gałki z grzejnika sterczała 3cm-trowa szpila... no comment. Poza tym nie podoba mi się, że nie ma bezpośrednioego wejścia na plac zabaw, że jest on oddalony. Zresztą w ogóle ja nie jestem za przedszkolami w blokach, uważam że wolnostojące budynki są znacznie lepiej przystosowane. Odpowiedz Link Zgłoś
9mini Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 27.08.14, 13:37 Popieram poprzedniczki byłam w tym przedszkolu i jak wrocilam do domu to przez pol dnia chodzilam zaplakana, dzieci maja wpychane jedzenie do buzi, nie chca jesc a im wpychaja, za byle co krzycza na dzieci, straszny rygor gorzej niz w wojsku.plac zabaw jest do niczego rosnie tam duza trawa nie wiadomo skad tam sa kupy dzieci w nie wchodza trawa mokra dzieci mokre. panie prawie wogole sie dziecmi nie zajmuja chodza sobie i gadaja, te ktore placza wogole sie nimi nie zajmuja, raz podejda zagadaja a za chwile dzieci placzace zostawiaja.dziecko nie chce czegos zrobic drobnego to musi to byc zrobione bo jak nie to np. dostanie wiecej zupy i musi to zjeść!! nawet jesli nie lubie czegos zjesc to i tak musi to zjeść.Pracowałam w przedszkolach i wiem jak powinno normalne przedszkole funkcjonowac jak dbac o dzieci i nimi sie zajmowac trzeba miec dobre mile kochajace podejscie do dzieci a nie wszytsko krzykiem wpychaniem na sile jedzenia. NIE POLECAM TEGO PRZEDSZKOLA JEST OKROPNE . Odpowiedz Link Zgłoś
aaa.a2 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 03.02.15, 14:22 Witam, Czy ktoś mógłby podzielić się aktualną opinią o żłobku/przedszkolu? Będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
katjusza81 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 05.02.15, 22:42 Mieliśmy z córką duze problemy po tym przedszkolu , nie chce tu na forum pisać ,bardzo nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
aaa.a2 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 09.02.15, 20:44 Może możesz napisać parę słów na priv? Bardzo zależy mi na opinii. Zastanawiam się nad poslaniem tam swojego dziecka ale szczerze mówiąc, to jakoś mnie odstrasza ta atmosfera tajemnicy, a przede wszystkim to, że nie można być z dzieckiem na dniach adaptacyjnych. Jeśli zechcesz się podzielić to napisz na adres: zzssee@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
lokacja33 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 13.02.15, 23:19 Nastawiłam się, że poślę moje dziecko do Tubisia, bo jest najblizej. Jednak jak przeczytałam w/w opinie to obawy moje są bardzo duże. Czy możesz przekazać mi trochę więcej informacji? bill33@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aannnnaab Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 19.07.18, 22:32 Byłabym również wdzięczna za chociaż krótką wiadomosc na priv. Wiem że minęło już trochę czasu ale chciałabym wiedzieć na co zwrócić uwagę. Mój email mess@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
muszka0808 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 27.07.18, 07:40 Moja córcia chodzi do Tubisia ok pół roku. Uważam że Panie tam pracujące są ciepłe i serdeczne. Ja po przeczytaniu wpisów sprzed lat także miałam wątpliwości. Bezpodstawne. Jestem bardzo zadowolona i mogę z czystym sumieniem polecić każdemu. Może i budynek z zewnątrz nie zachęca, może nie jest najpiękniejszy. Ale to nie o to chodzi. "Ciocie" są na medal i to jest ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaaa1 Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 06.02.15, 15:35 Rowniez interesuje mnie aktulana opinia o Tubisiu. Odpowiedz Link Zgłoś
elizak.edu.pl Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 11.02.19, 09:48 Polecamy system do zarządzania żłobkami lub przedszkolami.Więcej informacji można znaleźć na elizak.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
elizak.edu.pl Re: TUBIŚ przedszkole prywatne- prosze o opinie 21.02.19, 10:12 Polecamy system do zarządzania żłobkami lub przedszkolami.Więcej informacji można znaleźć na elizak.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś