znikad 25.10.06, 22:23 Mam 2 chlopakow 7 lat i corke 12 lat. Chlopcy beda piratami, bo podobno to jest cool w tym roku. Hania i Jej 3 kolezanki przebieraja sie z Beatlesow, Hanka bedzie Lennonem A jak u Was? Dom bedziemy dekorowac w ten weekend. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokolores Re: Kostiumy na Halloween 26.10.06, 00:09 Hm......myslalam ,ze na Halloween dzieci przebieraja sie za jakies straszne postacie ,no ale martwy Lennon tez moze byc straszny ,hehe! Mieszkam w Niemczech i TU na karnawal dzieci przebieraja sie w rozne postacie ,na Halloween tylko w jakies mroczne duchy ,czarownice itp. :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
kulju Re: Kostiumy na Halloween 26.10.06, 00:14 Moje chlopaki beda biedronkami) Magda Odpowiedz Link Zgłoś
edytaon Re: Kostiumy na Halloween 26.10.06, 03:49 moja corcia wybrala swoj kostium juz we wrzesniu bedzie dynia ( pumpkin) udanej zabawy Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: Kostiumy na Halloween 26.10.06, 08:58 Halloween to czarownice, kosciotrupy, wampiry, duchy, najmlodsze mozna ewentualnie wlozyc do wydrazonej dyni z otworami na raczki i nozki, ale co maja do Halloween piraci??? Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: Kostiumy na Halloween 26.10.06, 12:33 Moi chlopacy (9 lat i 5 lat) beda kosciotrupami... w tamtym roku byli duchami, a 2 lata temu diablami))) Na Halloween chodzi sie 31 pazdziernika... Slodycze mam juz kupione i dom ustrojony) Wszystko przygotowane u Was? Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: Kostiumy na Halloween 26.10.06, 13:53 Ja sie przed ta tradycja (??) dzielnie opieram, jakos nie przemawia do mnie, jeszcze pare lat temu nawet w UK prawie nie bylo Halloween, no ale w tym roku uleglam presji wesolej gromadki i idziemy na bal w sobote do polskiego klubu. Ale to tylko dlatego ze nie mamy lepszych propozycji Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: Kostiumy na Halloween 26.10.06, 14:46 aniaheasley napisała: > Ja sie przed ta tradycja (??) dzielnie opieram, jakos nie przemawia do mnie, > jeszcze pare lat temu nawet w UK prawie nie bylo Halloween ************** Ja musialam przejac pelna geba, bo Halloween to wlasnie irlandzka tradycja ) Wieczorem beda jeszcze fajerwerki i ogniska na osiedlu... Szczerze: uwielbiam i co roku sie ciesze jak male dziecko)))) Odpowiedz Link Zgłoś
znikad Re: Kostiumy na Halloween 26.10.06, 14:28 aniaheasley napisała: > Halloween to czarownice, kosciotrupy, wampiry, duchy, najmlodsze mozna > ewentualnie wlozyc do wydrazonej dyni z otworami na raczki i nozki, ale co maja > > do Halloween piraci??? To tylko tak bardzo tradycyjnie te duchy i wampiry. Od lat juz dzieci przebieraja sie w co chca. Male to czesto wspomniane przez kogos biedronki, motylki albo Misie Puchatki. Starsze dziewczynki lubia byc wiedzmami albo ksiezniczkami - przeszlismy juz z Hania przez ten etap A w tym roku piraci kroluja wszedzie z powodu 2 czesci filmu z Deepem - nawet starzy sie przebieraja za piratow. Moi chlopcy byli w zeszlym roku strazakami i to byl swietny stroj, bo akurat padal deszcz a zolte kapotki i kaski dobrze chronily od wody. Ja pisze z Kanady, nie wiem jak to jest w UK - moze wciaz bardziej tradycyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikowa1 Re:a kiedy w Anglii obchodza Haloween? 26.10.06, 10:14 tzn. kiedy sie przygotowac ze dzieciaki beda chodzic po domach? W sobote czy niedziele? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re:a kiedy w Anglii obchodza Haloween? 26.10.06, 10:34 Halloween jest 31 pazdziernika, czyli we wtorek. A rozne spin off parties beda sie odbywac przez caly weekend na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
basia313 Re: Kostiumy na Halloween 26.10.06, 17:57 My z kolei nie obchodzimy tego swieta. Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: Kostiumy na Halloween 31.10.06, 17:06 Happy Halloween)) za pol godziny wychodze z pracy (troszke wczesniej dzisiaj ) ) Zabiore moich chlopakow z creche i bedziemy straszyc jak dojedziemy do domu)) Odpowiedz Link Zgłoś