hyacinth.bucket 15.06.06, 18:23 Widzialam dzisiaj takie typowe biale z dziurkami kiedys lubialm chodaki mialam biale i czerwone nie wiem czy wygodnie byloby mi teraz w nich chodzic , sa juz w sklepach ? Bedziecie nosic ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babunowa Re: Chodaki przychodza 15.06.06, 18:26 ja nie będę chodzić,bo nie się okazało,że te typowe zakryte, niby takie okey obtarły mi skórę stóp po 15 minutach,druga para bardziej trendna też mi zrobiła krzywdę i się generalnie okazało,że źle mi sie chodzi na drewnie;>tak więc pomimo powrótu do mody u mnie nadal będą zalegać w piwnicy;> Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Chodaki przychodza 16.06.06, 22:40 Ee, a już miałam nadzieję, że właśnie chodaki nie będą obcierać. Mam już chyba wszelkie inne rodzaje butów, obcierają jak cholera i tak sobie dzisiaj pomyślałam, żeby kupić zwyczajne drewniaki... A miałaś skórzane, takie zwykłe bez ozdób? Może to jakieś nity cię obtarły? Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: Chodaki przychodza 16.06.06, 22:47 nessie ja mialam takie klasyki ale z zamszu granatowego i zwyczajnie mnie zamordowaly:( noga mi sie cala zagotowala wrecz. drugie to schoola drewniaki tego typu www.scholl.com.pl/fc_produkty.php?produkt=1056 i jeszcze mialam schoola tego typu www.scholl.com.pl/fc_produkty.php?produkt=1050 i generalnie po 2 godzinach sie rozplakalam i wyladowaly w piwnicy. dzisiaj mialam klapki,ktore maja w srodku ta 'trawe' taka i tez skucha :( nawet materialowe japonki mnie obtarly:( Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Chodaki przychodza 16.06.06, 23:04 No to kicha :( Ja też dzisiaj się tak załatwiłam, że musiałam w sklepie kupić sobie zwykłe bawełniane skarpetki w paski do *balerin*! Starałam się potem sprawiać wrażenie, że lansuję taki styl :) ale faktem było, że miałam skórę zdartą do tego stopnia, że plastra by nie starczyło :( To jeszcze mi tylko tzw. "rzymki" zostały do wypróbowania, ale podejrzewam, że rzemyki obetrą mnie również. Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: Chodaki przychodza 17.06.06, 02:32 nessie,ja Ci powiem,ze teraz marze o rzymie;>,kiedys widzialam na jarmarku dominikanskim model prosty jak budowa cepa:)podeszwa skorzana i rzemyk,minimalizm:)teraz na tych roznych goralskich stoiskach sa takie mutanty tego modelu:(na allegro tez:(,a ja mialam nadzieje zrobic taki motyw,ze kupic i sama podeszwe wyprobowac,a zamiast rzemyka,ktory na 100% by mnie obtarl,to albo wstazke jakas,albo w wersji luksus;> kupic sobie dwie apaszki identyczne i to ;> i jesli uda mi sie dostac taka prosta podeszwe,to pewnie ta opcja zastosuje. Gdy widuje dziewczyny,ktore na gola stope zakladaja czarne skorzane szpilki,to az mnie skora od razu boli;) a jeszcze do luznego chodzenia to mialam roxy,ktore w tamtym sezonie mi jakos sluzyly,w tym sie spoznilam i juz rozmiaru nie ma,ale na allegro sa podobne bardzo i sie nad nimi zastanawiam: aukcja.onet.pl/show_item.php?item=109038219 bo choc pewnie sie rozwala po kilku dniach,to moze mnie nie zamorduja:( ciezko jest :( Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Chodaki przychodza 17.06.06, 14:44 Doskonały pomysł z tymi apaszkami :) Można kupić w sklepach z tkaninami tzw. "resztki" za grosze, nawet bardzo dobrych jakościowo materiałów. Wybiorę sobie coś śliskiego :))) i spróbuję zmodyfikować rzymki: www.marka.biz.pl/sklep/product_info.php?products_id=44 Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: Chodaki przychodza 16.06.06, 23:12 Ja ma te www.scholl.com.pl/fc_produkty.php?produkt=1056 kupione w zeszłym roku, ani razu nie noszone i jakoś nadal nie mogę się do nich przekonać :0 Odpowiedz Link Zgłoś
a.adriana Re: Chodaki przychodza 15.06.06, 18:26 ja raczej nie bede, kojarza mi sie z pielegniarkami, ale jak ktos chce nosic niech nosi :) Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa a tak a propos hyacinth 15.06.06, 18:27 dzisiaj masz występ na bbcprime o 20;>się szykuj kobieto;) Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: a tak a propos hyacinth 15.06.06, 18:32 Zdaze sie naszykowac mam przerwe na herbatke :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: Chodaki przychodza 15.06.06, 18:30 Mnie sie swietnie w nich chodzilo ale wtedy panowala " moda " na suwanie nimi po chodniku i zdzieraniu drewna :-) Zobacze mam na nie ochote moze pozniej bedzie wiekszy wybor one fajnie wygladaja na nogach . Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Chodaki przychodza 15.06.06, 20:20 W UK w tej chwili sa lansowane Crocs Clogs czyli takie chodaki z gumy, dostepne we wszystkich kolorach teczy.. Tutaj sa bardzo praktyczne, bo co chwile sie z domu wyskakuje do ogrodu, ale i na ulicy sie coraz wiecej tego widzi: www.lovethoseshoes.com/ViewRange.asp?RangeID=170 Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: Chodaki przychodza 15.06.06, 20:54 Te gumowe sa bardzo brzydkie i mysle , ze to jest bardzo dobry pomysl produkowac takie chodaki na deszcz pod warunkiem , ze zachowany bedzie klasyczny kroj , sama chetnie bym takie kupila . Holendrzy caly czas nosza swoje chodaki , one sa cale z drewna wygladaja jak ciosane z jednego kawalka Te musza byc bardzo niewygodne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: Chodaki przychodza 16.06.06, 06:05 Mam takie "klasyczne pełne gumowe" właśnie do ogrodu.Strasznie sięw nich nogi poca;-)I chodzę czasami w takich zwykłych drewniakach własnie - ogród, rosa,wyjść na moment jak mokro jedne biała skóra na wierzchu drugie granatowy zamsz. Na dłuższe chodzenie nie dałabym rady.Na dłuższe połażenie to mi wygodniej w takich: www.jestelkg.com/cgi-bin/miva?Merchant2/merchant.mv+Screen=CTGY&Store_Code=BirkJ&Category_Code=Bbostb Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Chodaki przychodza 16.06.06, 22:30 myszmusia napisała: > Mam takie "klasyczne pełne gumowe" właśnie do ogrodu.Strasznie sięw nich nogi p > oca;-) No wlasnie chodzi o to, ze te chodaki Crocs sa zrobione nie tyle z gumy, co z takiej specjalnej pianki, w ktorej nogi sie nie poca, i do tego chodaki maja dziurki. W praktyce nie sprawdzalam, bo jeszcze nie mam takowych, ale sie przymierzam do kupna, do chodzenia po "obejsciu" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Chodaki przychodza 16.06.06, 22:42 Widziałam podobne (do Crocs) w Deichmannie. Leciutkie, całe z jakiegoś plastiku czy pianki. Niestety były ohydnie różowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: Chodaki przychodza 15.06.06, 20:22 O matko, naprawdę? Mam jeszcze z liceum pomarańczowe z zamszu. Gdzieś się przewalają w szafie, może je wyciągnę... Odpowiedz Link Zgłoś
a.adriana Re: Chodaki przychodza 15.06.06, 20:37 ja mam jeszcze z podstawowki takie zwykle biale :) Odpowiedz Link Zgłoś
elwee Re: Chodaki przychodza 15.06.06, 22:18 miałam kiedyś takie zwykłae białe, na początku były niewygodne, ale potem noga się przyzwyczaiła i po ogródku nawet dobrze sie chodziło.. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Chodaki przychodza 16.06.06, 03:09 bardzo dobrze, bo mam na lato takie wyciosane z drewna, z bialej skorki pomalowanej w kwiatki mialam tez czarne Clarksy, idealne na paskudna pogode, ale niestety rozpadly sie w 8 roku intensywnej eksploatacji co mi przypomina ze byloby nieglupio kupic kolejne Clarksy, sa swietne i w wersji chodakowej mozna je po prostu wsuwac na stopy bez zawracania sobie glowy skarpetkami i temu podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: Chodaki przychodza 16.06.06, 21:05 Wszyscy maja a nie :-( Bo ja swoje zdarlam a wyscie je gdzies pokitraly po zakamarkach Nie wiem jakie to sa Clarksy , nawet zajrzalam w Google nie znalazlam chodakow W kazdm razie podobaja mi sie te typowe , zakryte na lekko podwyzszonym obcasie - czy on na pewno byl podwyzszony czy mi sie wydaje ? Na razie widzialam tylko w jednym sklepie a poza tym duzo ladnych bucikow rozne sandalki z wysoka pieta zabudowane bardziej lub mniej z przodu , te odkryte sa brzydkie ale z pasem wzdluz podbicia bardzo efektowne mialam kiedys takie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Chodaki przychodza 16.06.06, 22:45 Miałam kiedyś takie jak na tej stronie: www.drewniaki.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: Dokladnie takie !!! 17.06.06, 00:26 Jak w linku nessie drewniaki .pl :-) Tam trzeba klinkac : produkty : new drewniaki i wychodza buciki o jakich mowie . Klikajac na chodak pierwszy i drugi wychodzi ich cala seria Odkrytych nie lubie tylko te pelne Dziwilo mnie , ze zadna z Was nie pokazala prawdziwych chodakow ale one sa !!! Przy okazji po drodze znalazlam takie same z tworzywa przeciwdeszczowe firmy Stanko :-) Odpowiedz Link Zgłoś