Dodaj do ulubionych

Dziewczyny ktore dzinsy wolicie ?

10.03.05, 16:54
U facetow ?

Diesel czy Seven for All Mankind ? (www.7forallmankind.com/)

Bo wlasnie zamierzam sobie sprawic maly prezent z okazji otrzymania czeku z
IRS smile
Oczywiscie oprocz malej bibki , ktora potrwa zapewne standardowo do 4.00
rano ...

Bo wlasnie zamierzam sobie sprawic maly prezent z okazji otrzymania czeku z
IRS smile
Oczywiscie oprocz malej bibki , ktora potrwa zapewne standardowo do 4.00
rano ...
Obserwuj wątek
    • ma.pi Re: Dziewczyny ktore dzinsy wolicie ? 10.03.05, 16:55
      Zadne, nie cierpie dzinsow. ;o)

Pozdr.
      • kokolores Re: Dziewczyny ktore dzinsy wolicie ? 10.03.05, 17:19
        ma.pi napisała:

> Zadne, nie cierpie dzinsow. ;o)
        >
        > Pozdr.
        >

A ja bez dzinsow zyc nie moge!!Najchetniej to bym ich z tylka nie sciagala.Mam
        napewno z 10 par spodni w roznych dlugosciach,odcieniach(lub kolorach) i fasonie
        ,3 kurtki i 4 spodnice dzinsowe oczywiscie!!Inne ciuchy tez posiadam ,ale dzins
        to podstawa mojego ubioru.Jak bede miala 50 to tez chyba z nich nie zrezygnuje!!!
    • jagienkaa Re: Dziewczyny ktore dzinsy wolicie ? 10.03.05, 16:55
      a) link nie działa
      b) się powtórzyłeś sięsmile
      • vip-1 Zadziala ? 10.03.05, 16:58
        Nie dziala bo sie nawias podlaczyl do linku smile

www.7forallmankind.com/
        • jagienkaa Re: Zadziala ? 10.03.05, 17:01
          link szczerze do doopy trzeba było powiedzieć które dokładnie Ci się podobają,
          jaki fason i w ogóle.
          Sorry za pytanie ale ile masz lat? w sensie że 50-letni faceci w takich dżinach
          wyglądaja obleśnie....
          • vip-1 Re: Zadziala ? 10.03.05, 17:09
            Ja mam nieco po 40 i nie uwazam, zeby facet nawet po 70 wygladal w jeansach
            oblesnie, chyba ze ma sflaczaly brzuch wylewajacy sie nad paskiem i spodenki
            wdziecznie wisza mu na dupie, bo ze wzgledu na brzucho musial kupic 4 munery
            wiekszy rozmiar. Ja mam 180 i waze 158 funtow. Sportowa, zgrabna sylwetka.
            Wygladam super zarowno w jeans'ach jak i w garniturze.
            Preferuje klasycznny kroj, moze byc boot cut, ciemne, niezbyt zdekatyzowane.

www.7forallmankind.com/fitguide_men.php?desc=boot-cut
            7 sa drogie jak pies ( $225) i rzadko mozna je kupic na wyprzedazy, w
            przeciwienstwie do Diesel'a, ktore mozna znalezc za ok. $60.
            • agozdzik Jeansy 10.03.05, 17:22
              Mnie sie podobaja te jeany,ale cena nieladna,tzn za drogie,wiec chyba lepiej
              Disela.No i mysle ze faceci sa sexi w jeanachsmile
              • vip-1 Re: Jeansy 10.03.05, 17:45
                Cena jest nieladna, to fakt sad
                Ale oscyluje w strone 7 smile bo jakos wole material, ktorego na te portki
                uzywaja .....jak szalec to szalec.....
                • kokolores Re: Jeansy 10.03.05, 17:58
                  "Raz sie zyje ,a potem to sie tylko straszy!!"
                  Masz racje(w tej kwestii!)!
                  :o)
                  • edytkus Re: Jeansy 11.03.05, 01:10
                    Te z linku o kroju boot-cut sa niezle, kolor tez niczego sobie. Ale pamietaj ze cala reszta tez nie moze
                    byc kejmartowskiej jakosci wiec wydasz troche wiecej niz $200. Biorac pod uwage ze juz masz blizej
                    niz dalej smile i kase na zbyciu szalej. I nie zapomnij o prezencie dla tej laski od lozkowych figlow wink
                    Moj zwrot z podatkow powedruje na oplaty za studia ale gdybym miala wybor wolalabym chyba jednak
                    kupic 6 roznych par Diesli niz jedne 7fam (no chyba ze bylabym obrzydliwie bogata i nie musialabym
                    sie zastanawiac) wink
                    Cokolwiek nie kupisz chetnie zobaczymy jak sie calosc prezentuje wink
                    • vip-1 Szmaty 11.03.05, 13:53
                      E, nie , pozostalych szmat to ja mam az za duzo....teraz robie tak, ze jak
                      kupuje jedna szmate to wywalam dwie i to fantastycznie przyspiesza proces
                      oczyszczanai szaf i szafek.
                      Dzinsow zreszta tez mam w cholere ale lubie wiec jak kiedys w wywiadzie dla
                      wyborczej powiedzial niejaki Boniek Zbigniew- " jak cos chce to se kupie".
                      Za studia szczesliwie zaplacil mi pracodawca, przynajmniej za te bardziej
                      kosztowna czesc smile
    • ewunia_uk Re: Dziewczyny ktore dzinsy wolicie ? 10.03.05, 23:08
      To zalezy, jaki chcesz prezentowac imydz.

Diesel jest juz klasyka, a All for Mankind to taka marka dla fashionistas
      (przynajmniej w UK).

Z dzinsami AFM nie mialam przyjemnosci, ale Diesle nosze od dobrych paru lat i
      pod wzgledem kroju nie ma im rownych.
      • mrufkaa Re: Dziewczyny ktore dzinsy wolicie ? 11.03.05, 00:01
        Moze mnie vip ofuknie, ale tak a propossmile:
        Babeczki, jakie dzinsy polecacie? ( dla babow, oczywiscie)
        Niedlugo mam wyplatesmile
        • jagienkaa Re: Dziewczyny ktore dzinsy wolicie ? 11.03.05, 00:09
          ja zawsze dużo dobrego słyszę o GAPa dżinsach, ale jeszcze mnie nie staćsad
          najfajniejsze dżinsy jakie mam to (uwaga!) z Tesco za 10 funtów (mooże nie
          powinnam się wypowadać). Podobają mi się m.inn. dlatego że prawie wcale nie
          mają lycry i po 3 godzinach noszenia nie są workowate.
        • bura2 Re: Dziewczyny ktore dzinsy wolicie ? 11.03.05, 00:21
          najlepsze dzinsy jakie do tej pory mialam to 'moto' z top shop, cudownie
          wyszczuplajace biodrowkismile mam je juz pare dobrych lat a nadal leza i wygladaja
          super
          niestety top shop strasznie podniosl ceny i teraz za dziny chca ok 40funciakowsad
          udanych zakupowsmile
          kaska
      • vip-1 Re: Dziewczyny ktore dzinsy wolicie ? 11.03.05, 13:56
        A ja wlasnie z tym mam problem, bo Diesle nie za bardzo na mnie leza sad
        Trudno mi wybrac wsrod tych wszystkich modeli taki aby byl na mnie OK.
        7 zas super, moze mam jakas koslawa dupe czy co ? Albo za prosta.
    • evee1 Re: Dziewczyny ktore dzinsy wolicie ? 11.03.05, 03:38
      A ja moja najukochansza pare dzinsow zgubilam sad((. No nie mam pojecia
      co sie z nia stalo, bo przeciez trudno wyjsc z domu w spodniach i wrocic bez
      nich smile). W miedzyczasie co prawda sie przeprowadzilam, ale jak sie
      wyprowadzamn, to przeciez zostawiam mieszkanie puste i pare dzinsow bym jakos
      zauwazyla smile).

A co do pytania konkretnego, to jezeli koniecznie chcesz sie chwalic, ze masz
      (miales) duzo pieniedzy, to kup sobie jak najdrozsze. Moim zdaniem dzinsy nie
      roznia sie az tak straszliwie (tak, tak, wiem jakos itp), zeby ta roznica
      dyktowala taaka roznice w cenach. Jak widze dzinsy za 800$ (i to jeszcze na
      wyprzedazy), to naprawde (poza firma) nie widze roznicy miedzy tymi za 70$.
      Przeciez te drogie nie sa robione z tytanu, zeby byly niezniszczalne.
      Dzins jest dzins, czyli bawelna z dodatkiem lycry (nie zawsze).
      • edytkus Re: Dziewczyny ktore dzinsy wolicie ? 11.03.05, 04:20
        evee1 napisała:

>Jak widze dzinsy za 800$ (i to jeszcze na
        > wyprzedazy), to naprawde (poza firma) nie widze roznicy miedzy tymi za 70$.

Sa takie? surprised
        No to Vip moze teraz zaszalec na calego (proponuje nie odrywac metki wink)
        • fk4i4 Re: Dziewczyny ktore dzinsy wolicie ? 11.03.05, 10:55
          Dla mnie to te "drogie" wyglądają zupełnie normalnie, ale pewnie dlatego, że u
          mnie na wsi nikt nie słyszł o takiej firmie i w związku z tym nie doceniam
          ich "realnej" urody, jestem prawie pewna, że gdybyś mi dał dwa dni, to w takim
          kroju i kolorze, byłabym w stanie kupić Ci portki za 50zł.
          Ale mnie cieszy, kawałek lasu i jezioro nocą, najlepiej z dobrym winem w
          komplecie, a innego kawałek bawełny z konkretnym napisem i choć czasem mnie to
          dziwi, to nie mam nic przeciwko.
          I jeśli ktoś się samo-uszczęśliwia w ten lub inny sposób, pod warunkiem, że
          nikogo przy okazji się nie krzywdzi, to uważam, że nie ma w tym nic złego, więc
          jeśli Cię to raduje to do kart kredytowych szturmem!!!!!!
          Bo jeśli sylwetka zgrabna, jędrna i wyprostowana, to każde jeansy w niezbyt
          fikuśnym fasonie wyglądją na sznownej d.... super.

pozdrowienia ze wsi
          • vip-1 Wiocha i dzinsy. 11.03.05, 14:11
            Zazdroszcze mieszkania na wsi, ja niestety na razie tylko 2 tygodnie rocznie
            spedzam w Borach Tucholskich goscinnie...
            Mile zawsze wspominam cieple ale nie upalne , letnie noce na Wybrzezu, skad
            pochodze i gdzie w otwartym oknie slysze szum fal z Zatoki. No, chyba ze
            akurat jakis pijak drze morde pod blokiem, to wtedy szumu nie slychac.

Jesli zas chodzi o tanie (lub raczej slabej jakosci) ciuchy, to wcale nie sa
            tansze w koncowym rozrachunku. Chociaz generalnie tani nie znaczy zly a drogi
            dobry, to jednak czesto- gesto wlasnie tak jest.
            Zly ciuch rozpada sie w praniu, traci fason i forme, ba, nawet szwy sie
            pi...ola po krotkim czasie. Kupujesz wiec nastepne tanie baddziewie i po 4
            razach mialabys juz cos za 200 zamiast 4X50. Tak mysle.
            • fk4i4 Wiocha i dzinsy-kontra 11.03.05, 17:14
              Kiedyś też mi się tak zdawało, z tą trwałością, ale... najdroższe buty na jakie
              się szarpnęłam w życiu, były za razem tymi najgorszymi, super kozaki, skóra,
              świetna jakość i jak wspomniałam cena, a po kilku miesiącach użytkowania, było
              większe prawdopodobieństwo, że w trampkach będę miała suche stopy chodząc po
              śniegu niż w tych butach.
              A jeansy kupuję mężowi właśnie te po 200 zł, a dokładnie po pół roku każde są w
              stanie agonalnym (wręcz z dziurami na kolanach).
              ale może tu chodzi o 200$, to wtedy może...,tak sobie właśnie wymyśliłam, że
              mogliby mojego męża wynajmować do testów trwałości takich jeansówwink, ciekawe
              które by przetrwały najdłużej
              • vip-1 kontra kontry 11.03.05, 17:23
                Z butami to sprawa jest bardziej tricky.....niektore kosztuja fortune ale
                rozpadaja sie przy pierwszym kontakcie z woda lub sniegiem, to fakt bo zrobione
                sa z takiej skory, by dobrze wygladaly i to wsio.
                Dlatego Amerykanki posuwaja do pracy w pieknych wyjsciowych plaszczach lub
                kostiumach , na nogach majac zalozone biale adidasy. W pracy je przebieraja na
                obuwie wyjsciowe.
                Mam troszke hopla na punkcie butow i na nich sie znam akurat dosc dobrze....

Jesli na starym sie wszystko pali, to rzeczywiscie szkoda na niego kasy chyba smile
                • jagienkaa Re: kontra kontry 11.03.05, 17:25
                  hej, to poradź mi jak się czyści buty typu Timberlandy?!
                  • vip-1 Re: kontra kontry 11.03.05, 17:41
                    Chetnie, le jakie ??
                    T. robi mnostwo rodzjow butow, od full grain przez nubuk , oil tanned do
                    zwyklej szmaty smile
                    • jagienkaa Re: kontra kontry 11.03.05, 17:59
                      oj to tutaj mnie załatwiłeśwink
                      www.shoe-shop.com/invt/sch140649&bklist=icat,3,,f10231
                      z opisu wygląda że nubuk ale ja kupiłam taką szczotkę do suede/nubuk i mi
                      porysowała buty...
                      help?
                      • vip-1 Re: kontra kontry 11.03.05, 18:10
                        Tak , Timb robi sporo z nubuku. Szczegolnie z tym jasnym trzeba uwazac, bo
                        latwo to zapaskudzic....
                        Ja mam taki kit- guma na raczce (wyglada jak gumka do olowka) i szczotka, ale
                        z miekkiego plastiku, nie z metalowymi iglami czasem. Gumka czyscisz but
                        najpierw a potem szczotka nadajesz pierwotny ksztalt, bo guma troche slady na
                        ogol zostawia.
                        PS
                        Jesli to te rozowe z linku, to super smile Te buty, dzinsy i T-shircik w podobnym
                        kolorze - super smile
                        • jagienkaa Re: kontra kontry 11.03.05, 18:17
                          dzięki, ale właśnie to coś mi zarysowało buty. Bardzo się tym zdziwiłam.
                          PS Nie, ja mam akurat te żółte... różowego w ogóle nie noszę. A żółte w życiu
                          tylko sobie kupiłam te buty i co? Nauczka żeby zawsze czrane kupowaćwink
                          • vip-1 Re: kontra kontry 11.03.05, 18:25
                            To fakt ze ten nubuk jakis za gladki na tym zdjeciu wyglada....guma i szczota
                            chyba dobre sa do tego bardziej mechatego Moze da rade to zapastowac w takim
                            razie? Ja uzywam do jasnych butow (tez czarne i ciemne wole w sumie) pasty
                            Coach , jest niezly. A jak Ci zbytnio nie zalezy, to podrap buciory do
                            reszty smile ja mam jedna pare Diesla, tak sa stylizowane wlasnie, jakby sie kto
                            metalowa szczotka pastwil nad nimi przez tydzien smile
                      • ewunia_uk Buty z delikatnej skory 11.03.05, 20:16
                        Jagienka, ja tez mialam kiedys takie Kickersy. Ja je czyscilam zelem firmy
                        Clarks (Leather gel for snuffed, unfinished, delicate leathers and nubuck). No
                        chyba, ze one sa ze skory olejonej (oiled), wtedy trzeba specjalny spray do
                        oiled leather.

W ogole ten zel Clarks jest bardzo poreczny, ja go uzywam tez do torebek,
                        dzieciecych bucikow (tych kolorowych z Clarksa) i nawet do paska do zegarka.
                        • jagienkaa Re: Buty z delikatnej skory 11.03.05, 22:55
                          Ewunia - wielkie dzięki, jak będę w mieście to wpadnę do Clarksa. Tylko nie
                          wiem co z tymi zadrapaniami ze szczotki zrobić!
                          • ewunia_uk Re: Buty z delikatnej skory 11.03.05, 22:59
                            Najlepiej to sie ubiez w te buty, jak bedziesz szla do Clarksa, i im pokaz.
                            Sprzedawcy w Clarksie maja specjalne szkolenia, i dosc dobrze sie znaja na
                            butach (takie odnosze wrazenie), wiec moze cos poradza na te zadrapania.
      • vip-1 Jam nie taka "chwalipienta" ;) LUCKY YOU 11.03.05, 14:01
        evee1 napisała:

Ino troche wink
        800 za dzinsy to chyba da idiota tylko ....za 800 to ja sobie wole do Paryza
        poleciec albo na 4 dni na wyspy...
        Najlepiej skrojone (dla mnie osobiscie) sa Lucky Brand- 40 dolcow jak
        poszukasz. Nie do zdarcia i leza cacy.
        No i jak panienka rozpina rozporek , to w srodku jest napis "LUCKY YOU", ktory
        to statement jest jak najbardziej prawdziwy w tym momencie !!!!

> A co do pytania konkretnego, to jezeli koniecznie chcesz sie chwalic, ze masz
        > (miales) duzo pieniedzy, to kup sobie jak najdrozsze. Moim zdaniem dzinsy nie
        > roznia sie az tak straszliwie (tak, tak, wiem jakos itp), zeby ta roznica
        > dyktowala taaka roznice w cenach. Jak widze dzinsy za 800$ (i to jeszcze na
        > wyprzedazy), to naprawde (poza firma) nie widze roznicy miedzy tymi za 70$.
        > Przeciez te drogie nie sa robione z tytanu, zeby byly niezniszczalne.
        > Dzins jest dzins, czyli bawelna z dodatkiem lycry (nie zawsze).
        >
        • ingass Diesel bez dwoch zdan! 11.03.05, 22:50

Ja zdecydowanie polecam Diesel i nie potrafie sobie wyobrazic, ze moga na kims
          zle lezec wink Przeczytalam watek coprawda wyrywkowo, ale jesli to prawda, ze u
          Ciebie sa za $60 to moze moglbys mi kupic, a ja pokryje koszty przesylki wink
          W Londynie place kilka krotnie wiecej, a kilka par spodni wiecej nigdy nie
          zaszkodzi wink
          • vip-1 Diesel 14.03.05, 14:20
            Smieszne, bo kupilem Diesel w koncu, ale nie w Outlecie . Problem chyba z tym,
            ze Diesel w Outlecie jest po prostu juz przebrany albo sa to jakies mniej
            popularne modele..... Mieli sekcje z portkami po $49, koszulki po $12.00.
            Niemniej, w sklepie bylo pelno Angoli pomieszanych z Japsami. Ci ostatni
            uwielbiaja ten Outlet, autobus wiezie ich prosto z lotniska na zakupy, co tam
            sie zwiedzaniem badrowac smile
            W Hugo Boss sprzedawca mi opowiadal, jak facet z Londynu kupil 80 sztuk kurtek
            skorzanych, spienilem sie bo naprawde ladne marynary byly po niecale 200.
            Oryginalnie 600 , 70% off.....zostaly po tym londynczyku tylko rozmiary jak
            cover na duzy samochod.

www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=7
            Jezeli znasz dokladnie rozmiar i styl to moge Ci kupic, zaryzykuje smile tylko nie
            daje gwarancji, czy akurat beda mieli ten konkretny model na skladzie. No i
            Diesel ma cos porypane z rozmiarami, raz na mmnie 30 jest za duzy, drugim razem
            33 nie moge wcisnac na dupe.
            A w ogole to najlepiej wybierz sie sama na te zakupy, bilet z Londynu 200, a do
            Woodbury Cie zawioze i pobuszujemy pare dni smile
            • edytkus Re: Diesel 14.03.05, 19:30
              vip-1 napisał:

> do
              >
              > Woodbury Cie zawioze i pobuszujemy pare dni smile
              >

niesmialo przyznam ze nie wiem gdzie jest Woodbury, ale w NJ zaoszczedzicie na podatkach wink
              www.shopshorthills.com/
              • vip-1 Tax na Diesla 14.03.05, 19:40
                Woodbury jest w stanie NY, tax okolo 6% tam obowiazuje.....
                Ja jednak wole zaoszczedzic na "bazie" czyli cenie wyjsciowej, ktore akurat w
                niektorych outletach sa naprawde rewelacyjnie niskie.
                Zas Short Hills wyglada mi na tradycyjny mall, wiec za portki Dieselka trzeba
                polozyc w granicach 150, tak jak ja wczoraj w Bloomingdale smile
                • edytkus Re: Tax na Diesla 14.03.05, 22:00
                  No niestety, Short Hills to nie outlet, w najblizszym outlecie Diesel'a nie maja:
                  www.jerseygardens.com/
                  PS. Gratuluje zakupu, pozwol ze ocenimy czy dokonales dobrego wyboru - czekamy na zdjecia! wink ale
                  wiesz, gdybys poczekal do Bozego Narodzenia dopiero moglbys zaoszczedzic surprised
                  • aniutka71 Re: Zakupy 14.03.05, 22:14
                    Tez chetnie poogladam te "zakupy", mimo ze osobiscie dzinsow nie nosze.
                    Ania
                    • dorrit Armani jeans 15.03.05, 10:34
                      Tyle, ze drogie. Ale dobre.
                      • edytkus Re: Armani jeans 16.03.05, 08:46
                        dorrit napisała:

> Tyle, ze drogie. Ale dobre.

Versace tez ma fajne wink

Vip, co z tymi zdjeciami?
                        • ma.pi Re: Armani jeans 16.03.05, 13:47
                          edytkus napisała:

> dorrit napisała:
                          >
                          > > Tyle, ze drogie. Ale dobre.
                          >
                          > Versace tez ma fajne wink
                          >

Za jedyne $1000. :o)

Pozdr.
                          >

>
                        • tremona Re: Armani jeans 16.03.05, 13:53
                          Versace ma fajne ? Chyba nie moj styl, te blachy, gwiazdy czy co to tam jest.
                          W oglole to w Bloomingdale np. czy w Bergdorf Goodman jest tyle nowych marek
                          dzinsow ze leb peka. O 3/4 w zyciu nie slyszalem smile
                          Zas na Diesla dostalem 30% off, bo wzialem ich karte sklepowa (15%) oraz mieli
                          15 off na wszystko co denimm.
                          • rpg-1 LICZY SIE TYLEK A NIE DZINSY !!! 16.03.05, 14:36
                            Czytam sobie to i smieje sie mocno .Dzieki bo milo zaczynac dzien w dobrym
                            nastroju !!!
                            Dzinsy za 200$ czy za 800$ ????!!!!
                            To jakas paranoja .Lubie fajne rzeczy i tak jakos bylo ze Diesle kupowalam
                            jeszcze w Polsce 10 lat temu ,dobrze sie nosza itd .
                            Jedno jest pewne LICZY SIE TYLEK !!
                            Czy to kobieta czy facet to jest wazne ..cos tam mozna skorygowac ale to chyba
                            jeszcze gorzej - zdejmujesz a tu....lipa
                            Moj maz jest wrogiem "marek" ,z przekonaniem kupuje ubrania firm srednich bo ma
                            swoje granice cen ,oboje sie zgadzamy ze $200 za dzinsy to przesada nawet jak
                            mozemy je sobie kupic.
                            Patrze na jego tylek w tych tanszych ( smile ) dzinsach i nadal tak samo wyglada
                            dobrze ,super pupa ,dobre nogi no i porzadna klatka piersiowa uff - mam
                            nadzieje ze ta forma sie utrzyma jeszcze przez wiele lat .
                            Baaardzo milo na to patrzec i naprawde nie ma dla mnie znaczenia ze jak
                            rozpinam mu rozporek to nie ma tam napisu LUCKY YOU :000.
                            • edytkus Re: LICZY SIE TYLEK A NIE DZINSY !!! 16.03.05, 19:08
                              rpg-1 napisała:

>> Moj maz jest wrogiem "marek" ,z przekonaniem kupuje ubrania firm srednich bo ma
                              >
                              > swoje granice cen ,oboje sie zgadzamy ze $200 za dzinsy to przesada nawet jak
                              > mozemy je sobie kupic.
                              > Patrze na jego tylek w tych tanszych ( smile ) dzinsach i nadal tak samo wyglada
                              >
                              > dobrze ,super pupa ,dobre nogi no i porzadna klatka piersiowa uff - mam
                              > nadzieje ze ta forma sie utrzyma jeszcze przez wiele lat .
                              > Baaardzo milo na to patrzec i naprawde nie ma dla mnie znaczenia ze jak
                              > rozpinam mu rozporek to nie ma tam napisu LUCKY YOU :000.

Nooo, lucky him wink)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka