Dodaj do ulubionych

Opłaty za prywatne żłobki w Warszawie

14.02.06, 21:07
Ile płacicie za żłobki w Warszawie? Dzięki za informacje! Pozdrawiam, Agnieszka
Obserwuj wątek
    • madzik751 Re: Opłaty za prywatne żłobki w Warszawie 15.02.06, 12:15
      dowiadywalam sie o prywatny zlobek w Raszynie bo to po drodze do mojej pracy.
      Cena wynosi 500 zl.
      ale niestety nie maja wolnych miejsc
      Pozdrawiam
      • oluszek29 Re: Opłaty za prywatne żłobki w Warszawie 16.02.06, 22:59
        My na Chomiczówce płacimy 650 zł.
        Pozdr
        • agular Re: Opłaty za prywatne żłobki w Warszawie 16.02.06, 23:09
          GDZIE NA CHOMICZOWCE JEST PRYWATNY ŻŁOBEK???
          • oluszek29 Re: Opłaty za prywatne żłobki w Warszawie 17.02.06, 10:11
            Witam,
            Na Chomiczówce, a dokładnie na ul. Zgrupowania Żmija 2 (lub 3).
            MiniŻłobek "Chata Skrzata" prowadzi p. Monika. Fajne warunki, b. dobra opieka.
            Nie ma problemów z przestrzeganiem diety alergika. Nasza dziewczynka chodzi tam
            od 7 m-cy, miała roczek jak zaczynała. Bardzo lubi tam chodzić, do domu nie
            chce wracać ;-(
            Serdecznie polecamy.
            • madzik751 zlobek na chomiczowce-poprosze o namiary 17.02.06, 12:31
              poprosze o numer telefonu do tego zlobka
              od jakiego wieku przyjmuja tam dzieci?
              • oluszek29 Re: zlobek na chomiczowce-poprosze o namiary 18.02.06, 01:33
                Oto telefon do miniżlobka na Zgupowania Żmija: 22 6699044, a o wiek dziecka
                prosze pytać bezpośrednio p. Moniki.
                Pozdr
        • justynas2 Re: Opłaty za prywatne żłobki w Warszawie 17.02.06, 08:21
          bardzo prosze o namiary na prywatny zlobek w raszynie
          • madzik751 namiary na raszyn 17.02.06, 12:29
            raszyn ul.mokra 23a(nie jestem pewna numeru domu)
            tel.720-06-61
            czynny od 7 do 18
            rowniez w weekendy ale wtedy dodatkowa oplata 10 zl za godz.
            przyjmuja dzieciaczki od 4 miesiaca
            • izyda77 Re: namiary na raszyn 13.03.06, 08:36
              jestem mama polrocznego chlopczyka,zamierzam od wrzesnia synka poslacn do
              zlobka, zalezy mi by ten zlobek byl blisko mojej pracy, a ten w Raszynie taki
              jest. Jednak chcialabym dowiedziec sie czegos wiecej na temat tego zlobka, czy
              go polecacie? Jak tam sie zajmuja dziecmi? Nie znam nikogo w Raszynie,
              znajacego opinie tego zlobka.
              • eliza34 Re: namiary na raszyn 17.03.06, 20:13
                Odpowiadam na pytanie o żłobek w Raszynie. Mój najstarszy syn ma 10 lat i
                woziłam go tam 8 lat temu , czyli instytucja istnieje od dawna. Potem ich
                szukałam i dziwnie nigdzie nie znalazłam namiarów (internet, książka
                telefoniczna). Czy nikt nie zwrócił uwagi na fakt,ze tam nawet na furtce nie ma
                tabliczki oficjalnej tak jak w innych placówkach?? Potem urodziłam 2-go synka i
                i gdy miał roczek odnalazłam ten żłobek , bo pracowałam blisko niego. Jest
                otwarty 7-18 i dzieci miały 2-ie opiekunki. Gdy zapiswywałam mego 2-go synka
                było tam ok. 15-17 dzieci w wieku 1 rok do 3,5 lat(i rzeczywiście więcej już
                przyjąć nie mogli - to był max.) Opiekunki naprawdę dobre i serdeczne, synek
                bardzo lubił tam chodzić, zawsze był przebrany i czyściutki, nie miał żadnych
                odparzeń,zadowolony, dzieci rysują, wycinają, robią wyklejanki z
                opiekunkami,nawet wtedy widziałam,ze starsze miały rytmikę i angielski i tak
                było do listopada 2005. Teraz jestem na macierzyńskim i dałam zaliczkę na
                powrót synka ,ale raz w tygodniu go woże do Raszyna i odnosże wrażenie,ze coś
                się stało z tym żłobkiem. Została tylko jedna opiekunka , a dzieci jest max. 7-
                ka i chyba nie mają aż tak atrakcyjnych zajęć jak poprzednio. próbowałam
                podpytywać właścicielkę co się dzieje,ale trudno uzyskać jasną odpowiedź.
                Wzięłam się więc za szukanie po internecie żłobków u siebie w okolicy
                (przeszukałam panoramę firm i oficjalne wykazy kuratorium i znalazłam dużo
                niepublicznych przedszkoli ,rózne złobki chociaż nie w okolicy ,ale....tego w
                Raszynie nigdzie nie było). Mam wrażenie,ze nie wszyscy rodzice chcą posyłać
                dziecko do żłobka, gdzie nie dostaje się oficjalnej umowy i nie można płacić na
                konto bankowe,ale ja osobiscie mam same pozytywne doświadczenia moich synów z
                tego żłobka i jestem zadowolona.
                Eliza
                • izyda77 Re: namiary na raszyn 21.03.06, 17:01
                  Dziekuje za odpowiedz dotyczaca zlobka w Raszynie.
                  Dzwonlam do tej placowki, rozmawialam z wlascicielka i szczerze mowiac nie
                  spodobala mi sie ona. Wiem, ze rozmowa przez telefon, to nie to samo co
                  spotaknie na zywo, jednak zdolalam zauwazyc ze jej zachowanie bylo nie
                  uprzejme. Relacja z tej romzmowy jest nastepujaca: Pani powiedziala cos nie cos
                  o zlobku, tak wymijajaco, mowila szybko i zbywajaco. Mimo tego, zaproponowalam
                  swoja wizyte. Powiedziala, ze w tej chwili nie jest to mozliwe, gdyz jest
                  chora, a pracownice nie sa upowaznione do oprowadzania po zlobku. Umowilysmy
                  sie wiec na telefon w podanym przez nia terminie. Przedstawilam sie jej, na co
                  ona powiedziala ze nazwisko nie jest jej potrzebne, i ze nawet nie ma go jak
                  zapisac. Uwazam, iz jest to istotne, skoro jestem zainteresowana jej zlobkiem,
                  to chociazby przez grzecznosc powinna sobie je zantotowac, tym bardziej ze
                  mialam obejrzec ten zlobek. Nie podobalo mi sie to jak mnie potraktowala i
                  nawet bym powiedziala ze jej zachowanie mnie zniechecilo.
                  Dodatkowo jak zadzwonilam, jak juz pisalam w podanym prze nia terminmie, nikt
                  nie odbieral.
                  • eliza34 Re: namiary na raszyn 23.03.06, 21:03
                    Właśnie to bardzo ciekawe co się z nimi dzieje??? Może ktoś naskarżył do jakiś
                    urzędów?? Problemem jest to ze w okolicy wogóle nie ma żadnych innych żłobków
                    do wyboru. Np. jedyny państwowy jest w Pruszkowie i podobno bardzo oblegany i
                    co tu wtedy robić z dzieckiem?? Ostatnio rozmawiałam z Panią która prowadzi
                    taką domową opiekę dla kilku dzieci w Milanówku i ona mówi,ze np. miała
                    zarejestrowaną oficjalną działalność gospodarczą i teraz musi sądzić się z Zus-
                    em bo chyba uznali,ze jej dziłalność to ...fikcja. Piękne mamy Państwo, a nie
                    każdy ma ochote zatrudnić prywatną opiekunkę za wielkie pieniądze i takich
                    ośrodków domowej opieki dla dzieci czy żłobków powinno być znacznie więcej....
                    Eliza
                    • izyda77 Re: namiary na raszyn 06.04.06, 14:58
                      Tak prawde mowiac, to u nas jest malo zlobkow. Ja mieszkam poza Warszawa i tez
                      mam problem, bo jest jeden jedyny zlobek wlasnie panstwowy i jak to ladnie
                      ujelas bardzo oblegany. Na miejsce mozna czekac i rok czasu. A niania na 8
                      godzin, bo tym tez sie interesowalam, kosztuje 3 razy tyle co zlobek w
                      Raszynie, niestety ale nie kazdego stac na taki wydatek. I co ma zrobic mama,
                      ktora musi wrocic do pracy, na nianie jej nie stac, albo musi do tego interesu
                      jeszcze dolozyc, bo na opiekunke nie zarobi, a w zlobku nie ma miejsca???Ale
                      wracajac do tematu, nie wiem czemu tak dziwnie przedstawia sie sytuacja tego
                      zlobka w Raszynie?
    • kitka1233 Re: Opłaty za prywatne żłobki w Warszawie 13.03.06, 12:50
      tak przy okazji skorzystam i mam pytanie czy słyszeliście może o prywatnym żłobku na Mokotowie i ile kosztuje bo Raszyn ani Żoliboz to raczej nie moje strony.i szczerze jestem zdziwiona że opłaty są takie bo czytałam wcześniej o prywatnych żłobkach to ceny mnie przerażały a to dlatego że krążyły ok 1000zł za miesiąc.a w porównaniu 500 a 1000zł to duża różnica.dzięki.
      • ma_2 Re: Opłaty za prywatne żłobki w Warszawie 31.03.06, 16:13
        Wprawdzie nie jest to żłobek na Mokotowie tylno na Ursynowie ("Akademia Małe Misie" - www.malemisie.pl) ale opłaty są faktycznie wysokie. Wpisowe 1000,-zł - jednorazowo, bezwrotne, czesne 850,-zł miesięcznie plus wyżywienie 13,-zł dziennie to daje ca 1100zł miesięcznie.
        Jak sobie pomyślę, że mam bliźnięta...
        A tak wogóle to co to za polityka pro rodzinna skoro na Ursynów, Natolin i Kabaty czyli miasto około 300tys. mieszkańców są aż 3 (słownie trzy)żłobki państwowe!

• agamamaani Re: Opłaty za prywatne żłobki w Warszawie 02.04.06, 11:42
          przecież za 1100 zł to już opiekunkę można zatrudnić .. pogłupieli w tych
          prywatnych żłobkach czy co??
          • martucha1 Re: Opłaty za prywatne żłobki w Warszawie 04.04.06, 14:08

My zdecydowaliśmy się mimo wysokiej ceny ale dlatego, że mamy fatalne
            doświadczenia z opiekunkami. Poza tym porównanie to opiekunka za 850 zł bo
            jedzenie i tak musisz kupić/ugotować. Dla mnie przekonywując y jest podgląd
            internetowy więc przestanę się wreszcie martwić tym czy niania siedzi przed
            telewizorem albo czy częstuje alregiczkę czekoladą. Myślę, że gdybym trafiła na
            super nianię wolałabym żeby maluchy zostały w domu ale po 7 pomyłkach już nie
            mam ochoty na poszukiwania i wolę zapłacić za żłobek. Startujemy we wrześniu
            Marta
            • milena.borkowska Re: Opłaty za prywatne żłobki w Warszawie 07.04.06, 14:58
              A mnie sie ten zlobek na Ursynowie bardzooo nie podobal. Nie dosc ze oplaty
              strasznie duze, to pani kierownik nastawiona na robienie kasy.
              Wyszlam stamtad jak najszybciej.
              • an76 Re: Opłaty za prywatne żłobki w Warszawie 08.04.06, 23:03
                Chyba Cie rozumiem, mimo, ze nawet tam nie bylam: wystarczyla rozmowa telefoniczna.
                • iflemming Re: Opłaty za prywatne żłobki w Warszawie 21.04.06, 10:49
                  Nawiązując do tematu prywatnego żłobka na Ursynowie.

Moja Córeczka uczęszcza tam od stycznia i jest wszystko w porządku. Wcześniej
                  (od października) chodziłyśmy dwa razy w tygodniu na zajęcia popołudniowe,
                  służące adaptacji. Mimo, ze była najmłodszym uczestnikiem zajęć (miała wówczas
                  niecały rok)Maleńka była zachwycona - mnóstwo zabawek, ciekawe zajęcia
                  plastyczne (można do woli brudzić się farbą (dzieci sa ubierane w specjalne
                  fatuszki), muzyka, tańce i śpiewy.

jeśli chodzi o opłaty: owszem wysokie. Ale mam pewność, że nie trafiłam na złą
                  opiekunkę, która ogląda seriale zamiast zajmować się dzieckiem. Dzięki kamerom,
                  mogę w każdej chwili sprawdzić jak się miewa moja pociecha. A zainstalowanie
                  kamer i prowadzenie monitoringu w internecie też przecież kosztuje.

Jeśli chodzi o zarzut "chęci robienia kasy": nie zgadzam się z nim. Owszem płaci
                  się sporo ale prowadzenie takiej placówki przecież kosztuje a zatrudnione tam
                  osoby też musza z czegoś żyć. Ponadto, jakość oferowanej opieki i dodatkowe
                  atrakcje dla dzieci (np teatrzyk kukiełkowy, koncert) przecież też kosztują.
                  Moim zdaniem szefostwo placówki rzetelnie wywiązuje sie ze swoich obowiązków.

Poza tym, porównując postępy maluchów w podobnym wieku pozostających w domu pod
                  opieką niani już teraz widzę dużą przewagę żłobka nad opiekunką. Dzieci dużo
                  szybciej zdobywają nowe umiejętności ucząc się od starszych kolegów a poza tym
                  są bardziej samodzielne, zdyscyplnowane i lepiej radzą sobie w grupie (np.
                  podczas zabawy w osiedlowej piaskownicy).

A co najważniejsze w tym żłobku dzieci są traktowane z szacunkiem, często
                  przytulane i w razie małych smuteczków noszone przez Ciocie!

Pozdrawiam,
                  Iza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka