puszysta_gimnazjalistka Re: Formatowanie dysków 21.11.09, 11:39 Formatowanie to jedna z tych rzeczy, które można robić, ale nie powinno się :) Odpowiedz Link
heart_of_ice Re: Formatowanie dysków 21.11.09, 13:03 > Formatowanie to jedna z tych rzeczy, które można robić, ale nie powinno się :) A co powinno się? W zamian? Pauli -- Morze jest w końcu, pod wieloma względami, tylko bardziej mokrą formą powietrza. [T.P] Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Formatowanie dysków 21.11.09, 13:26 Odwrócę pytanie, w jakim celu formatować ? Odpowiedz Link
zloty.strzal Re: Formatowanie dysków 21.11.09, 20:48 Miałam dwa systemy i milion partycji bez sensu podzielonych i chciałam zrobić z tym porządek. No i mam. Tylko teraz Firefox nie wiedzieć czemu mi pisownię po angielsku sprawdza. Odpowiedz Link
heart_of_ice Re: Formatowanie dysków 22.11.09, 12:15 > Odwrócę pytanie, w jakim celu formatować ? Bo komp po kilku latach funkcjonowania wiesza się notorycznie na wszystkim, pomimo partycji i porządków na dysku jest na nim kupa śmiecia, którego ręcznie nie usunę:) Jedyne, co mnie powstrzymuje, to czas potrzebny na stawianie systemu:) trochę go nie mam:) Pauli -- "Cogito ergo sum -> myślę, więc sumuję" [T.P.] Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Formatowanie dysków 22.11.09, 12:58 Wieszanie się sugeruje problemy sprzętowe a tego formatowanie nie naprawi. A śmiecie to rzecz normalna, zawsze się zbierają, lepiej te najbardziej uciążliwe usunąć ręcznie a pozostałe zostawić w spokoju. Odpowiedz Link
heart_of_ice Re: Formatowanie dysków 22.11.09, 13:02 Ale wieszanie się jest typowo (na moje oko, rzecz jasna;)) pamięcio-obciążeniowe. Wolę tak myśleć, bo sprzętu na razie nie zmienię:) Z PCtem było łatwiej, podmieniałam jakiś kawałek i śmigał, laptopa sama nie rozkręcę:D Pauli -- Świat jest zbudowany z czterech elementów: Ziemi, Powietrza, Wody i Ognia. To fakt dobrze znany (...) a także błędny. Istnieje również piąty element, zwany ogólnie Niespodzianką. [T.P] Odpowiedz Link
zloty.strzal Re: Formatowanie dysków 22.11.09, 14:22 Ja mam teraz oddzielnie system i oddzielnie /home, więc następnym razem to będzie chwila moment, bo nie trzeba będzie kopii wszystkich dokumentów robić. Odpowiedz Link