IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 19:06
Mam pytanie do Was. Przeczytałam niedawno w jakiej gazecie o hipnozie.
Podobno jest na nią podatno 92% populacji. Można dzięki niej wyleczyc wiele
chorob np.alkoholizm ,a takze anoreksje i bulimie. Byl przyklad dziewczyny,
ktora paliła duzo papierosow i hipnotyzer mowil do niej , ze juz nigdy nie
wezmie papierosa do ust i , ze jakie to szkodliwe. I ta dziewczyne tak
odrzucilo do papierosow , ze juz nigdy nie zapaliła! Ja choruje na bulimie i
chciałabym isc na ta hipnoze. Czy był moze ktos i czy to rzeczywiscie dziala?
Obserwuj wątek
    • Gość: BA@ Re: HIPNOZA IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:57
      to by było dobra jak by zeczywiście zadziałało, tyko niestety też na tym nie
      byłam wiec dużo ci nie umie powiedziec.
      Ale jak dobrze sie oriętuje zeby poddać sie hipnozie trzeba mieć conajmnie 18
      lat , ja niestety tyle nie mam ty chyba też???
      • Gość: ola Re: HIPNOZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 23:18
        Ja mam 16 lat. Nie wiem, nie słyszałam ,że trzeba miec 18 lat. Dlaczego?
    • Gość: ala Re: HIPNOZA IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.02.04, 09:11
      Mi też sie zdaje ,ze raczje trzeba byc pełnoletnim chyba ze przyjść z rodzicem
      bo tak to oni by odpowiadali a kto chce brac na siebie odpowiedzialność ? nio a
      ja na takim czyms nie byłam i chyba bym sie troche bała pójść :P
    • Gość: 25letnia bulimiczk Re: HIPNOZA IP: *.chello.pl 17.02.04, 11:14
      Sluchaj, ja bylam. Jestem chora na bulimie i bylam u hiptotyzera. Nie byla t
      pelna hipnoza, byl to tzw. "polsen". Chyba nie zadzialalo/ale w sumie sama nie
      wiem..bo nie dokonczylam terapii - musialam wyjechac i przerwalam seanse..Wiem
      tylko, ze jedni sa bardziej a inni mniej podatni.. Napewno hipnotyzer musi duzo
      wiedziec o chorobie!!!! To takie moje wnioski.. Wiem ze od pewnego czasu
      przestalam wymiotowac - moze to jego sprawka.. - mam jakies opory..taka
      blokada!! Ale apetytu nikt mi nie powstrzymal..Jestem teraz gruba i mam
      depreche ostra.., ale moze dzieki temu nie padne na serducho - bo od tego
      rzygania, to nieraz bilo mi jak oszalale!!! Dziewczyny - najlepszy jest
      szpital - zamykaja Cie tam na 2 miesiace, ale podobno warto. Nie lezysz tam w
      lozku posrod umarlakow. To taki pewnego rodzaju oboz - mnostwo mlodych
      dziewczyn, nawet chlopakow (mnostwo :), parenascie) zajecia grupowe
      indywidualne, sportowe, bo kazano mi wziac stroj sportowy! czyli ruch tez
      bedzie TO DOBRZE!!!! Nawet o jakchs dyskotekach mowili i po jakims czasie
      wypadach do kina i teatru - oczywiscie w grupie!!
      Wybieram sie tam w marcu i nie mopge sie doczekac - wierze ze wyzdrowieje!!
      Mam 25 lat i choruje b. dlugo..
      Wczesniej anoreksja, poprzez ostra bulimie, a teraz to juz nie wiem jak to
      nazwac. Ostra deprecha z powodu tuszy, brak sil na odchudzanie - choc jeszcze
      pol roku udalo mi sie zrzucic ponad 10kg. i przez chwile moglam byc jeszcze
      laska!!, ale wrocilo szybko, teraz siedze w domu bo wszydze sie pokazac..
      Dziewczyny, nie czekajcie, ta choroba sie poglebie, z chwili na chwile jest
      coraz gorzej, mimo, ze sa przeblyski lepszego samopoczucia..ta cholera zawsze
      wraca i to z podwujna sila!!! Nioe czekajcie na cud!!! Rzudzcie szkole jesli
      trzeba i idzcie do szpitrala, tam sie trudno dostac. Gdybym wiedziala ze taka
      szansa istnieje, juz pare lat temu bym sie zdecydowala na szpital. Wiem tylko
      jedno, ze czym pozniej, tym trudniej jest sie z tego wyleczyc!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ona Re: HIPNOZA IP: *.kalisz.mm.pl 26.02.04, 20:24
        jesli mozesz odezwij sie na moje gg3639842-prosze
      • aniol.eczek Re: HIPNOZA 02.03.04, 12:03
        Witam Cię bardzo cieplutko, mam na imię Agata. Obecnie jestem również w
        ciężkiej depresji, zrezygnowałam ze studiów (IIIrok pedagogiki)boję się już
        nawet wychodzić z domu. Mam do ciebie ogromną prośbę, pisałaś o szpitalu, do
        którego można iść na leczenie czy mogłabyś podać mi jakieś namiary,
        miejscowość, adres lub telefon, bardzo proszę. Dziękuję ci z całego serca. Agata
        • Gość: 25letniabulimiczka Re: HIPNOZA IP: *.chello.pl 02.03.04, 18:22
          Witam Cie goraco... Milo, ze napisalas.., rozumiem Cie doskonale..
          Szpital miesci sie w Warszawie przy ulicy Sobieskiego..jest to szpital
          psychiatryczny...w ktorym znajduje sie instytut psychiatrii i neurologii, gdzie
          leczy sie glownie bylimie i anoreksje... Chetnie porozmawiam z Toba na ten
          temat: podaje moj numer gg:2004991 Powiem Ci mniej wiecej jak jak to wszystko
          wyglada...Jestem dostepna prawie codziennie o godzinie 19.00. , gdyby mnie
          jednak nie bylo, zostaw wiadomosc, a napewno sie odezwe...

pozdrawiam: Doda - pod takim pseudonimem..znajdziesz tez wiecej moich
          wypowiedzi na tym forum!!!
    • psychoterapeuta55 Re: Hipnoza 18.08.13, 00:42
      Hipnozą zajmuję się już kilkanaście lat. Muszę z ubolewaniem stwierdzić, że większość forumowiczów ma na ten temat wiedzę przynajmniej niepełną. Dlatego poniżej podaję informację na czym polega hipnoza terapeutyczna i w czym pomaga.
      Hipnoterapia pozwala dotrzeć do źródła obecnych objawów, kiedy się zaczęły. jakie emocje mogły być przyczyną,itd. Docierając do odległych zdarzeń, nawet w dzieciństwie możemy z nich zdjąć nadmiar emocji, przykrych wspomnień. Jeśli oczyścimy w ten sposób naszą przeszłość umysł się wycisza. Na spokojny umysł łatwiej nagrać nowy, pozytywny program na życie: możesz, działaj, masz sukces itp.
      Aby terapia była skuteczna najczęściej są potrzebne 3 seanse, czasem więcej.
      Hipnoterapią można pomóc w przypadku depresji, która objawia się m.in. brakiem celów życiowych. Kiedy oczyścimy umysł z emocji, przykrych wspomnień możemy kodować umysł na nowe cele, możliwości. Jest to tzw. progresja wieku.
      Jeśli stan depresji jest głęboki można zacząć od psychologa, psychiatry. Czasem leki są konieczne, żeby zatrzymać proces chorobowy. Potem korzystając z hipnozy pozbywamy się przyczyny, co pozwala wrócić do zdrowia.
      Na terenie Wrocławia mogę polecić dr Kaczorowskiego, którego gabinet znajduje się
      przy ul. Gostyńskiej 13 tel. 601 99 70 17
      z poważaniem
      mgr Jarosław Filipek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka