14.03.10, 22:43
Kto to ma? Ile trzeba wydać, aby mieć sprawne i użyteczne urządzenie i
jednocześnie nie zostać z dziurą budżetową? Jakaś marka? Link? Coś. Help me.
Ja się na tym nie znam. I amatorsko trenuję, więc nie zamieram wydać kupy
pieniędzy na jakiś gadżet. Wiem, w sklepie też zapytam (chyba że na allegro
kupię:P).;)))
Obserwuj wątek
    • puszysta_gimnazjalistka Re: Pulsometr 14.03.10, 22:53
      Używałem kilku modeli, ceny są różne, zależy ile chcesz mieć funkcji. Napisz do
      czego chcesz go używać.
      • menk.a Re: Pulsometr 14.03.10, 23:57
        Żaden full wypas firanki.
        Chcę kontrolować swoje tętno oraz móc porównywać wyniki z różnych treningów
        spinningowych. Głównie to. Czyli bardzo mizernie, ale ja nie potrzebuję jakiegoś
        gadżetu. Coś prostego w rozsądnych pieniądzach. ;)
        • puszysta_gimnazjalistka Re: Pulsometr 15.03.10, 15:57
          Ale czy potrzebny Ci wykres do analizy po treningu, czy wystarczy wskazanie na
          żywo pokazujące czy trzymasz się w zakresie ?

Bo jeżeli tylko to drugie to najtańszy model będzie OK, jeżeli chcesz pobawić
          się w analizę to szykuj więcej kasy, ale do tego przydałaby się również jakaś
          podbudowa teoretyczna.
          • menk.a Re: Pulsometr 15.03.10, 17:29
            Aż takie skomplikowane analizy mi nie będą potrzebne. Owszem chciałabym móc
            porównywać wyniki by widzieć postępy albo ich brak. Ale bez jakichś komplikacji.
            To co? Do 200 da się wyrobić? Więcej na to nie wydam. Wolę kolejną parę butów
            raczej.:D
            • puszysta_gimnazjalistka Re: Pulsometr 15.03.10, 22:15
              Do 200 bez problemu kupisz.
    • forumowicz_pospolity Re: Pulsometr 14.03.10, 22:59
      moze
      tu
      cos ci sie przyda
      • menk.a Re: Pulsometr 15.03.10, 00:00
        Ooooo, dzięki. Przeczytałam. Wezmę pod uwagę.
        Widziałam sprzęty w granicach 1000zł i tyle na pewno nie wydam. Ale widziałam
        też sporo tego w granicach do 200 zł i zaczęłam się zastanawiać, czy 5 lub
        więcej -krotnie tańsze będą równie użyteczne.;)
        • forumowicz_pospolity Re: Pulsometr 15.03.10, 20:49

menk.a napisała:

> Ooooo, dzięki. Przeczytałam. Wezmę pod uwagę.
          > Widziałam sprzęty w granicach 1000zł i tyle na pewno nie wydam. Ale widziałam
          > też sporo tego w granicach do 200 zł i zaczęłam się zastanawiać, czy 5 lub
          > więcej -krotnie tańsze będą równie użyteczne.;)

zalezy do czego
          ale mysle ze na początek to na luzaku wystarczy najprostszy pulsometr
          nie znam sie na temacie w sumie ale w tym watku sa wysportowane chłopaki
          i jak mówi ze mu styka taki tanszy to i tobie tez styknie, nie ma sensu sie
          wykosztowywac na jakies zarabiscie skomplikowane sprzety imho
    • maple_syrup Re: Pulsometr 15.03.10, 14:46
      Kiedyś dostałam taki bajer od brata z Cat Eye, który ma w jednym licznik do
      roweru (chyba z 5 różnych rzeczy mierzy, albo i więcej), taki bajer do mierzenia
      tętna właśnie (trzeba założyć sobie taką opaskę, żeby to mierzyło) i to w formie
      takiego elektronicznego zegarka na rękę. Można z tym biegać czy ćwiczyć, ale ma
      też "podstawkę" do przymocowania do roweru. Oczywiście wszystkie te rzeczy można
      zgrać na kompa, przechowuje kilka wyników, jakieś średnie wylicza, wykresy robi
      i inne cuda wianki (do tej pory nie wszystkie funkcje obczajam, bo szkoda mi
      czasu na czytanie instrukcji). Nie wiem ile to ustrojstwo kosztowało, ale działa
      mi chyba z 5 lat już bez żadnych awarii i na inne bym nie zamieniła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka