Gość: Ula Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Nie rozumię tego,żółtka lądują w makutrze itd.ucierasz kogel-mogel,używając odpowiednich końcówek miksera .No to jak w makutrze nie ucieramy pałką tylko mikserem ,to co ja zrobie z tymi końcówkami, będą do wyrzucenia. Bardzo proszę o odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Nie rozumię tego,żółtka lądują w makutrze itd.ucierasz kogel-mogel,używając odpowiednich końcówek miksera .No to jak w makutrze nie ucieramy pałką tylko mikserem ,to co ja zrobie z tymi końcówkami, będą do wyrzucenia. Bardzo proszę o odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazka Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu jak zoltka z cukrem ubiejesz mixerem to nic im nie bedzie.mozesz je ubic w kazdej misce, niekoniecznie w makutrze.a jeszcze jedna rada; sernik nie opadnie jezeli zaraz po wyjeciu z piekarnika okroimy nozem miejsce przylegajace do brzegow blachy(tortownicy) Sprawdzona metoda!POWODZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu okroiłam nożem i też opadł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catharina Re: Sernik wiedeński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu naprawdę polecam. pierwszy raz wyszło mi to ciacho!!! i było naprawdę pycha. ja osobiście następnym razem dam mniej cukru ponieważ wyszło baaardzo słodkie :- ))) dziękuję za ten przepis!!! pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filumic Sernik wiedeński IP: *.socal.res.rr.com 19 lat temu sernik doskonaly polecam zwlaszcza ze okres przedswiateczny przed nami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Sernik wiedeński IP: *.lanet.net.pl 19 lat temu Bardzo dobry przepis, wyśmienity sernik. robiłam dwa razy - każdy kto próbował, zachwalał.Dziękuję za szczegółowy opis. Odpowiedz Link Zgłoś
corre Sernik wiedeński 19 lat temu Świetny przepis i wyśmienity sernik. Dziękuję za szczegółowy opis. Robiłam dwukrotnie i za każdym razem wyszedł! Smakował każdemu, kto próbował.Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tycha Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Rewelacja !!! Przepyszny i prosty w przygotowaniu. Bardzo dziękuję za tak szczegółowy opis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cikatrix Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Oooooopadł ;( Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Sernik wiedeński 19 lat temu Sernik należy trzymać w piecu aż wystygnie.Wtedy nie opadnie, najwyżej tylko troszkę.Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elli Sernik wiedeński IP: *.enterpol.pl 19 lat temu Pycha. Sernik wyszedł wspaniały pomimo tego że zapomniałam dodać do niego masła upss... Wyrusł pięknie i nie opadł bo dałam 3 budynie. Super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Sernik wiedeński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Wlasnie upieklam ciasto. Wszystko szlo dobrze, po upieczeniu postal w piekarniku, potem zahartowalam go delikatnie uchylajac klape, ale niestety opadl i na srodku popekal. Mi to nie przeszkadza wcale, bo i tak sie zje, na dodatek jest wysoki wciaz na 6 cm (na dlugosc bokow), wiec ok. Dodam, ze pieklam go godzine i piec minut, choc mam dobry piekarnik, jednak blacha byla spora.Aha, w kwestii laczenia piany z ciastem, podpatrzylam na kanale kuchnia.tv sposob laczenia, czyli delikatnie najpierw mieszac na okolo miski, potem zagarniac do srodka, czyli ruch lyzka wzdluz scianek i do srodka, i tak do polaczenia sie calkowitego. Mam prosbe, napiszcie co robic by nie spowodowac oklapniecia sernika, tak na przyszlosc chcialbym wiedziec:) Dodam, ze jestem wyjatkowo leniwa, wszystko (poza mieszaniem bialkek i ciasta)robilam mikserem, a ser kupilam juz gotowy w wiadereczku od dr Oetkera (cena 6,50 w Auchan), specjalnie do sernika, wiec nie trzeba mielic. Pozdrawiam i dzieki za przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Sernik wiedeński 18 lat temu Gość portalu: marcia napisał(a): > Mam prosbe, napiszcie co robic by nie spowodowac oklapniecia sernika, tak na > przyszlosc chcialbym wiedziec:) Dziś , upiekłam sernik wiedeński na kruchym cieście . Przed umieszczeniem sernika w piecu , puściłam go z wys ok 20 cm. nz stolnicę . Po upieczeniu , powtórzyłam to samo . I pomogło . Sernik jest równiutki . Nie opadł :) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgaT Sernik wiedeński IP: 80.54.27.* 19 lat temu Super "+" za to że tak dokładnie podałaś ten przepis mało kto tak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piniosza Sernik wiedeński IP: *.cable.ubr01.azte.blueyonder.co.uk 19 lat temu Serniczek właśnie spróbowałem(jeszcze ciepły ale nie mogłem wytrzymać) Pychota!!! Ładnie się udał (dodałem odrobinę orzechów i moreli bo lubię:) Resztę ciasta schowałem do lodówki i wieczorem wraz z moją ukochaną dziewczyną zjem. Mam nadzieję że będzie jeszcze lepsze...choć już teraz jest przepyszne:) Dzięki za przepis i życzę sukcesów kulinarnych .Pozdrawiam serdecznie.Portek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwi Sernik wiedeński IP: *.dip.t-dialin.net 19 lat temu polecam zamiast tlustego sera ser mascarpone,troszke drogi ale pyszny.dla zmiany smaku czasami dajem likier kawowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominiqa78 Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Zrobiłam serniczek na święta i wyszedł super z wyjątkiem tego, że bardzo się kruszył. Babcia poradziła aby przy mieleniu sera dodać 2-3 ziemniaki gotowane to zapobiegnie rozsypywaniu się ciasta. W smaku palce lizać! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Sernik wiedeński IP: 84.67.32.* 19 lat temu Wyprobowalam powyzszy przepis i naprawde nie sposob go zepsuc. Jest pyszny, wywazony w smaku-nie za slodki. Prawdziwy rarytas dla podniebienia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Basia Sernik wiedeński IP: *.npgo.pl 19 lat temu Chciałam powiedzieć, że ten przepis jest jedynym najlepszym ! bo po 1. Sernik jest świetny bo po 2. Ktoś fantastycznie opisał przygotowanie tego cudownego sernika! Gratulacje dla autoa/ki Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Sernik wiedeński IP: *.ztpnet.pl 19 lat temu Od paru dni "chodzi za mną sernik", nie ten kupny ale świeżutki, własnoręcznie upieczony. Niestety nie należę do osób często buszujących w kuchni, więc przepis ten bardzo mnie ucieszył, bo jest bardzo czytelny, nawet dla takich "niedzielnych kucharzy" jakim ja jestem. Dziękuję bardzo autorowi, za przepis, dzięki któremu na moim stole w niedzielę stanie cudownie pachnący i świeżutki serniczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twister Sernik wiedeński IP: *.cable.ubr06.stav.blueyonder.co.uk 19 lat temu witam wszystkich. nie wiem czy on komus wyszedl bo mi nie wyszedl . po wlaniu masła do masy zwazyło sie i tyle bylo z aksamitnej masy i po 40 minutach miksowaniu masa wylondowala w smietniku bo za zadne skarby tłuszcz nie chcial sie wciagnac . to by bylo na tyle jesli chodzi o przepis i mam prosbe na koniec jesli komus wyszlo to niech napisze na tym forum w jaki sposob to zrobil. pozdro dla pomyslodawczyni tego przepisu. zycze wszystkim uddddaaaanych wypiekow. Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka33 Re: Sernik wiedeński 18 lat temu Jezeli masa sie zwarzy ,nie tylko ta do sernika ale jakakolwiek ,mozesz ja uratowac .Wlewasz mase do miski czy garnka i i stawiasz na drugim garnku w ktrym masz gotująco wodę.Czyli innymi słowy ogzrewasz mase nad parą ,caąły czas mieszjac.Na poczatku wszystkie skłądniki sie rozłaczą i masa wygląda fatalnie.Ale w miare mieszania i ogzrewania(wwoda w garnku cały czas sie gotuje)składniki zaczynaja sie łączyc i masa robi sie jednolita.Uratowałam w ten sposób niejedną mase.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Sernik wiedeński IP: *.idc.net.pl 19 lat temu Pyszny! Zrobiłam cały mikserem a nie w makutrze, a mimo to urusł wspaniale. Dziękuje i gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolcia Sernik wiedeński IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19 lat temu WITAM Sernik pyszny.rodzinka zadowolona.Mam jednak pytanie gdzie proszek do pieczenia????? nie dodajesz go???? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziak Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Sernik - rewelacja. Robie go juz chyba po raz 20, tylko w moim piekarniku musze go piec w temperaturze 150 stopni i zamiast 1 budyniu dodaje 2. REWELACJA:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł 17 Sernik wiedeński IP: *.master.pl 19 lat temu no super przepis tylko malutka poprawka jak chces zubic bialka na sztywna pine to niewstawia sie ich do lodowki maja miec temp pokojowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Sernik wiedeński IP: *.ipool.dobrynet.pl 19 lat temu Sernik piekłam dzisiaj,jest bardzo pyszny polecam !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu robiłam juz go 2 x / za kazdym razem wyszedl super/ zdrowe i pyszne jedzonko/polecam/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teo Sernik wiedeński IP: 205.206.71.* 19 lat temu jak dodajesz laske waniliowa to nie kroj jej drobno tylko rozkroj pionowo ostrym nozen i wyskrob drobniutkie ziarenka wanilii.Pozostala pusta laske wloz do sloiczka i zasyp cukrem w ten sposob bedzie miala cukier waniliowy.(oczywiscie zakrec szczelnie sloiczek) Udanych wypiekow Odpowiedz Link Zgłoś