lysa_agn 19.09.06, 14:30 witam czy istnieje,bo nie mogę nigdzie znaleźć lista żłobków prywatnych,jakie są w stolicy.Wkrótce będę mamą i chciałabym się wcześniej dowiedzieć coś o żłobkach- warunkach,itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kania_kania Re: żłobki prywatne 19.09.06, 22:51 Ja tez szukalam i poza kilkoma stronami konkretnych zlobkow nic nie znalazlam... a lista prywatnych przedszkoli i owszem jest... Jakby co, to szukam prywatnego zlobka na Pradze Pln (Warszawa) A jakby ktos mial info o prywatnych zlobkach (jakas lista musi byc, bo zlobki musza byc chyba zatwierdzone przez jakies ministerstwo) to ja tez bede bardzo wdzieczna. Kania Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1302 Re: żłobki prywatne 20.09.06, 07:58 Wcale taka lista nie musi istnieć tzn. na pewno istnieje lista żłobków państwowych. Natomiast żlobki prywatne, klubiki malucha itd. to glownie własna inicjatywa i nigdzie nie musi to być zgłoszone. Żłobki należą pod NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
kania_kania Re: żłobki prywatne 20.09.06, 09:04 Czyli musza byc zgloszone w NFZ To juz jakis trop. Kania Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1302 Re: żłobki prywatne 20.09.06, 09:29 Ale tylko te prywatne, które sa zarejestrowane jako prawdziwe żłobki (a jest ich barzdo niewiele). Cala reszta to klubiki, akademie itd. działajace na zasadzie działalności gospodarczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kania_kania Re: żłobki prywatne 20.09.06, 09:31 Jesli cos nie jest zarejestrowane, to balabym sie oddac dzieciaka. Pomyszkuje po stronie NFZ. Szukam zlobka od razu po macierzynskim, wiec sama rozumiesz, przydaloby sie cos sensownego. A w takich, gdzie jest GD, to mi 5miesiecznego malucha nie przyjma... Dzieki za wskazowke Kania Odpowiedz Link Zgłoś
lysa_agn Re: żłobki prywatne 20.09.06, 09:31 a mogłabys podać chociaż tych kilka stron tych żłobków Odpowiedz Link Zgłoś
kania_kania Re: żłobki prywatne 20.09.06, 09:37 www.storkmeadow.com/ www.zse.zlobek.pl/ Kania Odpowiedz Link Zgłoś
lysa_agn Re: żłobki prywatne 20.09.06, 10:09 powiem szczerze dzwoniłam do NFZ, ale Pan mi odpowiedział,że oni zajmuja się dofinansowaniem do zdrowia a nie żłobkami a tak poza tym ten żłobek z Elektoralnej jest blisko mojej pracy tylko trochę drogi ciekawe jak kształtują się ceny żłobków prywatnych? Odpowiedz Link Zgłoś