Dodaj do ulubionych

Bank BPH via Expander nie polecam!!!

19.04.05, 08:34
Uwierzyłem w reklamę banku BPH (ostateczna decyzja kredytowa w 4 dni) i po
zgromadzeniu kompletu dokumentów i sprawdzeniu zdolności kredytowej złożyłem
dokumenty o kredyt hipoteczny w tym banku. Po 8 dniach decyzja banku była
pozytywna (warunkowo) z tym, że miałem dostarczyć dodatkowe dokumenty, a
kiedy je dostarczyłem po następnych 6 okazało się, że jest negatywna. Nawet
byłbym w stanie to zrozumieć, ale nigdy nie zrozumiem tak długiego
przeciągania całej procedury - po ponad 2 tygodniach zaczynam wszystko od
początku. Takiego braku profesjonalizmu dawno nie widziałem.
Obserwuj wątek
    • kiziuk Re: Bank BPH via Expander nie polecam!!! 19.04.05, 13:15
      A czy możesz napisać jakich dodatkowych dokumentów od Ciebie zarządali.
      Również staram się o kredyt w tym banku i też przez Expandera i jestem z lekka
      zaniepokojona.
      I co znaczy (w Twoim przypadku) komplet dokumentów? Ja z mężem na razie
      złożyliśmy wnioski, jakieś oświadczenia i zaświadczenie o zatrudnieniu i
      zarobkach. Czego jeszcze mogą chcieć?

pozdrawiam
      Gośka
      • zibi67 Re: Bank BPH via Expander nie polecam!!! 19.04.05, 14:47
        kiziuk napisał:

> A czy możesz napisać jakich dodatkowych dokumentów od Ciebie zarządali.
        > Również staram się o kredyt w tym banku i też przez Expandera i jestem z
        lekka
        > zaniepokojona.
        Ponieważ ma dochody z dwóch żródeł oprócz kompletu dokumentów, czyli
        1. Zaświadczenie o dochodach z zakładu pracy.
        2. Wycena nieruchomości przez rzeczoznawcę (operat szacunkowy).
        3. Aktualny odpis z księgi wieczystej mieszkania.
        4. Wniosek kredytowy.
        > I co znaczy (w Twoim przypadku) komplet dokumentów? Ja z mężem na razie
        > złożyliśmy wnioski, jakieś oświadczenia i zaświadczenie o zatrudnieniu i
        > zarobkach. Czego jeszcze mogą chcieć?
        Ode mnie po decyzji pozytywnej (warunkowo!!!!!!) chcieli jeszcze wyciągów z
        mojego ROR-u za trzy miesiące wstecz. Oraz niby jeszcze raz kopii (ksero)
        wyciągu z księgi wieczystej. A następnie analityk banku stwierdził, że wpływ na
        zdolność kredytową ma nie miejsce zameldowania tylko adres do korespondencji i
        dał decyzję negatywną, dodam, że po dwóch tygodniach przeciągania sprawy.

Pozdrawiam i życzę sukcesów.
        > pozdrawiam
        > Gośka
        • mea8 Re: Bank BPH via Expander nie polecam!!! 19.04.05, 15:18
          Dziwne, ja podpisywałam umowę w zeszłym miesiącu. Fakt bez pośredników. Całe
          procedury trwały około tygodnia a tez było parę papierków do doniesienia. Ale
          decyzja jak najbardziej pozytywna. Chyba co oddział to różne historie.
    • doradcy.expandera Re: Bank BPH via Expander nie polecam!!! 19.04.05, 17:02
      > Uwierzyłem w reklamę banku BPH (ostateczna decyzja kredytowa w 4 dni) i po
      > zgromadzeniu kompletu dokumentów i sprawdzeniu zdolności kredytowej złożyłem
      > dokumenty o kredyt hipoteczny w tym banku. Po 8 dniach decyzja banku była
      > pozytywna (warunkowo) z tym, że miałem dostarczyć dodatkowe dokumenty, a
      > kiedy je dostarczyłem po następnych 6 okazało się, że jest negatywna. Nawet
      > byłbym w stanie to zrozumieć, ale nigdy nie zrozumiem tak długiego
      > przeciągania całej procedury - po ponad 2 tygodniach zaczynam wszystko od
      > początku. Takiego braku profesjonalizmu dawno nie widziałem.

Expander ma niewielki wpływ na szybkość działania banku. Bank może zażądac
      dodatkowych dokumentów - nawet jeśli w standardzie ich nie wymaga i trudno jest
      to przewidzieć. Mam nadzieję, że byłeś zadowolony z samej oferty i obsługi
      doradcy?
      • zibi67 Re: Bank BPH via Expander nie polecam!!! 20.04.05, 11:42
        Z obsługi w oddziale Expandera byłem i jestem zadowolony. Co nie zmienia faktu,
        że BPH nie jest w mojej opinii bankiem profesjonalnym, bo jeśli przeciąga całą
        procedurę do 2 tygodni to nie ma o czym mówić.
    • smbsone a ja dzis podpisalem umowe - NO PROBLEMOS 19.04.05, 17:08
      witam! a ja dzis podpisalem umowa w BPH via expander.w miare szybko.byloby 4 dni,gdybym nie musial robic swojej wyceny.jak narazie jestem zadowolony w porownaniu ze sciemami z millenium. z millenium to po 8 tygodniach nic nie mialem,a dzis po 4 tygodniach od zlozenia reklamacji - jakaś cizia się odwazyła zadzwonic i zapytać -"w czym problem"......i ze jej jest przykro....dlatego BPH ma u mnie plusa za szybkosc.bo jak sobie pomysle ze przez 25 lat mialbym w millenium czekac - np.przy przewalutowaniu na decyzje 10 tygodni.to sobie daruje ich usługi.
      pozdr
      • monikakum Re: a ja dzis podpisalem umowe - NO PROBLEMOS 20.04.05, 16:29
        My też podpisywaliśmy umowę kredytową z BPH za pośrednictwem
        Expandera.Czekalismy 4 dni na decyzję, dostalismy pozytywną także pod warunkim
        złożenia kilku dodatkowych warunków. Złożyliśmy je i podpisaliśmy umowę
        kredytową już nawet po 30 dniach od wydania decyzji, bo po 35 ponieważ bylismy
        za granicą. Nie było ŻADNEGO problemu.
    • olaso3 Re: Bank BPH via Expander nie polecam!!! 21.04.05, 14:30
      Ja też załatwiam kredyt w BPH przez Expandera i też są problemy, ale innego
      rodzaju, piszę też o tym w osobnym wątku. Bierzemy kredyt na 100% inwestycji,
      mieszkanie jest w trakcie budowy. I jest kłopot z miejscem garażowym, bez
      którego mieszkania kupic nie mozna. Bo bank BPH nie chce zkredytowac zakupu
      tego miejsca garażowego, poniewaz ono nie ma osobnego wpisu do księgi
      wieczystej. Jest jedna księga na cały garaż, a ja mam udziały. Czy we
      wszystkich bankach tak jest?
    • olaso3 Re: Bank BPH via Expander nie polecam!!! 21.04.05, 14:32
      Aha, jeszcze coś - z samego Expandera jesteśmy bardzo zadowoleni. Nie wiem,
      mogę tu napisac nazwisko Pani, która nam doradza? Jest naprawde świetna -
      cierpliwa (dla nas te procedury to koszmar), kompetentna i BARDZO miła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka